folik asit kullananlar bakabılırmi lütfenn :(

neriko

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
146
102
18
32
kızlar hamile oldugumu ogrendıgımden beri folik asit kullanıyorum ilk zamanlar mıgde bulantım yoktu ama yaklasık 2 haftadır falan asırı gaz ve mıgde bulantım var.. gectıgımız gunlerde 2 gun folık asıt ıcememıstım cenazemız vardı ve ıcmedıgım gunlerde ne gazım oldu nede mıgde bulantım böyle bır sorun yasayan varmı lutfen yardımcı olun :(

kızlar hamile oldugumu ogrendıgımden beri folik asit kullanıyorum ilk zamanlar mıgde bulantım yoktu ama yaklasık 2 haftadır falan asırı gaz ve mıgde bulantım var.. gectıgımız gunlerde 2 gun folık asıt ıcememıstım cenazemız vardı ve ıcmedıgım gunlerde ne gazım oldu nede mıgde bulantım böyle bır sorun yasayan varmı lutfen yardımcı olun :KK43:
hangi marka kullanıyorsunuz?

öncelikle basınız sagolsun
hamile değilim henüz ama şimdiden başladım folik asit e bende gaz vs sorunu olmuyor
ama kullanan başka bir arkadaşım şişkinlik yaptı bende demişti doktorunuzla görüşerek farklı bir markaya yada önereceği herneyse ona geçmeyi talep edebilirsiniz

Canım bende kullanıyorum ama bende bi sorun olmadı ama tek farkımız hamile değilim o yüzden bilemiyorum sen bi doktoruna görün

aslında şu an tam bulantıların zirve olduğu haftalardasınız o yüzden olmuş olabilir mi?
Bir de dikkat etmiştim, bir şeyle çok uğraştığım zaman özellikle dışardayken daha az gazım ve bulantım oluyor.

öncelikle basınız sagolsun
hamile değilim henüz ama şimdiden başladım folik asit e bende gaz vs sorunu olmuyor
ama kullanan başka bir arkadaşım şişkinlik yaptı bende demişti doktorunuzla görüşerek farklı bir markaya yada önereceği herneyse ona geçmeyi talep edebilirsiniz
tesekkur ederım.. yarın ılk once bır eczaneye danısıcam pazarteisde kontrolum var doktoruma mutlaka soylucem cunku mıgde bulantısı gaz olunca yemek falan yıyemıyorum saglıklı beslenemıyorum inşallah hersey yoluna gırer.. sizde umarım en kısa zamanda hamıle kalırsanızz allahım nasıp etsin :)

aslında şu an tam bulantıların zirve olduğu haftalardasınız o yüzden olmuş olabilir mi?
Bir de dikkat etmiştim, bir şeyle çok uğraştığım zaman özellikle dışardayken daha az gazım ve bulantım oluyor.
cok fazla bulantı yasamıyorum aslında sabah bulantılarım falan olmuyo folık asıt ıctıkten sonra baslıyo onu farkettım bır ıkı gun evde vakıt gecırırken ıcmıycem eger olmazsa kesın folık asıtten kaynaklandıgından emın olucam. tesekkur ederım gorusunuz için :)

Canim sakin ihmal etme folik asit bebegin gelisimi icin cok önemli istersen bi doktoruna danis baska bitane versin ne bileyim folibol var elevit var vs. Dahada vardir bende öyle bisey olmadi tabi bulantim oldugu icin bisey yiyeyemiyordum ilk 3 ay o yüzden aksam yemeginden sonra icmeye basladim vitamin ve folikasit ilacimi öyle dene istersen

sanırım ondan kaynaklanıyo benım gaz problemım ıkı gun ıcmeyıp bı degerlendırıcemm.. onu ıcıp hıcbır sey yıyememk saglıklı beslenememekte kotu..
Ama folikasit bebekler için faydalı benim folidays diye içinde b12 iyot filan var o yüzden ben bırakmayı düşünemiyorum vatanım eksikliğim vs var benim o yüzden mecbur içmek zorundayım

Canim sakin ihmal etme folik asit bebegin gelisimi icin cok önemli istersen bi doktoruna danis baska bitane versin ne bileyim folibol var elevit var vs. Dahada vardir bende öyle bisey olmadi tabi bulantim oldugu icin bisey yiyeyemiyordum ilk 3 ay o yüzden aksam yemeginden sonra icmeye basladim vitamin ve folikasit ilacimi öyle dene istersen
Aynen çocuk için sıkıntı olabilir bence de iç biraz sıkıntı çekeceğiz ama herşey bebeğimiz için

baska bır marka deneyım dedıgınız aksam yemegınden sonra hatta yatmadan once ıcerım tesekkur ederım fıkırlerınızı paylastıgınız ıcın :)

Aynen çocuk için sıkıntı olabilir bence de iç biraz sıkıntı çekeceğiz ama herşey bebeğimiz için
sıkıntı cekerım benım ıcın sorun degıl ama suda ıcemıyorum ve kesem normalde yuvarlak olması gerekırken benımkı farklı bır yapıda ılerlıyor doktorda cok su ıcmemı onerdi bılemıyorum baska bır marka denıycem sanırım..

Ama folikasit bebekler için faydalı benim folidays diye içinde b12 iyot filan var o yüzden ben bırakmayı düşünemiyorum vatanım eksikliğim vs var benim o yüzden mecbur içmek zorundayım
baska bır marka denıcem inşallah bu sorunlar bıter cnm :)

canım bende de decavit ve elevit bulantı yapıyordu. gece yatarken içmeye başlayınca sorun ortadan kalktı. folic asit olmazsa olmaz bir şey. bunu kendin değil bebeğin için alıyorsun. ben 9. aydayım hala midem bulanıyor (bu arada miğde diyip durma şuna doğrusu mide) :) elimde gaviscon resmen biberon gibi oldu. bir de bulunduğun haftalar en çok bulantı yaşadığın haftalar. cenazeye gitmişsin, bir şeylerle meşgulken midenin bulantısını dahi unutabiliyorsun ani gaz sendromu yaşamazsan. gece yatarken almanı öneririm.

kızlar hamile oldugumu ogrendıgımden beri folik asit kullanıyorum ilk zamanlar mıgde bulantım yoktu ama yaklasık 2 haftadır falan asırı gaz ve mıgde bulantım var.. gectıgımız gunlerde 2 gun folık asıt ıcememıstım cenazemız vardı ve ıcmedıgım gunlerde ne gazım oldu nede mıgde bulantım böyle bır sorun yasayan varmı lutfen yardımcı olun :KK43:
Benim de çok midem bulanıyordu. Folio diye bi marka kullanıyordum. Ama alıştı bedenim bir süre sonra. Gaz bütün hamilelern sorunu :( alışman lazım hayatım.

Back
X