Folik Asit

beyazcicegim__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2022
57
31
3
Merhabalar hepinize. Ben kısmetse bu ay hormon testine gideceğim ve folik asit yazdıracaktım doktora. İlk doktorun verdiğine bakacağım tabi ama sizinde kullanıp memnun kaldığınız var mı acaba ? Allah herkese istediği zaman sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip eylesin
Folik asit 2. 3. Ayında korunmayı bırakmayı düşünüyorum. Ayrıca şunuda danışmadan geçemeceğim heyecanımı mazur görün. Geçenlerde doktor troid testi yaptı ve 4 çıktı sizce yüksek mi ? Sonuclarım gec çıktığı için anca bu hafta gidebileceğim normal değer olarak gözüküyor ama bildiğim kadarıyla 2 olmalı. Evet doktora gidince soracağım ama çok heyecanlıyım bu konularda

Merhaba folik asit olarak ilk hamileligimde plansiz hamile kaldigim icin 6 haftalikken folic 1e baslamistim. Simdi ikinciyi istiyorum olmuyor. Doktor bu kez Vinalac yazdi. 400 mcg olan her folik asit oluyor. Tiroid ise net bilmiyorum ama sanirim TSH 2.5 alti olmasini istiyor doktor. T3 ve T4 de onemli tabii.

Hormonlar değişkenlik gösterebilir , bende geçen ay yüksek çıkmıştı TSH doktorum 3 gün sonra yenilememi istemişti ve düşmüştü . Risk oluşturuyor olsa doktorunuz söylerdi .. Ben Folbiol kullanıyorum farklı kullanıp fayda gören olduysa ben de faydalanayım

Merhaba TSH 4 bakıldı 0.85 çıkmış. Hayırlısı diyelim. Benimde biraz fazlalığım var suan spor ve diyetteyim bir 10 kilo verebilirim umarım. Hamilelikte çok sıkıntı çekmem. Şuan 73 kiloyum 60-65 olsam daha iyi olabilir çünkü bünyem ödemi pek seviyor regl de olamyınca doğal olarak hamilelikte çok şişerim diye düşünüyorum tabi yine bilinmez :)

Evet dediğiniz doğru valla 6 çıkan troidim 1 hafta sonra 3 olmustu doktorda ilaç yazmamıstı. Çok teşekkürler. Hayırlısıyla bende kullanmaya başlayayım. Sizde hamilelik öncesi mi kullanıyorsunuz ? Bebek planı mı var

1,5 yıldır plan var Bebek yok başta korunduk düşünmedik biz karar verdiğimizde de olmadı , bekliyoruz

1,5 yıldır plan var Bebek yok başta korunduk düşünmedik biz karar verdiğimizde de olmadı , bekliyoruz
İnşallah en kısa zamanda olur bende folik asit içip mayısa doğru düşünüyorum böyle beklersem belki hemen olmayacak diyorum ama bir ihtimal yani suan tek sıkıntım kilomu takıyorum kafama Rabbim gönlünüze göre en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah.

Amin inşallah isteyen herkese nasip etsin

Decavit önerebilirim. Sadece Folik asit değil multivitamin bi araştırın oldukça da uygun fiyatlı. Şuan sadece folik asit içseniz bile hamile kalınca doktor zaten multivitamine geçecektir. Ben hala kullanıyorum.

Decavit önerebilirim. Sadece Folik asit değil multivitamin bi araştırın oldukça da uygun fiyatlı. Şuan sadece folik asit içseniz bile hamile kalınca doktor zaten multivitamine geçecektir. Ben hala kullanıyorum.
Çok teşekkürler bu ekstra bilgi için. Eşiminde kullanması gerekir mi acaba :) bir hamilelik kitabında baba adaylarının folik asit içeren vitamin kullanması öneriyorlardı.

Ben folidoce kullandim 2 ay noyunca sonra hamile kaldim. Birinci ayimda da devam ettim ve imom(multivitamin) ona gectim.
Merhaba çok teşekkürler öneri için. Peki birşey soracağım bu folik asiti mutlaka doktorun mu yazması gerek kan tahliline göre yoksa eczaneden istenip alınıp başlanabilir mi ? Yani bu vitamini alırken kan tahlinine vs gerek var mı ? Ya da herhangi bir aldığımız yan etki yapar mı ? Belki bilmiyosunuzdr kusura bakmayın çok şey sordum ama regl yakın 2.3. Gününe gelcek şekilde randevu almıştım doktordan iptal olmus randevu

Eczaneden kendiniz alabilirsiniz çoğu gebelik düşünen kadın kendi alıp başlıyor zaten. Bence folik asiti 2-3 ay içip korunarak devam etmenize gerek yok hemen hamile kalacağınız kesin değil sonuçta.

Ben çeşit çeşit folik asit kullandım. 400 mikrogram olanlardan kullanın mutlaka. Folbiol mesela günlük almamız gereken dozun 11 katı fazlası.

Tiroid de gebelik düşünenlerde maksimum 2.5 olması isteniyor

Eczaneden kendiniz alabilirsiniz çoğu gebelik düşünen kadın kendi alıp başlıyor zaten. Bence folik asiti 2-3 ay içip korunarak devam etmenize gerek yok hemen hamile kalacağınız kesin değil sonuçta.
Çok teşekkürler aslında kilom biraz kararında olsa hemen denemek istiyorum fakat olursa daha da kilo alacağım çünkü yıllar önce bir haptan dolayı 4-5 ay regl olmadım ve aylar içinde 10-15 kilo aldım ödemler beni mahfetmişti. Hoş etrafımda duyduğum iki kişi mesela biri 30-32 yasında 6 aydır olmuyormuş. Bir başka arkadasında olmamış ilk ay. Evliliğimizin ilk yılı 5 ay kadar hap içtim bıraktm aylar sonra bir kaza oldu :) korunmasız ilişki yaşadık ne ağlamıştım hazır değilim diye hamile kalmadım.

Ben çeşit çeşit folik asit kullandım. 400 mikrogram olanlardan kullanın mutlaka. Folbiol mesela günlük almamız gereken dozun 11 katı fazlası.

Tiroid de gebelik düşünenlerde maksimum 2.5 olması isteniyor
Çok teşekkürler sağolun regl iken falan içiyoruz demi ya saçma bir soru ama bilgim sıfır etrafımada bu konuyu açmadım açmak istemiyorum. O yüzden soruyorum böyle sizlere. Troid için ilaç almam gerekli sanırım doktora gidince söyleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…