fsh yüksek olanlar

doktor hiçbir teşhis vermedi çok sancılı adetim oluyordu ve bu seneye kadar devlet hastanelerinde hep normaldi, e2 sadece biraz polikistikoverleşme var fakat sendrom değil dedi duphaston verdi 4 ay sonunda yine tahlil olurum, fakat sürekli kilo alıyorum,
Canim ozele git devlette oyalarlar belki.ama polikistik cok kilo aldiriyomus ve killanma yapiyormus.belirtilerin var

hsg nedir tam olarak smr filana bakıldı birşey bulunamadı o zamanlar mantar vardı şimdi birşey kalmadı
eğer rahminizden şüphe ediyorsanız şayet rahim filmi=hsg çekilmelisiniz,ilaçlı rahim filmi, vajinal olarak sağ ve sol rahim tüplerine ilaç veriliyor az bi yapışıklık var ise bu ilaç sayesinde açılıyor ve gebe kalmanız kolaylaşıyor.hsg ye zaten dr.unuz karar verir.

bende adet olduğumdan beri başladı sancılı yoğun düzensiz adet adet düzenleyiciler ve doğum kontrol hapları sonrasında en son gelinen nokta bu 75 kg ve üstü oldum. özele gittim çıktı canım ilaçlı ilaçsız film istemedi belki bu 4 aylık tedaviden sonra ister,kıllanma var bende özellikle çenemde,devlet karşılamıyormuş 3 kutuyu parayla alıcam duphaston ilacını artık(oda şişiriyor ya neyse)

Arkadaşlar fsh'ım 12 çıktı. Bazı yerlerde yüksek çıkınca düşmesi lazım diyo okuyorum ama bu yaşla alakalı ve rezervlerin azalması ile ilgiliyse fsh düşmesi neye yarar ki? Ben bu ay kan testi yaptırıp doktora gitmeyi planlıyorum. Adetin 3. günü fsh ve estradiol (E2)'ye baktırmak yeterli midir? Başka test de gerekir mi? Doktorlarınız yüksek fsh çıktığında ilaç mı veriyor? Tedavisi var mı?

reglin 2.yada 3. günü gittiğinizde tsh,fsh,lh,prolaktin ve e2 ye bakarlar ve tabiki yumurtalık rezervinize, sonrada fsh yüksek çıkarsa 2. kontroldede daha iyi bir test olan amh yi isterlerki o fsh ya göre daha değişmez bir değerdir. eğer bebek düşünüyorsanız buna göre bir yol izlerler. burdaki çoğu kişi ben dahil tüp bebek tedavisi görüyoruz.inşallah bizde gebe kalıp evlat sahibi olabileceğiz.

reglin 2.yada 3. günü gittiğinizde tsh,fsh,lh,prolaktin ve e2 ye bakarlar ve tabiki yumurtalık rezervinize, sonrada fsh yüksek çıkarsa 2. kontroldede daha iyi bir test olan amh yi isterlerki o fsh ya göre daha değişmez bir değerdir. eğer bebek düşünüyorsanız buna göre bir yol izlerler. burdaki çoğu kişi ben dahil tüp bebek tedavisi görüyoruz.inşallah bizde gebe kalıp evlat sahibi olabileceğiz.
Tüp bebek istemezsek fertiliteyi arttırıcı ilaçlar var mı? Bir tanıdığımın fsh'ı 30'a yakın olduğu halde doğal yolla hamile kalabildi. Tüp bebek denemişler ama komplikasyon olmuş. Bu arada ben yine de amh'ı da yaptırayım mı? Moralim bozulur mu? Buna kanda bakılabiliniyor mu yoksa jinekolojik muayenede mi belli oluyor?

Canimmm Günaydın inanki bugün bende rüyamda hamile çıktım idrar testinde.kirmizi renk ve pozitif işareti vardı ama sevindim ama havalara uçmadim eşime sarıldım sevindik falan çok etkisinde kaldım sabah gerçek gibiydi. .
git yaptir canimmm belki işarettir kimbilebilir degilsede merakını gider tatlimmm...
Tatlim aklimz surekli hamilelikte oldgu icin herhalde boyle ruyalar goruyorz.ama ruyalarmz gercek olsa keske...bugun misafrm geldi gidemedm yarin giderm belki.bir de saglk ocaginda yaptriyorm ya ayni gun cikmiyor sonuclar o birgunu beklemek o kadar zor ve stresliki goze alip yaptramiyorm..

Tüp bebek istemezsek fertiliteyi arttırıcı ilaçlar var mı? Bir tanıdığımın fsh'ı 30'a yakın olduğu halde doğal yolla hamile kalabildi. Tüp bebek denemişler ama komplikasyon olmuş. Bu arada ben yine de amh'ı da yaptırayım mı? Moralim bozulur mu? Buna kanda bakılabiliniyor mu yoksa jinekolojik muayenede mi belli oluyor?
FSH 30 ile bile doğal yolla gebe kalan birçok kadın var ancak, dr.um bunu beklemenin deyim yerindeyse godoyu beklemek gibi olduğunu söyledi,ben 32 yaşındayım zaten o yüzden acele etmeliyim.35-36 dan sonra belkide yumurta rezervim hiç yeterli gelmeyebilir.Allahtan ümit kesilmez, o bir gerçek.ne yazıkki yumurta yaşlanmasını geri döndüren bir ilaç yok tıpta henüz, tıp ın en çaresiz olduğu konulardan birisi de bu. amh kandan bakılıyor döngünüzün herhangi bir gününde iyi bir lab.da baktırabilirsiniz.moraliniz bozulmasın lütfen , eğer dr.unuz isterse bu mutlaka yapılmalı ona göre önlem alırsınız.birşeyleri bilerek harekete geçmek çok daha iyi bence.tüp bebekte komplikasyonlar dna deformasyonu gibi durumlar her zaman mevcut, örnek benim için eşimdede az miktarda sorun olduğundan hemen tüp bebek denemesi yapacağız. eğer eşimde hiç sorun olmasaydı belki inseminasyon yani aşılama birkaç kere denenebilirdi,ama zayıf yumurta zayıf embriyo demek o yüzden tüp bebek benim gibi hastalar için galiba tek çözüm.

oyyy hayırlara vesile olsun inşallah, yaaa ben testlerden çok etkilenip üzülüyorum sonra, sen o kadar olmuyorum ben dersen yap istersen, ayrıca eşinde sorun yoksa zayıf yumurta güçlü sperm ile tabikide doğal hamilelik olabilirmiş dr.um dedi.
Evet dogru aslnda.dedgm gibi arkadsm fsh 45 ti o ay hamile kalmisti.esimde sorun yok aslnda ama test yaptrmk cok stresli geliyor bana o birgunu beklemk omrumden omur aliyor.saglk ocagi bize yakin.orda yaptriyorm genelde ama birgun sonra cikiyo sonuc.esimden gizli yaptracagm icin hastaneye gidemiyorm uzak cunku.esim de test yaptrmama yasak getrdi.bir ara nerdeyse her hafta yapiyordm kafayi yemistm resmen.esim yasakladi.bakalm cesaret bulursam ve o birgun beklmeyi goze alirsam yarin gidip yaptracam...

Evet dogru aslnda.dedgm gibi arkadsm fsh 45 ti o ay hamile kalmisti.esimde sorun yok aslnda ama test yaptrmk cok stresli geliyor bana o birgunu beklemk omrumden omur aliyor.saglk ocagi bize yakin.orda yaptriyorm genelde ama birgun sonra cikiyo sonuc.esimden gizli yaptracagm icin hastaneye gidemiyorm uzak cunku.esim de test yaptrmama yasak getrdi.bir ara nerdeyse her hafta yapiyordm kafayi yemistm resmen.esim yasakladi.bakalm cesaret bulursam ve o birgun beklmeyi goze alirsam yarin gidip yaptracam...
gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap canım benim, kafanda soru işaretleri ile yaşamamış olursun...tabii sonucu aldığın zamanki duygu durumuda göz ardı etme malum %50 %50 şans belkide gelmiş rüya ile haber vermiştir...

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/88640/2/5/mezuniyet-serefine-bebegini-emzirdi
FKB2012 FKB2012 buna mutlaka bakmalısın, sen geldin hemen aklıma :) belkide seninde 2 bebişin olur mezun olana kadar inşallahhh
Ayy canim benim cok tatlisin :) ilgincmis yav bebek de kocaman ama cok tatli :) benim de mezun oldugum gunler gelir mi acaba.. ben de bugun o kadar yoruldum ki sabah sgkya gittim ordan nufus mudurlugune gittim ordan medikoya ama medikoda kalkmis o saglik guvencesi.Genel saglik sigortasi yaptirmamiz gerekiyormus onun da oncesinde gelir testi yaptirmak falan gerekiyormus.O da ne zaman sonuclanir belli degil.Yani zaman da gectikce geciyor zaten testin cikma suresi 20 gun falan iyice stres oldum.Derse gittim ordan da yeni geldim eve.Ne zor ismis bu saglik sigortasi yaa hic haberim olmamis bugune kadar :(

Canim evliysen ve cocuk dusunuyosan hic erteleme fshin iyi simdi cok yuksek degil daha da yukselmeden iyi bir doktor bulup takibe gir derim zaman hic acimiyor bu konuda.

benim dr umda dedi, dhea yararlımı değilmi bilmiyoruz herkese ama veriyoruz bir umut işe yarar diye dedi, ayrıca kıllanma v.s. yapmazmış, birde zaten gençleşme antiaging diye geçiyor kalp krizi riskini falan azaltma yönünde çalışmalar varmış. ama işte etkisi herkeste değişiyor tabiki, bana verdi dr.um bulup kullanıcam Allah ın izniyle.
bana vermedi ya..bende kendim mi alsam diyorum.kalteli yumurta falan yapıyomuş ya.. biesteron deha di mi? melatonin ne marka eczaneden ne diyerek istiyoruz??

Ayy canim benim cok tatlisin :) ilgincmis yav bebek de kocaman ama cok tatli :) benim de mezun oldugum gunler gelir mi acaba.. ben de bugun o kadar yoruldum ki sabah sgkya gittim ordan nufus mudurlugune gittim ordan medikoya ama medikoda kalkmis o saglik guvencesi.Genel saglik sigortasi yaptirmamiz gerekiyormus onun da oncesinde gelir testi yaptirmak falan gerekiyormus.O da ne zaman sonuclanir belli degil.Yani zaman da gectikce geciyor zaten testin cikma suresi 20 gun falan iyice stres oldum.Derse gittim ordan da yeni geldim eve.Ne zor ismis bu saglik sigortasi yaa hic haberim olmamis bugune kadar :KK43:
Hiç vakit kaybetmeden bütün işlemleri yap,devlet güvencesi önemli, akmasada damlar,evet hergün yeni bir yasa ve kanun çıkıyor, takip etmekte zor, tabiiki mezun olacaksın,hemde Allah ın izniyle 1 değil 2 bebek ile,çokta iyi bir dr olacaksın :)

bana vermedi ya..bende kendim mi alsam diyorum.kalteli yumurta falan yapıyomuş ya.. biesteron deha di mi? melatonin ne marka eczaneden ne diyerek istiyoruz??
Yaaa dr. Kontrolü olmadan kullanma istersen çünkü illa ki dr.un bir bildiği var ve belki sen dhea lık değilsin,birde böyle düşün.melatonin markası farketmez.

Farrahdiba;
Belkide haklısın tatlım yaa ama sanki gerçek gibiydi yaaa keşkehep bböyle rüyalar gorsek çok moral oluyor insana biranlikta olsa o anı yaşamak essizdi. ..
Aklında soru işareti kalmasın farrahcigim yaptir yarın cuma günü de alırsın sonucu inşallah güzel haberlerle. ..benim suan öyle bir şüphem yok adet olup tüp bebeğe gitmeyi bekliyorum korku ve merakla. .

geldimmm canlar bekletim biraz kusura bakmayın yemek bulaşık anca girebiliyorum eşimde evde olunca o yatmadan net giremiyorum..benden güzellll haberler var kızlar dualarımız kabul oldu e2 ve progesteron iyi çıktı bu gece çatlatma iğnem var cuma sabahı opu varr canlar..tek taşım inş güzel dölenir bölünür Rabimde can kan verir hayırlı sağlık evlat olur inşş..ama rahim ince canlar ya bakalım cuma ilk emriyologla görüşmem varr rahim 10mm üstünde olmadan transfer istemiyorum..

Back
X