Galiba hamileyim ama bilmiyorum ve çok korkuyorum

eşiniz siizi tepkiniz ne olur

• hiç düşünmem direk boşanırım !

OY: 3 42,9%
  • hayır biraz daha zaman tanırım ve düzeltmeye çalışırım herşeyi

OY: 4 57,1%

• Ankete Katılan
    7
  • Anket Kapalı .

canm k.validem durum yok o yok bu yok bakamayız dio ama allaha şükür eşşimin durumu gerçektn çok iyi 2bn tl neye yetmez ki yani. benm kndi babam bize evde bulcak tanıdıkları var amaa onlar k.valide istemio. gerçktn çok üzülüyrm böle demelerine bebek olayı geçtiği zaman ortalık yıkılıo

ben büyük konuşmayım ama asla allahın verdiği canı ben alamam benm öle bi hakkım yok kıyamet günü ben o bebğin günahını cekemem ama istemiolar. eşimde kendi annesini sevmio.

ben büyük konuşmayım ama asla allahın verdiği canı ben alamam benm öle bi hakkım yok kıyamet günü ben o bebğin günahını cekemem ama istemiolar. eşimde kendi annesini sevmio.

kayınvaliden elim daha az para görür diye korkuyordur.aynı evde yaşadığınızdan bebek olayı ona pek bi sevimsiz gelmiş.kıymet kopacak kadar.allah kayınvalideni ıslah etsin....

kayınvaliden elim daha az para görür diye korkuyordur.aynı evde yaşadığınızdan bebek olayı ona pek bi sevimsiz gelmiş.kıymet kopacak kadar.allah kayınvalideni ıslah etsin....
0

amin canım ben sana onun huylarını bi anlatıyım şok geçirirsin. beni hayatta mutfaga sokmaz tam titizlik hastası kendi sevdiğini yemeği yapar. bnm sevmediklerim olur genelde kendim yapmaya kalkştıığımda kıyamet kopartıo evde o derece. sen yapamazsın edemezsn bi tek kendi odama karışamıo evin tüm temzliğini hergün kendisini sabahın 7 sinde baslar yapmaya

bak güzelim insanların zor durumu olur ne yapacağını bilemez boşlukta sallanır durur. sana saygılı ol derim insanların yaşantılarına bence sen sakasın ! bu tarz hassas konuları hafife alamam !
konu hassas, sen de hafife almıyorsun, ağustostan beri bir idrar testi yapamadın. hamile olup olmadığın belli değil, çok mu masraflı diyorsun.insan bebeğine milyar harcasa onun adı masraf olmaz ya da çok mu zor bakmak demişsin. madem bu kadar hassassın, bu konu da bu kadar önemli, bir test yapıver GÜZELİM

oh ne güzel sen de bunun keyfini çıkar canım.o elinde toz bezi ordan oraya koşuşturuken sen al eline kahveni evin hanımı gibi kurul köşeye.canıma minnet der gibi.sen anlamıyormuşsun nasıl olsa.yemek işine gelince sevmediğin yemek olunca eşine ayrıca söyle bugün dışarıda yiyelim de.o da kendince evinin hakimiyetini kurduğunu sansın.böyleleri bundan anlar.aynı evde yaşamak zordur tabi ama artık sen de sinir olmamak için çareler üretmelisin.bırak o sinir olsun.

bn kayınvaldm korkuttu bn daa önce bebk doğurmdm blmyrm böle tepkiler gelnce şok oldumm. bn bebişme dunyayı bağışlarm tbiki korktum diyorum böle tepkilerle karşılasnca

Bir an bende gerçekmi diye düşündüm.
Pardon ama 23 yaş ve 2 yıllık evli bir kadın için,fazla koyu bir cehalet değil mi bu yazdıkların?
Hangi birine değineyim bilemedim şimdi,aklımda kalanlar;
''bu bebek olayı masraflı mı''
''masraf''olarak görüyorsan kendi canına kanına yaptıklarını evet sandığın gibi pek bi külfetli bu bebek olayı!!!
''Kaynanam istemiyor'' da ne demek ?
kaynanaya ne?kime ne?
sen istiyormusun önce bi ona karar ver bence.
Bir de bir arkadaş''hemen olmuyor''demiş senin yorumunda''aaa gerçekten hemen olmuyor mu? benim bi arkadaşım evlendi hemencecik o ay hamile kaldı''
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
Şimdi kimse çıkıp bana kızın üstüne gittin demesin.
İnternete girip Kadınlar kulubüne üye olup,konu açabilecek kadar teknolojiye hakim birisi
nasıl olur da ''infertiliteyi,gebeliğin istenildiği an gerçekleşmeyebileceğini,korunma yöntemlerini ve etkinlik derecelerini''bilmez.
Hadi onu da geçtim,bir bebek dünyaya getirildiğinde ''masraf''diye tabir ettiği yapılması gerekenlerin neler olduğunu,
bebek sorumluluğunun nasıl bir şey olduğunu nasıl annesinden,anneannesinden yanında yöresinde ki insanlardan bu yaşa kadar nasıl görmez.
Veee zaten konunun özeti '' bebek olunca gezip tozamam '' cümlesiydi.
Zaten olaya böyle bakıyorsan hiç düşünme,samimi söylüyorum ima falan yok.
Gerçekten düşünme.sen gez toz,hayatını yaşa elbet bir gün kayınvalide namzetini ikna eder anne olursun.
Masraf konusuna gelince de eşinin maaşını yazmışsın.Ülke şartların da gayet iyi.
Düşündüm de bizlerin eşinin maaşından az tek maaşla anne baba olmak adına yaptığımız harcamaları MASRAF'ları görsen o cümleyi hiç kurmazdın.
Yaşadıklarımızı bilsen doğal yolla hamile kalabiliyorsun diye ayakların yerden kesilirdi mutluluktan.
Ahhh ahhh...Neyse sen de bir gün anlarsın hayatta asıl neyin önemli olduğunu da umarım geç olmaz...

ne de güzel yazmışsın! ellerine sağlık!

arkadaşlar konu sahibinin neler yaşadığınızı bilmiyoruz.kayınvalidesiyle aynı evde. sürekli çocuk yapmamaları konusunda baskı yapıyorlarmış.kim ne karışır diyebiliriz ama dominant bir karakter galiba kayınvalidesi.arkadaşın kafasını baya bir karıştırmış.kendi düşünceleri değilmiş gibi geldi bana.tanımadan,hayatlarını bilmeden üstüne fazla gitmemek lazım.klavye başında çala kalem yazmamak lazım herşeyi....

lüften yorumlarda birbirinizi kıracak yanlış anlaşılmaya mahal verecek kelimeler kullanmaktan
kaçınınız.

sanırım bu banaydı,aksine hiç çala kalem yazmadım.
Gayet yaşayarak,konuya vakıf biri olarak yazdım.
Anlamadım çünkü mantığı,kaygıyı,zihniyeti.
Evet anlamadım ve eleştiriyorum.
Hiçbirimizin hayatı mükemmel değil ama ben bebek konularında
''gezip tozamam,masraflı olur,kayınvalidem istemiyor''gibi bahaneleri anlayamıyorum.
Evet hassasiyetim var ama sana da arkadaşın yazdığı şeyler biraz tuhaf gelmedi mi?
Ne yaşarsak yaşayalım ''annelik''duygusu önceliğimiz,hassassiyetimiz değilmidir?
Ve 2 yıllık bir evlilikte bebek konusu çoktan planlanmış olmamalımıydı?

Ah evet çok doğru yazmışsınız
şu dünyadaki hiçbir şey insanın evladından daha kıymetli olur mu hiç annelik duygusundan yada
Masrafmışş masraf ne ya ne olabilirki..Kendi kanından kendi canından
şuan bir çocuğum bile olmuyor belki milyarlar harcasam o yolda gene olmayacak
Ahh ahh Rabbim aratmasın
bence hayırlı sağlıklı olsun her şeyden önemli olan o
her şeyim feda olsun evladımaa

ben de anneyim.senin hassasiyetini de anlıyorum ama arkadaşta şöyle bir durum var.kayınvalidesi baskı yapıyor aynı evin içinde.ilk başta bana da tuhaf gelmişti.ama konuştukça anladım k.validesi çocuğu kötü birşeymiş gibi,bir kısıtlamaymış gibi göstermiş hep ve arkadaşın kafasını karıştırmış.aslında kendisi genç anne olmak istiyormuş,bir bebeğin canına kıyamam gibi şeyler yazdı.buradan anladım ben de.masraf olur diye dek.validesi evler bir olduğu için karşı çıkıyor.arkadaşta da annelik içgüdüsü vardır.bu bize allahın bize verdiği bir lütuf...

saol cnm işte anlamadan dinlemedn yorumların hepsini okumadan yorumlar var ben uğraşmıyorum şimdi bi işim var ve 100 metre karelik evde 8 kişi yaşıyoruz onuda söliim sonra bana kızar gibi konuşmasınlar gerçekten üzüldüm bişey diyemiyorum

Son düzenleme:

inşallah en kısa zamanda ayrı bir eve çıkar,kendi evinin hanımı olursun canım.yaşadıkların hiç de kolay değildir eminim.herkes yapamaz....

inşallah en kısa zamanda ayrı bir eve çıkar,kendi evinin hanımı olursun canım.yaşadıkların hiç de kolay değildir eminim.herkes yapamaz....

ya şöle bi oturup anlatsam ne problem var 6 kişinin dırdırı ve size olan kötü bakışlarını düşünün. biz para biriktiriyodk ama daha dayanamıyrz ayrı eve çıkcaz inşallah oda da ebeveyn banyosu yok ve evde bi abisi bi erkek kardeşi dedesi babası var bi banyoya grmk için 40 takla atıyoruz

biran önce çık o evden canım.eşinin maaşıyla geçinirsiniz.bebişine de istediğin zaman siz 2niz karar verirsiniz.bu çağda 100m2de 3kuşak birden.anladığım kadarıyla sessiz bir yapın var.yoksa zor aynı evde yaşamayı kabullenmek...sessiz insanı da ezen çok olur.allah yardımcın olsun...

saygıdan dolayı sesim çıkmıo napiim cnm gerçektn böle yorumlara üzüldüm.. dedesi babaannesi hepsi aynı evdeler. tüm sülale yaşıolar ev 1 dk boş kalmıoo. odam çok küçük beişiği koyacak yer yok. k.valide mutfaga ölse sokmuo çook titiz eve bebeğe yemek alsam bişey alsam direk alıp yiyolr sorrmadan etmeden biliyorum huylarını napiyim ya

kendi evinize çıkana kadar sabret.ama ev işini hızlandırın.eşin üstlensin bu görevi de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…