Aşılama Fsh yüksekliği ve aşılama

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

woswosss

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2019
239
85
13
Hanımlar merhaba. 3 yıllık evliyim gebelik için birçok süreçten geçtik bu ay doktorum aşılamaya geçelim dedi bu defa da FSH yüksekliği ile karşılaştık ki bugüne kadar fsh hep düşüktü ama E2 yüksekti. Mesela fsh 7.88, E2 159 çıkıyordu. Bu defa FSH 25.48 E2 67 şerde çıktı. Doktorum da E2 FSH ı baskıladığı için hep düşük görünmüş, E2 normale dönünce bu da yükselmiş diye yorum yaptı. Bulunduğum yerde iyi tanınmış bir doktor kendisi özellikle aşılamada. FSH yüksek olunca vakit kaybetme ama aşılama denemek istersen deneyelim, Çok düşükte olsa aşılama tutma ihtimali var dedi. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bütün gün ağlamaktan helak oldum yapabildiğim tek şey o oldu çünkü :(

Azda olsa şansımız varsa deneyelim diyerek dün aşılamaya başladık.
Sormak istediğim birincisi bu FSH yüksekken aşılama tutma şansı nedir bilen var mı?
İkincisi aşılamaya gonal f iğnelerle başladım ve iğne vurunurken aslan pençesi gibi şeyler içsem tedavime olumlu olumsuz etkisi olur mu hem iğne kullanıp hemde bitkisel kür yapan oldu mu?
Aslan pençesi sanırım fsh düşürüyormuş. Eğer olumlu etkisi varsa hemen alıp başlamak istiyorum

Hanımlar merhaba. 3 yıllık evliyim gebelik için birçok süreçten geçtik bu ay doktorum aşılamaya geçelim dedi bu defa da FSH yüksekliği ile karşılaştık ki bugüne kadar fsh hep düşüktü ama E2 yüksekti. Mesela fsh 7.88, E2 159 çıkıyordu. Bu defa FSH 25.48 E2 67 şerde çıktı. Doktorum da E2 FSH ı baskıladığı için hep düşük görünmüş, E2 normale dönünce bu da yükselmiş diye yorum yaptı. Bulunduğum yerde iyi tanınmış bir doktor kendisi özellikle aşılamada. FSH yüksek olunca vakit kaybetme ama aşılama denemek istersen deneyelim, Çok düşükte olsa aşılama tutma ihtimali var dedi. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bütün gün ağlamaktan helak oldum yapabildiğim tek şey o oldu çünkü :KK43:

Azda olsa şansımız varsa deneyelim diyerek dün aşılamaya başladık.
Sormak istediğim birincisi bu FSH yüksekken aşılama tutma şansı nedir bilen var mı?
İkincisi aşılamaya gonal f iğnelerle başladım ve iğne vurunurken aslan pençesi gibi şeyler içsem tedavime olumlu olumsuz etkisi olur mu hem iğne kullanıp hemde bitkisel kür yapan oldu mu?
Aslan pençesi sanırım fsh düşürüyormuş. Eğer olumlu etkisi varsa hemen alıp başlamak istiyorum
Tedaviyle birlkte etkisi olurmu bilmiyorum ama benmde fsh 12.5 e2 16 ydı amh 0.4 dü bende bi ay asln pencesi içtm fsh 9 a düştü sonra aşılama yaptırdık ve tutmadı. Sonra tüp bebek denedik ondada 2 yumurtam oluştu onlarda saglıksızdı embriyo hiç olşmadı. Tüp benektn snra ben yürüyüş plates ve düzenli beslenme alışkanlıgı edindim. Bu sürede önce sogan kürü sonra aslan pencesi sonra tekrar sogan kürü yaptım ve son iki aydır hacamat yaptırdım. Bu ay fsh 7 e2 66 oldu. Amh bile 0.66 olmuş. Ve ultrasonda 9 tane yumurta göründü. Önmzdeki ay tekrar tüp bebek düşünüyoruz. Şmdi hayıt tohumu içmeye başladım. adetime kadr onu kullanıp sonra 21 gün incir kürü yapıp tüp bebek denemeyi düşünüyorum.mart başmda tekrar hormon baktırıcam. İnşallah herşey yolunda gider tüp benege bile gerk kalmaz. Aşılama olmassa üzülme ( inşallah olur) ve hemen o an tüp benege yönelme. Ben o hatayı yaptım stresliydim aglıyodum vücudum hazr değildi olmadı. Bi kaç ay kendine ve vücuduna dikkt edip stresini azaltırsan herşey yoluna girecektir eminim. Geçmiş olsun. Umarım bi faydası olmuştur yazdıklarmın

Tedaviyle birlkte etkisi olurmu bilmiyorum ama benmde fsh 12.5 e2 16 ydı amh 0.4 dü bende bi ay asln pencesi içtm fsh 9 a düştü sonra aşılama yaptırdık ve tutmadı. Sonra tüp bebek denedik ondada 2 yumurtam oluştu onlarda saglıksızdı embriyo hiç olşmadı. Tüp benektn snra ben yürüyüş plates ve düzenli beslenme alışkanlıgı edindim. Bu sürede önce sogan kürü sonra aslan pencesi sonra tekrar sogan kürü yaptım ve son iki aydır hacamat yaptırdım. Bu ay fsh 7 e2 66 oldu. Amh bile 0.66 olmuş. Ve ultrasonda 9 tane yumurta göründü. Önmzdeki ay tekrar tüp bebek düşünüyoruz. Şmdi hayıt tohumu içmeye başladım. adetime kadr onu kullanıp sonra 21 gün incir kürü yapıp tüp bebek denemeyi düşünüyorum.mart başmda tekrar hormon baktırıcam. İnşallah herşey yolunda gider tüp benege bile gerk kalmaz. Aşılama olmassa üzülme ( inşallah olur) ve hemen o an tüp benege yönelme. Ben o hatayı yaptım stresliydim aglıyodum vücudum hazr değildi olmadı. Bi kaç ay kendine ve vücuduna dikkt edip stresini azaltırsan herşey yoluna girecektir eminim. Geçmiş olsun. Umarım bi faydası olmuştur yazdıklarmın
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için.
Benim aşılamam bu değerlerine rağmen tuttu ama 6. Haftada düşük yaptım ne yazıkki. Kan değerimi iyice düşmesini bekliyoruz sonra sanırım tekrar aşılama düşünüyoruz duruma göre. Bakalım hayırlısı artık.
Allah tüm bekleyişte olanları ve bizi de daha fazla bekletmesin evlat kokusuna hasret bırakmasın inşallah🤲

Back
X