- Konu Sahibi AngeLayLin
-
aaa kim korkuttu ne dediler ki canım hiç öle sey olurmu ya ben bu bebegimi bulana kadar neler cektim su kk daki yazmadıgım bebek topigi kalmamıstı aglamaktan her adet olusumda hüsrana dönüyo çok mutsuz yasıyodum cok şükür rabbim sonunda oglusumu bana verdi onu kucagına alınca tüm dertleri herseyi bi kenara bırakıyosun bak su topikte binlerce kişi bebek hasretiyle yanıyo allahım kimseyi evlatsız bırakmasın inşşş eger ki hamişsen ne mutlu canından bir can geliyo canım benim
hey allahım ya.tut ki hamilesin napıcak kayınvaliden ilk çocuğunuzu aldırtır mı bak sinir oldum şimdi.herşey beklenir o zaman.böyleleri babaanneliği haketmiyor da neyse artık.sen sıkma canını.allahın dediği olur dersin kayınvalidene de.eğer gerçekten istiyorsan aldırtmassın...
ben büyük konuşmayım ama asla allahın verdiği canı ben alamam benm öle bi hakkım yok kıyamet günü ben o bebğin günahını cekemem ama istemiolar. eşimde kendi annesini sevmio.
0kayınvaliden elim daha az para görür diye korkuyordur.aynı evde yaşadığınızdan bebek olayı ona pek bi sevimsiz gelmiş.kıymet kopacak kadar.allah kayınvalideni ıslah etsin....
konu hassas, sen de hafife almıyorsun, ağustostan beri bir idrar testi yapamadın. hamile olup olmadığın belli değil, çok mu masraflı diyorsun.insan bebeğine milyar harcasa onun adı masraf olmaz ya da çok mu zor bakmak demişsin. madem bu kadar hassassın, bu konu da bu kadar önemli, bir test yapıver GÜZELİMbak güzelim insanların zor durumu olur ne yapacağını bilemez boşlukta sallanır durur. sana saygılı ol derim insanların yaşantılarına bence sen sakasın ! bu tarz hassas konuları hafife alamam !
0
amin canım ben sana onun huylarını bi anlatıyım şok geçirirsin. beni hayatta mutfaga sokmaz tam titizlik hastası kendi sevdiğini yemeği yapar. bnm sevmediklerim olur genelde kendim yapmaya kalkştıığımda kıyamet kopartıo evde o derece. sen yapamazsın edemezsn bi tek kendi odama karışamıo evin tüm temzliğini hergün kendisini sabahın 7 sinde baslar yapmaya
konu hassas, sen de hafife almıyorsun, ağustostan beri bir idrar testi yapamadın. hamile olup olmadığın belli değil, çok mu masraflı diyorsun.insan bebeğine milyar harcasa onun adı masraf olmaz ya da çok mu zor bakmak demişsin. madem bu kadar hassassın, bu konu da bu kadar önemli, bir test yapıver GÜZELİM
Bir an bende gerçekmi diye düşündüm.
Pardon ama 23 yaş ve 2 yıllık evli bir kadın için,fazla koyu bir cehalet değil mi bu yazdıkların?
Hangi birine değineyim bilemedim şimdi,aklımda kalanlar;
''bu bebek olayı masraflı mı''
''masraf''olarak görüyorsan kendi canına kanına yaptıklarını evet sandığın gibi pek bi külfetli bu bebek olayı!!!
''Kaynanam istemiyor'' da ne demek ?
kaynanaya ne?kime ne?
sen istiyormusun önce bi ona karar ver bence.
Bir de bir arkadaş''hemen olmuyor''demiş senin yorumunda''aaa gerçekten hemen olmuyor mu? benim bi arkadaşım evlendi hemencecik o ay hamile kaldı''
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
Şimdi kimse çıkıp bana kızın üstüne gittin demesin.
İnternete girip Kadınlar kulubüne üye olup,konu açabilecek kadar teknolojiye hakim birisi
nasıl olur da ''infertiliteyi,gebeliğin istenildiği an gerçekleşmeyebileceğini,korunma yöntemlerini ve etkinlik derecelerini''bilmez.
Hadi onu da geçtim,bir bebek dünyaya getirildiğinde ''masraf''diye tabir ettiği yapılması gerekenlerin neler olduğunu,
bebek sorumluluğunun nasıl bir şey olduğunu nasıl annesinden,anneannesinden yanında yöresinde ki insanlardan bu yaşa kadar nasıl görmez.
Veee zaten konunun özeti '' bebek olunca gezip tozamam '' cümlesiydi.
Zaten olaya böyle bakıyorsan hiç düşünme,samimi söylüyorum ima falan yok.
Gerçekten düşünme.sen gez toz,hayatını yaşa elbet bir gün kayınvalide namzetini ikna eder anne olursun.
Masraf konusuna gelince de eşinin maaşını yazmışsın.Ülke şartların da gayet iyi.
Düşündüm de bizlerin eşinin maaşından az tek maaşla anne baba olmak adına yaptığımız harcamaları MASRAF'ları görsen o cümleyi hiç kurmazdın.
Yaşadıklarımızı bilsen doğal yolla hamile kalabiliyorsun diye ayakların yerden kesilirdi mutluluktan.
Ahhh ahhh...Neyse sen de bir gün anlarsın hayatta asıl neyin önemli olduğunu da umarım geç olmaz...
arkadaşlar konu sahibinin neler yaşadığınızı bilmiyoruz.kayınvalidesiyle aynı evde. sürekli çocuk yapmamaları konusunda baskı yapıyorlarmış.kim ne karışır diyebiliriz ama dominant bir karakter galiba kayınvalidesi.arkadaşın kafasını baya bir karıştırmış.kendi düşünceleri değilmiş gibi geldi bana.tanımadan,hayatlarını bilmeden üstüne fazla gitmemek lazım.klavye başında çala kalem yazmamak lazım herşeyi....
sanırım bu banaydı,aksine hiç çala kalem yazmadım.
Gayet yaşayarak,konuya vakıf biri olarak yazdım.
Anlamadım çünkü mantığı,kaygıyı,zihniyeti.
Evet anlamadım ve eleştiriyorum.
Hiçbirimizin hayatı mükemmel değil ama ben bebek konularında
''gezip tozamam,masraflı olur,kayınvalidem istemiyor''gibi bahaneleri anlayamıyorum.
Evet hassasiyetim var ama sana da arkadaşın yazdığı şeyler biraz tuhaf gelmedi mi?
Ne yaşarsak yaşayalım ''annelik''duygusu önceliğimiz,hassassiyetimiz değilmidir?
Ve 2 yıllık bir evlilikte bebek konusu çoktan planlanmış olmamalımıydı?
sanırım bu banaydı,aksine hiç çala kalem yazmadım.
Gayet yaşayarak,konuya vakıf biri olarak yazdım.
Anlamadım çünkü mantığı,kaygıyı,zihniyeti.
Evet anlamadım ve eleştiriyorum.
Hiçbirimizin hayatı mükemmel değil ama ben bebek konularında
''gezip tozamam,masraflı olur,kayınvalidem istemiyor''gibi bahaneleri anlayamıyorum.
Evet hassasiyetim var ama sana da arkadaşın yazdığı şeyler biraz tuhaf gelmedi mi?
Ne yaşarsak yaşayalım ''annelik''duygusu önceliğimiz,hassassiyetimiz değilmidir?
Ve 2 yıllık bir evlilikte bebek konusu çoktan planlanmış olmamalımıydı?
saol cnm işte anlamadan dinlemedn yorumların hepsini okumadan yorumlar var ben uğraşmıyorum şimdi bi işim var ve 100 metre karelik evde 8 kişi yaşıyoruz onuda söliim sonra bana kızar gibi konuşmasınlar gerçekten üzüldüm bişey diyemiyorum
inşallah en kısa zamanda ayrı bir eve çıkar,kendi evinin hanımı olursun canım.yaşadıkların hiç de kolay değildir eminim.herkes yapamaz....
ya şöle bi oturup anlatsam ne problem var 6 kişinin dırdırı ve size olan kötü bakışlarını düşünün. biz para biriktiriyodk ama daha dayanamıyrz ayrı eve çıkcaz inşallah oda da ebeveyn banyosu yok ve evde bi abisi bi erkek kardeşi dedesi babası var bi banyoya grmk için 40 takla atıyoruz
biran önce çık o evden canım.eşinin maaşıyla geçinirsiniz.bebişine de istediğin zaman siz 2niz karar verirsiniz.bu çağda 100m2de 3kuşak birden.anladığım kadarıyla sessiz bir yapın var.yoksa zor aynı evde yaşamayı kabullenmek...sessiz insanı da ezen çok olur.allah yardımcın olsun...
saygıdan dolayı sesim çıkmıo napiim cnm gerçektn böle yorumlara üzüldüm.. dedesi babaannesi hepsi aynı evdeler. tüm sülale yaşıolar ev 1 dk boş kalmıoo. odam çok küçük beişiği koyacak yer yok. k.valide mutfaga ölse sokmuo çook titiz eve bebeğe yemek alsam bişey alsam direk alıp yiyolr sorrmadan etmeden biliyorum huylarını napiyim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?