Folat (folik asit) fazlalığı

Benim anlamadigim bu folik asiti standart olcmuyolarda cok arastirdim mesela bunu ben istedim onada bakilsin diye hatta burdaki bir doktorun dedigini okudum yani zaten standart oneriyolar oneminden dolayi folik asiti ama ondan once olcum yapmiyolar bazi kadinlar onceden basliyo kullanmaya sonra hamile kaliyo ee bilemiyosunki degerin kacti nasildi yani biraz tuaf ve yine bazi doktorlarda boyle arastirmalar var evet ama herkesde olacak diye birsey yok folik asiti depolamaz vucut diyolar idrarla fazlasini atar diyolar bu folik asit meselesk biraz karisik bence

Merhaba
Sorunuzu doktorunza sordunuzmu? Merak ettim eger sorduysaniz ne cevap verdigini…

Fazla folik asit kullanımı otizm yapıyor diyorlar. 5 mg olan ilaçları değil de 400 nano gr olan dozları öneriyorlar sanki

Merhaba
Sorunuzu doktorunza sordunuzmu? Merak ettim eger sorduysaniz ne cevap verdigini…
Merhaba, soramadim henuz.
Histeroskopi oldum Cuma gunu. Antibiyotikten sanirim midem vs cok kotu. Kafami toparlayamadim ama Pub Med (doktorlarin kullandigi bilimsel arastirma makalelerinin yaninlandigi yer) uzerinden birkac meta analiz baktim. Bir de youtube uzerinden takip ettigim bir iki hoca var onlarin ne dediklerine baktim. Fazlalik kadar azlik da problem. 800 nano diyor hepsi. 1000 uzerine cok, 400 alti az.

Fazla folik asit kullanımı otizm yapıyor diyorlar. 5 mg olan ilaçları değil de 400 nano gr olan dozları öneriyorlar sanki
Doktorlarin kana bakmaksizin ilk uc ay ve daha oncesi folik asiti onemle oneriyolar kimilerinde fazla cikabilir kimilerinde az cikabilir bunu bir doktordan duydum bu kandaki sonucu onemli olsaydi surekli bastan bakarlardi kime gore neye gore fazla folik asit degeri bugun hastaneyi aradim bilgilenmek icin sordugum soruya biraz anlam veremedi hatta onunda yuksek cikiyormus degeri ama bunun kotu oldugunu olacagini soylemedi zaten bakilmiyor bastan folikasit degerine dedi standart oneriyolar bunu 5mg olanlarda daha onceden veya baska sorunlari olanlara oneriyola yoksa dediginiz gibi 400 nano standart onerilen hep

Gecmis olsun bende bugun sordum ama ordaki kiside zaten tuaf buldu bu soruyu onunda yuksek ciktigini soyledi ama bunu. Kendisi negatifligini duymadigini felan soyledi dedi zaten kana bakilmadan kadinlara aliyor bunu onemiden dolayi ilk uc ay kendimden biraz arastirdim aslinda degerim normal oranda benim yinede birdaha sorarim belki bilmiyorum birden ac karnina vermek daha iyi sonucmus tok karnina verdiginde deger genelde fazla cikiyormus

Tesekkur ederim, 5. gunu tamamladim. Gecti gitti gibi :)
Evet ac karna yapilmasi daha dogru diyorlar testler icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…