Arkadaşlar,FSH yüksekliği ve yumurta rezervi azliginda koşullar nasil elveriyorsa harekete geçmek önemli. Henüz partneri olmayan bekar kadınların yumurta dondurma işlemi SGK tarafından destekleniyor. Yumurta dondurmak bir alternatif.. Ben eş zamanlı Solgar Resveratrol ve qenzimQ10 kullanmıştım,bilginize...
Sigaranin,stresin ve annenin menopoz yaşının rolü büyük. "Neden ben" diye sormak kaçınılmaz;ama ben Birgün infertilite polikliniğine doğru koridorda yürürken karşıma kemoterapi ünitesi çıkmıştı ve tam oradan sola dönüp infertiliteye gittim ve o an uyandım: " Sağlığım yerinde,sadece erken menopoz yolundayım.."
Hem henuz menopoz değil; menopoz geçiş süreci! Yani henüz menopoz başlamadi ve yumurta hala olabiliyor! Bu süreçte partner varsa buna göre karar alınmalı,yoksa da duruma bakıp yola devam etmeli.. Morali yüksek tutun lütfen.. Menopoz algimizla ilgili psikolojik destek almakta da fayda var. Yumurtaları kollarken ruh sağlığını ihmal etmeyin lütfen benim bir dönem yaptığım gibi.. Sevgiler..