Galiba insanın doğasında var

begim

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
579
1
296
Gümüşhane
Bugün Türkçe dersinde bir konu vardı.Bir sürü kötülüğe uğrayan kişi kendine kötülük yapan kişiye akıl veriyor,ona iyilik yapıyor,sonra da o kişiyi kazanıyordu.Bu parçayı okuduktan sonra 2. sınıfa giden öğrencilerime sordum."Siz onun yerinde olsaydınız ne yapardınız?" diye.Hepsi intikam yolları söyledi.Öldürürüm diyen bile oldu.Sonra düşündüm ki:yüreğinde zerre art niyet olmayan çocuklar bile intikam düşünüyor kendi çapında.Sanırım kötülüğe iyilikle karşılık vermek insanın doğasına aykırı biraz.İlk olarak akla intikam geliyor.Sizler size kötülük yapana iyilikle yaklaşabiliyor musunuz?

güzel bir konuya deginmissin canim tebrik ederim a.s.
evet maalesef intikam duygusu minnicik yüreklere kadar sicradi senağlama
ben sahsen bu konuda fazlasiyla yapiyorum
kesseler dograsalar beni,cucu yetis deseler iki elim kanda olsa kosup gidiyor ve asla asla olan biten konulari acmiyorum,bitiyo hemen icimde kötüye dair ne varsa:sm_confused:
annem alistirdi beni,iyilik yap denize at derdi hep,elimden geleni yapiyorum ama incinmiyorda degilim:çok üzgünüm:

yapılan kötülüğe göre değişir...bir insanın hayatını yerle bir edecek kadar kötülük yapan kişiye, iyilikle yaklaşılır mı.... bir düşünmek lazım. kendi adıma ,bunu yapamam... en fazla yapacağım şey , kötülüğe ,karşılık vermemek olabilir.... ama diyorum ya, ne çeşit bir kötülük. ne olduğu önemli.....

İlk anda zor oluyor ma başarabiliyorsunuz.Ben başardım.Bana gerçekten kötülük yapana iyilik yaptım.Ama arada fark oluyor.Asla o insana şüphesiz yaklaşamıyorsunuz!.......

bana karsı yapılan kötuluge kötuluk yapmadııgım gıbı ıyılıkte yapmam.. sadece susarım..

susman ama öyle sıradan bır susma olmaz.. suskunlugum delirtir karsı tarafı..

intıkam yakısmaz bana..cünkü intikam alacak kadar aciz ve zavallı olmadım hic bır zaman...

Son düzenleme:
Bana kötülükle yaklaşan birine iyi davranmam çok zor..
Bu demek değildir ki intikam alırım..fisfisfis
Ancak canımın acısını unutmam..
Eskiden bu kadar değildim,hele ki son zamanlarda daha da bir katı oldum ben..:dilcikar:
Affedemiyorum artık nedense...

sana taş atana sen gül at diye bi söz vardır
uygulayabileni yürekten tebrik ederim ...

en ıyı tepki tepkisiz kalmaktır...
boyle durumlarda tepkisiz sessiz kalırım.benı sılsın hayatından.asla ıntıkam almam.allaha havale ederım..
son gülen iyi güler...

Bana kötülük yapanlara önceden iyilikle karşılık verirdim.Şimdi sadece uzak duruyorum.Kötülük yapamam bilerek kimseye.

en ıyı tepki tepkisiz kalmaktır...
boyle durumlarda tepkisiz sessiz kalırım.benı sılsın hayatından.asla ıntıkam almam.allaha havale ederım..
son gülen iyi güler...

Haklısın.Ama öyle insanlar var ki sustukça senin üzerine geliyor.Adeta seni zorluyor.2sene önce yaşadım bunu iş ortamında.İntikam almayı düşünmedim ama,içimdeki nefreti de kelimelere dökmem imkansız.

Geçen yıl hatta bir yıl bile değil,ben de çok kötü şeyler yaşadım.Hakkımda bir sürü iftira atan biri her yerde beni kötülemiş.Çok sorun yaşadım ama ona uymadım.Sustum ve sabrettim.Ona uyarsam ondan farkım kalmazdı çünkü.

kotuluge ıyılıkle cevap verebılecegımı sanmıyorum cunku ufak seylerı dert etmem..
kotuluk dedıgıme gore yaralandıgım kırıldıgım bırseyler olmalı..
bu yuzden o kadar da ıyımser olabılecegımı sanmıyorum ama ıntıkam almak gıbı bır ugras ıcıne de gırmem..
olabıldıgınce uzak dururum o ınsandan ve Allah dan dılerım yaptıgının cezasını bulmasını

biraz arabesk yaşatayım size........
ben 24 yaşında benım dönum noktaydım.........
o kadar sırtımdan vuruldum kiiiiiiiiiiii
aylardır kendime gelemedım...
hem madden hemde manen yıkılıdım...
benı sırtımdan vuranlara onları yıkacak bir şey yapabılırdım...
ama yapmadım...
sesiiz kaldım.
ama allah o kadar büyükküüüüüüüü
o zaman allahın esmail hüsnası olan ya muksit ismini o zaman çözdüm..
gerçekten allah benı oyle bir yere getirdikiiiiiii
ve onlarada çok büyük sıkıntı verdiiiiiiii

Aslında Allah hiç bir şeyi karşılıksız bırakmıyor.Mutlaka gösteriyor insana.Ama kimse yaptıklarına yormuyor bunu.

bana kötülük yapana yaklaşmam çok zor...
herkesi kendi cehenneminde bırakmak gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…