Fobi

hayalhanem06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
75
52
3
Merhaba hanımlar :) Forumda okuduğum sorunsallardan sonra evlenmekten korkar oldum. ihanetti, ailelerdi, çocuklarla eşlerle ilgilenmemeleriydi. Ne biliyim artık takıntı oldu bende. Ama bu Dünya bir sınav yeri inşaALLAH hepimiz sınavlarımızı geçeriz... RABBİM kolaylıklar versin zor durumlarda olanlara..

Evlilik için bir aday var da mı korkuyorsunuz? Yoksa durduk yere mi kuruntu yaptınız. Anlamadı ben.

Amin de konu ne.

Hayır sakın öyle düşünme. Burası Bir Derdim Var kategorisi olduğu için herkes dertli. Mesela ben evliyim, çok mutluyum Rabbim olmayanlarada nasip etsin. Ama benimde evlilikle ilgili olmayan başka dertlerim var onları paylaşıyorum burada. İşi sadece kalbine bırakmayıp mantığını da çalıştırırsan mutlu bir evlilik yaparsın. Olmayacak adamlarla takılıp kendini ve beynini yorma yeter. Böyle korkulara kapılma, Rabbim hayırlısını versin..

+1

sen hele birini bul bişeyler yaşa burada seni yönlendiririz. buradakilere çok takılma. erkekler sözlüyken nişanlıyken sevgiliyken vs kendilerini az çok belli ederler. mesela bu hafta içinde bi evlilik programında denk geldim. adam "bizim köye uygun anneme uygun gelin arıyorum" dedi. gelen kız böyle kapalı giyinmeye başladı, annesinin yaptığı yemekleri yapmaya söz verdi falan. şimdi bu örneğe göre kız bence kendini göre göre ateşe attı. ve böyle kızlarımız da çok fazla. özetle sana dengesiz biri denk gelirse nikahtan önce terk edersin gider. kendilerini çok belli ediyolar. seni yönlendiririz korkma sen

Bir derdim var' daki ile ilişki profilleri zaten sorunlu olanlar. Sanıyor musun ki buraya yorum yazan herkesin evliliği problemli? Konular sorunlar için açılıyor zaten.
Benim mesela Allah'a şükür mutluyum diyebileceğim bir evliliğim var. Ama burayı okumak da bana bir nevi deneyim kazandırıyor. Bir çok şeyin altını buradaki yaşanmışlıklardan yola çıkarak doldurmayı başardım. Hatta erken kazandığım bilgilerle çevreme de yansıtabiliyorum.
Ben eşimle tanışmadan önce çevremden gördüklerimle de evliliğe karşı önyargılıydım zaten. Bu önyargı kendisinin ve karşısındakinin davranışıyla değişebiliyor. Sonuçta bir çeşit kumar oynuyoruz.
Eğer paranoya boyutuna varmayacaksa her ilişki için deneyim olur burası. Faydalı şekilde kullanabilmek gerekiyor.

Ağzına sağlık arkadaşım. Bende hayret ediyorum çıkıp "anneme gelin arıyorum" diyenlere. Hani nasıl açıkça söylüyorsun be adam, sakla bari düşüncelerini ki evlenecek kadın bulasın sana kimse gelmez derken tam, çıkıp gelmiyor mu sürüyle kadın nolur beni seç diye.. Yuh diyorum ya yuh.. Cahillik mi diyeceğim ama bizde cahil olduk ama böylesi olmadık..

cnm korkmana gerek yok.sen anlatılanlardan kendine uygun olanlarından tecrübeni edin ve ona göre hareket et bence.herkesin hayatı yaşantısı olaya bakış açısı çok farklıdır.burda bile okumaya gerek yok çok detayına inersek hiç mi evlenmemek lazım.çok ince düşünmemek her şeyi en iyisi.

kızlarımız evlendikten sonra adam düzelir zannediyor. ama erkekler çok tahmin edilebilir. sorulacak bikaç soruyla aileyle mesafe nasıl olacak, ev işlerine yardımcı olacak mı, para olayları nasıl olacak direk söylüyolar zaten. ya adam resmen "anneme layık gelin olman lazım" dedi. biraz zekası olan kızlarımızın böyle cümlelerden sonra ardına bakmadan kaçmaları gerekir. ki zaten özellikle nişan zamanı kimin ne olduğu çok belli. burdan da çok kızımıza nişanlıyken bak evlenme böyle aile dediğimiz çok oldu. önemli olan dediğin gibi kızlarımızın biraz kafasını kullanması

Çok dığru söylüyorsunuz umarım herkes evliliğinde mutlu olur. Yaşamadan şimdi bunları dert etmemin de anlamı yok. Açıkcası deneyim olsun diye de okuyorum ama aklıma takıldı hep böyle değildir illa ki..

Her evlilik aynı olacak diye bi kaide yok iyi tanıman lazım karşı tarafı ailesini de mümkün mertebe de evleneceğin zaman ailesiyle dip dibe olma baştan bi mesafe olsun yoksa yalanı kurtaramazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…