Fransız vatandaşlığı

Fransa vatandaşı olmaya gerek yok bildiğim kadarıyla. Olay mahalline sen daha yakınsın, etrafından birinede sorsan çok daha net bilgiler alabilirsin.

ayrıca evlenirseniz eğer hemen çocuk yapmayın olurmu, önce siz bi büyüyün daha önünüzde çok yol var, ergenlik, ergen benmerkezciliği, sivilce tedavisi vs derken zaman su gibi akıp geçer, sonrada çoluk çocuğa karışırsınız.

ahh ahh yapma diyorum, zamanlama çok kötü, ilerde pişman olursun bukadar erken evlendiğin için. okuyup bir meslek sahibi olma hayalin yokmu senin, evlenince hiçte kolay olmaz.

Nicolas Sarkozy olaydı seni tatmin eden cevabı verirdi aslında ama )) amca türklere alerjıkk :103:

seçmeler var zaten in$ALLAH Sarkozy seçilmez çünkû burdaki yabancilarin yardimlarini kescekmis dahada kotu olcakmis helede Türklere ... Zaten hep Sarkozy'nin yüzunden degi$ti bunlar simdiye ne guzel fransiz vatandsligimi basvurmusdum uc dort aya kalmaz alirdim elime kimligimi ... ama bu Sarkozy herseyi zorlastiriyor herseyi kotu yapiyor .

1. acelen ne?daha yaşın çok küçük, madem seviyorsunuz bekleyin.. üstelik maddi durumunuzda iyi değilmiş..
2. burada kime sorarsan sor nişanlının gelip gelemeyeceği ile ilgili doğru bilgi alamazsın kimseden. kendin söylemişsin vatandaşlık sürecinin gecen yıl değiştiğini.. bence bir konsolosluga sor bunu.. ya da konsoloslugun web sitesini oku bi..
3. turist vizesiyle gelirse tabi ki seninle kalamaz..oturma izni alması lazım.. seninle evli olmasından dolayı oturma izni alacaksa da bunun için önce senin vatandaşlık alman lazım..
bir de nişanlının fransızcası yoksa, tek başına gelip oturma izni alması çok zor diye biliyorum..

Yok Yok merk etmeyin , okuyorum ben zaten bu sene son senem olcak in$ALLAH lise diplomami alip çaliscam estetisyenim .. Evet ilk evlendigimiz sene çocuk fln dusunmuyoruz çalisip once bi huzura kavusmak istiyoruz usul usul herseyimizi aldikdan hazir oldkdan sonra in$ALLAH

Selam canim. Sen fransiz vatandasi olmasanda getirebilirsin esini ama 6 ayda cikar vizesi maksimum 6 ay bazen 3 ay. Benim esimin fransiz vatandasligi oldugu icin benim vizem 1 ayda cikti ama sen evlenmeden islemlere baslamalisin. Birde fransiz vatandasligini almasan bile oraya getirebilmen icin ayri bir evin(45 m²) bir isin olmasi gerekiyor zaten.. Senden belge istiycekler ayri bir evde yasadigna dair nisanlina vize verirken. Bunlarin disinda da 2 hafta dil kursuna gidicek nisanlin o dil kursu problem olmuyo vize icin sertifikayi alip iceriye verecek sonra 3 ayda yada 6 ayda alir vizeyi sayet ev ve is durumu olduktan sonra canim.. Arkadaslarimdan bazilari 3 ayda aldilar zaten..
Yani fransiz vatandasi olursun onu dert etme ama ev ve is nolcak :26:

Peki tesekkûr ederim , lisemi bitirdikden sonra çalismayi dusnuyorum belkd zmnla olur ama nisanlim vizeyle buraya turist olarak gelse burda bi hemen evlensek kalabilirmi sizce benimle ?

Peki tesekkûr ederim , lisemi bitirdikden sonra çalismayi dusnuyorum belkd zmnla olur ama nisanlim vizeyle buraya turist olarak gelse burda bi hemen evlensek kalabilirmi sizce benimle ?

Oda zor olur canim arastirman gerek benim pek bi bilgim yok aslinda. Esimde 7 yasinda gelmis buraya ogrenciyken almis vatandasligi sanada vermeleri lazim aslinda bilemiyorum. Arastirdinmi netten bu konuyu peki ?

28 29 yaşımda bile zor evlencem bu şartlarda...bunalıma girdim şimdi...kendimi intihar ediciim

15 yaşındaki kızını 16 yaşındaki çocukla nişanlayan ailene tebriklerimi iletiyorum

Oda zor olur canim arastirman gerek benim pek bi bilgim yok aslinda. Esimde 7 yasinda gelmis buraya ogrenciyken almis vatandasligi sanada vermeleri lazim aslinda bilemiyorum. Arastirdinmi netten bu konuyu peki ?

Fransiz vatandsligimi ? Evet arastirdim , hatta 16 yasimda gidip sormusdum fransiz vatandsligimi almak istiorum diye bana 18 yasina girmeden bir ay ônce gelmen lazim demisdi , bende bugun telefon ettigimde hersey degi$ti dedi internettede ara$tirdim bir i$e girip çalismam gozukmeliymi$sim , kendimin evde oturduguma dair kagit gostermem lazimmis , ve hftada iki gunmu oyle birsey kursa gitcekmi$sim bi ay sonra test yapcaklarmis fransizcam varmi yokmu diye ve fransa tarihi 'nin ustunden sorular sorcakmis .. bide yaziyorduki 18 ay cevabi bekleniyormus...
Yanii ben bunlarii yapana kadar nisanlimla evlenip nisanlim para kazanip dugunumuzu yapariz sonrada fransiz vatandasligimi basvururum diyorum .. ama iste nerde kolay sizce evlenmek ? buraya gelip turist olarak evlenmek veya Tûrkiye'de evlenmek ve buraya getirmek ?

Daha 12 yasindayken annen "gelin sizi nisanlayalim" mi dedi yoksa ben mi yanlis okudum Benim annem oyle bisey olsa bacaklarimi kirardi heralde Canim ben seni yargilamak istemem ama tuhafima gitti :26: Yani ayni yastayiz bende 17 yasindayim ve yurtdisindayim ama milyarlar verseler o yasta nisanlanmam daha cok kucuguz sayet ben suan universite kazanma derdindeyim ilk once bi meslegimi elime alayim ondan sonra olur boyle seyler, sen hemen nisanlimi nasil getiririm kaygilarina girmissin bence okulunu bitirmek icin cabala once. Seni seven insan sonuna kadar bekler zaten. Cok cabuk karar vermissin insallah sonunda pisman olmazsin. :26: Neyse, soruna gelince benim babam da Turk vatandasi ama oturumu var bizde o sayede geldik, getirebilmesi icin calismasi gerekiyordu tabi ama ben 18 yasimda vatandaslik icin basvursam calisma vs. ozellik aramiyolar. Okudugun halde bile alabiliyosun vatandasligi. tabi orasi Fransa burasi Ingiltere o yuzden bilemiycem kanunlarini falan. Insallah hakkinda hayirlisi olur.

Son düzenleme:

1.Evlenmek icin daha cok gencsiniz. Hayatiniza onlarca erkek girsin demiyorum, fakat ilk tanidiginiz erkekle evlenmeniz
sizi erkekler hakkinda cok yaniltabilir.
2.Eger hayatla bas etmek kendi ayaklarinizin üzerinde durmak istiyorsaniz universiteye girin bir mesleginiz olsun.
Üniversite sadece meslek vermez ayni zamanda insanlari tanirsiniz bir cevreniz olusur.
Karsiniza okadar farkli insanlar cikar ki, iyi ki tanidim arkadas oldum dersiniz. Bakis aciniz degisir, hayati
daha farkli algilarsiniz.
3. Bir erkek icin dilini bilmedigi bir ülkeye gitmek sandiginiz kadar kolay olmayabilir, cünkü erkekler cabuk komplekse
kapilirlar, is bulmasi zor olur dolayisiyla iliskiniz olumsuz etkilenir.
4. Sahsen ayni kültürde yetismis, ayni dili konusan insanlarin birbiriyle evlenmesi daha isabetli olur diye düsünüyorum.
Önünüzde koca bir hayat var kendinize zaman taniyin, 18 evlenipte ne yapacaksiniz!
5. Vatandaslik hakkinda Fransadaki Türk konsoloslugu arayin.

Fransada kolay evlendirmezler canim turkiyede daha absit dedigim gibi ev ve isi halledersen maksimum 6 ay daha beklersin nisanlina kavusmak icin dugunden once baslarsiniz islemlere. Tr de evlenmek daha kolay.. Biz dugunden 7 ay once nikahi cikartmistik oyle denk gelmisti dugunden 10 gun sonrada fransaya geldim. Sen hangi sehirdesin.

Mulhouse belkid bilirsiniz peki siz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…