- 3 Ocak 2011
- 1.935
- 1.014
- 448
Merhaba. Bende Fsh yüksekliği yüzünden hamile kalamayanlardanım. Bu ay içerisinde k.maraş tüp bebek merkezine gittim. Fsh 28 olmuş. Doktor Hsg ve Amh istedi. Dün hsg yapıldı. Çok zordu ama çocuk için çekilen acıya değer,amh sonucum henüz çıkmadı . Nisan ayı içerisinde eşime randevu aldık sonuçların hepsini görelim ona göre bir değerlendirme yapalım dedi. Fsh diğer ay tekrar ölçelim stres hava bile etkiler dedi ilaç olarak d vitamini ve folik asit verdi. HSG sonucunda tüpler ve kanallar açık herhangi bir sıkıntı yok,rahimde ve yumurtalıklarda kist miyom ya da enfeksiyon yok. Sadece Fsh yüksek amh sonucumda iyi gelirse aşılama deneriz dedi doktorum
Amh sonucumu öğrendim maalesef 0,1 çıktı tüp bebek şansım bile az. moralim öyle bozukki
R rumeysavan moralini yüksek tutmağa çalış canım. ama fsh ı düşürürsen senin için çok iyi olur. çünkü yumurta gelişiminde ve ilk muayenede yumurta görülmesinde fsh ın çok etkisi var.
Allah yardimcin olsun cnm doktorun gayet iyi demis amh sonucun onemli ins iyi cikarsa asilama dene dusuk cikarsa zaten direk tup der ama inan bu değerler cok degisik benim fsh bi sene olmadi dshs ama 13 .36 ydi amh mesela 1.4e cikti amh cok vasat deik ama yasim 27 yasima gore dusuktu bana devlette tup karari cikti benden daha amh dusuk olanlardsn dsha cok yumurta bile cikan olmusti brnim ilk 2 cikti sonraki toplamada 8 cikti ikk transferikde sukurler olsub tuttu suan 8 ayim biticek o yuzden bu değerlere pek takilma amh sonucunu paylasirsin cnm ins Hayirlsi olsun hakkinda
senin amh ve fsh ın aslında çok iyi. AMH 1 in üstü olduğunda şansın çok yükseliyor. amh düşükse yumurta sayısı azdır diye bir şey yok. yumurta sayısı daha çok fsh a bağlı.
Merhaba fsh testimi Ilk yaptirdigimda 12.37 cikmisti 26 yasimdaydim. Hemen tup bebegeyonlendirdiler erken menopoz olabilir diye.o ara cok stresli bir hayatim vardi. 5 ay son tekrar yaptirdim fsh 3.33 cikti. Sonra amh yaptırdım hemen amh 9,7 çıktı. Doktoruma sordum nasıl olabilir fsh çok yüksekti diye dönem dönem aratabilirmiş ama bağlayıcı olan amh imiş. O yüzden fsh a çok aldırmayın derim ben. Amh testi yaptırım hemen
sende pko var sanırım. yoksa AMH 6 ve üzeri çıkması biraz farklı bi durum. lh ile fsh dengesini iyi oturtulması lazım sende de
Arkadaşlar beni yanlış anlamayın. herkese yorum yapıyorum. düşük amh yüksek fsh ile 2 yıl sürekli uğraşıp, 5 ayda da kendimi yoğun bakıma alıp tüp bebeğe hazırlandığım için, okumadığım makale, gitmediğim toplantı kalmadığı için yazıyorum bunları. fsh 29 küsür amh 0,50 lerde iken tedavime ara verdim. amh düşüklüğü senin menopoza ne zaman gireceğin konusunda fikir veriyo. o nedenle tedavide bizim ağa baba hormonumuz fsh. onunla iyi olmalıyız ki yumurta görülsün ve büyüsün. uzun uğraşlardan sonra 9 küsür olan fsh ile tedavime başladım ve bebişimi kucağıma aldım. darısı sizin başınıza inşalah.