- 10 Ocak 2013
- 2.927
- 2.521
- 133
21 yaşında evlendim. 22 yaşında korunmayı bıraktım ama hamile kalamadım. Doktora gittğimde fsh değerimin yüksek olduğunu hamile kalma olasılığımın çok düşük olduğunu ultrasonda görülen yumurtaların sayısının az olduğu söylendi. Menopozdan korktum ve özel bi hastanede 23 yaşında tüp bebek tedavisi gördüm. Tedavim çok kötü geçti kalitesiz yumurtalar oluştu ve sonuç negatif. Bu arada gittğim doktor bir kanalımında tıkalı olduğunu söylrdi ve laptoskopi oldum kanalımı açamayınca rahme iltihap akmasın diye kanalımı kesti artık tek kanalım vardı. Neyse ben ondan sonra hastane ve doktorumu değiştirdim daha doğru protokolla 2. Tüp bebek tedavimi yaptırdım 5 yumurta toplandı 2 tane kaliteli embriyo oluştu ama 1. Kalite değildi doktorum birisi 1. Kaliteye yakın diğeri 2. Kalite dedi. Şükür bu tedavim pozitifiti ve şuan 8.5 yaşında bi kızım var. Kıızm 3 yaşındayken yine erken menopoz korkusuyla yeniden tedavilere başladım. 26-27-28. Yaşlarında 3 kez daha tüp bebek tedavisi gördüm ve sonuçlar negatif oldu. 29. Yaşında son tedavime başlamadan önce 3 ay ersağ marka hayıt otu hapı içtim şekeri azalttım bal polen çörek otu propolis tükettim ve bu defa 6. Tedavimde yine pozitifi görmüş oldum oğlum şuan 2.5 yaşında. Şuan 32 yaşındayım hatta 3 ay sonra 33 yaşını bitirmiş olacağım ve 3. Çocuğu düşünmezken bu ay hamile olduğumu öğrendim. Hikayem umut olsun diye paylaşmak istedim