fsh yüksek olanlar

Benim yas 35, FSH 10.5. AMHyi bilmiyorum, baktilar mi onu da bilmiyorum. Bana bir suru bir suru test yaptilar, yarin bir tane daha yapacaklar, hersey iyi bir tek FSH yuksek dedi doktor. Biz yaklasik 1 senedir cocuk olsun diye ugrasiyoruz (gec evlendik), doktora 2 senedir olmuyor dedik ciddiye alsin diye. O da bize birseyiniz yok ama 2 senedir normal yollarla olmuyorsa o zaman tup bebek yaptirin dedi. Daha once yazdim yine yazayim, ingilterede saglik bakanligi 3 kere tup bebegi ucretsiz yapiyor. Yani para icin tup bebek demis olamaz. Demekki 2 sene normal olmayan herkese oneriyorlar, birsey bulamasalar bile.

Senin FSH kac peki? Tup denedin mi sende? Benim FSH yarin bir daha olculecek tirsiyorum!!
Ben 15 altındaki fsh a yüksek demem :) :) Benim mayıs sonunda adetin 3. günü fsh 18, e2 26 idi, ultrasonda her iki tarafta 2-3 folikül, endometrium 5mm idi. HSG iyi çıkmıştı. Tedavi düşünmüyorduk, çaylar + kişisel bakım (15 gün sürdü), ovülasyon testleri aldık, aralık sonunda 6 ay oldu bir kontrol olayım dedim bir de 38 gün sürdü adet olmam korktum menapoza mı giriyorum diye, adetin 3. günü gittim ultrason bakmak istemedi devlet hast. uzm. hekim, fsh 16, e2 36. amh 0,16 çıkınca direk tüp bebek dedi... Bu ay en iyilerinden biri dedikleri dr recai pabuçcuya randevu aldım, bakalım o neler diyecek....

Ben 15 altındaki fsh a yüksek demem :) :) Benim mayıs sonunda adetin 3. günü fsh 18, e2 26 idi, ultrasonda her iki tarafta 2-3 folikül, endometrium 5mm idi. HSG iyi çıkmıştı. Tedavi düşünmüyorduk, çaylar + kişisel bakım (15 gün sürdü), ovülasyon testleri aldık, aralık sonunda 6 ay oldu bir kontrol olayım dedim bir de 38 gün sürdü adet olmam korktum menapoza mı giriyorum diye, adetin 3. günü gittim ultrason bakmak istemedi devlet hast. uzm. hekim, fsh 16, e2 36. amh 0,16 çıkınca direk tüp bebek dedi... Bu ay en iyilerinden biri dedikleri dr recai pabuçcuya randevu aldım, bakalım o neler diyecek....
Insallah hayirlisiyla Allah muradini verir. Cok takma ayni durumda cocuk sahibi olanlar var bu durumda. Insallah tup bebekle olur. Benim de turkiyede baktiklarinda her iki tarafta 2-3 tane vardi. Ben de beklememek icin once turkiyede sonra ingilterede deneyecegim gibi duruyor tup bebegi. Bakalim, kismet. Insallah hepimizin istedigi olur.

Insallah hayirlisiyla Allah muradini verir. Cok takma ayni durumda cocuk sahibi olanlar var bu durumda. Insallah tup bebekle olur. Benim de turkiyede baktiklarinda her iki tarafta 2-3 tane vardi. Ben de beklememek icin once turkiyede sonra ingilterede deneyecegim gibi duruyor tup bebegi. Bakalim, kismet. Insallah hepimizin istedigi olur.

Merhaba
roadrunnermipmip İngiltereden bahsediyorsun ordaki hastanelerde bağlantı kurabilir

Merhaba
roadrunnermipmip İngiltereden bahsediyorsun ordaki hastanelerde bağlantı kurabilir

85, post: 44795056, member: 501172"]

Merhaba roadrunnermipmip, İngiltereden bahsediyorsun ordaki hastanelerle iletişim kurabilir durumdasin yani mumkunse kök hücre tedavisinin ne durumda olduğunu yapılıp yapılmadığını öğrenebilir misin ?

85, post: 44795056, member: 501172"]

Merhaba roadrunnermipmip, İngiltereden bahsediyorsun ordaki hastanelerle iletişim kurabilir durumdasin yani mumkunse kök hücre tedavisinin ne durumda olduğunu yapılıp yapılmadığını öğrenebilir misin ?
Ne icin kok hucre tedavisi? Benim esim Londranin iyi universitelerinden birinde genetik arastirma yapiyor, ona sorabilirim yalniz benim bildigim kadariyla kok hucre sadece kan kanseri icin kullanildi simdiye kadar. Baska bir seyde onaylanmis uygulamasi olmamasi lazim

Ne icin kok hucre tedavisi? Benim esim Londranin iyi universitelerinden birinde genetik arastirma yapiyor, ona sorabilirim yalniz benim bildigim kadariyla kok hucre sadece kan kanseri icin kullanildi simdiye kadar. Baska bir seyde onaylanmis uygulamasi olmamasi lazim
Esim diyor ki eger infertilite icin soruluyorsa henuz yapilan arastirmalar kullanilan yontemlerin cok iyi olmadigini gosteriyormus. Yani gazetelerde yazanlara cok takilmamak lazim diyor. Sanirim Kanada'da bir sirket kok hucre ile kadinlarin yumurtalarini "genclestirme" gibi bir islem yapip hamile kalmalarini saglamis. Ancak kocam bu yontemlere guvenilmeyecegini, dogan cocukta sorun olabilecegini soyluyor :(

Esim diyor ki eger infertilite icin soruluyorsa henuz yapilan arastirmalar kullanilan yontemlerin cok iyi olmadigini gosteriyormus. Yani gazetelerde yazanlara cok takilmamak lazim diyor. Sanirim Kanada'da bir sirket kok hucre ile kadinlarin yumurtalarini "genclestirme" gibi bir islem yapip hamile kalmalarini saglamis. Ancak kocam bu yontemlere guvenilmeyecegini, dogan cocukta sorun olabilecegini soyluyor :KK43:
Esim diyor ki eger infertilite icin soruluyorsa henuz yapilan arastirmalar kullanilan yontemlerin cok iyi olmadigini gosteriyormus. Yani gazetelerde yazanlara cok takilmamak lazim diyor. Sanirim Kanada'da bir sirket kok hucre ile kadinlarin yumurtalarini "genclestirme" gibi bir islem yapip hamile kalmalarini saglamis. Ancak kocam bu yontemlere guvenilmeyecegini, dogan cocukta sorun olabilecegini soyluyor :KK43:

Evet canim infertilite için soruyorum. Yumurtası tükenmiş hiç yumurtası olmayan ilaçla adet olan bir kadın olarak soruyorum. Dr. Oktay kutluk adındaki doktor yurt dışında bununla ilgili araştırmalar icerisindeymis. Istanbul da gittiğim özel bir hastanedeki doktor da 2016 yılının 2. Yarısında bu konuyla alakali bir gelisme olacak demişti sizi Eşinizin bu konu hakkında daha detaylı bilgisi varsa mahrum etmeyin bizi. Kök hücre dışında bir çarem yok çünkü benim tabi takdir Allah ın o istesin yoktan var eder. Şimdiden çok teşekkürler

Evet canim infertilite için soruyorum. Yumurtası tükenmiş hiç yumurtası olmayan ilaçla adet olan bir kadın olarak soruyorum. Dr. Oktay kutluk adındaki doktor yurt dışında bununla ilgili araştırmalar icerisindeymis. Istanbul da gittiğim özel bir hastanedeki doktor da 2016 yılının 2. Yarısında bu konuyla alakali bir gelisme olacak demişti sizi Eşinizin bu konu hakkında daha detaylı bilgisi varsa mahrum etmeyin bizi. Kök hücre dışında bir çarem yok çünkü benim tabi takdir Allah ın o istesin yoktan var eder. Şimdiden çok teşekkürler
Canim benim, cok uzuldum. Gercekten Allah ol derse olur. Insallah sana da ol der. Ben Oktay beyin calismalarina baktim. Kendisi o benim kanadada dedigim sirketin danismaniymis. Dogrudur kok hucrelerden yumurta yapmislar ama bunlarin dollenme orani normal tup bebege gore cok cok dusuk. Ayrica sana dedigim gibi kanitlanmis birsey yok ortada. Benim esim bu koyunu kopyalamak gibi birsey diyor. Nasil kopyalanan koyun cok yasamadiysa boyle dogacak cocuklarin cok yasamama ihtimali var diyor. Allah korusun olup da kaybetmek daha da zor. O yuzden bu isin calistigina dair bilimsel deliller cogalmadan bu ise girmek sonucta daha cok uzulmemize neden olabilir. Umudunu kesinlikle kirmak istemem, anliyorum buna cok umut baglamissin ama yalan da soyleyemem. Bundan sonra bu konuda yapilan calismalari izleyecegiz. Sana muhakkak haber veririm. ve insallah Allah'im sana yardim etsin ve tez zamanda bir cocugun olsun, cok icten diliyorum

Canim benim, cok uzuldum. Gercekten Allah ol derse olur. Insallah sana da ol der. Ben Oktay beyin calismalarina baktim. Kendisi o benim kanadada dedigim sirketin danismaniymis. Dogrudur kok hucrelerden yumurta yapmislar ama bunlarin dollenme orani normal tup bebege gore cok cok dusuk. Ayrica sana dedigim gibi kanitlanmis birsey yok ortada. Benim esim bu koyunu kopyalamak gibi birsey diyor. Nasil kopyalanan koyun cok yasamadiysa boyle dogacak cocuklarin cok yasamama ihtimali var diyor. Allah korusun olup da kaybetmek daha da zor. O yuzden bu isin calistigina dair bilimsel deliller cogalmadan bu ise girmek sonucta daha cok uzulmemize neden olabilir. Umudunu kesinlikle kirmak istemem, anliyorum buna cok umut baglamissin ama yalan da soyleyemem. Bundan sonra bu konuda yapilan calismalari izleyecegiz. Sana muhakkak haber veririm. ve insallah Allah'im sana yardim etsin ve tez zamanda bir cocugun olsun, cok icten diliyorum

Bu kopyalanan koyundaki sorunu da anlatayim da hersey daha acik olsun. Simdiye kadar kopyalanan hayvanlarin hepsi normalden daha az yasamis. Bunun nedenini yasli bir hayvandan hucre alinip baska bir hayvan yapilinca o hayvan bebek de olsa yaslilikla ilgili sorunlarinon olmasi olarak gosteriyorlar. Ornegin Dolly cok erken romatizma olmus ve genelde yasli koyunlarin yakalandigi bir akciger hastaligina yakalanmis.
Bu Oktay beyin danismanligini yaptigi Kanadali firma da kadindan buyumemis yumruta hucresini aliyor, bunun icine yine ayni kadinin kok hucrelerinden mitokondria alip yerlestiriyor ki yumurtanin kalitesi artsin. Bu yontemi 36 kadin denemis, 8i hamile kalmis. Biri de yakinda dogurmus ve fakat bu dogan cocugun ilerki gunlerde sagligi ne durumda olacak belirsiz. Kopyalama islemi gibi kotu sonuclar olmaz insallah ama beklemeden de bilemeyiz.
Ben hep dua ediyorum, Allah'im verecekse saglikli cocuk versin. Hem kaybetmeye dayanilmaz, hem de Allah korusun hasta olursa onun cektigi aciya dayanilmaz. Insallah hepimize tez zamanda cok saglikli cocuklar verir Allah'im

Bu kopyalanan koyundaki sorunu da anlatayim da hersey daha acik olsun. Simdiye kadar kopyalanan hayvanlarin hepsi normalden daha az yasamis. Bunun nedenini yasli bir hayvandan hucre alinip baska bir hayvan yapilinca o hayvan bebek de olsa yaslilikla ilgili sorunlarinon olmasi olarak gosteriyorlar. Ornegin Dolly cok erken romatizma olmus ve genelde yasli koyunlarin yakalandigi bir akciger hastaligina yakalanmis.
Bu Oktay beyin danismanligini yaptigi Kanadali firma da kadindan buyumemis yumruta hucresini aliyor, bunun icine yine ayni kadinin kok hucrelerinden mitokondria alip yerlestiriyor ki yumurtanin kalitesi artsin. Bu yontemi 36 kadin denemis, 8i hamile kalmis. Biri de yakinda dogurmus ve fakat bu dogan cocugun ilerki gunlerde sagligi ne durumda olacak belirsiz. Kopyalama islemi gibi kotu sonuclar olmaz insallah ama beklemeden de bilemeyiz.
Ben hep dua ediyorum, Allah'im verecekse saglikli cocuk versin. Hem kaybetmeye dayanilmaz, hem de Allah korusun hasta olursa onun cektigi aciya dayanilmaz. Insallah hepimize tez zamanda cok saglikli cocuklar verir Allah'im

Bu detaylı samimi ve içten açıklamaların için çok ama çok teşekkür ederim. Konuyu çok güzel izah ettin Allah razı olsun. Gelişmelerle ilgili hayirli haberlerini beklicem canım Rabbim inşaallah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasib eyler en kisa zamanda..

2 ay once 10,5 olan FSH bu ay 8,5a dusmus. zaten doktor belli olmaz iner cikar demisti ama yine de sevindirdi. Simdi beni hizli hastaneye gonderdiler. Ingiliz hukumeti 3 tup bebek tedavisini oduyor ama her hastane her hastayi almiyor, ozellikle basarisiz olacaklarini dusundukleri hastalari. Ornek su an bizim sevk aldigimiz hastanede bekleme 6 aymis ancak sadece FSH 9un altini aliyorlarmis. FSH tekrar 9dan yuksek ciksaydi bu sefer 1 sene sira olan hastaneye gidecektik, neyseki ondan kurtulduk. Gerci ben 6 ay da beklemek istemiyorum madem yumurtalar azaliyor, turkiyeye gidip yaptiracagim sanirim.

Neyse bu arada ben kur filan yapmadim cunku doktorlar yapma demisti. Adetimden birkac gun once co-q10 ve omega3 icmeye baslamistim sadece. Onlara doktorlar birsey demiyor hormonlara direkt etkileri olmadigi icin. bunun disinda kendimi biraz rahatlattim, biraz stresten uzak durmaya calistim. Teslimiyet sanirim, elimden birsey gelmeyecegini anlayinca kendimi beklemeye aldim sadece. Bakalim tup bebek tedavisine gidince doktorlar ne diyecekler, insallah hersey iyi olur.
Umarim bekleyen herkesin de FSHi saglikla duser.

Kizlar ben 5 yildir bebek icin ugrasiyorum
Ama benim kendiligindenolan 8 yasinda bi kizim oldu
2 cocugu cok istedim
Maddi manevi butun zorluklarla basladim
Genis bi aile olak icin yaslandigimda bile kizima birakabilecegim en buyuk miras kardes hicyilmadim bu tedavilerin hepsini borclayaptirdim en son tup icin kredi karti cikarttik ve takside boldurdum yani keyfe yaptirmadim yastik alti ne altin ne birikim yoktu.butunsartlarimi zorladim .bu yil icinde 2 cat.ignesi
1 asi
3.tup denemem oldu
Bu tuplerin son 2 sini. Ank baskenthast.Gogsen hocada yaptirdim.
Bu son sansimdi dedim ki Allahim verendesensin alanda. Hayirlisiyla emekletimi bosacikarma vermiyeceksende bi bildigin vardir .
Ben cok saglikli 5 yil once gecrirdigim kist ve dis gebelik ameliyatinda FSH 27 CIKTI VE ERKEN MENOPOZ BASLANGICI dediler daha 29 yasindaydim.simdi 34 :)
Ama gogsen hocaya inandim cok icten ve basarili ve beni ilk olarak psikolojikolarakrahatlatti gittigimde babami yeni kaybetmistim senin kadinin ortadi neden catik deyince goz yaslarimi o silmisti.
G. Hoca nin sayesinde bu gunlere geldim.
Allah bana verecek siz vesile olacaksinizdedimhep.ozlem hemsirede hep destekcimdi.
Benim yumurtamin cikmasinda ilaclardan deha ve co enzimin etkisi cok.
Yumurta rezervem dusuk .
En son tupde 5 yumurta toplandi
4 u isleme girdi
3 u dollendi
2 tanesi 8 hucreli( a kalite)kaldi.
Bunlari enjekte ederkende istemsiz sip sipagladim cunku ilaclarda sizi duygusal yapiyor.
Transferimin 7. Gunu idrar testimin 2. Cizgisi silik cikti mutlu oldum.
8. Gun cizgi hayalet gibi varla yok arasi .
Yine kimyasal geciriyorum diye ilaclaribiraktim.
9. Gunu poliklinligine kan verdim 40cikti.ilaclara devam
12.gun kendi hastanemde verdim.65 cikti sok oldum .3 gunde katlanma rezaletti. G.hoca dedigi hep bu baska labaratuvar ordaki baska ben bizim hastanedeki sonucla hamile oldugunu soylerim lutfen hamileligin tadini cikar.icimrahatladi ama su 14.gun kan sonucunuda bi gorsem rahatliyacaktim.
Bu arada belirtilerim idrarin rengi koyulasti ayaklarim cok usudu goguslerim cok hassas ve acidi.
14. Gun kan sonucum tam istenilen sonuc 141 cikti. Cok mutlu olduk insallah devami gelir.
(diğer topiklerede koplayaliyacagim bu yazımı)

Merhaba arkadaslar buraya cok yazdim.cok gel gitler yasadik arkadaslarla birlikte cok guzel paylasmlarmz da oldu.burasi cok iyi bir arsiv oldugu icin yazmak istedim.bir de okuyan olursa umit olsun
Benim yarin dogumum var.uyku tutmadi tabi.heyecan korku endise bir arada
Bende 90 fsh la dogal hamile kaldim yazmistim onceden.
Hepinize kolaylıklar diliyorum.en yakin zamanda bebeklernzi kucaginza almaniz dilegyle...

Merhaba arkadaslar buraya cok yazdim.cok gel gitler yasadik arkadaslarla birlikte cok guzel paylasmlarmz da oldu.burasi cok iyi bir arsiv oldugu icin yazmak istedim.bir de okuyan olursa umit olsun
Hepinize kolaylıklar diliyorum.en yakin zamanda bebeklernzi kucaginza almaniz dilegyle...
Canim hayirli dogumlar sahlikla alirsin insallah bebegini.normal yollami kaldin.

Ay masallah canim ne mutlu sana. Allah bi cirpida kolay dogum nasip etsin. Benim fsh 7 civari ama amh berbat. Tup bebekle bile yuzde 5 falan sansim var. bizlerede dua et canim dogururken. Aklina geliriz ins.

Allah sağ sağlim sizi birbirinize kavuştursun. Benimde amh düşüktü kendiliğinden hamile kaldım Allah isteyen herkese nasip etsin Hayırlı doğumlar.

Allah evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin , Hayırlı evlat olsun inşallah

Günaydın kızlar ☺ bursa hep okuyarak kendime umut ariyordum 4.5 yıldir.simdi ben size umut olmak istedim.amh 0.1 den küçük fsh 89 a kadar gördük:( dr lar kibris dedi donasyon dedi.cok aagladım cok depresyonilaci kullandim.hic yyumurta olmadi bende.aralik ayinda 1 tane yumurtaoldu ddollendittüp bebekyyapildi.cok ama cok ümitsiz oldugu halde Allah mucizemi verdi sukurler olsun tuttu tup bebegimiz cok şükü . Eger benim olduysa gerkesjn herkesinolur arkadaslar 4.5 yyılda 1 yumurta ne ddemek.cevremdekiler bir opu da60 yumurta toplatirken...cok şüküroolumsuz u atin ustunuzden dualara devam edin.ben kunfeyekun duasi ni okudum hergunde okuyoru . .suan 10 haftalik olduknormal ggebelere göre daha zor ama cok sukur ilaclar igneler fitiller jeller devam ediyorum.Allahim kimsenin kucagini bos birakmasin.hepinizi seviyorumdualarim sizinle.

Back
X