Nicolas Sarkozy olaydı seni tatmin eden cevabı verirdi aslında ama)) amca türklere alerjıkk :103:
Fransa vatandaşı olmaya gerek yok bildiğim kadarıyla. Olay mahalline sen daha yakınsın, etrafından birinede sorsan çok daha net bilgiler alabilirsin.
ayrıca evlenirseniz eğer hemen çocuk yapmayın olurmu, önce siz bi büyüyündaha önünüzde çok yol var, ergenlik, ergen benmerkezciliği, sivilce tedavisi vs derken zaman su gibi akıp geçer, sonrada çoluk çocuğa karışırsınız.
ahh ahh yapma diyorum, zamanlama çok kötü, ilerde pişman olursun bukadar erken evlendiğin için. okuyup bir meslek sahibi olma hayalin yokmu senin, evlenince hiçte kolay olmaz.
Kizzzlarrrçok kôtûyum bugunnn çokkk
Fransa'da yasiyorum , iki yillik nisanliyim 17 yasimdayim eylulde 18 ime giricegim (Nisanlim Türkiye'de ) . Fransiz vatandsligi degilim halen , burda dogmadim 8 yasimda Fransa'ya gldim . Biz fransiz vatandsligimi olmak için bekliyorduk hadi ben fransiz vatandsligimi alinca guzellikle bi sorun olmadan hizlica getirebilirim diye dusunuyorduk taakii bugune kadar ... Valilige gitmisdim (gliba türkce boyleydi ~{sous-préfecture }- )) onlara soyledim 18 ime giricegim fransiz vatandsligimi almak istiyorum dedim onlarda telefon numara verdiler bunu arayin sorun diye bu sabah aradim ve çok kötü oldumbana çalisiyormusun diye sordular bn halen lise'deyim ogrenciyim dedim , kari'da bana çalisip gelirin olmasi lazim dedi halbuki halen okuyorum ne çalismasi ya .. önce'den ogrencilere kolaylikla verirlerdi ablam çûnkü kolaylikla aldi sordum hatta ablam aldi diye , malesef geçen sene degi$ti hersey daha zorlasti dedi. Ben simdik ne yapmaliyim lütfen bi fikir verin . 2 yil nisanli kalmak, bide uzaklik var o Türkiye'de bn Fransa'da , hasretlik bide üstüne özlem çokkkkk zorrrr ya$ayan anlar beni . 2 yil nisanli kalmak o kadar ay o kadar gun o kadar hafta hiç görmeden sadece msn'den ve telefondan konusmak çok aci verici bi duygu . Sadece bi fikir istiyorum lûtfen ne yapabiliriz diye . Turist olarak bura gelse evlensek Fransa'da , burda oturabilir mi nisanlim çalisabilir mi bi yerde benim fransiz vatandasligim olmasa bile evlenebilirmiyiz ? lütfennn yardiminiza ihtiyacim var :85:
Selam canim. Sen fransiz vatandasi olmasanda getirebilirsin esini ama 6 ayda cikar vizesi maksimum 6 ay bazen 3 ay. Benim esimin fransiz vatandasligi oldugu icin benim vizem 1 ayda cikti ama sen evlenmeden islemlere baslamalisin. Birde fransiz vatandasligini almasan bile oraya getirebilmen icin ayri bir evin(45 m²) bir isin olmasi gerekiyor zaten.. Senden belge istiycekler ayri bir evde yasadigna dair nisanlina vize verirken. Bunlarin disinda da 2 hafta dil kursuna gidicek nisanlin o dil kursu problem olmuyo vize icin sertifikayi alip iceriye verecek sonra 3 ayda yada 6 ayda alir vizeyi sayet ev ve is durumu olduktan sonra canim.. Arkadaslarimdan bazilari 3 ayda aldilar zaten..
Yani fransiz vatandasi olursun onu dert etme ama ev ve is nolcak :26:
Peki tesekkûr ederim , lisemi bitirdikden sonra çalismayi dusnuyorum belkd zmnla olur ama nisanlim vizeyle buraya turist olarak gelse burda bi hemen evlensek kalabilirmi sizce benimle ?
Peki tesekkûr ederim , lisemi bitirdikden sonra çalismayi dusnuyorum belkd zmnla olur ama nisanlim vizeyle buraya turist olarak gelse burda bi hemen evlensek kalabilirmi sizce benimle ?
Senin bu dusunceni devlet dusunemiyormu??Zor is.
Oda zor olur canim arastirman gerek benim pek bi bilgim yok aslinda. Esimde 7 yasinda gelmis buraya ogrenciyken almis vatandasligi sanada vermeleri lazim aslinda bilemiyorum. Arastirdinmi netten bu konuyu peki ?
28 29 yaşımda bile zor evlencem bu şartlarda...bunalıma girdim şimdi...kendimi intihar ediciim
Kusuruma bakmayiniz evet benim Türkcem bozuk ama ALLAH'a sükürki anliyorsunuz beni . Evet evlenmek istiyoruz yasim geldiginde çünkü 1 veya bir buçuk senede buraya gelip çalisip para kazanmasini istiyoruz ev parasi dügun kina parasi .. bilmem hayat hep para oldu artik ... Abi'leri var hiç yardm etmiyorlar benimde bi ablam var oda ogrenci bilmem bunlara ragmen birlikte kalmak istiyoruz bu parasizliga ragmen uzuntumuze ragmen kimsenin bize yardim etmemesine ragmen birbirimize sarilip bu yollari a$mak istiyoruz . Sadece bi sorum vardi size : fransiz vatandsligim olmadigina ragmen evlenip buraya getirebilirmiyim çalisabilirmi burda? yasiyabilirmiyiz burda?
Fransiz vatandsligimi ? Evet arastirdim , hatta 16 yasimda gidip sormusdum fransiz vatandsligimi almak istiorum diye bana 18 yasina girmeden bir ay ônce gelmen lazim demisdi , bende bugun telefon ettigimde hersey degi$ti dedi internettede ara$tirdim bir i$e girip çalismam gozukmeliymi$sim , kendimin evde oturduguma dair kagit gostermem lazimmis , ve hftada iki gunmu oyle birsey kursa gitcekmi$sim bi ay sonra test yapcaklarmis fransizcam varmi yokmu diye ve fransa tarihi 'nin ustunden sorular sorcakmis .. bide yaziyorduki 18 ay cevabi bekleniyormus...
Yanii ben bunlarii yapana kadar nisanlimla evlenip nisanlim para kazanip dugunumuzu yapariz sonrada fransiz vatandasligimi basvururum diyorum .. ama iste nerde kolay sizce evlenmek ? buraya gelip turist olarak evlenmek veya Tûrkiye'de evlenmek ve buraya getirmek ?
Fransada kolay evlendirmezler canim turkiyede daha absit dedigim gibi ev ve isi halledersen maksimum 6 ay daha beklersin nisanlina kavusmak icin dugunden once baslarsiniz islemlere. Tr de evlenmek daha kolay.. Biz dugunden 7 ay once nikahi cikartmistik oyle denk gelmisti dugunden 10 gun sonrada fransaya geldim. Sen hangi sehirdesin.
Mulhouse belkid bilirsiniz peki siz ?
Ben paristeyim canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?