fsh yüksek olanlar

Bana da dua edin kizlar.Birkac yumos daha buyumus olsun.Ben dondurmayi dusunuyorum su an icin.Transfere hic hazir degilim psikolojik olarak.Subatta falan olsa bari okulumu tamamlarim busene karnim cikana kadar diye dusunuyorum.Karnim cikarsa okula gidemem.Belli de olmaz ama henuz hazir hissedemiyorum kendimi niye boyle oldum bilmiyorum , anneme de demedim hala o hemen transfer edilir diye dusunuyor eger embriyo olursa.Ben de basta oyle dusunuyordum ama kendimi cok sorguluyorum cidden her gecen gun korkum artiyor.Daha evlilige bile tam alisamadim biraz sureye ihtiyacim var.Birkac embriyo olsa ne guzel olur ama hic sanmiyorum.Tek embriyo olur dondurursak da bozulursa verdigim para da yedigim igne de bosa gidecek o da beni korkutuyor.Dusundukce canim sıkiliyor.Neyse bakalim cuma doktor ne diyecek belki o asamaya bile gelemicem kimbilir.

Canim senin gibi tatli kizimizi niye kirdilar.ayni sorunlar herkeste oluyo benimde kaynanamla yildizim bir kus bir barisik.iste esimizin ailesi sonucta sabrediyoruz .ben de iyiyim tatlim 27.haftamizin sonundayiz normal olarak 13 haftamiz kaldi doguma tatlim
ezgimm canım benim maddi konular..herşeyimizi kendimiz yaptık üstüne ailesine 20 milyar kredi çekmişti faizle 24 ödüyoruz .araba aldık onun borcu ödenecek...bu sene de kardeşinin yurt parası ayda 500tl onu ödeyecekmişiz.. ..o kadar bunalmıştım kii benim haberim olmadan karar verdi eşim ve ailesii bana hiç sormadılarr..ben de sinir küpü oldum bayramdan berii ne konuştum ne ziyaretlerine gittim kendi anneme gidip geldiim..şimdi biliyolar kızdığımı o yüzden gitmediğimi bakalım bundan sonra süreç ne olacakk..ALALH ım bildiği gibi yapsın diyorum ne yalan sçöyleyeyim mesafemi hiç bozmayacamm bundan sonraa..
oyy maşALALHH CANIM ..SAĞ SALİM KUCAĞINA ALL SONRA DÜNYALAR SENİN OLURR...

pressed i bende almıştım tedaviye başlamadan önce, birkaç kullandımda ama şimdi bir köşede duruyor,malum derdim başkaymış,inşallah size faydalı olur. ceviz fındık badem i eksik etmeyin hem eşiniz hemde siz,havuç, muz kuruyemişte yiyin işte siz daha iyi biliyorsunuz benimkide laf :)

SAĞOL CANIM BENİM..VALAL BAKALIM DR KONTROLÜNDE OLDUĞIM İÇİN KULLNACAM BENDEE ...evet eşim yaş badm aldı irer avuç yiyor bende yiyorum..havuç prolaktini artırıyor diye yemiyorum ben..

Tatlim benim de cumaya kontrolum var.biliyorsn ilk defa klomen aldim.hadi insallah yumoslar buyumustr

hadi bakalım farahcım güzel haberlerle gelelim ikimizde...

Bana da dua edin kizlar.Birkac yumos daha buyumus olsun.Ben dondurmayi dusunuyorum su an icin.Transfere hic hazir degilim psikolojik olarak.Subatta falan olsa bari okulumu tamamlarim busene karnim cikana kadar diye dusunuyorum.Karnim cikarsa okula gidemem.Belli de olmaz ama henuz hazir hissedemiyorum kendimi niye boyle oldum bilmiyorum , anneme de demedim hala o hemen transfer edilir diye dusunuyor eger embriyo olursa.Ben de basta oyle dusunuyordum ama kendimi cok sorguluyorum cidden her gecen gun korkum artiyor.Daha evlilige bile tam alisamadim biraz sureye ihtiyacim var.Birkac embriyo olsa ne guzel olur ama hic sanmiyorum.Tek embriyo olur dondurursak da bozulursa verdigim para da yedigim igne de bosa gidecek o da beni korkutuyor.Dusundukce canim sıkiliyor.Neyse bakalim cuma doktor ne diyecek belki o asamaya bile gelemicem kimbilir.
canım benim yaaa bunu sıklıkla dile getiriyorsun bence sen bu dondurma işinide düşün ama tabiki dr.unlada konuş. birde şöyle birşey varmı peki mesela bu ay 1 embriyon oldu donduruldu diyelim, önümüzdeki aylarda 1 embriyo daha olursa dondurulabilinirmi?maliyeti çok mu yüksektir?bilmediğimden soruyorum yani...evlilik zordur evet ama birde şöyle düşün gelin olduğu ilk gece gebe kalanlar var düşün hem senin gibi evliliğe hem de bebişe hazırlanıyorlar. ama tabii çok iyi anladığım okul faktörü var ki önemli bir faktör.istersen destek al.kendi dr.unda yol gösterebilir.annenle tekrar konuş,kıyamam telaş vesvese yapma.Rabbim doğru yolu göstersin,yolunuzu açık etsin...

SAĞOL CANIM BENİM..VALAL BAKALIM DR KONTROLÜNDE OLDUĞIM İÇİN KULLNACAM BENDEE ...evet eşim yaş badm aldı irer avuç yiyor bende yiyorum..havuç prolaktini artırıyor diye yemiyorum ben..

hadi bakalım farahcım güzel haberlerle gelelim ikimizde...
havuç prl yi yükseltiyormu gerçekten,bugünden sonra onuda kesiyorum,ya inciri sodayı falan biliyordum havucu bilmiyordum yaaa :(

canım benim yaaa bunu sıklıkla dile getiriyorsun bence sen bu dondurma işinide düşün ama tabiki dr.unlada konuş. birde şöyle birşey varmı peki mesela bu ay 1 embriyon oldu donduruldu diyelim, önümüzdeki aylarda 1 embriyo daha olursa dondurulabilinirmi?maliyeti çok mu yüksektir?bilmediğimden soruyorum yani...evlilik zordur evet ama birde şöyle düşün gelin olduğu ilk gece gebe kalanlar var düşün hem senin gibi evliliğe hem de bebişe hazırlanıyorlar. ama tabii çok iyi anladığım okul faktörü var ki önemli bir faktör.istersen destek al.kendi dr.unda yol gösterebilir.annenle tekrar konuş,kıyamam telaş vesvese yapma.Rabbim doğru yolu göstersin,yolunuzu açık etsin...
Canim evet okul faktoru cook onemli.En buyuk sebep o hatta.Ben normal oku bitirmis evlenmis olsam su an hic dusunmezdim bile inan bana.5-6 olmus olsam yine dusunmezdim dondurma hemen transfer ettirirdim.Ama su ankendimi bir anda evlilikte buldum simdi birden bebek devam eden okul falan o kadar zormus ki anlatamam , evlenmeden daha kolay gorunuyordu her sey.Bazen keske daha kolay bir bolum okuyor olsaydim diyorum.Kafam com karisik canim , anlatamam okula gidiyorum cevreme bakiyorum herkes hayatinin baharinda bir de kendime bakiyorum menopozun esiginde... okulu birakmam gerekebilir bu surecte ikisi bir gitmez o da agrima gidiyor cok emek verdim.buraya da yansitiyorum farkindayim ama en iyi siz anlarsiniz beni baska kimse anlayamaz bir size anlatiyorum zaten.Anneme de uzulmesin diye her seyi soyleyemiyorum dusun dusun kafayi yicem artik.Bu arada dondurulur bence canim yanina eklerler havuz yontemi deniliyor zaten ama igneler transfer vs hepsine ayri ayri para odenecek ben o hormonlari yuklenicem vucuduma bir de.Her ay yaptirsan ne maddiyat dayanir ne vucut.Millet gibi tek seferde 5-10 embriyomuz olmuyor ki..Ne olacak bilmiyorum.

Son düzenleme:
Canim evet okul faktoru cok onemli.En buyuk sebep o hatta.Ben normal oku bitirmis evlenmis olsam su an hic dusunmezdim bile inan bana.5-6 olmus olsam yine dusunmezdim dondurma hemen transfer ettirirdim.Ama su ankendimi bir anda evlilikte buldum simdi birden bebek devam eden okul falan o kadar zormus ki anlatamam , evlenmeden daha kolay gorunuyordu her sey.Bazen keske daha kolay bir bolum okuyor olsaydim diyorum.Kafam com karisik canim , anlatamam okula gidiyorum cevreme bakiyorum herkes hayatinin baharinda bir de kendime bakiyorum menopozun esiginde... buraya da yansitiyorum farkindayim ama en iyi siz anlarsiniz beni baska kimse anlayamaz.Anneme de uzulmesin diye her seyi soyleyemiyorum dusun dusun kafayi yicem artik.Bu arada dondurulur bence canim yanina eklerler havuz yontemi deniliyor zaten ama igneler transfer vs hepsine ayri ayri para odenecek ben o hormonlari yuklenicem vucuduma bir de.Her ay yaptirsan ne maddiyat dayanir ne vucut.Ne olacak bilmiyorum.
yanlış anlama beni lütfeeenn yanii tabiki burada anlatacaksın, kırdıysam seni çok özür dilerim.öyle demek istemedim,yükün ağır farkındayım.bende anneme söyleyemiyorum çünkü zaten onda panik atak falan var.yani madem havuz var yani yumlarının iyi olduğu dönemlerde 2-3 embriyo konabilir.sende normal yoldan denemeye devam edersin,eşinde de problem yoksa hiç belli olmaz normal yoldan bile olabilir canım.sende o arada güzelce yoğun dönemi atlatırsın inşallah.evlilik kendi başına bile zordur.sen hiç hesapta yokken evlendin.okul zaten zor.niye daha kolay bir bölüm olcakmış,senin hayalin bu,gerçekleşecek ve son çok iyi bir dr. olacaksın inşallah,tabii çokta iyi bir anne :) ve eş. sen istediğin kadar yansıt yaz içini dök, hatta çok zorda kalırsan ara beni,1 tel kadar uzaktayım :) senin bu halinle kafan karışık benim bile karışık 32 yaşındaki ben :) keşke elimden gelse de şöyle yap kesin çok iyi olur diyebilsem,ama bazı şeyler yaşamadan tecrübe edilmeden bilinmiyor işte.sen cuma şu dr.a git bakalım ne diyecek birde onun üzerinden yürütelim.

Canim evet okul faktoru cook onemli.En buyuk sebep o hatta.Ben normal oku bitirmis evlenmis olsam su an hic dusunmezdim bile inan bana.5-6 olmus olsam yine dusunmezdim dondurma hemen transfer ettirirdim.Ama su ankendimi bir anda evlilikte buldum simdi birden bebek devam eden okul falan o kadar zormus ki anlatamam , evlenmeden daha kolay gorunuyordu her sey.Bazen keske daha kolay bir bolum okuyor olsaydim diyorum.Kafam com karisik canim , anlatamam okula gidiyorum cevreme bakiyorum herkes hayatinin baharinda bir de kendime bakiyorum menopozun esiginde... okulu birakmam gerekebilir bu surecte ikisi bir gitmez o da agrima gidiyor cok emek verdim.buraya da yansitiyorum farkindayim ama en iyi siz anlarsiniz beni baska kimse anlayamaz bir size anlatiyorum zaten.Anneme de uzulmesin diye her seyi soyleyemiyorum dusun dusun kafayi yicem artik.Bu arada dondurulur bence canim yanina eklerler havuz yontemi deniliyor zaten ama igneler transfer vs hepsine ayri ayri para odenecek ben o hormonlari yuklenicem vucuduma bir de.Her ay yaptirsan ne maddiyat dayanir ne vucut.Millet gibi tek seferde 5-10 embriyomuz olmuyor ki..Ne olacak bilmiyorum.
canım hiç stres yapma yaşın çook genç daha yeni evlisin böyle bir durumda doktorlar en az 6 ay doğal deneyin diyorlar..okulun daha önemli neyin telaşındasın canımcığım alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıyoruz.. hiç sorunu olmayıp tüp bebek denemelerinde tutmayan bir sürü çift ve bizim gibi rezrv azlığında ilk tüpte tutan var ezgi gibi örnek..canım anneliğe hazır değilsen havuz sistemi senin için birebir çünkü o tedavi dönemi aldığın hormon ilaçları inaının piskolojisini dahada bozuyor ben hep diretmişti yok dondurmak istiyorum bu ay hazır değilim diye..noldu kaderimde ne varsa onu yaşadım yaşıyoruz sen telaş yapsanda kaderinde ne varsa onu yaşıycan birde böyle düşün..okulunu bitir mesleğin olsun güzelede gelirin olduktan sonra hertürlü yöntemi denersin zaten..ben en son eşimlede konuşuyoruz yumurta donasyonu düşünüyorum sonuçta başkasının yumurtası olsada hücre iken senin karnında büyücek senin kanınla beslencek 9 ay karnında taşıycaksın sen emzirceksin senin bir parçan olucak.. ben son çare düşünüyorum canım biraz daha direnicem terkrar olumsus tüp denemelerim olursa inş kötü ihtimal olmaz.. kendi yumoşumla anne olamayı çok istiyorum.. Allah yardımcımız olsun biraz rahatla canım kaderde ne varsa o bak güzel bir doktorunda var durumunu anlat sana yol gösteriri doktorun canım..dediğim gidi çözünürken bozulursa emriyon zaten kalitesiz olduğu için bozulur öyle bir emriyoda tutmaz zaten..

ezgimm canım benim maddi konular..herşeyimizi kendimiz yaptık üstüne ailesine 20 milyar kredi çekmişti faizle 24 ödüyoruz .araba aldık onun borcu ödenecek...bu sene de kardeşinin yurt parası ayda 500tl onu ödeyecekmişiz.. ..o kadar bunalmıştım kii benim haberim olmadan karar verdi eşim ve ailesii bana hiç sormadılarr..ben de sinir küpü oldum bayramdan berii ne konuştum ne ziyaretlerine gittim kendi anneme gidip geldiim..şimdi biliyolar kızdığımı o yüzden gitmediğimi bakalım bundan sonra süreç ne olacakk..ALALH ım bildiği gibi yapsın diyorum ne yalan sçöyleyeyim mesafemi hiç bozmayacamm bundan sonraa..
oyy maşALALHH CANIM ..SAĞ SALİM KUCAĞINA ALL SONRA DÜNYALAR SENİN OLURR...
Canim seni cok iyi anliyorum bizde ailelerden hic destek gormedik esimin ailesi bir bardak bile almadi inan.herseyi kendimiz yaptik onun borcunu oduyoruz.sukur calisiyoruz ki oduyoruz.bir yandan da dusunuyorum ev hanimi gelinleri olsa nasil olurmus ortaya getirip dugun de yapamazlarmis diye.yine de esinin ailesi canim hos gor barismaya calis.ben mesela bu yuzden cok kavga cikariyodum kaynanam cildirtiyodu sonra onun davranislarini onemsemiyorum artik.sevmek zorunda da degilim.ama kocani seviyosan katlaniyosun
Fakat butun maddi seyleri sizin ustunuze yikmalari yanlis canim siz de ailesiniz kendi geciminiz var yarin insallah cocuk olursa masrafiniz da artacak.kusura bakmasin ama esinin ailesinin bunu dusunmesi lazim

yanlış anlama beni lütfeeenn yanii tabiki burada anlatacaksın, kırdıysam seni çok özür dilerim.öyle demek istemedim,yükün ağır farkındayım.bende anneme söyleyemiyorum çünkü zaten onda panik atak falan var.yani madem havuz var yani yumlarının iyi olduğu dönemlerde 2-3 embriyo konabilir.sende normal yoldan denemeye devam edersin,eşinde de problem yoksa hiç belli olmaz normal yoldan bile olabilir canım.sende o arada güzelce yoğun dönemi atlatırsın inşallah.evlilik kendi başına bile zordur.sen hiç hesapta yokken evlendin.okul zaten zor.niye daha kolay bir bölüm olcakmış,senin hayalin bu,gerçekleşecek ve son çok iyi bir dr. olacaksın inşallah,tabii çokta iyi bir anne :) ve eş. sen istediğin kadar yansıt yaz içini dök, hatta çok zorda kalırsan ara beni,1 tel kadar uzaktayım :) senin bu halinle kafan karışık benim bile karışık 32 yaşındaki ben :) keşke elimden gelse de şöyle yap kesin çok iyi olur diyebilsem,ama bazı şeyler yaşamadan tecrübe edilmeden bilinmiyor işte.sen cuma şu dr.a git bakalım ne diyecek birde onun üzerinden yürütelim.

Canim benim ya cok tesekkur ederim.Kendi derdinin doktor isinin arasinda bir de benimle ilgileniyorsun.Yok ne kirilmasi estagfirullah ama ben de acaba surekli ayni seyi mi yaziyorum diye dusunuyordum aslinda.Okula git yansitma anneye yansitma ese yansitmamaya calis falan icimde dag oluyor bazen.Lisedeyken en buyuk derdim universite sinaviydi sanki o bitince tum dertler bitecekti.Otede beni ne dertler bekliyormus haberim yokmus.Neyse bakalim cuma gideyim ben doktorla da konusayim gerci gecen gittigimde acelesi vardi doktorun apar topar girdim ultrasan insallah yine oyle olmaz , doktorum hem anne hem tip mezunu biri olarak beni iyi anlar degerler nasil yumoslar nasil vs cok etken var en iyisi cumaya kadar dusunmeden derse odaklanmak.Senin doktor isin ne oldu canim sirada sen varsin simdiii :)

Son düzenleme:
Canim seni cok iyi anliyorum bizde ailelerden hic destek gormedik esimin ailesi bir bardak bile almadi inan.herseyi kendimiz yaptik onun borcunu oduyoruz.sukur calisiyoruz ki oduyoruz.bir yandan da dusunuyorum ev hanimi gelinleri olsa nasil olurmus ortaya getirip dugun de yapamazlarmis diye.yine de esinin ailesi canim hos gor barismaya calis.ben mesela bu yuzden cok kavga cikariyodum kaynanam cildirtiyodu sonra onun davranislarini onemsemiyorum artik.sevmek zorunda da degilim.ama kocani seviyosan katlaniyosun
Fakat butun maddi seyleri sizin ustunuze yikmalari yanlis canim siz de ailesiniz kendi geciminiz var yarin insallah cocuk olursa masrafiniz da artacak.kusura bakmasin ama esinin ailesinin bunu dusunmesi lazim
EVET CANIM SENİ ÇOKK İYİ ANLIYORUM O KONUDA İNANIRIM BENİM DE BAŞIMDAN GEÇTİİ..hala da bana dokunuyo ya uçları sinir oluyorum..evet işte bizde aile olduk artık sonrasından bebk konusunu biliyolar olmadığını iliyola belki tüp bebk yaptıracaz onun için de para gerekli iriktirmek lazım ama yookk benim eşim düşünmüyor bunları ilesi hiçç düşünmez..hayırlısı bakalııııımm...

Ezgi aynı sana benziyor yanakları bence petek petek annesi Allahım esirgesin sağlıkla dogsun inşallah. ..maşallah mis koklumuza☺
Emosuuuum farkettin sen de demek.ben de cok benzettim elmacik kemikleri cikik sanki benim de oyle...darisi sana kuzuuuum

Dr.dan çıktım, kafam çok karışık, iyi bir dr. Çok ilgilendi herşeyi tek tek anlattı, sağda 3 solda 4 yumurta var dedi gösterdi hepsini, test sonuçlarınla vücudun tamamen birbirine zıt dedi,yumurta var ama kalitesi düşük dedi, gelişse bile içi boşluk dolumu bilemeyiz dedi, tedaviyi GATA ya aldık bu arada, Salı da konseye giricem rapor çıkacak ve puregon başladık salıya kadar 1 tane kendim vurucam, Bismillah diyip başladık bakalım nasıl olacak bir huzursuzluk var sanki hemen başladı diye amaaaaaaaaaan vardır bunda da bir hayır, Ezgim10 Ezgim10 gulneva77 gulneva77 puregon kullandınızmı?

Back
X