Erkek İnfertilitesi Fsh ve Lh Yüksek Olanlar Varmı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

lamyay

KUN FE YE KUN..Ol der ve Olur..
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
1.517
222
173
3 ay once ki tesede sperm bulunamamisti,sizce bunun tedavisi varmi ,benzer durumda olan arkadaslar varsa bilgilermizi paylasalim lutfen,seviyeler dusuk olunca tedavisi var diye duydum ama bunun hakkinda pek bilgim yok
hormon seviyeleri cok yuksek( lh ve fsh yuksek,estradialin normal siniri ne bilmiyorum)
esimin hormon testleri soyle:

FSH 20.27 IU/L
LH 11.51 IU/L
ESTRADIAL 41.60 pg/ml
TESTOSTERON 7.30 ng/ml

normal olmasi gereken araliklar:
FSH 1-14
LH 1.5-9.2
TESTOSTERONE 2.80-8.00

canım benim vallahi testestoronunuz güzel aslında ben anlamadım neden bulunmadı dr size ne demişti merak ettim.bizde 2007de yaptırmıştık bizdede spermatid bulunmuştu testesteronumuz 5.30 fsh 12 idi canım.allahım yardımcımız olsun...

lamyay arkadasim istersen bu degerleride kaan aydos'a yaz.
Bakalim ne diyecek.
Mutlaka size ilaç tavsiyesinde bulunur esime bulundugu gibi.
Benim esimin degerleri normal oldugu halde klomen tavsiye etti bir ay kullanmamizi istedi sonra tekrar bir tahlil yapip degerleri ona tekrar yazicaz.

arkadaslar kaan beyden mesaj geldi cok uzuldum ya ne yapicaz simdi

Hormon değerleriniz çok ümit vermiyor. ılaç tedavisinden sonuç alamayabiliriz. Ancak sizin durumunuz çok yaygın değildir, diğer hastalarda hormon değerleri ilaç kullanmaya genelde uygun çıkmakta. Ne yazık ki, size boş yere umut vermek istemem. Size tek önerebileceğim, mikroTESE'nin bir kez daha denenmesi. ısterseniz, Ankara'ya geldiğinizde, hastanede mikroTESE yapalım. Sperm bulursak, dondurup saklar, eşinizi daha sonra hazırlayabiliriz.
Saygılarımla.
Prof.Dr.Kaan

arkadaslar bunuda revir.com dan baska bir doktorun cevabi bana

Öncelikle geçmiş olsun;

Bu değerler tedavi ile düzelebilir.
Değerler düzelince sperm değerleride düzelme ihtimali fazladır.
Siz tedaviye başlayın.

Not: ıkinci bir sorunuz olursa veya anlaşılamayan bir husus varsa lütfen
Sorunuzu ismime sorun.
Bunu yapmanın yolu şu şeklide:
1- Kendinize ait sayfada Sol sütunda "Sorum var" linkini seçin
2- Açılan sayfada "Sadece bir üyeye sormak istiyorum." u tıklayın. Daha sonra doktor ismini seçin.
Bunu yaptırmamın nedeni ileride sadece bana sorulan sorulara cevap vereceğimden dolayıdır.

Allah’tan sağlık, şifa ve afiyetler dilerim.

_____ Op.Dr.Ali Hatay _____

Dr.AliHatay'in Uroloji Sayfasi

bu cevaplar birbirine ne kadar zit tamamen ya cok kotuyum ya
dunyam basima yikildi

arkadaslar niye kimse yazmiyo yaaa ben cok kotuyum ne yapicaz simdi cok umutluydum su son gunlerde kaan beyin mesajindan sonra yikildim resmen

Canim hemen canini sikma. Bende sasirdim kaan aydos'un cevabina. Bize olumlu cevap verdi.
Diger doktor iyi yanit verdi görüsmekle fayda var.
Yine arastir mutlaka size yardimci olan biri çikar
.

merhaba canım bende kaan beye mail atmak istiyorum banada mail adresini verirmisin peki sen bu degerlerimi yazdında sana böyle cevap yazdı tam olarak ne yazdıgınıda bana yazarmısın bide ben yazıyım bakalım ne diyecek.

Istediginiz Hormon testlerini yaptirdim.bu bizim ona yazdigimiz mesaj bu testleri yaptirmamizi istemisti.

FSH 20.27 IU/L
LH 11.51 IU/L
ESTRADIAL 41.60 pg/ml
TESTOSTERON 7.30 ng/ml

onun cevabi da su:
Hormon değerleriniz çok ümit vermiyor. İlaç tedavisinden sonuç alamayabiliriz. Ancak sizin durumunuz çok yaygın değildir, diğer hastalarda hormon değerleri ilaç kullanmaya genelde uygun çıkmakta. Ne yazık ki, size boş yere umut vermek istemem. Size tek önerebileceğim, mikroTESE'nin bir kez daha denenmesi. İsterseniz, Ankara'ya geldiğinizde, hastanede mikroTESE yapalım. Sperm bulursak, dondurup saklar, eşinizi daha sonra hazırlayabiliriz.
Saygılarımla.
Prof.Dr.Kaan AYDOS

canım biz henüz ona gitmedik ama bende bizim hormonları yazzsam cevap verirmi
sagol canım öpüyorum.

merhaba, bizde 13 aylik evliyiz ve son 5 aydir korunmuyorduk. Doktora gittik benim icin durum normal fakat esimden spermiogram istendi. 2 kez yapildi ve maalesef sperm sayisi '' 0 '' Micro Tese yontemiyle sperm ana kaynagindan alinacak ve Tup bebek tedavisi uygulanacak. Basari orani % 60-70 dedi doktor. Esimden kan tahlili istedi FSH , LH ve Prolaktin normal degerler yuksek cikti. Benim sorum acaba bu hormanal duzeyler dusurulurse bu olaya etkisi olur mu ? bu degerleri yorumlar misiniz ?

LH= 12.28ml Normal Deger 8.62ml
FSH= 23.31ml Normal Deger 19.25ml
Prolaktin= 23.98ml Normal Deger 13.3ml
Total Testesteron= 2.67ml Normal Deger 7.81ml

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…