canım benim kisti adetle atasın umarım.dr.da öyle tahmin ettiğinden ilaç vermemiştir.
kasımda reglin 2. günü gittim. usg ile baktı sanırım 6-7 folikül vardı. o gün iğneya başladım.puregon.daha sonra sanırım 2 yada 3 günde bir ultrason ile yumurtaların durumuna baktılar. sağ tarafım iğneye hiç cevap vermedi. opudan önce sanırım 3-4 gün önce çatlatmama iğnesine başladım.gelişen yumurtam 3 yada 4 tü bu arada. eşim zaten uzakta olduğundan kontrollere gelmedi. gelmesinede gerek yok. yumurta toplanmasından 36 saat önce çatlatma iğnesi vurdum. opu günü anestezili oluyor zaten. 2 yumurta toplandı. 1 tanede çikolata kistim olduğu anlaşıldı. yumurtanın toplandığı gün eşinde gelip sperm veriyor.lab.da dölleme işlemine geçiliyor. daha sonra her gün yada gün aşırı arayıp embriyolar hakkında bilgi veriyorlar. hiç unutmam pazar günü aradılar beni sabahtı.2 yumurtanında döllenmediğini ancak her ihtimale karşı 1 gün daha bekleticeklerini geç döllenme olabileceğini söylediler, ancak ben ihtimal vermedim ve pazartesi sabah işe gittim. pazartesi aradılar bir embriyom geliştiğini 4 hücreli olduğunu ve hemen transfer edeceklerini söylediler.öğlen gittim 2. gün embriyosu transfer edildi.10 gün sonrada negatifti ne yazıkki.transferde de yoktu eşim bu arada.
şimdide klomen ile denedim ancak faydasını tam göremedim,kontralde çatlamıştı.
bugün kontrolüm var tekrar, uzun protokol uygulanacak sanırım bu sefer.dr.umla akşam konuşacağım.gene iğne yolu göründü bana galiba.
uzun oldu farkındayım.gene merak ettiğin bişey olursa sor. ha bu arada rapor kullandım. ancak sanırım bu seferki özel bir lab.da olacağından rapor kullanamayacağım.sen üniversite hastanesinde olursan rapor hakkını kullan.ilaçların %20 sini devlet karşılıyor.
ha bu arada dhea, koenzim q10 ve melatoninde kullandım.
ancak bu ara sadece polen ve kestane balı tüketiyorum faydalı olduğuna inanıyorum.çünkü reglin 3. günü ilke defa fsh 5,46 çıktı.
bende durumlar budur.bakalım kısmetimizde neler var...