Aşılama fmf hastası olup hamile kalan varmı..

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

beren_ece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
147
0
46
İzmir
slm arkadaşlar..benim iki aşılamam oldu ve ikiside negatif sonuç verdi.fmf hastasıyım ve artık bu aşılamaların tutmayışını iyice fmf e bağlıyorum eşimin sperm kalitesi güzel bende ocak ayında çekilen hsg ile tek tüpüm biraz tıkalıymış laparaskopi oldum açıldı yani şimdilik bendede sorun yok araştırdım ve fmf hamileliğe engel olabilir gibi anladım eğer hamile kalan varsa bana lütfen moral verin

merhaba canım..inşallah bebeğine kavuşman uzun sürmez..ben şiddetli eklem tutulmalarıyla yaşadım çocukluğumdan beri..fmf gelmedi kimsenin aklına,ve 30 yaşıma kadar romatizma dendi ve ağrı kesiciler vs...atak şeklindeydi tutulmalarım..fmf bakıldı mutasyon yok dendi..ama;diğer bütün tahlillerimde temiz çıktı,ve doktorum taşıyıcı olabilirsin ve buda atak yaşamana sebep olur(kardeşimde fmf taşıyıcısı çıktı) neyse bana klşsin başlandı ve vücudum olumlu yanıt verdi..ve artık ne olursa olsun içeceğim bu ilacı..dünya varmış...bebek işine gelince;3 yıldır olmuyo bebeğim.laparoskopi oldum..tüplerim değilde karın içinde yapışıklıklar oluşmuş..onlar temizlendi..1 aşılama oldum tutmadı,1 ay sonra doğal yolla gebe kaldım,kalp atımı olmadı,kürtaj oldum..2.aşılamayı yaptırdım tutmadı..ve şimdi tüp bebek hazırlığındayım..bu arada haşimato troidi çıktı:) neyse onunda ilacına başladım..eşimde sperm morfolojisi % 3 yanii,yapı bozukluğu var...sana moral olacak bişey yazamadım ama;aktif fmf hastası olupta 2 çocuğu olan arkadaşım var..fmf karın içinde yapışıklığa sebep olabilir deniyo,aynen benim hikayemdeki gibi..ama bu anne olamaz demek değil..ama yapışıklık yaşadıysan bu tekrarlayabiliyo,yaşını bilmiyorum ama sana tavsiyem çokta kasma,git bi merkeze başla tedaviye...beni çok oyaladılar çünkü..

sayfayı açtığın iyi olmuş bu arada..hikayeni anlatabilirsin..bende senden bişeyler öğrenirim belki..sevgiler..

tüp bebek doktorumu aradım ve sordum,kolşisn in bi zararı varmı tedavime diye..aslında direk hücrelere etki eden bi ilaç ama ne doğal yolla gebe kalmaya,nede tedavimize bi yan etkisi yok,ancak gebe kalırsan o zaman düşünürüz içip içmeyeceğini dedi..

canım merhaba bende 3 yaşından beri fmf hastasıyım 16 yaşında teşhis konuldu ve şuan 27 yaşındayım 11 senedir düzeli sabah 2 akşam 1 ilacımı kullanıyorum kolsişini.5 senelik evliyim ama 2 senedir bebk düşünüyoruz denemelerimiz başarısız olunca doktara gittim ve tahliller sonucu fsh 12 çıktı tek tüpümde sol taraf biraz tıkalıymış aslında bu rahim filiminde çıkmadı rahim filminde sol tarafın verilen sıvıyı çok iyi geçiş sağlamadığı yazıyordu doktorum bir sonraki ay laparaskopi yaptı ve açtığını ama yine de sağ tüpümden daha fazla ümitli olduğunu söyledi.ilk ay sağ tarafımdaki yumurtalar gelişme gösterdi herşey güzel eşimin sperm sayısı yıkamadan sonra 55 milyon ama tutmadı ikinci aşılamam yine hemen ardından oldu ama ozaman sol taraftaki yumurtalar gelişti yine tutmadı.zaten araştırdığım kadarıyla yumurtalar bir aysağ bir ay soldan gelişirlermiş.ve ben tabi artık yıkıldım ve umutsuzluğa kapıldım tedavim boyunca hep kolsin içtim ama kafam karıştı acaba ilaç bir etkenmidir ben tutmayışını birde fsh 12 olmasına bağlıyotum fakat o test ocakta yapıldı doktorum istemedi birdaha zaten yakında prof olucam çıkıcam doktoru bile sorguluyorum

birde beni senin yazında mutlu eden en azından gebe kalabiliyorsun inşallah tekrar kalabilirsin Allahım emeklerini boşa çıkarmaz

mrb arkadaşlar bende 5 aylık evliyim bebek düşünüyoruz 6 yaşımdan beri bu hastalıkla uğraşıyorum.acaba bu büyük etken oluyo mu hamile kalıp atak geçiren yada eklem ağrısı falan oluyo mu benim duyduğuma göre doğum yapınca bazı insanlar doğumla birlikte bu hastalıktanda kurtuluyormuş.peki bu hastalığın gebe kalmaya bi engeli var mı yok mu doktoruma sordum detaylı anlatmadı sadece engel olmaz dedi bıraktı anlamadım yani biri açıklama yapabilir mi??

canım benimde fsh ım 12...o kadar çok sebebim varki unutuyorum artık..fsh ı bazı doktorlar önemsemiyo ama en son gittiğim prof bu değerle aşılamalarla uğraşmasaydın falan dedi..ama ilk gittiğim bayan doktorumunda fsh ı 12 ydi..ve 2 çocuğu var..doğal yolla olmaz diyemiyolar çünkü olan var..
fmf e gelince;ataklar sırasında karın zarı iltihabı ve dolayısıyla yapışıklıklar oluşabiliyormuş..direk yapar yazmıyo,sadece fmf hastası kadınlarda kısırlık olursa bu şekilde olurmuş,hatta ilaç(kolşsn) gebe kalmaya çalışılırken bu yüzden kesilmemeli yazıyo..fikrimi sorarsan eğer tüp bebek yaptır derim ben.çünkü yapışıklık tekrar edebilen bişeymiş...
bu arada fmf atakların nasıl?ilaçla durdumu ağrıların?bende dediğim gibi tahliller temiz,sadece ilacı deneriz dedi doktor oda iyi gelince devam dedi..3 gün süren tutulmalarım oluyodu.çok şükür iyiyim şimdi..

birde beni senin yazında mutlu eden en azından gebe kalabiliyorsun inşallah tekrar kalabilirsin Allahım emeklerini boşa çıkarmaz

sağol canım,hamile kaldığımı öğrendiğimde 2.aşılama için adetimin 4.günü hastaneye gittiğimde öğrendim..laparoskopi oldum evre 4 endometriozis dedi..hemen aşılama..ilki yapıldı negatif.. iknci için 1 ay bekleyelim sonraki ay adetin olunca gel dedi.1 ay dinlendik,adetim oldu 4.günü gittim aşılama ilaçlarına başlanacak tekrar..hormon testleri yapıldı,tuhaf çıktı dedi doktor,bi gebelik bakalım..mümkün değil desemde bakıldı ve pozitif..düşük yapıyosundur dediler bekledik hormon 9000 lere kadar çıktı..3 hafta gebelik yaşadım,kese göründü ama kalbi atmadı..kürtaj oldum..tuhafına gidecek belki ama üzülemedim bile...anormal başladı diye adapte bile olamadan gitti..inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur..

canım hoşgeldin:) yukardada anlattığım gibi; fmf de yaşanılan ataklar karın zarı iltihabı ve yapışıklığa sebep olabiliyomuş..kardeşimde benim gibi,onda fmf taşıyıcılığıda çıktı..gebeliğinde çookk rahattı..ilaç almadı ve hiç tutulmamıştı.ama bizde karın ağrısı ve ateş olmuyo..uzmanlar gebe kalınırsa klşisne devam edilmesi gereir diyo,çünkü atak geçirilirken bebek tehlikeye girebilir diyolar..çok uzun olmamış senin deneme süren..inşallah bizim gibi olmaz,hemen gebe kalırsın..

canım ben iki aşılama deneğimimi özelde yaptırdım ve çok masraflı oldu şimdi devlette yaptırmak istiyorum çok tavsiye edilen ve bir çok hastasını bebek sahibi yapmış doktor var. tabi prosedür olarak iki tane daha aşılama yaptırıcam başka çarem yok onlardan çok umudum yok ama belki şu hayıt falan işe yarar umu dünyası iştefmf ataklarıma gelince artık öyle çok büyük bir atak geçirmiyorum Allahıma şükür .ama arada yokluyor hissediyorum hemen mutsuzlaşıyorum halsizleşiyorum benim daha sık karnımda gaz oluyor şişiyor ve ağrı yapıyor ama bu son bir senedir kalçam çok kötü sanırım fmfden sağa sola dönemiyorum yatakta sancıyla uykumdan uyandırıyor 2. aşılamamda tuttu zaten olsada bu tutmaz dedim kalçamdaki ağrıyı çözemedim ama dr gidersem bir sürü araştırma yine inan çok bunaldım yanlış teşhis ve tedavilerden ben ne olsa fmf bağlıyorum

haşgeldin canım.banada evlenince geçer demişlerdi hiç geçmedi.şimdide çocuk olunca geçer diyorlar olsunda inşallah ben ağrılara razıyım alıştım artık tanıyorum vücudumueski gibi çok kasmadığım ve korkmadığım için hastalık beni sevmiyor
iki gün kalıp gidiyobence bu doktorlarda ne dediğini bilmiyor ben bir sitede okudum bebek düşünmeden önce üç ay bırakın yazıyor ilacı eeee biz bu ilacı bırakırsak sancıdan öteki dünyayı ziyaret edip geliyoruz nasıl bırakalım?ben zaten ilacı bırakamam korkuyorum. mantıklı bir açıklama duyarsan lütfen bizide bilgilendir canım

canım ağrı nedir çok iyi bilirim..benimde sol kalçam tutuluyo,ona tutulma demek az kalır..ve 3 aydır klşsin kullanıyorum,çok şükür iyiyim..yani bi ilacın iyi gelmesi beni nasıl mutlu etti anlatamam..günde 5-6 kere voltern alırdım,kendi kednime iğne yapmaya başlamıştım..neyse canım madem bununla bu yaşa geldik,yaşamayıda öğreneceğiz..artık güzel şeylerden bahsedelim ama bilgilerimizide paylaşalım...
aşılamalarını neden 2 kere daha yaptırıyosun?tüp bebek içinse doktorun gerekli görürse rapor verebilir,tabii fakültedeyse doktorun..

hoş buldumm kızlar bilmiyorum hastalığı tam olarak çözemedim her atakta farklı bişeyle karşılaşıyorum doktor da bu durumda ne yapılıyo diye soruyo korkmayada başladım gebelik olmassa ya düşük olursa (allah korusun) bi daha konuşcam bakayım doktorumla beni bilgilendirirse hemen haber getircem size ama beni de habersiz bırakmayın

canım bu yazını görünce okadar çok sevindim ki anlatamam.ben bilmiyordum doktorun gerekli görürse rapor verebileceğini belki verir içim biraz rahatladı.bir hakkımı var tüp bebeğin peki?ben dokuz eylül üni..de yaptırıcam.sanırım dediğin geçerli olabilir.seninde kalçanda; bacağınla kalçanın arasındaki ekleminmi ağrıyor ben yalnızım sanıyordum gösteriyorum kimsa anlamıyor.bacağımın üstüne basamıyorum bile .sen umudumuz hiç bitmeyecek topiğindede varsın değilmi gülem?

canım tüp bebek için 2 aşılama şartı var,sen zaten 2 tane yaptırmışsın..ha fakültede hiç yaptırmadın sanırım ama doktoruna zaten 2 aşılama yaptırdım tutmadı diye gideceksin,durumuna göre değerlendirip direk tüp bebek gerekli denirse rapor çıkartılabiliyor,yine bu bilgilerden %100 emin değilim ama bi konuş doktorunla..canım benim direk sol kalça eklemim ağrıyo,saol ayak bileğimde şiş..ama ağrısız..ailemde romatoid artritli çok..bana direk fmf tahlli bakıldı yok dendi..ama bulgularıdanda teşhis konulurmuş.klşsine başlayalım dedi doktor,tutarsa fmf dicem dedi..tuttu benimde tutulunca psikolojim acayip çöküyodu..herkes sağlıklı ben çok hastaymışım gibi geliyodu,ağrımdan çok durumumua ağlıyodum..çookk şükür iyiyim..yanlız değilsin canım..
evet umudumuz hiç bitmeyecek topiğimiz geçen sene mayıs ayında aşılama yaptıracaklar adındaydı:))) tutmadı hiçbirimizin,aynen devam..1 arkadaşımız hamile..kardeş gibi olduk onlarla..

haa canım raporla devlet 2 kere karşılıyo tüp bebeği.izmirdesin demek..9 eylülemi gidiyosun iki tedavin içinde??

haa canım raporla devlet 2 kere karşılıyo tüp bebeği.izmirdesin demek..9 eylülemi gidiyosun iki tedavin içinde??

evet canım izmirde d.ylüle gidicem öncesinde özeldi.ama artık karşılayamam çok masraflı altında kalmak üzereydik.sen nerdesin?ben diğer topiğide takip ediyordum sanırım meldi diye bir arkadaş hamile inşallah eline almakta nasip olur sağlıklı bir gebelik geçirir umarım

gülem şu yazın beni güldürdü hani yazmışsın ya geçen sene mayıs ayında aşılama yaptıranlar diye...hay Allah ağlayım mı güleyim mi sabır diliyorum sadece.bence topiğinizi değiştirmeniz iyi olmuş bence uğurlu gelicek dolacak

canım sorma yaa ,1 yıldır oldumu tuttumu..vss..meldiydi o sayfayıda kuran..dedik burda olmadı değiştir sayfayı hooppp meldi tüp bebekle gebe..inşallah sağ salim doğurur..inşallah sende,bizde gebe kalırız,anne oluruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…