FOLBİOL kullananlar

kanaryam07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
70
7
86
31
Merhaba arkadaşlar planlı bir gebelik düşündüğüm için bu sene Nisan ayında folbiole başladım bir kutu malum 50 tablet ama düzenli kullanmıyordum son zamanlarda gebelik düşüncem iyice artınca düzenli kullanmaya özen gösterdim aile hekimim yazmıştı bana da ilacı şimdi gebeyim 6 haftalık ilk doktor kontrolüme bugün gittim doktorum nasıl bu kadar yüksek doz yazar ve kullanırsın fazlası otizme sebep olur dedi folatım evet yüksek çıktı 20 üstü sizce zararlı olur mı kullanan var mıydı bu şekilde olan şimdi doktor en küçük dozu önerdi ama diyorum kullanmayayım yada iki günde bir kullanayım gıdalar ile almaya çalışayım biraz endişelendim açıkçası

Merhaba arkadaşlar planlı bir gebelik düşündüğüm için bu sene Nisan ayında folbiole başladım bir kutu malum 50 tablet ama düzenli kullanmıyordum son zamanlarda gebelik düşüncem iyice artınca düzenli kullanmaya özen gösterdim aile hekimim yazmıştı bana da ilacı şimdi gebeyim 6 haftalık ilk doktor kontrolüme bugün gittim doktorum nasıl bu kadar yüksek doz yazar ve kullanırsın fazlası otizme sebep olur dedi folatım evet yüksek çıktı 20 üstü sizce zararlı olur mı kullanan var mıydı bu şekilde olan şimdi doktor en küçük dozu önerdi ama diyorum kullanmayayım yada iki günde bir kullanayım gıdalar ile almaya çalışayım biraz endişelendim açıkçası
Folbiolu devlet karşılıyor, çoğu gebeye yazılıyor bu ilaç. Hamilelikte önerilen doz 400 mg. Bundan sonra bu doza göre ilerlemek -doktorun tavsiye ettiği haliyle yani- en doğrısu olur diye düşünüyorum. Gıdalarla karşılamak da riskli olur. Çok sıkıntılı durumda olsanız doktor o dozu da vermezdi.

Folibol cok yüksek dozda. Günlük alinmasi gereken 400 mg.
Ben hamileliğin başından sonuna kadar regenesis max kullanmıştım

Bilseydim kesinlikle kullanmazdım şimdi doktorun önerdiği ufak dozda ama gün aşırı almak mantıklı gibi ilk gebeliğim insan çok endişeleniyor

Ilk gebeligimde kullanmıştım hamdolsun bir sorun da olmamisti cnm iyi düşün insallah

Tabii ki, sorun olmaz, hatta bırakma bence sadece hapı 4 e böl hergün bi parcasini yut
4 e bölse bile günlük alması gereken miktardan fazla. Otizme sebep olur mu bilmem ama. Her şeyin fazlası zarar en nihayetinde. Bence kesinlikle kullanmasın folbiolü. Bir de zaten yüksek çıkmış değeri. Gerek yok yüklemeye.
Konu sahibi bende vifolic kullanıyorum. Memnunum. Sen de içine sinen bir markayla devam et. Gün aşırı kullanma olayını doktoruna danış. Ben olsam değerim yüksekse senin dediğin gibi yapardım.

4 e bölse bile günlük alması gereken miktardan fazla. Otizme sebep olur mu bilmem ama. Her şeyin fazlası zarar en nihayetinde. Bence kesinlikle kullanmasın folbiolü. Bir de zaten yüksek çıkmış değeri. Gerek yok yüklemeye.
Konu sahibi bende vifolic kullanıyorum. Memnunum. Sen de içine sinen bir markayla devam et. Gün aşırı kullanma olayını doktoruna danış. Ben olsam değerim yüksekse senin dediğin gibi yapardım.
Olabilir tabi canım, folik asit fazlası idrarla atılan bisey zaten bunu da düşünüp rahatlayabilirsin, iyiyi çağıralım inş

Olabilir tabi canım, folik asit fazlası idrarla atılan bisey zaten bunu da düşünüp rahatlayabilirsin, iyiyi çağıralım inş
Fazlası her zaman atılmayabilir. Herkesin bağırsak emilimi vs aynı değil. Sürekli aynı düzeyde kalsaydı folik asit fazlalığı diye bir tanı olmazdı. Bir de neden bağırsaklarıma ekstra yük yapayım ki ? Doktor da demiş zaten neden fazla doz vermiş diye
Ayrıca gayet rahatım. Olması gerekenleri söyledim

Otizme neden olduğu kesin değil, bir iddia. Önerilen doz 400 mcg olsa da bazı hastalık, risk faktörü varlığı veya ilaç kullanımı durumlarında bu yüksek doz veriliyor. Yeni bu dozları kullanan bir sürü gebe var. Eksikliği sorun olurdu, fazlalığı değil içiniz rahat olsun. İsterseniz bir süre dediğiniz gibi doz atlayın içiniz de rahat etsin. Folat açısından en kritik dönem olan gebeliğin 3. Haftasını geçtiniz nasılsa.

Hepinize çok teşekkür ediyorum konuştum bir kaç biyokimya uzmanı ile folat hemen etkilenebiliyormuş ilaç kullanım sırasında 1 hafta 10 gün kullanmayıp baktırınca muhtemelen normale döner dediler ayrıca sonrasında az dozdan devam etmek sanırım sorun olmazmış

Merhaba banada sağlık ocağı yazmıştı sonrasında doktorum bunu 2 günde bir çeyrek iç dedi sonra bende değiştirdim Imom diye bir folik asit var ilk hamileliğimde kullandığım ondan içtim ilk 3 ay

Back
X