Bugün Türkçe dersinde bir konu vardı.Bir sürü kötülüğe uğrayan kişi kendine kötülük yapan kişiye akıl veriyor,ona iyilik yapıyor,sonra da o kişiyi kazanıyordu.Bu parçayı okuduktan sonra 2. sınıfa giden öğrencilerime sordum."Siz onun yerinde olsaydınız ne yapardınız?" diye.Hepsi intikam yolları söyledi.Öldürürüm diyen bile oldu.Sonra düşündüm ki:yüreğinde zerre art niyet olmayan çocuklar bile intikam düşünüyor kendi çapında.Sanırım kötülüğe iyilikle karşılık vermek insanın doğasına aykırı biraz.İlk olarak akla intikam geliyor.Sizler size kötülük yapana iyilikle yaklaşabiliyor musunuz?
yapılan kötülüğe göre değişir...bir insanın hayatını yerle bir edecek kadar kötülük yapan kişiye, iyilikle yaklaşılır mı.... bir düşünmek lazım. kendi adıma ,bunu yapamam... en fazla yapacağım şey , kötülüğe ,karşılık vermemek olabilir.... ama diyorum ya, ne çeşit bir kötülük. ne olduğu önemli.....Bugün Türkçe dersinde bir konu vardı.Bir sürü kötülüğe uğrayan kişi kendine kötülük yapan kişiye akıl veriyor,ona iyilik yapıyor,sonra da o kişiyi kazanıyordu.Bu parçayı okuduktan sonra 2. sınıfa giden öğrencilerime sordum."Siz onun yerinde olsaydınız ne yapardınız?" diye.Hepsi intikam yolları söyledi.Öldürürüm diyen bile oldu.Sonra düşündüm ki:yüreğinde zerre art niyet olmayan çocuklar bile intikam düşünüyor kendi çapında.Sanırım kötülüğe iyilikle karşılık vermek insanın doğasına aykırı biraz.İlk olarak akla intikam geliyor.Sizler size kötülük yapana iyilikle yaklaşabiliyor musunuz?
yapılan kötülüğe göre değişir...bir insanın hayatını yerle bir edecek kadar kötülük yapan kişiye, iyilikle yaklaşılır mı.... bir düşünmek lazım. kendi adıma ,bunu yapamam... en fazla yapacağım şey , kötülüğe ,karşılık vermemek olabilir.... ama diyorum ya, ne çeşit bir kötülük. ne olduğu önemli.....[/QUOTE
Çok büyük kötülük yapan bir insanı kolay kolay affedemem.Ama intikam almak istemem ben de.
İlk anda zor oluyor ma başarabiliyorsunuz.Ben başardım.Bana gerçekten kötülük yapana iyilik yaptım.Ama arada fark oluyor.Asla o insana şüphesiz yaklaşamıyorsunuz!.......
en ıyı tepki tepkisiz kalmaktır...
boyle durumlarda tepkisiz sessiz kalırım.benı sılsın hayatından.asla ıntıkam almam.allaha havale ederım..
son gülen iyi güler...
kimsenin yaptığı kimsenin yanında kalmaz.......Aslında Allah hiç bir şeyi karşılıksız bırakmıyor.Mutlaka gösteriyor insana.Ama kimse yaptıklarına yormuyor bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?