Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok canım antral foliküller adet döneminde alttan ultrasonda bakılıp yumurtalarını sayıyor doktor. Oda amh gibi belirleyici sonuç veriyo aklında bulunsunAntral folikul ne ki? amh testimi yoksa ben yaptirmadim ama yaptirmayi dusunuyorum o nedenle hic bilgim yok malesef
Canım bende dün öğrendim adet döneminde ultrasonda alttan muayene edip foliküllerini sayıyor doktor. Amh yaptırmasan bile bu da onun kadar belirleyici oluyo yumurta rezervini tespit etmede ama AMH de önemli rezerv konusundaBende anlamayamadim cnm antralderken:) aciklarsan yardımcı olabilirim bildigim birseyse eger cnm
Himm anladim canim bana doktor demisti her ay yumurta takibi yaptiricaz diye olabilir aslinda neden olmasin.Yok canım antral foliküller adet döneminde alttan ultrasonda bakılıp yumurtalarını sayıyor doktor. Oda amh gibi belirleyici sonuç veriyo aklında bulunsun![]()
Insallah canim dusunuyorum ama cok korkuyorum ya kotu cikarsa diyeAmh yi mutlaka yaptir cnm nasilsa adet gelince gidiceksin ya amh adetli adetsiz farketmio ben mesela 3. Gunu yaptirmistim adetin
yaptır canım çünkü bu ultrasonda yumurta rezervin hakkında da bi fikir veriyo sana ve zahmetsiz maliyetsiz bi yöntem :)Himm anladim canim bana doktor demisti her ay yumurta takibi yaptiricaz diye olabilir aslinda neden olmasin.
canım benim doktor 7-10 diye bi sayı söylemedi bana sadece yumurtalıkların çok iyi bayağı folikülün var dedi sana o bilgiyi başka bi darkadaş söylemiş olabilir belkide.. benim internetten araştırdığım da 7 den fazla olması iyiymiş.. ama 10 dan çok yüksek olması da pko olabilceğinin göstergessi olabilirmiş...sweetdreams1985 canim yanlis hatirlamiyorsam sen doktorun 7-10 arasi yumurtanin olusmasinin normal oldugunu soylemistin degilmi?ya neden butun doktorlar birbirinden farkli konusurlarki benim doktor da 10 tane olmasi gerekli demisti.
canım hiç korkma zaten böyle bi sıkıntı varsa eninde sonunda yüzleşeceksin bunula daha da vakit kaybetmemek en güzeli.. ben forumlarda baktım 1 in altında olup gebe kalanlar bile var hemde doğal yolla yani çok da önemli değil bu sen sağlıklı yumurta ürettiğin sürece daima şansın vardır..Insallah canim dusunuyorum ama cok korkuyorum ya kotu cikarsa diye![]()
Sen yazdin sandim ama biri yazmisti eminim yani neyse gecmise bakayim.Ama bu rezerv her ay farkli olabilirmis yani bir ay 7 diger ay 5 veya 8 yani uc asagi bes yukari bu civarlarda olurmus.canım benim doktor 7-10 diye bi sayı söylemedi bana sadece yumurtalıkların çok iyi bayağı folikülün var dedi sana o bilgiyi başka bi darkadaş söylemiş olabilir belkide.. benim internetten araştırdığım da 7 den fazla olması iyiymiş.. ama 10 dan çok yüksek olması da pko olabilceğinin göstergessi olabilirmiş...
Canim iste bu mesajinda yazmissin 7-10 arasi diye internetten mi bu bilgiyi bulmustun ben de doktorun soyledi sandimTamam canım ilk işim zaten amh yi sormak olacak. Birde canım alttan muayene ettiğinde foliküllerde toplam o ay ki kaç yumurta olduğunu da görüyormuş doktor ve bu sayı 7-10 arasında olursa iyiymiş senin bu konu ile ilgili bir bilgin var mı?
anladım canım o zaman yumurta takibi yaptırıp işi garantilemek lazım dmekki :) bakalım hayırlısı olsun inş. ben inanıyorum bizde nasibimizi alacağız..Sen yazdin sandim ama biri yazmisti eminim yani neyse gecmise bakayim.Ama bu rezerv her ay farkli olabilirmis yani bir ay 7 diger ay 5 veya 8 yani uc asagi bes yukari bu civarlarda olurmus.
canım bu benim doktorun söylediği bilgi değil netten okuduğum bilgi çünkü benimki dün saymadı folikülleri.. ben bunu hatırladım sağlık sitelerinin birinde okumuştum kusura bakma unutmuşumCanim iste bu mesajinda yazmissin 7-10 arasi diye internetten mi bu bilgiyi bulmustun ben de doktorun soyledi sandim
Ben de inaniyorum canim insallah olacak ama erken olsun istiyorum rabbim tez zamanda bu duyguyu tattirsin istiyorum insallah.anladım canım o zaman yumurta takibi yaptırıp işi garantilemek lazım dmekki :) bakalım hayırlısı olsun inş. ben inanıyorum bizde nasibimizi alacağız..
aminnn :))Ben de inaniyorum canim insallah olacak ama erken olsun istiyorum rabbim tez zamanda bu duyguyu tattirsin istiyorum insallah.
Aman nette fsh degeriyle ilgili okadar cok sey okudum ve moralim okadar cok bozulduki ondan dolayi hic bakip canimi skmiyorum valla.Eger normalde de oyleyse benim gecen ayki yumurta sayim cokta az degil ben normal insanlarda min 10 ve ustu diye biliyordum yani 12-14 falan istecanım bu benim doktorun söylediği bilgi değil netten okuduğum bilgi çünkü benimki dün saymadı folikülleri.. ben bunu hatırladım sağlık sitelerinin birinde okumuştum kusura bakma unutmuşum![]()
canım netten okumak gerçekten ön yargılara sebep oluyo ben fsh a bakarak kısır olduğumu düşündüm pazartesiden beri yani tüp bebek bile tutmaz mı diye bile düşündüm o kadar olur... ama senin yumurtan 7 ve üzeri ise bence iyi zaten çatlatma iğnesi veya tüp bebek hangi tedaviyi olursan ol yeterli bi yumurta sayısı bence çok da kasmamak lazım yaa.. rabbim fsh ı 40 olan bayana bile doğal yolla gebelik nasip ediyorsa bir çok şey boş geliyo insana bu saatten sonraAman nette fsh degeriyle ilgili okadar cok sey okudum ve moralim okadar cok bozulduki ondan dolayi hic bakip canimi skmiyorum valla.Eger normalde de oyleyse benim gecen ayki yumurta sayim cokta az degil ben normal insanlarda min 10 ve ustu diye biliyordum yani 12-14 falan iste
Orasi cidden oyle ama ben yapi olarakta biraz evhamli biri oldugum icin neler neler kurdum kafamda ya hic olmazsa,acaba yumurtalarimimi dondursam,ya tup bebekle olmazsa cunku fsh yuksek olunca tup bebek tedavisi bile cok zor oluyormus daha neler neler kurdum kafamda ama hic bir seyi olmayipta sebepsiz yere cocugu olmayan da bir suru insan var.canım netten okumak gerçekten ön yargılara sebep oluyo ben fsh a bakarak kısır olduğumu düşündüm pazartesiden beri yani tüp bebek bile tutmaz mı diye bile düşündüm o kadar olur... ama senin yumurtan 7 ve üzeri ise bence iyi zaten çatlatma iğnesi veya tüp bebek hangi tedaviyi olursan ol yeterli bi yumurta sayısı bence çok da kasmamak lazım yaa.. rabbim fsh ı 40 olan bayana bile doğal yolla gebelik nasip ediyorsa bir çok şey boş geliyo insana bu saatten sonra![]()