• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobilerimiz

nedenyasemin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
7
5
86
29
Merhaba arkadaşlar benim derdim bu korkularla. Lütfen küçümsemeyin,aşağılamayın. Öncelikle yaşım 20 büyüdükçe fobilerim artıyor gibime geliyor. Böceklerden, çoğu hayvanlardan, yalnız uyumaktan, karanlıktan, akşam dışarda insan varsa bile yürümeye korkuyorum artık. Bunu kime söylesem gülüp geçiyor. Psikolojik destek görmek istedim ama maalesef çok pahalı devlete bağlı olanlar da ilaç gönderip yolluyorlar. Napacağımı şaşırdım. Korkmaktan bile korkuyorum artık

Merhaba arkadaşlar benim derdim bu korkularla. Lütfen küçümsemeyin,aşağılamayın. Öncelikle yaşım 20 büyüdükçe fobilerim artıyor gibime geliyor. Böceklerden, çoğu hayvanlardan, yalnız uyumaktan, karanlıktan, akşam dışarda insan varsa bile yürümeye korkuyorum artık. Bunu kime söylesem gülüp geçiyor. Psikolojik destek görmek istedim ama maalesef çok pahalı devlete bağlı olanlar da ilaç gönderip yolluyorlar. Napacağımı şaşırdım. Korkmaktan bile korkuyorum artık

bunlar fobi de olabilir
depresyon kaynaklı korkular da
ikisi farklıymış (ben de yeni öğrendim, bir yakınım için araştırdık)
devlete bağlı her psikolog ilaç verip göndermiyor
eğer devlete bağlı bir tanesine gittiyseniz, başka bir tane deneyin
o da ilaç derse 1 kerelik özele gidin bir şekilde para ayırıp
belki gerçekten ilaç kullanmanız gerekiyordur

bunlar fobi de olabilir
depresyon kaynaklı korkular da
ikisi farklıymış (ben de yeni öğrendim, bir yakınım için araştırdık)
devlete bağlı her psikolog ilaç verip göndermiyor
eğer devlete bağlı bir tanesine gittiyseniz, başka bir tane deneyin
o da ilaç derse 1 kerelik özele gidin bir şekilde para ayırıp
belki gerçekten ilaç kullanmanız gerekiyordur
Aslında normalde çok güler yüzlü, çok eğlenceli bir insan olduğumu düşünüyorum yani depresyon olarak düşünmedim hiç. Haklı olabilirsiniz ama ilaç kullanınca deliririm, daha kötüye gider diye korkuyorum.

nedenyasemin nedenyasemin

1. psikolog ilac yazmaz. psikiyatri yazar ve eger bir psikiyatr ilac yaziyorsa, ilac kullanmaniz gereken bir sey var demektir.
  2. korkular, obsesyon baslangicidir; devamliligi obsesif kompulsifliktir.

Eskiden boceklerden bende korkardim.
Mesela pikniklerde arilar ardima dolasirdi ben deli dana gibi saga sola kosardim. Oturamazdim yere.
Hcte keyif almazdim.
Sonra birgun cayira uzandim ve gok yuzune uzandim. Bultlara baktim, yesl agaclara baktim. Nasilda guzel yaratmis Allah dedim. Ben haytimda korkmakla mesgul oldukca bunlarin hepsini kacirmisim dedim. Su an cayirada oturuyorm, daglara bayirlara cikiyorum.
Ve cok memnunum, korktukca yereye kadar?

Baska bi ornek temizlik takintim vardi. Ama dedimki nereye kadar. Gelecekteki meslegim geregi okulun mutfaginda yemek yapariz. Yemezdim yemek herkes masada yemek yerken. Dedimki ölummu var ucunda? Yiyorum artik. Herkesle sohbet ede ede yiyorum.

Bi baska korkum sokakta yanlis yurumekti.
Helede tenha yerlerde.
Cunku seneler once gunduz vakti issiz bi yrde dolasirken bi adam pesime dustu evime kadar takip etti beni. O gunden beri korkuyorum. Bu aliskanligim kalsin istiyorum ve pekte rahatsiz degilim bu korkumdan. Cunku bi genc kiz dikkatli olmali. Tenha yerlerde yurumemeli. Iti var kopugu var.

nedenyasemin nedenyasemin

1. psikolog ilac yazmaz. psikiyatri yazar ve eger bir psikiyatr ilac yaziyorsa, ilac kullanmaniz gereken bir sey var demektir.
  2. korkular, obsesyon baslangicidir; devamliligi obsesif kompulsifliktir.
Merhaba! Cevap için teşekkürler yalnız psikolog yada psikiyatriye gittiğimi belirtmemiştim. Psikolojik tedavi görmeyi düşündüğümü söylemiştim. Devlet hastanelerinde psikologa rastlamadım.

Eskiden boceklerden bende korkardim.
Mesela pikniklerde arilar ardima dolasirdi ben deli dana gibi saga sola kosardim. Oturamazdim yere.
Hcte keyif almazdim.
Sonra birgun cayira uzandim ve gok yuzune uzandim. Bultlara baktim, yesl agaclara baktim. Nasilda guzel yaratmis Allah dedim. Ben haytimda korkmakla mesgul oldukca bunlarin hepsini kacirmisim dedim. Su an cayirada oturuyorm, daglara bayirlara cikiyorum.
Ve cok memnunum, korktukca yereye kadar?

Baska bi ornek temizlik takintim vardi. Ama dedimki nereye kadar. Gelecekteki meslegim geregi okulun mutfaginda yemek yapariz. Yemezdim yemek herkes masada yemek yerken. Dedimki ölummu var ucunda? Yiyorum artik. Herkesle sohbet ede ede yiyorum.

Bi baska korkum sokakta yanlis yurumekti.
Helede tenha yerlerde.
Cunku seneler once gunduz vakti issiz bi yrde dolasirken bi adam pesime dustu evime kadar takip etti beni. O gunden beri korkuyorum. Bu aliskanligim kalsin istiyorum ve pekte rahatsiz degilim bu korkumdan. Cunku bi genc kiz dikkatli olmali. Tenha yerlerde yurumemeli. Iti var kopugu var.
Düşünce yapınız çok güzel. Çoğu zaman benim de çok saçmaladığımı düşündüğüm zamanlar oluyor ama maalesef yapamıyorum.

Her insan bişeylerden korkar ama herşeyden korkmak normal değil.
Psikiyatriste değil psikoloğa gitmelisiniz. Bazı hastanelerin psikiyatri kliniklerinde terapi için psikologlar bulunuyor, devlette de var yani. Araştırın bulursunuz.

Düşünce yapınız çok güzel. Çoğu zaman benim de çok saçmaladığımı düşündüğüm zamanlar oluyor ama maalesef yapamıyorum.

Kademe kademe ilerle.
Misal boceklerden basla.
Mesela ben bocek fobimi bir gunde bitirdim.
Bide benim beynimde su olustu.
Eger evde bocek gorurse mesela birisi " aman sapsik gormesin cok korkar, gel gel sapsik surda ne var' derlerdi. Uzerime giderlerdi gicikligina. Bende korktugumu ve korkmam gerektigini beynime asilamistim. Korkmasam bile " ha bu sahnede benim korkmam gerekiyordu" diyordum.
Ama tam bir gunde astim bunu.
Yapabilirsin.
Inan.

boceklerden korktugunu dusunmuyorum bence cogu insan tiksiniyor bocekten fareden korktugunu dusunuyor karanliktan bicok insan korkar bizim nesil kucukken cok korkutuldu bence 3harfliler falan filan daha loş ortamda uyu hatta ben bekarken isik acik uyudugum bile olurdu zamanla daha iyi oldu dusunmemeye calis uyumadan once kitap falan oku sakinlesmeye calis aslinda her korkunun altinda yatan bi neden var onu bulu cozmek lazim olayi ama yok cozemiyorum ben artik diyosan mutlaka bi uzmana git bisekilde derim

Hepiniz çok tatlısınız. İyi ki üye olmuşum. Cevaplarınızla aslında yalnız olmadığımı hissettim! Teşekkürler.

Kız kardeşimin korkuları ciddi boyutta. Mesela evde yalnız kalamaz (gece-gündüz farketmez) kalsa da sırtını duvara vermeden oturamaz ve karanlığa bakamaz. Öyle börtüden böcekten değil korkuları,daha soyut.

Yaklaşık 12 seans terapi aldı ama bir faydası olmadı. Şimdi psikiyatriye gidecek.

Terapist geçmişte yaşanan minik korkulara bağladı bildiğim kadarıyla çünkü fazla bahsetmiyor terapistle konuştuklarından. Hani kapının arkasına saklanırsınız ve kardeşiniz geçerken böhh diye önüne atlarsınız ya işte bunun gibi ufak tefek korkular gittikçe ve önlem alınmadıkça büyümüş.

Aman diyeyim arkadaşlar küçük çocuklarınızı veya kardeşlerinizi falan böyle korkutmayın. Geri dönüşü çok zor sorunlar açabiliyor.

ya aslında herkesde olabilecek şeyler bence

karanlıktan bende korkarım
banyolardan biraz tırsarım (rüyalarımın çoğuda karanlık banyolarda geçer mesela)
tüylü hiçbir hayvana elleyemem (kedi köpek kuş inek vs....) bi gün teyzemlerde kuş kafesten çıktı yıktım ortalığı.... bi köpeği ellerimle sevmeyi sarılmayı bi kediyi kucağıma almayı çok istiyorum ama yapamıyorum tiksinti diil korkuyorum
arabada hız 110-120 yi geçince hele otobanda araba sollarken 120 yi geçince bacaklarım titremeye başlıyo korkuyorum
fare ve yılandan da korkuyorum buda tiksintii diil bildiğin deli gibi korkuyorum
okyanustan korkuyorum kelimesi bile içimi daraltıyo resmen
ıssız bi sokakata tek yürürken ödüm bi tarafıma karışır ya biri çıksa karşıma diye ....
şey bide son olarak palyaçolardanda biraz tırsarım

ama kendimi anormal olarak görmüyorum sanırım normalim:)

benim de var fobilerim ya

evet seni anlıyorum.. bende karanlık, böcek değil ama Trypophobia var :27: öyle böyle değil hem de evlerden ırak rabbim :27:

ya aslında herkesde olabilecek şeyler bence

karanlıktan bende korkarım
banyolardan biraz tırsarım (rüyalarımın çoğuda karanlık banyolarda geçer mesela)
tüylü hiçbir hayvana elleyemem (kedi köpek kuş inek vs....) bi gün teyzemlerde kuş kafesten çıktı yıktım ortalığı.... bi köpeği ellerimle sevmeyi sarılmayı bi kediyi kucağıma almayı çok istiyorum ama yapamıyorum tiksinti diil korkuyorum
arabada hız 110-120 yi geçince hele otobanda araba sollarken 120 yi geçince bacaklarım titremeye başlıyo korkuyorum
fare ve yılandan da korkuyorum buda tiksintii diil bildiğin deli gibi korkuyorum
okyanustan korkuyorum kelimesi bile içimi daraltıyo resmen
ıssız bi sokakata tek yürürken ödüm bi tarafıma karışır ya biri çıksa karşıma diye ....
şey bide son olarak palyaçolardanda biraz tırsarım

ama kendimi anormal olarak görmüyorum sanırım normalim:)

işte esasen bunlar normal değil

hiçbirinden korkmam

korkana da şaşırırım mesela

karanlıkta bir şey yok

zaten banyodan korkmanız bilinçaltında karanlık banyo ile ilgili bir şey yaşadığınızı ya da korkutulduğunuzu gösterir

inekten vs korkulur mu tüylü ise tüylü hırkam da tüylü mesela o da rahatsız eder mi

afre ve yılan da bir şey yapmaz ki küçükler ve Türkiye'deki yılanlaırn bir çoğu zehirsiz

okyanusta olmayı uçsuz bucaksız gemi ile dolaşmayı hayal ederim mesela

belki en mantıklısı ıssız yerlerden korkmak zira ülkenin hali beter

en öenmlisi de bunları normalleştirmek

kadınlar fareden korkar kadınlar gece evde yalnız kalamaz vs vs diye hayatın kısıtlanması

aniden önüne bir köpek çıkarsa korkulur tabii ama genel olarak köpekten korkmaz farklı bence

konu sahibi de siz de yardım almalısınız zira yaşlarınız genç galiba, ömrünüzü daha kolay geçirmek için bu korkuları aşmalısınız

Canim psikiyatri uzmanları ilaç yazıyir ama psikologlar ilaç yazmiyir devlet hastanelerinden psikolojik yardım alabilirsin hicbir sosyal güvenceye gerek yok

Back
X