Merhaba. Ben de sivilcelerden kurtulmak icin herseyi yaptim, roacutane dahi kullandim ama biraktiktan bir kac sene sonra yeniden cikti. Benzamycin tarzi antibiyodikli ilaclar da artik hic bir ise yaramiyor. bende asagida anlatacagim yonteme basladim. Uzun sureli bir tedavi 6-7 ayda etkisini gosteriyor. Ama ben 2 aydir baya faydasini gordum.
acne.org sitesinde the regimen dedikleri bir tedavi yontemi var. Bu yontem sunu temel aliyor. ilk olarak hafif, kurutmayan bir temizleme jeli. ikinci adim tedavi adimi ve %2.5 luk Benzoyl Peroxide. ve son olarak nemlendirici. Turkiye'de bulunmuyor tabi bu sitenin sattigi urunler. ben de buna denk urunleri bulmaya calistim.
Temizleme jeli olarak la roche posay Effeclar H kopuk kullaniyorum ve oldukca memnunum. ikinci adim en onemli adim, benzoyl peroxide. %2.5 olanini eczanelerde bulamadim ama %5lik olanlari bulunuyor. Benzoyl Peroxide bakterilerin uremesini engelleyerek sivilce olusumunu engelliyor ve antibiyotikler gibi cildin alismasi gibi bir durum bu maddede soz konusu degil. Yuzu kurutucu etkisi oldugu icin cok az miktarla baslayip zamanla arttirmak gerekiyor. 3. adim nemlendirici. Hala cildime gore bir nemlendiriciyi bulamadim. Avene, la roche posay, dalphin gibi dermokozmetik urunler dahi bende sivilce yapiyor. Nemlendiricilerin icerigini incelemen gerekiyor. Mesela Squalane maddesi bu eczane markalarinin hepsinin iceriginde bulunuyor ve bende inanilmaz sivilce yapiyor. Direk ucu olmayan deri altinda kistik sivilceler. Nemlendiricilerin yagsiz olmasi malesef akneye meyilli ciltler icin yeterli degil. gozenekleri tikamamasi lazim. bunun disinda kesinlikle peeling gibi yontemler onerilmiyor. hatta yuzunu yikarken mumkun oldukca hafif sekilde yuzune dokunmalisin. kesinlikle sert hareketler yapmamalisin. kurularkende yumusak pecetelerle dokundurarak kurutmalisin, surtmemelisin havluyu.
Bu dedigim seyler tabi eger sivilcelerin hormonal sebeplerden kaynaklanmiyorsa gecerli. Tum basligi okumadim ama yaptirmadiysan mutlaka bir kadin doguma gidip hormon testi yaptirmalisin. Tanidigim en az 4 kisi dogum kontrol hapina basladiktan sonra 2 ay icinde tum sivilcelerinden kurtuldu, cunku onlarinki hormonal sebeplerleydi.
Bunlar disinda kendimden gozlemledigim seyler, bagirsaklarimin bozuk oldugu zamanlarda sivilcelerim artiyor. un ve sekeri azalttigim zamanlar sivilcelerim azaliyor. Gunde 1 tane havuc cok yararli ama fazlasi karacigeri yordugu icin tavsiye edilmiyor. sac urunlerini de (sampuan dahil) yuzune degdirmemeye calis.
Tum bunlarin yaninda kesinlikle ve kesinlikle sut urunlerini azaltmalisin. Ben hic sut icmiyorum artik. Yiyeceklerin sivilce yapici etkisi konusunda kanitlanmis tek sey sut. Inegin hormonlari sutten insana geciyormus cunku.
Forumda baska bir arkadas daha da yazmis, ben vitamin destegi almanin da yararini gordum.
bir de makyaj dan bahsetmissin. kullandigin fondotenin icerigine cosdna.com sitesinden bakmani oneririm. iceriginde ne kadar sivilce yapici maddeler oldugunu gormus olursun, fondotenini buna gore secebilirsin.
Biraz uzun oldu ama ben bu konuda cok cektim cok arastirdim, isine yarar umarim :)