Ftr mağduru:(

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
Merhaba kızlar bu yıl ftr(fizyoterapist) 1.sınıf öğrencisiyim .
Anatomi dersini anlamakta zorluk çekiyorum .
Slaytlar halinde anlatıyor hocalar genelde .
Türkçe olmadığından not dahi tutamıyorum .
Ftr veya tıp öğrencileri .
Bana biraz ders çalışma hakkında taktik verirmisiniz ?

Anatomi zordur gerçekten ben not çıkarıp duvara asiyordum çalışırken kolay oluyordu her an gözümün önünde hangi konuları goruyorsunuz mesela şu an

Bir de atlas alabilirsin işine yarayabilir

Tıbbi sekreterlik okudum anıtını slaytini alıyorsun cümle cümle yazıyorsun gece sabahlara kdr kelime kelime bakmadan yazarak ezberleyelim sınavları beklersen benim gibi 2 gün okumadan sınava gider 45 alır dönersin :)

O hafta hangi konuyu izlediyseniz haftasında ezberle ve bizim hoca enaz 40 kere yazdırır ve kontrol ettirirdi hani sana lise gbi gelecek ama başka türlü ogrenemiyorsun malesef

Not almak istiyorsun ama maalesef alamıyorsun .
Neyi anlayıp neyi yazicam:)))

Atlas arastırıyorum .temin edicem .

Ben liseden beri anatomi gördüğüm için zorlanmamistim üniversitede ama, bizim hocalar not veriyordu yoksa gerçekten zor not alınması hiç bilmedigin Latince terimler

Aynen öyle Latince zorluyor zaten lise anatomi si ile hiç alakası yok ki bu direk tıp müfredatı .
Bir şekilde aşılacak artık .

meslektaşım:)yalnız benim bölümüm türkçe ona göre yazacağım
şimdi anatomiyle yıldızını ancak 2.dönem barıştırabilmiş biri olarak ilk tavsiyem çoook fazla tekrar yapman olur.
ben kendi sistemimden yola çıkarsam kırtasiyeye hocanın bıraktığı notu alıyorum,derste hocanın ses kaydını alıyoruz onu önce bir kez dinleyip not alıyorum notun üstüne
sonra bi anatomi kitabım var o kitap ve hocanın notunun ikisini harmanlayıp ta taa kendi notumu elde ediyorum:)
o notu çok tekrar etmeye çalışıyorum sınava kadar
pratik sınav içinse çok işe yarar bir yöntemim var.mesela siz şu an kemik görüyorsunuzdur büyük ihtimal bir kemiğe ait herşeyi bir sayfaya yazıyorum sonra atlasa bakmadan yerini gözümde canladırıp atlastan bulmaya çalışıyorum
ve kaslara geçince en büyük tavsiyem youtube dan videoları izlemen olur ben youtube sayesinde şeytanın bacağını kırdım diyebilirim
bu arada atlasım netter biz sınıf olarak aldık ama arada kütüphaneden sobotta alıp bakıyoruz
baya yazdım aklıma gelenleri sorun olursa burdayım:)

Ses kaydı hayat kurtara bilir .
Kadavra derslerine ilk yıl mı başladınız.

Hanımlar ders de olsa ses kaydı almak kanunen yasak biliyorsunuz değil mi? Benim bölümümdeki kız ses kaydı alırken hoca yakaladı, işlem başlatılmıştı. Sonra ne oldu bilmiyorum ama yasak yani

YouTube kemik ve kaslara bende bakıyorum o daha açıklayıcı oluyor .

Hanımlar ders de olsa ses kaydı almak kanunen yasak biliyorsunuz değil mi? Benim bölümümdeki kız ses kaydı alırken hoca yakaladı, işlem başlatılmıştı. Sonra ne oldu bilmiyorum ama yasak yani
bizdeki hocalar sene başında hep söylediler izin verip vermediklerini zaten izin verenlerin dersinde ön sıra full telefon oluyor yani aldığımız belli:)
istemeyenlerde evet demişlerdi yakalarsam işlem başalatırım diye

Acaba her dersten once kitaptan ilgili bolumu okuyup defterine özet mi gecsen ya da kisa kisa notlar mi alsan? Kelimelere göz asinaligin olur. Sesli okursan kulak asinaligin da olur. Konu hakkinda da biraz fikrin olmus olur. Olur da olur yani :)

Ses kaydı hayat kurtara bilir .
Kadavra derslerine ilk yıl mı başladınız.
kadavra derken bizim fakülte binası yeni o yüzden hiç kimse göremedi ilk yıl bu sene olur mu bilmiyorum
ama bi teorik dersiniz bir de maketleri incelediğiniz pratik dersiniz yok mu?

Bize ilk yıldan başlanacak denildi kadavra üzerinden eğitim görülecek miş.
Maket yok .

Cevap yazan arkadaşlar fizyoterapist misiniz? Öğrenci misiniz? Ben bazen fellik fellik fizyoterapist arıyorum. Engelli kızım var. Belki işim düşer izin verirseniz takibe alayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…