Canim muhtemelen bu gen de aileden cunku familyal mental retardasyon geni diye geciyor.Aile gecisli yani.Bu gen diyelim bende var erken menopoz ama erkek olsaydim mental retardasyon yapacakti bu kez.Kiz oldugum icin mental acidan saglikliyim.Ben de karyotipime baktirmistim normal cikmisti ama buna baktirmadim baktiracam varsa bi onlemi alsinlar genetik tarama falan yapilir belki embriyoya.Canim ben lisede 60 kiloya kadar ciktim basenlerim vardi cok ozguvenim eksikti universitede verdim ama cok da kolay olmadi.Kolay alip zor veriyorum 1 yildir bu kilomdayim ve almayi hic istemiyorum o yuzden dikkat edecegim.Embriyo dondurmayi dusunuyorum canim dedigini dusundum aslinda ara sira hala aklima geliyor ama saglikli bir embriyoyu bulup dondurup cozulurken bozulursa falan cok pisman olurum diye korkuyorum.Cunku yumurtan olsa bile kaci saglikli embriyo olabilecek mechul o yuzden korkuyorum da zor buluyoruz cunku.Bir de 3-5 sene sonra rahim kalinligim azalmis olur muhtemelen iyice menopoz evresinde olacagim cunku bebek simdikine gore cok daha zor tutunur diye dusunuyorum.Anne olmayi cok istiyorum bazen icimi hic olmamasi korkusu kapliyor hemen olsun istiyorum ama bi yandan da kafamda cok soru var okulum var en basta o cok buyuk dert bebek olursa nasil devam ederim diye sinavlarim cok agir cunku.Calisan anneden daha zor bence calisan annenin eve gelince ders calisma zorunlulugu yok ama benim sinav donemleri masayla butunlestigim olur bebek ne olacak o ara aklim kalir bana ihtiyaci olur falan off off hic sorma kafamda yuzlerce soru huzurum kacti.Bir derdim bitse yenisi basliyor.