formasyon ve bebeğim...:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi gffr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gffr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
3
0
16
Adana
arkadaslar ben fen-edebıyat mezunuyum ve bu yıl formasyon son sansım olabılır.ama ekim 22 gıbı bebegım dunyaya gelecek.ben onu dogumdan 2 yada 3 hafta sonra her hafta sonu anneme bırakmak zorunda kalacagım.bu benım ılk bebegım.nasıl olcak bılemıyrm.bebecık daha 2-3 haftalıkken her hafta sonu annesı onu bırakıp gıdecek.gıdecegım unıversıte memlekete 13 saat uzaklıkta.yanı bebegımı yanımda goturmem ımkansız.hem orda bebekle kalcak yer yada bakıcı ımkanımda yok.süt sagma makınesı alıp dolapta sutu saklamayı dusunuyorum.boylece benım yanında olmayacagm 2 gunde bebek anne sutuyle beslenır.ama bıberon alınca sonra anneye tekrar donmuyorlarmıs dıye duymustm.suan bebegım kucagımda olmadıgı ıcın mı bu durum bana mumkun gorunuyo.çunku bazı arkadaslar ımaknsız yapamazsın bırak formasyonu dıyolar.ama unıv.i bırakmam da ımkansız.calısmak zorundayım.fen edebıyat mezunu olarak calısıp para kazanmak artk ımkansız.ne yapmalıyım.nasıl yapmalıyım hıc bılmıyorum.lutfen cvp beklıyorum sızden.ılk defa bı konu acıyorum.aranıza bugun katıldım.lutfen arkadaslar yardımcı olun.

Öncelik bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelsin.

Her bebek böyle olmaz ama genellikle biberona alışan bebek anne memesini reddediyor. Alışmasın diye kaşıkla verilebilir, belki annenizde kaşık diyecektir ama bu da emme refleksini yok edebilir o yüzden imkan varsa , formasyon sadece bu sene için değilse ertelemeniz bence en mantıklısı.

her hafta 13 saati nasıl gidip geleceksin? bence imkanlarını zorla ve ünv'nin olduğu yerde bir daire tut. gidip gelmek zaten aynı paraya denk gelir. başka sebepten ötürüyse de düşün derim.

bebeğin doğunca hele daha iki haftalıkken bırakıp gitmeye kıyamazsın gibi. hakkında hayırlısı olsun.
biberona alışmaması için medela calma nın biberonunu tavsiye ederim.
biberon kendisi akmıyo ancak bebek emerse süt geliyo aynı anne göğsü gibi.

bu formasyon tek şansınsa eğer bu şansı kaçırma
ama bebeğinize üzüldüm
o kadar saatlik yolu her hafta gidip gelmektense
bebeğinizle gidin annenizde sizinle gelsin

atanmanız çok zor canım biliyosun. benımde yakın arkadaşım aynı bolumden mezun oldu formasyonu aldı. 3 yıldır dershaneye gidiyo atanamadı ben olsam gitmezdim

atanmanız çok zor canım biliyosun. benımde yakın arkadaşım aynı bolumden mezun oldu formasyonu aldı. 3 yıldır dershaneye gidiyo atanamadı ben olsam gitmezdim

arkadaslar sorun bu kadar da değil.aslında ben yurt dışında yaşıyrm.bu yaz geldğimde öğrendim formasyon sansımın oldugunu.eşim tatil bitince gitti tabi.şimdi eşim yrt dısında ve doguma gelemeyecek.ben annemlerde kalıyrm.bu yıl ayrı olacagız yanı.evlılıgımızın 2.yılını ayrı gecırcez.daha da kotusu eşim ilk bebeğini 8-9 aylık olana kadr goremeyecek.unıversıtenın ara tatılınde gıderım esımın yanına dıye dusunuyodum.o da cok kısaymış.1 ay fılan gıdebılırm en fazla.ama o gelse 1 hafta bıle kalamaz.ara tatılde benım gıtmem mantıklı gıbı gelıyo.
unıversıtenın oldugu sehırde ev tutmak bana da mantıklı geldı ama.annem benımle gelemez.evde kucuk kardesım var.ben de tek basıma baska bı sehırde yenı dogan bı bebekle kalamam.yanı kalmak ısterım ama ılk bebegım cok tecrubesızım.bıde bakıcı bulmam lazım yıne hafta sonu derslerım olacagı ıcın.bu işin maddi boyutunu zaten düşünmek bile istemiyrm. eşim parayı sorun atme bı sekılde halletcez artk dıyo ama.benı uzmemek ıcın soyluyo.kazandıgı parayla hem burada benı, cocugu, unıversıtemı ve orada kendısını ıdare etmesı cok zor.yanı bu yıl her yonden cok zor bı yıl olcak.
yenıdogacak olan bebişim babasını görüp hissedemeycek yanında.babası onu göremeyecek.buyudugu doneme ait her seyı kacıracak.gülmesini aglamasını ne bılım ıste bebeklerın yenı olarak yaptıgı ne varsa hepsını.bende hem esımden ayrı olacam.hem de bebegımı sureklı bırakmak zorunda kalcam.
ama işte arkadaslar bu yıl bitince de nereye gitsem bana formasyon soracaklar.sadece devlet degılkı butun ozel kurumlar formasyon ıstıyo artk.turkıyede olsaydım suana kadr almıs olurdum ama işte napalım kader. bıde zaten bende calısıyodum.bu yıl dogum olcak dıye bı yıllık ızın aldım.yanı bı daha kı bı yıllık ıznım baska cocuk olursa onun dogumunda olur.o zmna kadr da turkıyde formasyon kalırmı.ben ısıme formasyonsuz devam edebılır mıyım her sey muamma offffffffff of..

teknık bılgım yok ama anneyım oncelıkle hayırlı dogumlar dılerım
ve yapmaya kalkısacagınız sey cok zor yapamazsın gıbı gelıyor bısey dıyemıyorum

Her bebek bir değil tabi ki ama yeğenim ona rağmen memeyi reddetti. Eğer bebeğin anne sütünü memeden alması isteniyorsa her biberon çok riskli. Ama anne sütü alsında nasıl alırsa alsın deniyorsa olabilir.

Oda anneye acayip yük, hele de ilk başlarda sürekli bir sağma durumu oluyor. Hele de gece çok zor. Bebeği doyur, altını değiş, süt çek uykun iyice kaçıyor daha yatamadım 3 saat oluyor gene doyur gene alt değiş gene süt çek.

Çok iyi düşünülmeli.

öğretmen olmak istiyorsanız formasyondan başka seçenek yok. kaldı ki bu sene çok muallaktaydı, bir kaldırıldı sonra tekrar açıklandı verilecek diye. siz şansı olanlardaymışsınız çünkü girebilmek büyük başarı. seneye ne olacağı da hiç belli değil. bence bu fırsatı değerlendirmelisiniz. 13 saatlik mesafe çok uzak, bebek de var. uçakla gitseniz bile en az iki gününüz orda geçecek. sanki orda bir ev tutmak daha mantıklı gibi geldi bana. eşinizle konuştunuz mu, o ne diyor?

Ben geçen yıl aynı durumu yaşadım ekim doğumluydu bebeğim daha 1 aylık bile olmadan okula başlamam gerekiyordu kazanmama rağmen gitmedim seneye nasıl olsa girerim tekrar dedim.Ama malesef sonuç hüsran bu yıl olmadı.O kadar pişmanım ki.Haftada iki gün anneme bırakabilirdim diye düşünüyorum.

anne memesi şeklinde biberonlar var ben chicconunkini kullandım bebeğim emmeyi bırakmadı canım çeşitli markaların biberonları var onlardan al kaşıkla bebek yutamıyo ilk doğduğunda sarılıktan döndük biz kaşıkla yedireyim derken normal biberonlada verince memeyi itti sonra bi arkadaşım anne memesi şeklinde biberonlardan dene dedi aldım çokda işime yaradı

canım çok zor durumun allah yardımcın olsun ama sadece hafta sonlarıymış idare edebilirsin belli bir süre...bende çalıştığım için sütümü sağıyorum ben gelene kadar sağdığım sütleri içiyor...ilk başta biberonu hiç sevmemişti bizimki işten gelince hep emiyordu hala da emiyor bende chicconun biberonu kullanıyorum ama bırakmadı memeyi..her bebek bir değil...yeni doğduğunda sık sık yanındayken emzir bırakmaz belki seninki de....

Vazgeçmeyin, öyle ya da böyle alın formasyonunuzu. Eşiniz parayı dert etmeyin diyorsa etmeyin.
Bir ev tutun orada. Birde hafta sonu bakacak bir bakıcı.
Sadece iki gün bakacağı için çok almaz.
İleride üzülmemek için çok düşünmelisiniz.
Çocuklar büyüdüğü zaman anne geç kalmışlıklarına üzülmemeli.

Canım ben de formasyon magduru bir anneyim...senin yerinde olsaydım bu fırsatı kaçırmazdım .. bu eğitimi almak ne kdr zorlaştı biliyorsun.. unutma bebeğin bu süreci çok hızlı atlatır sana tam ihityacı olduğu anda senin eğitim bitmiş olur.. unutma ki onun için ilerleyen zamanlarda rahat etsin diye buna katlanmalısın ... inan bebeklerin ilk 9-10 ayı zaten sağolsun annelerin yardımıyla ve desteğiyle geçiyor .. zaten derslere gidersin başlarda her üni yardımcı oluyor anlatırsın derdini hocalara idare edilir merak etme canım ... bu fırsatı kaçırma derim ..

Sevgili gffh bazı fırsatlar insanıN ayağına bir kere gelir ve hyatdeğiştirir.formasyonu almak için tüm olanaklarını kullanmalısınbence.eğer annenin kardeşinle beraber formasyon alacağın şehirde seninle yaşama imkanı avrsa buna zorla önce.olmazsa gidip gelmeyi dene.denemeden vazgeçme sakın.baktın olmuyor,çok sıkıntılı oluyor ozaman bırakırsın.ama denemeden vazgeçme.

Alabiliyorsan al formasyonu canım...Ben geçen sene aldım benim kızım da çok ufaktı...İnan başa gelmeden bilinmez ama insan her türlü zorluğa alıştırıyor kendini..
Sen yeter ki almaya hak kazan...Hocalar ve sınıftakiler imza ve devamsızlık konusunda yardımcı oluyorlar emin olabilirsin.Birçok arkadaşım başka şehirlerden geldi zaten belli bir devamsızlık hakkın var bazen de hocaya durumunu söylüyorsun gelemeyeceğim diye anlayışla karşılıyorlar yeter ki haber ver ..bazen de arkadaşların senin yerine imza atıyor ve olup bitiyor anlamıyorsun bile...Ben şuana kadar devamsızlıktan kalan birini duymadım...

Süt konusunda her çocuk bir değil,biberonu da alabilir seni de emebilir...Ben kızım 40 günlükken tezim için veri toplamaya gittim saatlerce gelmedim...Ama beni emmekten vazgeçmedi...
Su akar yolunu bulur canım...Emin ol bir çıkar yol bulacaksın...emek olmadan yemek olmaz derler...biraz sıkıntılı olacak ama olacak dert etme....

bebeğiniz doğduktan sonra onu bir an bile bırakmak istemeyeceksiniz 2-3haftalık miniğin annesinin kokusuna kucağına ihtiyacı var ve tabikide sürekli emmeye...sizin kararınız ama ben olsam kesinlikle bırakmazdım.hem sütünüzün olması için ii beslenmeli,ii dinlenmeli ve sürekli emzirmelisiniz de....

Canım bencede yapamazsın ama tabi böyle söyleyip şefkini kırmakda istemem ancak senin yerinde olsaydım naapardım onu söyleyebilirim.Ben senin yerinde olsaydım formasyonu boşverip bebeğimi doğurup alıp yurtdışımı yaşadığınız yer oraya giderdim ve çocuğumu büyütürdüm sonrada Allah kerim iş bulursam bulurdum bulamazsam bulamazdım gerisini şansa bırakırdım.Çocuğuda yazık sanada yazık babayada yazık bana öre ne meslek ne öğrenim hiç biri değmez bunlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…