Fotoğraf meselesi

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Tam konu başlığı da bulamadım ama neyse okuyan umarım konu bu muydu demez.

Eltim ve kayınbiraderim, kayınvalde ve kpederim ile görüşmüyorlar. K. Peder ve kvalide ayrı bu arada. K. Peder, biri 8 diğeri yaşındaki torunlarını hiç görmedi, k Valide ise oğlanı 6 yaşına kadar büyüttü, küçüğü de 2 3 gördü sonra hiç görmedi.

Eltim bazen çocukların fotoğraflarını paylaşınca kvalide ve k.pederle paylaşıyorum. Çünkü durumlarına üzülüyorum. Fakat kpederim yapmasa da kvalide her defasında ileniyor; hoş her zaman dillerinde onlar beddua vs hiç eksik değil.

Tabi benim bu yaptığım ayda yılda bir olan mevzu.

Bu ciddi bir mevzu mu sizce? Yapmak ve ya yapmamak gibi bir tercihiniz olsa hangisini tercih ederdiniz?

hiiiç karışmam, döner dolaşır bana patlar.siz bi de gelinsiniz olayda, hadi kv kp eşinizden "istese" çocukların anne babasının izni dahilinde gönderilebilir ancak.

ilenmek ne demek?
talep var mı? kendi kendinize mi gönderiyorsunuz?

Belki bir tembih olmadığı için. Bilemedim. Önceden çok düşünmemiştim aslında. Benim oğlum da 2 yaşına yaklaştı. Kuzenleri ile birlikte çok fotoğraf çekiyoruz bir araya gelince. Eltim o zamanlarda falan hiç bana böyle bir şeyden rahatsız olacağından bahsetmedi.
Sadece kvalidenin şu beddua işi canımı sıktı. O olmasa belki yine doğru muyum yanlış mıyım diye düşünmeyecektim.

Kp den böyle bir talebi varsa direkt anneye babaya ulaşsın torunlarını görmek için
Sizin çocuğunuz olunca paylaşısınız isterseniz
Anne babaya ulaşabilmiş olsa zaten sorun kalmaz değil mi.
Ben fotosunu değil direkt çocuğumu paylaşıyorum zaten

Aman beni ne alakadar eder deyip hiç etliye sütlüye karışmam. Belki çocuklarının onlar tarafından görünmesi bile hoşuna gitmeyecek eltinizin.
Tabi bide şu var. Eltimin çocukları değil kimim çocuğu olursa olsun çocuğa değil ana babasına beddua ediliyorsa dahi onlarin günahına girmem. Ne bileyim insan torununu görünce içi sogumaz mi ya

Bence sizin buna hakkınız yok gibi duruyor burdan. Benim eşim anne babasına düğününe izin vermedi gelemediler. Bir akraba aracılığıyla bize fotoğraf atın vs diye ağlaşmış kadın ana baba diye fotoğraflarımızı atmış. Tabi kadının ahlaksız bir kadın olduğunu bilmiyor insanlar. Klasik anne sanıyorlar. Bu onursuz kadın bizim düğün fotoğrafımızı paylaşıp boşandığın gün yakın olur inşallah yazmış. İnsanlar linç edince de kaldırmış.. Yani demem o ki istemiyorsa bu kadın görmelerini bir bildiği vardır. Siz yavrularınızı her türlü paylaşın eltinizin çocuklarına karışmayın.

Kv nize söyleyin beddua edenler inanın çok kötü bı hayat sürüyor resmen dönüp dolaşıp başına geliyor.
Çok sürünmek istiyorsa devam etsin beddualarına.
Yerinizde olsam hiç karışmam beddua da dinlemem.

Ama olmaz bence, kimsenin fotografini cekip konusmadigi insanlara gondermek dogru degildir. Hani konudaki herkes 1. Derece olunca bir de fotograflar cocuklarin olunca normalmis gibi geliyor ama degil, hakkiniz yok buna bence. Illa gosterecegik diyorsaniz da izin almalisiniz.
Sahsen benik cocuklarimin fotograflarini paylasiyor olsaydiniz feci bozusurduk.

Sizinki çok uç bir noktaymış.

İki yetişkin kendi anne babası ile görüşmemeye, çocuklarını göstermemeye karar vermişse buna saygı duymanız gerekmez miydi?
Aslında doğruyu söylemek gerekirse buna çok saygı duyduğumu söyleyemem. İnsanlar kendi meselelerine çocuklarını alet edip, insanları cezalandırmak için çocuklarını kullanmamalı.
Ben kpederim için değil fakat kvalidem için bir kaç kez girişimde bulundum. Baktım olmayacak karışmama kararı aldım. Evet elbette herkesin kendi kararı saygı duymasam da duymaya çalışıyorum. Bu soruyu sorma nedenim de bu zaten kendimi eleştirmek.

Tek çocuğum, babam ben ilkokula başladığım yıl öldü, annem tekrar evlenmedi -ki inanın çok güzel ve talibi çok bir kadındı- eline erkek eli değmeden hayatını bana adadı. Bunu da burnumdan getirerek bedel ödetmeye kalkarak yapmadı. Çok ama çok sevdi beni ve çok güzel sevdi rahmetli. Buna rağmen, bir gün sohbet esnasında torunu için, hafifçe utanarak, kızım sen gözümün nurusun ama bunu ( benim çocuğum) bambaşka seviyorum, içim titriyor yüzüne baktığımda demişti. Ben bunu başka insanlardan da duydum, siz de duymuşsunuzdur, torun başka türlü seviliyor diye. Diyeceğim şu ki, ana-baba görüşmese dahi, torunlarından insanları mahrum etmek çok ama çok ağır bir ceza. İnsanları, torunlarının bir fotoğrafını dahi göstermeyecek kadar cezalandırmak ya da kin duymak için, gerçekten o babaanne ile dedenin hayli sert, affedilmez, kabul edilemez şeyler yapmış olması lâzım. Eğer durum böyle değilse - olayları ve sebepleri siz biliyorsunuz- bence son derece şefkatli ve doğru bir şey yapıyorsunuz. İleride öğrenirlerse, vicdanınıza uyarak davrandığınız için size lâf ederlerse, pardon der geçersiniz ama gönlünüz vicdanınız rahat olur. İki kişinin çocuğu aynı zamanda diğer iki kişinin torunudur. Yani bu, "efendim parasını verdik aldık, bu bizim vazomuz, içine sizin çiçeğinizi koymuyoruz, kim karışır!" gibi bir şey değil. Kaldı ki bu insanlar sizin anne baba dediğiniz kişiler, "bana ne" diyebileceğiniz mesafede de değiller. Lâkin diğer yandan, bu derece sert sonuçları olmuş bir olay - ya da olaylar zincirinde, kayınvalide-kayınpederin rolü nedir, bu ceza hak edilmiş midir, en iyi siz bilirsiniz. Eğer tarafların aralarında yaşadıklarını düşünüp, "Benim başıma gelseydi, ben de evlatlarımın fotoğraflarını dahi görsünler istemezdim" diyorsanız, o zaman vazgeçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…