fsh yüksekliği

Annebabakuzusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2014
209
56
Hocam merhabalar.2.5 yılık Evliyim.yaşım 35.iki yıl önce fsh 10.9 çıktı.bi sonraki ay 6.5 çıktı.sonrasında klomen tedavisi ile gebe kaldım fakat 28. Hafta da ağır preeklampsi ile erken doğum sonrası 8. Gün bebeğimi kaybettim.geçtiğimiz Kasım Ayında fsh 8.9 çıktı.sonrasında yine klomenle gebelik oluştu fakat 9. Hastasında kalbi durduğu için gebelik sonlandırıldı.yaklaşık 3 ay oldu gebelik sonlandırılalı.bu adetimin 3. Günü yeniden fsh 27.7 lh 10.8 e2 28 Çıktı.işin açıkçası çok gerginim.ne düşüneceğimi bile bilemiyorum..Dr um ama sonucumu beklememi söyledi ama yeniden hamile kalamayacağını düşünmek bile kötü..ben işin açıkçası sizden tüp bebek için bi Dr a başvurmalımıyım sorusunun cevabını istiyorum.öneriniz ne olur bu konuda ?şimdiden tşk ederim..

Hocam merhabalar.2.5 yılık Evliyim.yaşım 35.iki yıl önce fsh 10.9 çıktı.bi sonraki ay 6.5 çıktı.sonrasında klomen tedavisi ile gebe kaldım fakat 28. Hafta da ağır preeklampsi ile erken doğum sonrası 8. Gün bebeğimi kaybettim.geçtiğimiz Kasım Ayında fsh 8.9 çıktı.sonrasında yine klomenle gebelik oluştu fakat 9. Hastasında kalbi durduğu için gebelik sonlandırıldı.yaklaşık 3 ay oldu gebelik sonlandırılalı.bu adetimin 3. Günü yeniden fsh 27.7 lh 10.8 e2 28 Çıktı.işin açıkçası çok gerginim.ne düşüneceğimi bile bilemiyorum..Dr um ama sonucumu beklememi söyledi ama yeniden hamile kalamayacağını düşünmek bile kötü..ben işin açıkçası sizden tüp bebek için bi Dr a başvurmalımıyım sorusunun cevabını istiyorum.öneriniz ne olur bu konuda ?şimdiden tşk ederim..
Merhabalar :Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Sızın durumunuzda fsh 27.7 cıkması erken menopoz degerı gostermekte ancak adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelmenız halınde yapılacak usg ıle yumurtalıklarınız degerlendırılecek ve amh hormon duzeyınız bakılarak daha net bılgı verılecektır. Bol sans dılerım.

X