• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba batiyoruz

Merhaba bir konu hakkında danışmak istiyorum ben mi yanlış düşünüyorum acaba?
Biz 2014'te ev aldık hala kredi borcunu ödüyoruz. Bu sene en çok ödediğimiz sene (3.500)Gecen sene kp arbasini kullaniyordum kv nın abuk subuk konuşmalarından sıkılıp kredi çekip biraz da para biriktirip kotu bir araba aldim(700 kredi oduyoruz)Araba aldığım esnada çocuğum hastalandı devlet hastanelerinde mahvettiler çocuğumu zatürreye kadar ilerledi ben de alıp özel pahalı bir hastaneye görürdüm 6 gün orada yattı hastanenin geceliği 900 du biz tabi borç aldık kartlara yuklendik derken 7 bin lira daha borcumuz oldu.Ben öğretmenim yaz olduğu için ek dersim yok kocam 4.600 alıyor.Biz kışın toparlarız diye düşünürken bedelli cıktı bir de ona 15 vereceğiz.Hayatimda hiç bu kadar batmamsitim.Esime kredi çıkmadı (yuksek kredi ödediği icin)Halasindan 7 bin daha istemeyi düşünüyor şimdi ben kışın cok çalışırsam 5'i bulur maaşım.Inanin geceleri uykum kaçıyor aileler yardim edemez daha eşinin ailesi bizden para dileniyor.Esime nisanliyken bin defa dedim askere git diye hem zor geldi hem evlenmek için acele etti ben de saf saf beni çok seviyor herhalde diye geziyordum bir geldi bir suru kredi kartı borcu düğünde takılanlara onlar kapattık 5 senedir de hala borç ödüyoruz bu kadar borcu olan bir adam günde 10 lira sigaraya verir mi kahvesi sodası hiç eksik olmaz sabahları kah. Yapmaz çorba içer kendimi sırtında kene taşır gibi hissediyorum.Bundan sonra da öğrenim borcu var yüksek lisans için çekti sonra okumayıp bıraktı ama o paraya noldu bilmiyorum söylemiyorlar büyük ihtimalle anası aldı şimdi onun da borcunu ödeyeceğiz.Kizlar çok darlandim millet siz ikiniz de memursunuz para çoktur diyo bir bilseler k.cimiza don alacak paramız yok. Alışveriş yapmak istiyorum kendime dilenci gibi giyiniyorum yok, çocuğuma bir şeyler almak istiyorum alamiyorum evimizde çeşit olsun sağlıklı beslenelim diyorum o da yok.Ben mi yanlış düşünüyorum kocanızın bu tarz borçlarını öder mısınız?Daha utanmadan diyor ki kardeşimi evlendircegiz.Simdi ben bu adamı bırakırsam mayısta tüm borçlar bitecek(bedelli hariç)cefasini ben çekip sefasını başkası sürecek ama sabredecek de gücüm kalmadı hep borç hep sıkıntı evde huzur da kalmadı bana bir akıl verin.

Arkadaşım, eşim inşaat işiyle uğraştı çok iyiydi durumumuz ev aldık,arabalar aldık güzeldi herşey. Sonra biriyle yine bir iş yapalım dedi adam dolandırdı eşimi 213 bin borç taktı şirket çekleri hariç. 2 evladım var 5,5 yaşında ve 2,5 yaşında muhasebeciyim bu olaylar olana kadar 2,5 sene çalışmadım. Şimdi kapımdan haciz eksik olmuyor eski çalıştığım firmaya girdim sağolsunlar beni kardeşleri gibi severler destek oluyorlar. evlatlarımı kayınvalidemin yanına gönderdim 2 hafta da bir gidiyorum. Ve benim eşim forum da açtığım bir konu da var eski iş arkadaşıyla cıvık cıvık konuşuyor,her ne kadar aramızda bir şey yok desede hiç oyle sanmıyorum. Yaani senin anlıyacağın zor be kardeşim zorrrr

yaa kendıne çeki düzen verirsin yada ben bu işin sonunu çok hayır görmüyorum , ömür boyu çalış borç ödeyemem de
kesin ve net bir dille kavga etmeden , konuyu fazla uzatmadan söyle ve sus

bırak o düşünsün

evin kredisi devam etmiyormu??
evli oldugunuz surece size sormadan ev satamiyor artik kredi cekerken bile bankadan seni istiyorlar esim kredi cekiyor haberim var gibi bir imza atiyorsunuz avukata giderseniz evlendikten sonra alinan herseyin satisini yasaklatabilorde serh koydurmak gibi bir seydi sanirim yani oyle basit degil o isler krediyi kadina odeteyim evi satayim anamin ustune yapayimda ben sefasini sureyim o surunsun diye bir sey yok
Vallahi kendisi siyasal menzunu kılıfına uydurur onlar daha geçen sene annesi kredi çekin de benim evi yenileyin diyordu

şu millette ki ev alma aşkı nedir arkadaş.. zibilyon tane borç, askerlik yapılmamış, araba bile yok ama maaşıma haciz koyacak şekilde ev kredisi ödeyeceksiniz, neden? 20 yıl sonra rahat etmek için.. yani yazmayayım diyorum da al işte, boşanırsanız ne ev kalır ne araba.. öyle yapacağınıza kira ödeyip kendinizi kasmasaydınız en fazla şimdi daha ucuz bir eve çıkar yine rahat ederdiniz.. evi satın, borçlarınızı ödeyin.. kalan parayı da dolar falan alın yatırım yapın.. 20 yıl biriktirip nakit ev alırsınız..

İyi de 4 senede ev var, araba var, hastane masrafı var, çocuk var.

Bana normal geldi açıkçası. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz. Hani kumar borcu vs değil ki bunlar...

Bedelinin mantığı da bellidir, kazancın ayda daha fazla ise kredi çeker gider.

Soyle dusunun ebet borclariniz var ama odediginiz borclar karsiliginda elinizde eviniz var.yani bosa gitmiyor bu borclar.bizimde yuksek miktarda ev kredisi borcumuz var ve ben hic uzulmuyorum.cok sukur maddi imkanim var ki ev kredisine girebiliyorum.insanlar bi ekmek bulup yemek icin borc yapiyor.sizinki tamamen dusunmefen hareket etmek olmus.yerinizde olsam arabayi satar borclari kapatirdim.su an ki durumunuzda araba sizin icin luks.

Merhaba bir konu hakkında danışmak istiyorum ben mi yanlış düşünüyorum acaba?
Biz 2014'te ev aldık hala kredi borcunu ödüyoruz. Bu sene en çok ödediğimiz sene (3.500)Gecen sene kp arbasini kullaniyordum kv nın abuk subuk konuşmalarından sıkılıp kredi çekip biraz da para biriktirip kotu bir araba aldim(700 kredi oduyoruz)Araba aldığım esnada çocuğum hastalandı devlet hastanelerinde mahvettiler çocuğumu zatürreye kadar ilerledi ben de alıp özel pahalı bir hastaneye görürdüm 6 gün orada yattı hastanenin geceliği 900 du biz tabi borç aldık kartlara yuklendik derken 7 bin lira daha borcumuz oldu.Ben öğretmenim yaz olduğu için ek dersim yok kocam 4.600 alıyor.Biz kışın toparlarız diye düşünürken bedelli cıktı bir de ona 15 vereceğiz.Hayatimda hiç bu kadar batmamsitim.Esime kredi çıkmadı (yuksek kredi ödediği icin)Halasindan 7 bin daha istemeyi düşünüyor şimdi ben kışın cok çalışırsam 5'i bulur maaşım.Inanin geceleri uykum kaçıyor aileler yardim edemez daha eşinin ailesi bizden para dileniyor.Esime nisanliyken bin defa dedim askere git diye hem zor geldi hem evlenmek için acele etti ben de saf saf beni çok seviyor herhalde diye geziyordum bir geldi bir suru kredi kartı borcu düğünde takılanlara onlar kapattık 5 senedir de hala borç ödüyoruz bu kadar borcu olan bir adam günde 10 lira sigaraya verir mi kahvesi sodası hiç eksik olmaz sabahları kah. Yapmaz çorba içer kendimi sırtında kene taşır gibi hissediyorum.Bundan sonra da öğrenim borcu var yüksek lisans için çekti sonra okumayıp bıraktı ama o paraya noldu bilmiyorum söylemiyorlar büyük ihtimalle anası aldı şimdi onun da borcunu ödeyeceğiz.Kizlar çok darlandim millet siz ikiniz de memursunuz para çoktur diyo bir bilseler k.cimiza don alacak paramız yok. Alışveriş yapmak istiyorum kendime dilenci gibi giyiniyorum yok, çocuğuma bir şeyler almak istiyorum alamiyorum evimizde çeşit olsun sağlıklı beslenelim diyorum o da yok.Ben mi yanlış düşünüyorum kocanızın bu tarz borçlarını öder mısınız?Daha utanmadan diyor ki kardeşimi evlendircegiz.Simdi ben bu adamı bırakırsam mayısta tüm borçlar bitecek(bedelli hariç)cefasini ben çekip sefasını başkası sürecek ama sabredecek de gücüm kalmadı hep borç hep sıkıntı evde huzur da kalmadı bana bir akıl verin.
Eşinizde malesef para idaresi yok gibi. Hem her şeyim olsun hem yiyeyim hem içeyim olmuyor. Bir yerden böyle patlak veriyor. Bir tarafın kendinden kismasiyla olmuyor. Eşiniz de çayını kahvesini sigarasını az iciversin bi zahmet. Sonuçta bu borç ailenin borcu. Ne kadar maaş olursa olsun sonuçta para biten bişey, eşiniz bunun farkına varmalı.

Çok üzülüyorum böyle konuları okudukça.Türkiye standartlarında kötü sayılmayacak 2 maaşa rağmen,yeni evli çiftler kredi yükü altında eziliyorlar.Düğün için kredi,ev için kredi,araba için kredi...

Benim de evli bir arkadaşım var.Hem kendi hem de kocası fena sayılmayacak para kazanıyorlar.Buna rağmen krediler yüzünden dışarda kahve içerken bile hesap yapmak zorunda kalıyorum demişti geçenlerde.

Ev kredisi 10 sene,araba kredisi 5 sene.Bu gençliğini borç ödemekle geçirmek demek.Zaten yeni evlisin,evliliğin oturmamış,evliliğe alışma sürecinde sürekli maddi sıkıntı çekmek,bana göre boşanmaların artmasında önemli bir etken.

20li,30'lu yaşlarını,krediler yüzünden,tatilden feragat ederek,hobilerinden feragat ederek,dışarda içilecek kahveyi bile hesaplayarak geçirmek cidden bana göre değil.Yapanlara gerçekten saygı duyuyorum ama bence uzun süren kredilerin ne gibi sonuçları olabileceğini de düşünmeliler

Çok üzülüyorum böyle konuları okudukça.Türkiye standartlarında kötü sayılmayacak 2 maaşa rağmen,yeni evli çiftler kredi yükü altında eziliyorlar.Düğün için kredi,ev için kredi,araba için kredi...

Benim de evli bir arkadaşım var.Hem kendi hem de kocası fena sayılmayacak para kazanıyorlar.Buna rağmen krediler yüzünden dışarda kahve içerken bile hesap yapmak zorunda kalıyorum demişti geçenlerde.

Ev kredisi 10 sene,araba kredisi 5 sene.Bu gençliğini borç ödemekle geçirmek demek.Zaten yeni evlisin,evliliğin oturmamış,evliliğe alışma sürecinde sürekli maddi sıkıntı çekmek,bana göre boşanmaların artmasında önemli bir etken.

20li,30'lu yaşlarını,krediler yüzünden,tatilden feragat ederek,hobilerinden feragat ederek,dışarda içilecek kahveyi bile hesaplayarak geçirmek cidden bana göre değil.Yapanlara gerçekten saygı duyuyorum ama bence uzun süren kredilerin ne gibi sonuçları olabileceğini de düşünmeliler

Sen de haklısın ama sanırım Türk kültüründen kaynaklı aman evin oksun aman araban olsun olmasa bu kadar parayı ne yapıyorlar diye konuşurlar her türlü kotu

Sadece maddi sorunlardan bahsetmişsin bende buna dayanarak kadının huyu para yokken erkeğin huyu para cokken anlasılır demek istiyorum..

Kesinlikle katılıyorum ömrün en güzel yaşları borç ödemekle geçiyor. Çok üzülüyorum hemen bi ev alayım deyip büyük borç altına girenlere.

Dusuncen yanlis diyorsun yani peki onun para konusunda bi kadar rahat olması ve hala ailesini dusunmesi
Eşiniz sizinle evlenirken ailesinden boşanmıyor ...
Bu yönde biraz daha anlayışlı olmalısınız bence...
eşler arasında senin paran benim param olmamalı diye düşünüyorum.

Yukardaki arkadaşın dediği gibi kendi arabanızı sayıp borçları kapatabilirsiniz bencede . Egerki belli bir vakit sonra rahatlıycaksanız parasal konulardan evliliğinizi yıpratmayın derim ;)

Para gelir lakin eşler arasında kaybedilmiş sevgi saygı kaybedildimi bir daha zor düzelir ...

Sadece maddi sorunlardan bahsetmişsin bende buna dayanarak kadının huyu para yokken erkeğin huyu para cokken anlasılır demek istiyorum..
Valla evlendiğin günden beri boyle olunca bir de kullanıldığını hissedince çok da huylu olacağımin garantisini veremem

Eşiniz sizinle evlenirken ailesinden boşanmıyor ...
Bu yönde biraz daha anlayışlı olmalısınız bence...
eşler arasında senin paran benim param olmamalı diye düşünüyorum.

Yukardaki arkadaşın dediği gibi kendi arabanızı sayıp borçları kapatabilirsiniz bencede . Egerki belli bir vakit sonra rahatlıycaksanız parasal konulardan evliliğinizi yıpratmayın derim :KK66:
Benim de ailem var ve durumları hiç de iyi değil beni okuttukları halde tek krş veremiyorum senelerdir onlara verdik zaten benimkiler insan değil mi

Valla evlendiğin günden beri boyle olunca bir de kullanıldığını hissedince çok da huylu olacağımin garantisini veremem
Ama anlattıklarında ev ve araba ve hastane hepinizin borcu
Askerliğe gelince biliyormussun yapmadıgını
Adam karıya kıza kumara alkole harcamıyor
Yada tefeciden yada ne bileyim xxxx şeylere bi anda cıkan seyler değil
Evi arabası askerliği olmadıgını bile bile evlenmişsin

Benim de ailem var ve durumları hiç de iyi değil beni okuttukları halde tek krş veremiyorum senelerdir onlara verdik zaten benimkiler insan değil mi
Üstelik verdiğim halde de kiymetim bilinmedi neden ev almamışım onlara diye adımı kiskanca cikardilar

Ama anlattıklarında ev ve araba ve hastane hepinizin borcu
Askerliğe gelince biliyormussun yapmadıgını
Adam karıya kıza kumara alkole harcamıyor
Yada tefeciden yada ne bileyim xxxx şeylere bi anda cıkan seyler değil
Evi arabası askerliği olmadıgını bile bile evlenmişsin
Doğru söylüyorsun bizde evi olmayana kız verilmez ben evi olmadığı halde evlendim

Ne sizin aileniz nede eşinizin ailesi sizlerin vereceği parayayla geçinmeyi düşünmez diye düşünüyorum tabiki istisnalar kaideyi bozmaz...

Ayrıntılara değil resmin bütününe bakın derim ;)
Eş sizin, yuva sizin Onu kurtarmakta yıkmakta sizin elinizde bence ;)

Back
X