• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

freezer paper

Maripositaa

Siz dans eder misiniz Bay Darcy?
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2010
1.148
1.728
333
merhaba arkadaşlar..konuyu nereye açacağımı bilemedim. dert gibi bşey değil tabi

aşağıdaki resimdeki freezer paper olarak geçiyor. ben bulamadım yakınmda. İstanbuldayım. acaba gören bilen duyan ve kullanan var mı?. buzluk kağıdı olarak mı geçiyor artık bilemiyorum.

bu kağıt sanatsal faaliyetler için de kullanılıyor ve büyük kolaylık sağlıyor, o nedenle arıyorum.

$How-to-Print-on-Fabric-Freezer-Paper-GraphicsFairy1.webp

belki çok alakasız olacak ama bizim kullandığımız yağlı kağıtlara benziyor.
fırın tepsilerine koyduğumuzdan.
ama sizin dediğiniz isimde duymadım.

bu arada biraz araştırdım buzdolabı kağıdı olarak geçiyormuş adı.
eskiden kasaplarda vardı ama artık bütün marketlerde var yazıyordu.
ne için kullanıldığı hakkında hiçbir fikrim yok maalesef:(
bu arada gerçekten fırın tepsilerine koyduğumuz yağlı kağıdın aynısı bu.
ama o yağlı tabi.
sanatsal faaliyetlerde kullanılıyorsa muhtemelen o kağıdın yağsızı bu.

Son düzenleme:
Pişirme kağıdı olarak arayabilirsin.
Bütün marketlerde bulunuyor.

sanatsal faaliyet demissiniz cizim yapacaksanız eskiz kagıdıdır. sketch paper olarak da gecer.
bir de bunların biraz daha yaglı olanları oluyor ama farketmez işinizi gorur.
istediginiz ölcüleri verin alırken cunku kısa kenar uzun kenar farkı sonra sorun olabilir sizin icin.

hatta marketlerde satılan pişirme kagitları yerine kırtasiyelerden direkt 10tl kocaman rulo eskiz almalarını tavsiye ederim hanımlara da. kullanımı da daha kolay oluyor.

sizin aradıgınız bunlardan daha kalın ise aydınger alacaksınız. fakat o biraz daha pahalıdır. uzerine yaptıgınız cizimi silmek zordur jiletle kazımanız gerekebilir.

ek: şimdi merak edip baktım farkı neymis diye, sizinki şu plastik kaplı olanlardan. bir tarafı parıl parıl yaglı gibi parlar.
simdiye kadar hic almadım nerden bulacagınızı inanın bilmiyorum ama buyuk kırtasiyelere sorsanız vardır muhtemelen. kasap kagıdına benzedigini, buzluk kagıdı falan diye turkceye cevirip soylerseniz verirler.

Son düzenleme:
Sanatsal faaliyette kullanacaksanız sekiz kağıdıdır.
Çizim yapacaksanız aydınger olabilir.
Her ikisinide kırtasiyede bulabilirsiniz.
Ne için kullanacağınızı yazarsanız daha net cevap verebiliriz.

Back
X