galiba bebeğimiz olmayacak :(

evlenmeden beraber olmak yada olmamak herkezin özeli saygı duyulmalı diye düşünenlerdenim
bence bu ay ben hamileyim de bakalım ne dicek tepkis ne olucak

bunu bır sekılde konusmanız gerekır..bunu konusmak bunu bılmek senın en dogal hakkın tabııkıde..
ama arkadasların da dedıgı gıbı tıp ılerledı..ve yanlıs bılmıyorsam kadında eger dogum ıcın bır problem varsa daha cıddı oluyor,erkekte oldugunda bır sekılde halledebılıyorlar..dıye bılıyorum yanlısta bılıyor olabılırım tabıı..cok bı bılgıye sahıp degılım..ama bence bıran once konusmalı ona gore gerekırse arastırmalı tedavı gerekıyorsa sımdıden baslanmalı belkıde..

nisanli bir arkadasin varmis ve hamile kalmis , bebegi de aldirmak zorunda kalmislar .. biz olsak ne yapardik ? gibi sorular sorabilirsin. ben de nisanliyken hamile kalmistim , nikaha da cok zaman vardi ve kurtaj olmustum. 20 yil once idi

Yapaliecek şey sormak, yedi yıldır birlikdeyseniz bunu sormakda çekinmemelisin belki kırmak incitmek istemiyorsun ne olursa olsun bilmek hakkın. Senin için çocuğu olmayacağı kesinse sorun olucakmı? ayrılmak isteyecekmisin?

eğer çocuğu olmayacaksa sevmeyecekmisin şimdi nişanlını. otur güzelce konuş ben bunu anladım sözlerinden de eğerki öyleyse ve evlendikten sonra çocuk düşünüyorsan tedaviye başlasın. sıfır spermi olanı bile tedaviyle üretime başlatıp tüp bebekle çocuk sahibi olanlar var sonuçta. herşeyin hayırlısını versin mevlam. bizimde herşey normal ama olmuyor işte. herşeyin zamanı vardır diye düşün hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. ama konuşmalısınız.

al karşına açık açık konuş,
şuan istemiyor olabilirsin ama yarın anne olmak istediğinde pişmanlık yaşayabilirsin

Bu konuda evlenmeden önce size açık olmalı.
Bilmeye hakkınız tabi ki var.
İnsan ömür boyu çocuk sahibi olamayacaksa,
bunu tercih etme hakkı verilmeli.
Hem de eşiniz olacak insanın ne tür bir sağlık sıkıntısı var bilmek ve
paylaşmak istemeniz kadar doğal ne olabilir.
Bu sadece nişanlınızın sıkıntısı değil, evlendikten sonra ikinizin sıkıntısı ayrıca.
Belki de çözülebilecek bir sıkıntıdır, açıkça paylaşın.
Allah yardımcınız olsun.

bu önemli bir konu bence.sormak senin hakkın.sor kesinlikle.en azından ayrılmayacaksan bile bebek için ümitlenmemiş olursun.Allah büyüktür.belkide olur.ama yinede sor bence.aynı durum sende olsaydı acaba ne olurdu diye birde düşün derim:uhm:

bende aynı soruyu soracağım, siz üzülmesin diye sormaya bile çekinirken,, aynı durum sizde olsa nişanlınızın vereceği tepki ne olurdu acaba? erkekler bencil........

artık kimsede haram helal duygusu kalmadı herkes herkese aman kendi özelim diyip başından salıyor....bu evlilik öncesi ilişkinin yaygınlaşması yüzünden toplumda bu kadar suç işlerniyo...bebeği doğurup çöpe atanlar makasla kürtaj yapanlar....

bebek konusuna gelince açık açık sor madem bi de şu var ki bebeği olmasa da evlenirim diyosan çokta takma kafana

konuşmak gerek..7 yıldır birliktesiniz,böyle bir şüphen var,ne zaman açıklayacak merak ettim..

tabiki sormalisin böylebir süpheniz varsa
aslinda öyle bir durum varsa kesin kez söylemeliydi size
o söylemiyo madem siz sorun

bu tarz amelyatlar hakkinda internette bir arastirma yaptinizmi ?
belki yaziyordur bu gibi kisilerin bebek sahibi olup sorunu olurmu olmazmi

Senin yerinde olsaydım acık acık sorardım kırmadan..
Sonucta bu senin en doğal HAKKIN..

Ama eger varsa öyle birşey tıpta hersey mümkün artık :uhm:

canım kayseri,konya gibi yerler icine kapalı gibi görünüyor ama oralardada hersey olabılıyor..
sadece nerden bilecen kı nisanlı birisi size gelip anlatmaz kı..ama yabiki sasırmanız normal kayserıyı sız daha iyi bilirsiniz ondandır...

konuya dönecek olursak söyle sende neden hapa gerek olmasın birsey olursa filna diye sor o söyler zaten

mrb arakadaşlar.fikirleriniz için hepinize tşkler.herkesin sormam gerektiğini düşündüğü için bende sorma kararı aldım ve az önce msj attım ben neden hap kullanmıyorum diye.o da ilerde zararı olur diye kullanma dedim diyo.biraz sıkıştırdım zararı olmadığını biliyosun falan diye o da sen kendini öyle rahat hissediceksen alalım kullan yine diyo.off ya şimdi de saf ayakalarına yatıyo..neden mantıklı bişey söylemiyo..bana güvenmiyomu.utanıyomu düşüncesi ne anlayamıyorum..sevgimden şüphemi duyuyo..söyledikleri hiç inandırıcı değil.ne yapmam gerek şimdi..bilmiyorumkismile

Bencede söyledikleri hiç inandırıcı değil...

Eğer gerçekten birşeyleri senden saklıyorsa yaptığı büyük bir yanılgı...

Benimde çocuk sahibi olmam mucize, ama bunu daha nişanlanmadan önce eşimle paylaşmıştım.

Bu tür konularda kanallar sonuna kadar açık olmalı, böylesine ciddi konuda saklıyorsa birşeyleri gerçekten büyük düşüncesizlik ve bir nevi sadakatsizlik etmiş oluyor.

Evlendikten sonra öğrenildiğinde bu tür şeyler daha ciddi sorunlara dönüşebiliyor ve ne yazık ki sadece bu nedenlerle evlilikler bitebiliyor...

işte beni kıran da bu onu her ne olursa olsun bırakmicamı bildiği halde neden doğruyu söylemiyor.ben içimden geldiği gibi konuştum sen yanlış anlamışsın diyor.sen kullanmakmı istiyosun o hapları ben senin için söyledim diyor.ben seninle birlikte olmasamda yanında olmakla mutluyum diyor.ama inanmak istiyorum söylediklerine inş ben yanlış anlamışımdır :çok üzgünüm:

Yani afedersin ama, 7 yıldır birliktesiniz... İlişki yaşamışsınız.Bence bu normal.Yani kocaa 7 yıl... Bazı şeyler evlenmeden de zamanla, güvenle gelişir. İlişkiye girmene şaşıranlara, 7 yıl oldu diye savunuyorsun. Ve bu konu hakkında napacağım mı diyorsun? Tabi ki AÇIK AÇIK soracaksın canım, YEDİ YIL olmuş ya... konuşamayacak birşeyinizin kalmamış olması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…