• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba batiyoruz

Tzk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2017
2.798
2.378
83
34
Merhaba bir konu hakkında danışmak istiyorum ben mi yanlış düşünüyorum acaba?
Biz 2014'te ev aldık hala kredi borcunu ödüyoruz. Bu sene en çok ödediğimiz sene (3.500)Gecen sene kp arbasini kullaniyordum kv nın abuk subuk konuşmalarından sıkılıp kredi çekip biraz da para biriktirip kotu bir araba aldim(700 kredi oduyoruz)Araba aldığım esnada çocuğum hastalandı devlet hastanelerinde mahvettiler çocuğumu zatürreye kadar ilerledi ben de alıp özel pahalı bir hastaneye görürdüm 6 gün orada yattı hastanenin geceliği 900 du biz tabi borç aldık kartlara yuklendik derken 7 bin lira daha borcumuz oldu.Ben öğretmenim yaz olduğu için ek dersim yok kocam 4.600 alıyor.Biz kışın toparlarız diye düşünürken bedelli cıktı bir de ona 15 vereceğiz.Hayatimda hiç bu kadar batmamsitim.Esime kredi çıkmadı (yuksek kredi ödediği icin)Halasindan 7 bin daha istemeyi düşünüyor şimdi ben kışın cok çalışırsam 5'i bulur maaşım.Inanin geceleri uykum kaçıyor aileler yardim edemez daha eşinin ailesi bizden para dileniyor.Esime nisanliyken bin defa dedim askere git diye hem zor geldi hem evlenmek için acele etti ben de saf saf beni çok seviyor herhalde diye geziyordum bir geldi bir suru kredi kartı borcu düğünde takılanlara onlar kapattık 5 senedir de hala borç ödüyoruz bu kadar borcu olan bir adam günde 10 lira sigaraya verir mi kahvesi sodası hiç eksik olmaz sabahları kah. Yapmaz çorba içer kendimi sırtında kene taşır gibi hissediyorum.Bundan sonra da öğrenim borcu var yüksek lisans için çekti sonra okumayıp bıraktı ama o paraya noldu bilmiyorum söylemiyorlar büyük ihtimalle anası aldı şimdi onun da borcunu ödeyeceğiz.Kizlar çok darlandim millet siz ikiniz de memursunuz para çoktur diyo bir bilseler k.cimiza don alacak paramız yok. Alışveriş yapmak istiyorum kendime dilenci gibi giyiniyorum yok, çocuğuma bir şeyler almak istiyorum alamiyorum evimizde çeşit olsun sağlıklı beslenelim diyorum o da yok.Ben mi yanlış düşünüyorum kocanızın bu tarz borçlarını öder mısınız?Daha utanmadan diyor ki kardeşimi evlendircegiz.Simdi ben bu adamı bırakırsam mayısta tüm borçlar bitecek(bedelli hariç)cefasini ben çekip sefasını başkası sürecek ama sabredecek de gücüm kalmadı hep borç hep sıkıntı evde huzur da kalmadı bana bir akıl verin.

• Beğen
Reactions: Cac
Keşke bu kadar borca girmeden önce bi durup düşünseydiniz.. Sevgi saygı olduktan sonra herşeyin üstesinden gelinir ama eşinizden sırtınızdaki kene diye bahsettiğinize göre oda yok :( Allah yardımcınız olsun

Ev , araba, çocuğunuz hastane masrafı ikinizin de ortak sorunu.
Askerlik, öğrenim kredisi bunlar da anlaşılır borçlar bana göre.
Yani borç dışında sorun yoksa bence bir yıl diş sıkılır.
Bunun için evlilik mi sonlandırılır?

Keşke bu kadar borca girmeden önce bi durup düşünseydiniz.. Sevgi saygı olduktan sonra herşeyin üstesinden gelinir ama eşinizden sırtınızdaki kene diye bahsettiğinize göre oda yok :KK43: Allah yardımcınız olsun
Boyle bahsetmemim sebepleri var eski konularimdan bakabilirsiniz

Ev , araba, çocuğunuz hastane masrafı ikinizin de ortak sorunu.
Askerlik, öğrenim kredisi bunlar da anlaşılır borçlar bana göre.
Yani borç dışında sorun yoksa bence bir yıl diş sıkılır.
Bunun için evlilik mi sonlandırılır?
Dusuncen yanlis diyorsun yani peki onun para konusunda bi kadar rahat olması ve hala ailesini dusunmesi

bosanacaksaniz takilarla borclarini kapattigini ispatlarsaniz takilari size odemek zorunda kalirlar ev evlendikten sonra alindigi icin ortaksiniz ya satilir kredinin kalani odendikten sonra ortak paybedilir yada taraflardan biri satin alip digerinin payini verir rahatlik onuda bulmaz yani

Az değil 4 yıldır ev kredisi ödüyorsunuz. Ne yapın edin, ev kredisini aksatmayın. Arabayı satsanız borçların hangi kısmını kapatabiliyorsunuz? Belki önümüzdeki bir yıl sıkıntılı geçer ama güzel plan program yaparsanız bir yıl sonra düzlüğe çıkarsınız. Bir de eşiniz gelirini giderini pek bilmiyor sanırım. Para idaresini kendi elinize alın.

bosanacaksaniz takilarla borclarini kapattigini ispatlarsaniz takilari size odemek zorunda kalirlar ev evlendikten sonra alindigi icin ortaksiniz ya satilir kredinin kalani odendikten sonra ortak paybedilir yada taraflardan biri satin alip digerinin payini verir rahatlik onuda bulmaz yani
Evimiz satılırsa 350 bin falan eder her türlü rahat eder yani ve evi annesinin üzerine yapabilir öyle bir durumda bekliyorum onlardan

Bu durumda askerliğe 15.000 daha mı vermeyi düşünüyorsunuz? Siz de zorluyorsunuz sanki bazı şeyleri. Siz evlendikten sonra ödenen borçlar neydi?

Ayrıca bana tüm borçlar mayısta biter gibi de gelmedi. Başınızda bu koca varken 2 aya yeni bir borç kapısı daha çıkar. Kendinizi kandırmayın lütfen.

Az değil 4 yıldır ev kredisi ödüyorsunuz. Ne yapın edin, ev kredisini aksatmayın. Arabayı satsanız borçların hangi kısmını kapatabiliyorsunuz? Belki önümüzdeki bir yıl sıkıntılı geçer ama güzel plan program yaparsanız bir yıl sonra düzlüğe çıkarsınız. Bir de eşiniz gelirini giderini pek bilmiyor sanırım. Para idaresini kendi elinize alın.
Arabyi satmayı düşündüm çok rahatlarız ama kp arabasını kullanmak zorunda kalirım çünkü çocuğumu bırakıyorum ve iş yerime 2 vasıta ile gidiliyor sonra kv nın çenesini çekmek zorunda kalırım ona muhtaç kalmak istemiyorum önceki konularımdan bakabilirsiniz nasıl biri olduguna

Bu durumda askerliğe 15.000 daha mı vermeyi düşünüyorsunuz? Siz de zorluyorsunuz sanki bazı şeyleri. Siz evlendikten sonra ödenen borçlar neydi?

Ayrıca bana tüm borçlar mayısta biter gibi de gelmedi. Başınızda bu koca varken 2 aya yeni bir borç kapısı daha çıkar. Kendinizi kandırmayın lütfen.
Araba kredisi ocakta ev kredisi mayısta bitiyor

Dusuncen yanlis diyorsun yani peki onun para konusunda bi kadar rahat olması ve hala ailesini dusunmesi

Borçlar bitince rahatlarsınız , insanlar maddi sıkıntıda olunca birbirine sarabiliyor.
Ailesini düşünse ne olacak ki?
Zaten kredi bile çekemiyor,
Etraftan borç isteyecek kadar ihtiyaç sahibi şu an.
Olmayan parasını onlara mı verecek?
Bence maddi sorumluluk yükleyin.
Mesela faturaları o ödesin vs.

Evimiz satılırsa 350 bin falan eder her türlü rahat eder yani ve evi annesinin üzerine yapabilir öyle bir durumda bekliyorum onlardan
evin kredisi devam etmiyormu??
evli oldugunuz surece size sormadan ev satamiyor artik kredi cekerken bile bankadan seni istiyorlar esim kredi cekiyor haberim var gibi bir imza atiyorsunuz avukata giderseniz evlendikten sonra alinan herseyin satisini yasaklatabilorde serh koydurmak gibi bir seydi sanirim yani oyle basit degil o isler krediyi kadina odeteyim evi satayim anamin ustune yapayimda ben sefasini sureyim o surunsun diye bir sey yok

• Beğen
Reactions: KV_
Sırf borç yüzünden bosanilmaz ki. Öyle bir anlatmissiniz ki sanki kumarda yemis. Anlıyorum maddi sorunlar insanın boynunu çok büküyor. Dayanılması zor. Borca girmeden bayağı bir düşünmek gerekiyor. Ev, çocuğun hastalığı binalar sizin ortak sorunlarınız. Eğer çok rahat davranıyorsa bütün harcamaları siz yönetin. Maaşını size versin nereye yatirilacaksa siz yatırın. Kendini biraz tutmayı öğrenir belki. En ufak harcaması bile size dokunur bu süreçte ama normal bu da. Başka sorununuz var mı bilmiyorum ama hemen şunu başımdan atayim diye düşünmeyin. Her şeyden önce cocugunuz var. İnce düşünerek hareket etmelisiniz. Fevri kararlar vermeyin.

Bedelliye gitmesi mantıklı tabii ki ama keşke bu kadar borcun içinde bir de araba almasaydınız. Herkesin arabası yok.

Eşinizle de genel olarak mutlu değilseniz boşanın, sefayı kim sürerse sürsün. Böyle bir şey düşünüp evli kalmak mantıklı değil. Ancak sadece borç bıkkınlığı yüzünden ayrılmayı düşünüyorsanız, sabredin biraz.

Bunlar biter dediğimi yanlış anladınız. Şu anda kardeşine yardım etmeyi düşünüyormuş. Yine borç çıkartabilir başınıza. İnşallah bu olmaz tabii rahata kavuşursunuz.
Evet canım haklisin mayıstan sonra da ona yardım edevekmis

Back
X