- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
hımm şöyleki regli olamadımız zaman tabiki gebelikte yoksa dr. regli olabilmek için bunu söken bir ilaç verir.Pardon söktürücü nedir? Yazdıklarınızı tak,p etmeye çalışıyorum ama bazı terimleri bilemiyorum :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hımm şöyleki regli olamadımız zaman tabiki gebelikte yoksa dr. regli olabilmek için bunu söken bir ilaç verir.Pardon söktürücü nedir? Yazdıklarınızı tak,p etmeye çalışıyorum ama bazı terimleri bilemiyorum :)
Hmmm... Anladım şimdi :) Regli düzensizler için mi ki bu?hımm şöyleki regli olamadımız zaman tabiki gebelikte yoksa dr. regli olabilmek için bunu söken bir ilaç verir.
Çok teşekkürler... Rahim filmi zararlı birşey mi? Her halukarda çektirsek?Çok içmiyorsa sorun olmayabilirde aslında tabiki dileğim hiçkimsenin içmemesi az ya da çok, siz tabiki doğal yoldan ve de dr. kontrolünde deneyin durumunuza göre de dr.unuz yönlendirir sizi ki, inşallah öyle tedaviye falan gerek kalmaz.içiniz rahat olsun, rahim filmini bile 2-3 ay sonra isterler, belki o zamana gebe kalırsınız :)
evet canım erken yumurta yetmezliğinde regli arası uzar ve bazen hiç regli olunamayabilir, bu gibi durumlarda verilir yada düzenli adet olabilmek için başka ilaçlarda verilebilir.Hmmm... Anladım şimdi :) Regli düzensizler için mi ki bu?
Ben 21 yasindayim canim.Annem de erken menopoza girdi annesi erken giren kizlar malesef boyle talihsiz doguyor.Fsha baktir antral folikule de baktir.Fshı stres artirir ama daha cok yukselmis bir fsh uzerinde etkili olur diye dusunuyorum yani rezerv iyi olduktan sonra kolay kolay fsh artmaz fshi yukselmeye baslamis olanlarin genelde rezervi de azalmis demek.Amh da yaptir bana kalirsa daha uzun vadeli bir sonuc elde edersin.Yasina gore iyi aslinda fsh bence de bizim cogumuz 20li yaslarda basladik fshla ugrasmaya.Rahim filminden once fsh , amh ve antral folikul sayimi yaptir digerinin ustunden 2 yil gecmis cunku.Olmadi yumurtani takip eder doktorun buyuyor catliyorsa dogal yoldan denersiniz ama oncesinde mutlaka amh baktir derim.Merhaba FKB? Kaç yaşındasın peki?
Bu ay yine FSH'a baktıracağım. Reglimi bekliyorum. Çok yorulduğum için son zamanlarda geçen ayki yükseklik stresten de olabilir. Bir de meslek icabı yıpranmış olabilirim biraz.
Bir ara doktor bir tarafında 4-5, diğerinde 3-4 rezerv var, yaşınla orantılı ama çok değil rezervin demişti. Bu sanırım 2 sene önce falan... Herhalde jinekolog söyler gittiğimde. Erkekte problem olduğunu sanmıyorum ama sigara içtiği için yaşa da bağlı olarak azalma olmuş olabilir zamanla. Bu ay da olmazsa bu sefer daha kapsamlı bir yere beraber gideriz. Şimdilik kız kıza doktorumla halletmek daha mantıklı geldi bana.
5li degerleri de genelde normal kabul ediyor doktorlar.Ben de normali 6-10 arasında diye biliyorum.
hayır rahim filmi zararlı değildir ancak ağrılı ve sancılı bir işlem olup oldukça kısa sürer, 10-15 dk civarı.zarardan çok faydası vardır, rahim tüplerinde herhangi bir yapışıklık var ise verilen ilaç ile bu yapışıklık giderilir ve yolları açtığından ilaç bu işlemi yaptıran kadınlarda başka hiçbir sorun yoksa eğer 2-3 ay içinde gebe kalabilirler.gebe kalmayı hızlandırabilir.aklınızda bir şüphe kalmaması açısından çektirmeyi dr.unuzdan talep edebilirsiniz tabi.Çok teşekkürler... Rahim filmi zararlı birşey mi? Her halukarda çektirsek?
Zararli degil bence hatta rahim filminden sonra hamile kalanlar oluyormus ama acili bir islem sanirim o yuzden ilk istenen tetkiklerden degil diye biliyorum.Çok teşekkürler... Rahim filmi zararlı birşey mi? Her halukarda çektirsek?
tadını çıkar ezgiimm..inşALALH GÜZEL HABERLER VERİRİM...Evet canim ev hanimiyim artik.senden de guzel haberler brkliyoruz insallah
Çok geçmiş olsun, evliyseniz eğer vajinal usg den mutlaka yumurtalık rezervlerinizede bakılsın, fsh değişken bir hormon çünkü,birde kaç yaşındasınız?yani 9,75 çok yüksek değil ama en yüksek sonç olan 17 baz alınıyor.amh denilen testide yaptırmalısınız şayet gene yüksek çıkarsa...Merhaba kızlar,
bende yüksek fsh kurbanıyım
geçen yıl aralık ayında 21 günde 1 adet olduğum için kontrole gittiğimde e2 121 fsh 9,75 çıktı
cyco progynova 3 ay kullanndım sonrasında fsh 17 e2 50 oldu ama doktorum bu sonucu ilecın eksi olduğu için normal buldu.
6 ay adetini takip et gel dedi. 6 ay boyunca yine 21 günde bir adet oldum be sefer başka doktora gittim 9,75 fsh az bşr yükselme olsada yükselmeye başlaması iyiye işaret değil dedi. şimdi adet olmayı bekliyorum tekrar test yaptırmak için.
çok korkuyorum acaba bu sefer nasıl çıkacak![]()
Kizlar kusura bakmayin eve yeni geldim hemen actm neti.off kizlar dun kani verdim ya hazir baktrmisken tam kan biyokimyada verdim kan degerlerme vitamine vs bakilsin diye.diger tup te beta hcg.cok sinirlendm salaklar dicem ya beta hcg ye baktrmayi unutmuslar digerlerne bakmislar.bir daha kann aldilar hemen goturun laboratuara yarim saate cikar dediler.esim soylene soylene goturdu.yok pazartesi cikacak sonuc dediler.sinir oldum ya.ben bir gun beklemeyi goze alamazken 4 gun beklemis olacam sanszlk iste off off fsh im tavan yapti ha![]()
Yok ya bir daha saglk ocagina gitmem test icin.gecen yil da pozitf cikmisti betam meger yanlismis.ne hayalkirkligi yasamistm ama.git ozele bas parayi bi saate cikar test sonucu.esimin pıtpıtı olmasaydi oraya goturdurdum de iste..evet kuzm mutlaka vardr bi hayir ama.neyse beklmeye devam edcz :)Farrahcigim biz öyle durumlarda laboratuvarı arıyoruz sağlık ocagindan kanı atmamis oluyorlar tekrar hemen bakıp söylüyorlar. .kızdım şimdi bak..neyse vardır bundada bir hayır tatlimmm