fsh yüksek olanlar

İlgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ne güzel enerji ve umut dolusunuz çok mutlu oldum. Ezgi çok çokkkk sevindim, tedavisi süren arkadaşlardan da güzel haberler gelsin inşallah hemen.
Şimdi işten çıkıcam eve gitmek zor geliyor, eşimle konuşmak. Gerçi telefonda sabahtan beri çok destek oluyor ama yüzyüze gelince ben kendimi tutamam biliyorum. Neyse her şart altında bu gece zor geçecek duygusal açıdan :KK43:
Haklısınız artık Google search yapmayacağım bu konu hakkında, en iyisi bu sanırım.
Tekrar içten teşekkürler, gerçekten.
ya ne demek az çok yol arkadaşlığı yapıyoruz burada, güçlü olmaya çalışın tamam bu gece biraz hüzünlenin ağlayın ama yarın bebek sahibi olmanın yollarına bakın, vakit değerli malum bizim için...hayırlısı hakkınızda...

yalnız sol tarafımda ağrı var kendini hissettiriyor ve beni korkutuyor :( kendimi dinlemesemde bayağı kendini belli ediyor ve bugün mesaiye kalmak zorundayım inşallah kist falan oluşmuyordur çok korktum şimdi.

Ebrucum teogla siz ne alaka sen okul oncesi degilmiydin.olmadi 3 kisi bi araba tutun tatlim.Allah korusun arabayi bilmiyosaniz riske atmayin
canım sınav görevine bölüme bakılmıyor ki ben görev istemiştim ama bu sene istemeyenlerede çıktı görev..birde köye verince öğretmen servisini ayarlıyorlardıı bu sene yolluk vereceklermiş güya o yüzden servis işi yokmuşş..canım taksi tutsak sabah erkenden bizle gidip öğlene kadar beklemez kii irde dünyanın parasını alır herhaldeee....aramızda arabası olan varda ben kendime güvenemiyorum dedii bir yol var yükseğe çıkıyosun hepde viraj tehlikeli ordan korkuyorum dedii ..bizde karakolun önüne gidecez sınav kağıtları polis götürüyor ya onlarla yer olursa gidersiniz demişlerr alazlarsa da gelirim eve ne yapayım demii..bakalım yarın neler yaşayacaz...

canımmm Allah zihin açıklığı versin öncelikle,hepsinden geçersin umarım aklında kalmaz böylece yum.larada konsantre olabilirsin, evet yaaa iğnenin ucu kalın birde kimsem yok annem vuramıyor korkuyor ben kendime vuruyorum bide heyecan yapıyorum falan çok değişik :) yarında idrar tahlili ve akciğer filmi de çekilmem lazım malum anestezi alıcaz.valla dr.um öyle dedi.önümüzdeki 3 gün yum.larda bir değişiklik olmazsa plan bu şekilde,zaten rapor içinde konseye çıktım bugün,raporumda çıkar yarın öbür gün.öyle işte bende heyecanlandım,resmen 3 ün 5 in hesabını yapıyoruz ya Allah bizi ne yapmasın :) tabiki seninde öyle olur diye tahmin ediyorum.yarın tam beli olur sanırım,Allahım inşallah hepimiz için herşey yolunda gider :)
Bizde ders ders gecme yok canim ya simdi boyle ara sinavlara giriyoruz bunlarin ortalamasiyla sene sonu final sinavi birlestiriliyor sinifi geciyoruz ve kaliyoruz tum seneden sorumluyuz yani.Tesekkur ederim canim insallah iyi alirim simdi milli kutuphanedeyim , sen ankarali olarak bilirsin :) biz de cebellesiyoruz ben ignenin ucunu sokuyorum esim basiyor ama ben o ucu sokana kadar on kere azar isitiyorum :) oo sen epey yol almissin , bakalim yarin bana ne diyecek doktorum opu icin.Akciger filmi ve idrar tahlili de mi gerekiyor , desene bana yine dunyanin masrafi cikacak 1 aralik geleydi iyiydi ya boyle saglik guvencesi olmadan hepten rezillik.Yarin iyi haberlerle gelelim insallah canim :)

yalnız sol tarafımda ağrı var kendini hissettiriyor ve beni korkutuyor :KK43: kendimi dinlemesemde bayağı kendini belli ediyor ve bugün mesaiye kalmak zorundayım inşallah kist falan oluşmuyordur çok korktum şimdi.
Hadi ya senin sol iyi yanit veren tarafti di mi , kötü düsünme hemen ezgi belki bilgi sahibidir ben de tam acemiyim valla ne onersem bilemedim.

okulum okulum oyle eve gelirseniz sorun olmaz mi ceza alma tarzi bir sey , sizi gotururler bence karakoldan yani umarim.

Okulum canim Allah kolaylik versin yarin icin , benim de kardesim girecek yarin ama pek umut vadeden bir ogrenci degil kendisi tipik bir ergen bakalim insallah onun da iyi gecer :) bu arada benim annem de yillarca korktu araba surmekten gecen yil inat etti ogrendi bir de ona otomatik vites bir araba aldik , inan sadece kendi degil biz de rahatladik her iste babama bizi gotur demekten annemle kafamiza gore cikiyoduk geziyoduk er yere de yetistiriyodu bizi bence de ustune düs benim annem de ozel ders aldi sonra arabasiyla pratik yapa yapa iyice ogrendi o da korkardi cok sen de yola cika cika ogrenirsin.Ben de ehliyetimi aldim ama sonra hastaligi falan ogrendim gecen sene uctu gitti araba isi ama mezun olur olmaz ilk ogrenmek istedigim seylerden biri.

sekerpancari , cuma opu mu ciddi miii?? Benim de mi oyle olur acaba ben daha var saniyordum opuya :) heyecan yaptim simdiii. :) bakalim insallah yarin iyi gecer kontrollerimiz canim ya , senin yine 5 tane bende 3 olunca korkuyom teke dusecek diye.Ignenin ucu kalin geldi canim bana ya gonal-f cok inceydi evet bir de yakti sonradan.

Kizlaar benim yarin sinavim var sonrasinda da kontrolum benim icin dua edin olur mu ben de hepinize edecegimm insallah herkes iyi sonuclarla gelir :))

canım kardeşne de başarılar şimdidenn gerçi kolay oluyor sorular geçen senekiler e bakmıştım basitçeydi..anneni ttebrik ediyorum valla evet evet ben öğreneyim arabayıı ..tabii yaa eşim bir haftalığına eskişehire gitmiştii araba evdeydii arkadaşıma gitmeye niyetlenndim vazgeçtim dedim ebru araba var işe yaramıyorr..öğrenmme lazım bbenim de..

Hadi ya senin sol iyi yanit veren tarafti di mi , kötü düsünme hemen ezgi belki bilgi sahibidir ben de tam acemiyim valla ne onersem bilemedim.

okulum okulum oyle eve gelirseniz sorun olmaz mi ceza alma tarzi bir sey , sizi gotururler bence karakoldan yani umarim.

canım sınavında başarılarr ayy güzel haberlerinizi bekliyoruummm ..canım müdür yardımcısıyla konuştum hocam şube müdürüne söyledim servis yokmuş siz bi hocanın arabasıyla gidin yolda filan da kalırsanız biz yolda kaldık haberiniz olsun diyin dedii:) madem şartlar bölee yapacak bişey yok demiştii..bende korkmuyorum artıkkk milli eğitimden neyim öle bi şey olsa gitmesem yapılacak şeyy dava açılırrr mahkemeye gideriiiiz bizde:)..böle diyorum ama koymazlar herhalde sıkışarak gideriz gibime geliyoorr polis arabası transit şeklinde olanlar giderlerse sığarız da küçük arabayla iderlerse töbee yanii..bir de varya gecen toplantı yaptılar sorunlarınız nedir sıkıntılarınız nedir kapımız açık gelin konuşalım ama ne oluyorr gidince çözümm yokk..bizim buranın mili eğitimi i halta yaramıyorr..şube müdürümüz vardı çok iyiydii öğretmenlerin hepsini tanır herkese yardımcı olurdu kimsenin hakkını yemezdii rotasyona uğradı gecen sene gitti..zaten milli eğitimin tadı tuzu kalmadı o gidince..

canım kardeşne de başarılar şimdidenn gerçi kolay oluyor sorular geçen senekiler e bakmıştım basitçeydi..anneni ttebrik ediyorum valla evet evet ben öğreneyim arabayıı ..tabii yaa eşim bir haftalığına eskişehire gitmiştii araba evdeydii arkadaşıma gitmeye niyetlenndim vazgeçtim dedim ebru araba var işe yaramıyorr..öğrenmme lazım bbenim de..

canım sınavında başarılarr ayy güzel haberlerinizi bekliyoruummm ..canım müdür yardımcısıyla konuştum hocam şube müdürüne söyledim servis yokmuş siz bi hocanın arabasıyla gidin yolda filan da kalırsanız biz yolda kaldık haberiniz olsun diyin dedii:) madem şartlar bölee yapacak bişey yok demiştii..bende korkmuyorum artıkkk milli eğitimden neyim öle bi şey olsa gitmesem yapılacak şeyy dava açılırrr mahkemeye gideriiiiz bizde:)..böle diyorum ama koymazlar herhalde sıkışarak gideriz gibime geliyoorr polis arabası transit şeklinde olanlar giderlerse sığarız da küçük arabayla iderlerse töbee yanii..bir de varya gecen toplantı yaptılar sorunlarınız nedir sıkıntılarınız nedir kapımız açık gelin konuşalım ama ne oluyorr gidince çözümm yokk..bizim buranın mili eğitimi i halta yaramıyorr..şube müdürümüz vardı çok iyiydii öğretmenlerin hepsini tanır herkese yardımcı olurdu kimsenin hakkını yemezdii rotasyona uğradı gecen sene gitti..zaten milli eğitimin tadı tuzu kalmadı o gidince..
Epey kolay soruyorlar canim ya sinavlarin seciciligi hic yok bence her sene yuzlerce birinci bu ortaokul sinavlarinda.Bir de boyle her seyi sekilli resimli falan alistiriyorlar liseye gecince napacak o cocuklar bilmiyorum.Ehehe bi sinavda gorev alayim deyip solugu mahkeme salonunda almak da komik olur sanirim :) bir de rotasyon isi cikti di mi simdi her sene bir sey degisiyor bu milli egitimde ben de yetisemez oldum.Ya sinav sistemi degisiyor ya egitim sistemi ya yeni bir duzenleme getiriyorlar olmadi deyip kaldiriyorlar vs sacma sapan isler dolu.Neyse bakalim insallah gotururler sizi ya transit arac olursa daha kolay yer bulunur evet.Arabayi kesinlikle ogren evet hele de insallah bebisin olursa cook rahat edersin yoksa surekli birinden rica etmek gerekiyor ya da kocaya muhtac oluyorsun ogren sen kesinlikle :)

evet canım aynen ölee hiç seçicilik yokk üstüne üstlük aşarılı olacak olan heyecandan çok kolay soruyu kaçırabiliyorr şaşıran oluyor b kadar kolay değildir kesin ir cinlik vardır deyiy yanlış yapanlar oluyorr..aslında zor olacak kii seçicilik olsun..hee valla olay olurr hee mahkemeeee :)...
evet canım ahh bebek olsa birr hayırlısı bakalım..kesinlkle öğrenmek lazım işin oldumu bin git gell oh ne güzell..

Epey kolay soruyorlar canim ya sinavlarin seciciligi hic yok bence her sene yuzlerce birinci bu ortaokul sinavlarinda.Bir de boyle her seyi sekilli resimli falan alistiriyorlar liseye gecince napacak o cocuklar bilmiyorum.Ehehe bi sinavda gorev alayim deyip solugu mahkeme salonunda almak da komik olur sanirim :) bir de rotasyon isi cikti di mi simdi her sene bir sey degisiyor bu milli egitimde ben de yetisemez oldum.Ya sinav sistemi degisiyor ya egitim sistemi ya yeni bir duzenleme getiriyorlar olmadi deyip kaldiriyorlar vs sacma sapan isler dolu.Neyse bakalim insallah gotururler sizi ya transit arac olursa daha kolay yer bulunur evet.Arabayi kesinlikle ogren evet hele de insallah bebisin olursa cook rahat edersin yoksa surekli birinden rica etmek gerekiyor ya da kocaya muhtac oluyorsun ogren sen kesinlikle :)

şimdi bu mesajınızı okurken bile tutamıyorum gözyaşlarımı, cevap yazamıyorum gözlerimin buğusundan. Bir ses duymak ne güzel bu kahredici günün içindeki en güzel şey :KK43: Perşembe AMH yaptıracağım bakalım.
Prolactinim 28, 37 imiş onunla ilgili bir şey demedi doktorum. Hakikaten FSH'ı yüksek olup da anne olan var mı tanıdığınız, araştırdığınız falan?
ben 30 fsh ve 0.1 amh'lı anne biliyorum. Üzülme sakın Promethea. Sonucun çok da kötü değil. Çok da gençsin. Stres de olabilir. Sakin olmakta fayda var. Yaşın avantajına. Annenin ve varsa teyzenin menopoz yaşını öğrenmeni de tavsiye ediyorum.

canlar ben geldim bugün kontrolümü oldum mallesef yumoşum yokmuş cylo prognova verdi doktor bu hap seni biraz rahatlatır psikolojik yönden dedii..bakalım canlar ya ben yinede vazgeçmiyorum bazen yumoşlarım geç gelişebiliyor ben incir kürüne devam edicem ve sonrası incir ve havuç..yakıda aldım kızlar..ay kendimi deli gibi hisetim biran hayal kuruyorum gibi olmayan şey için napalım Allahtan umut kesmiyoruz olmayanı olduran Rabim inş yumoşumu büyütür.. benim durumum enerjinizi düşürmesin canlar..başaracaksınız ben inanıyorum..

canlar ben geldim bugün kontrolümü oldum mallesef yumoşum yokmuş cylo prognova verdi doktor bu hap seni biraz rahatlatır psikolojik yönden dedii..bakalım canlar ya ben yinede vazgeçmiyorum bazen yumoşlarım geç gelişebiliyor ben incir kürüne devam edicem ve sonrası incir ve havuç..yakıda aldım kızlar..ay kendimi deli gibi hisetim biran hayal kuruyorum gibi olmayan şey için napalım Allahtan umut kesmiyoruz olmayanı olduran Rabim inş yumoşumu büyütür.. benim durumum enerjinizi düşürmesin canlar..başaracaksınız ben inanıyorum..

canım olacak olacakk ben inanıyorum maşALLAH ÇOK GÜÇLÜSÜÜNNN....

canım olacak olacakk ben inanıyorum maşALLAH ÇOK GÜÇLÜSÜÜNNN....[/QUOT
meleğime kavuşmak için güçlü olmam gerek canım..işim Allaha kalmış Allah büyük diyorum...rüya gördüm gece canım rüyamda vapurdayım ama nasıl rüzgar o kadar korkuyorumki ağlıyorum kurtar bizi diye eşime ağlıyorum eşimde o vapurun kaptanıymış güya..sonra kızımın vapurun ucunda görüyorum kızyorum ona gel düşücen diye sonra bir bakıyorum eşim suyun içinde kafasından tutup çekiyorum çıkarıyorum sonra kızımı kurtarıyorum..ben kendimce biraz rüymı yorumladım fırtınalı günler bizi bekliyor..

okulum
meleğime kavuşmak için güçlü olmam gerek canım..işim Allaha kalmış Allah büyük diyorum...rüya gördüm gece canım rüyamda vapurdayım ama nasıl rüzgar o kadar korkuyorumki ağlıyorum kurtar bizi diye eşime ağlıyorum eşimde o vapurun kaptanıymış güya..sonra kızımın vapurun ucunda görüyorum kızyorum ona gel düşücen diye sonra bir bakıyorum eşim suyun içinde kafasından tutup çekiyorum çıkarıyorum sonra kızımı kurtarıyorum..ben kendimce biraz rüymı yorumladım fırtınalı günler bizi bekliyor

Merhaba, bugün hayatımın en kötü günü :KK43: 30 yaşındayım, 3 buçuk yıllık evliyim ve ağustos ayından beri korunmuyorum ekim ayında eczanede satılan ovulasyon takip testlerin aldım ancak test süresi boyunca yumurtlama günümü bulamadım ve hemen doktora gittim. Bana adetimin 3. günü yaptırmak üzere hormon testleri önerdi.
Bugün testleri yaptırdım ve FSH 15,77 çıktı :KK43: internetten sonuca baktığımda dünyam karardı.
Bir sağlık kurumunda çalıştığım için hemen jinekolog doktorumuzun yanına çıktım o da değerin yüksek olduğunu onayladı.Yüksek FSH'da aşılama değil direkt tüp bebek tedavisine başlamak gerekiyormuş. Fakat sonra ultrason ile bakarak hem sağ hem de sol yumurtalığımda 5-6'şar adet yumurta olduğunu söyledi bu durumda tüp bebek tedavisine başlamadan önce AMH testi de yaptırmamın ve sonuca göre durumun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Perşembe günü AMH testi yaptıracağım. Sabahtan beri ağlamaktan mahvoldum.
Yüksek FSH'ı olup da doğal yolla veya tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak mümkün mü, paylaşımlarınızı rica edebilir miyim?
Merhabalar hosgeldin aramiza, keske gelmeseydin o ayri tabi..bu fsh la ilk tanisanin dunyasi karariyor bir an.Ama sonra durumunun google da yazdgi gibi felaket olmadgini anlayip savasmaya basliyorsun.ben fsh la 3 yil once tanistm.24 yasindaydm.ve ilk olcumum 36 idi.gunlerce agladim sonra ki ay fsh im 72 cikinca dr yapacak bisey yok dedi kapiyi gosterip.hani sana tup bebek dediler ya en kotu ihtimal.dusun ki bana tup bebek kapisindan bile gecemeyecegm soylendi.uzuntuden fsh im bir ayda tavan yapinca bu fsh in tamamen stres kaynakli oldugunun da farkina vardm.ultrasonlarda yumurtan varmis benim hic gorulmedi bile.yumurta takibiymis igneymis hicbirini olamiyordum cunku ortada bir yumurta kiriltisi dahi yoktu.gecen yil kendilgmden hamile kaldm dusuk oldu o ayri.anladm ki fsh a bakmiyor bu isler.hic yumurtan yokken fsh in tavanken vucudun bir an altin bir yumurta uretiyor.gecen yil ki dusugumden sonra fsh im yine cok yuksek.hic yumurta yoktu ta ki bu aya kadar.gecen ay ki fsh degerm 45.bu ay kac bilmiyorm.aylardr 40-50 lerde zaten.gecen haftalarda bizim gibi hastalar icin deyim yerndeyse 'altin bir yumurta' bulduk.sadece bir yumurta! Ilk defa yumurta buyutucu kullandm ve igne oldum.tum umidimi bir yumurtaya baglamis bekliyorum.dahasi senin bir degil birkac yumurtan var.ultrason goruntusu iyi.cogumuz bir yumurta gorduk mu havalara ucuyorz.fsh in bize gore cok iyi.sakin umitszlge kapilip su an ki mevcut iyi durumunu kotuye cevirme.bircogmz 20 li yaslardayz ve degerlermz daha kotu.iyi dusun,olumsz seylerii besleyerek fsh in esiri olma.stres tetiklemistr hormonlarini ve gececektr emin ol.biz fsh la savasan kadinlarz fsh ta kim viz gelir tiris gider :KK12:sen de savasmaya varsan sil gozyaslarini.emin ol bu sekilde galip geleceksin, galip gelecez....

Son düzenleme:
Bizde ders ders gecme yok canim ya simdi boyle ara sinavlara giriyoruz bunlarin ortalamasiyla sene sonu final sinavi birlestiriliyor sinifi geciyoruz ve kaliyoruz tum seneden sorumluyuz yani.Tesekkur ederim canim insallah iyi alirim simdi milli kutuphanedeyim , sen ankarali olarak bilirsin :) biz de cebellesiyoruz ben ignenin ucunu sokuyorum esim basiyor ama ben o ucu sokana kadar on kere azar isitiyorum :) oo sen epey yol almissin , bakalim yarin bana ne diyecek doktorum opu icin.Akciger filmi ve idrar tahlili de mi gerekiyor , desene bana yine dunyanin masrafi cikacak 1 aralik geleydi iyiydi ya boyle saglik guvencesi olmadan hepten rezillik.Yarin iyi haberlerle gelelim insallah canim :)
Yaaa iş başa düşünce valla ben bile kendimden beklemiyordum deli cesaretimidir nedir artık :) yapıveriyorum. milli kütüphane oh miss çalış ne güzel,yaa anestezi olucak ya opuda idrar kan ve akciğer filmi lazımmış.
:( yalnız sol kasık harbi ağrı acı var ben korkuyorum iyice Allah sonumu hayretsin de opu derken kist tedavisine dönmesin benimki....

tabiki Allah tan umut kesilmez, çok takdir seni biliyor musun, sen bu azminle yumoş bile çıkarırsın ben inanıyorum sana gönülden,bütün kürleri yap sana iyi gelen besinleri ye, cyclo yuda kullan,gün doğmadan neler doğar bak tedavi için ortada bir bütçe yoktu ama ama şimdi umut var,insanın sevenlerinin düşünenlerinin olması güzel şey :)

Inşallah ezgimmm inşallah ALLAHIM BÜYÜK. 450 YADA 750 IKISINDEN BIRINI DEDI BENCE DE GENELDE 225 falan veriyorlar bakalım.kararliyim ALLAH IZIN VERIRSE DENIZHAN DENIZE GIDECEM DR ADI.DOGU FERTIL TÜP BEBEK MERKEZİ NE YAPTIRACAM. BIZIM HASTALAR 3 TÜP BEBEK MERKEZ I VAR EN ÇOK DOĞU FERTILDEN BAŞARILI OLDULAR. Inşallah bende başarılı olurum. .millet bu ay bitki kökü içiyorum diye ümitli ALLAH BILIR TABIDE BEN TÜP BEBEGE ODAKLANDIM HAYIRLISI. ..ANNESI KURBAN OLUR ONU VERENE HELE BIR GELSIN SIMDIDEN ÇOK SEVIYORUM ONU EZGI III. ..
Emelll tatlm cok sevindm senin adina.cok sevdigim bir soz var gecen gulnevaya mi sana mi yazmistm hatrlamiyorum.Allah dualarini kabul etmiyorsa bil ki senin icin hazirladgi daha guzel seyler var diye...cok uzulmustun marta ertelendi diye degil mi.her iste bir hayir var lafi bosa degilmis.o zaman uzuldun agladin yikildin ama Rabbim sana daha guzel bir kapi acti.o guzel yuregine ses verdi.Insallah hersey gonlunce olur en guzell anne adayi...

Canim sen cok guclu inancli bir kadinsin masallah.vardr bunda da bir hayir.belki yumos gorunseydi hemen tedaviye baslicaktn esinin gonlu olmadan o parayi alacaktinz.esin bu yukun altnda ezilip uzulecek, seni de negatf etkileyecekti hic belli olmaz belki de hic o paraya gerek kalmadan dogalindan olur yumosun dogalindan gelir bebisin.bu azimle bu inancla olacak insallah:D

Back
X