Galiba tükeniyorum.

Soydanayse

her nasip vaktine esirdir '
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2017
969
1.156
33
Eşimle maddi açıdan olan tartışmamızı biliyorsunuz. Ailesine para yedirmesini istemiyorum kısacası bu. Bir hafta oldu olacak, geldi özür diledi " haklısın aşkım önceliğim sen olmalısın bundan sonra düzelticem " dedi, zaten hep böyledir sözler verir. En son dün sabah telefonuna baktım, babasına 5 bin lira para vermiş üstelik bu hafta kendi borcunu ödemesi gerekirken. Ve artık bana söylemiyor kavga edeceğimizi bildiği için bu işi gizliden yürütmeye başlamış. Ben bildiğimi belli etmedim, gitti bu işe, öğle sonu su faturası geldi tam 4 aydır ödememiş. İhmal bir adam. Ben eline faturaları veriyorum öde diye çoğu zamanda posta kutusundan ben görmeden kendisi alıyor.
Evlendiğimiz ilk zamanlardan beri böyleydi, alışverişe gitmeyi bile sorun görüyordu onun annesi kendi başına gidermiş, eve gelirken birşey eksik mi diye aramıyordu bunları yavaş yavaş aştık.. Ayrıca burada okuyorum kocam bana gün içinde yazmıyor diye dert edinen kavga çıkartan insanlar var, bu tabii ki karakter meselesi demem o ki ben o kadar sorun çıkartan küçük şeyleri gören bir insan değilim. Onu hiç sıkmam şunla görüşme demem tabi ki arkadaşlarıyla da çıkacak çıkıyorda zaten çok aşırıya kaçmadan, ama ben başka şehire evlendim benim hiç arkadaşım yok, şuan okulu bitirene kadar çalışmayıda düşünmediğim için baya boşum, yinede onu sıkmıyorum bana ilgi göster diye. Kendime yetmeyi biliyorum, geziyorum, özel ihtiyaçlarım için onu beklemiyorum, ama yinede ben eşimi yanımda görmeyeceksem, birlikte bir faaliyet yapmayacaksam neden evlendim ?
Tek iyi yönü evde dibimden ayrılmıyo hatası olduğunu biliyor üzgün pişmanlık duyuyor ama telafi etmeyince neyime yarar benim ? Şu işlerimi düzeltiyim diyor sonra yapıcam herşeyi aylardır, evlendim evleneli böyle.

İçimi dökmek istedim, vaktinizi aldım kusura bakmayın.

Son düzenleme:
diyecek bir şey bulamadım ...
burda çoğu kişi eşinin durumu iyiyse onlar annesi babası verecek tabi kafasında
ama adamın evinde suyu kesiliyor gitmiş babasına 5000 lira vermiş pes !
babası bari borç bilip sonra veriyor mu o paraları ? yoksa hibe mi ?
oturdugunuz evi onlar mı aldı , kirada mısınız ?
evlenirken size bir katkıları oldu mu ?
hayır bunları mı çıkarmaya çalışıyorlar yoksa diyorum, insan evli evladından böyle para istemesi aklım almıyor

Canım bende ilk zamanlar babasıdır ailesidir dedim sorun etmedim ama benden kısıp ailesine yaptığını anlayınca bende ipler koptu. Adam düzelmiyor bir haftadır küsüz arada yine para sızdırmış. Kendisi babasının verdiğini söylüyor bana karşı mahcup olmamak için ama vermiyorlar biliyorum. Ben iki aylık evliydim eşim babasının 300 küsür milyar borcunu ödedi, şuan eşimin aynı miktarda borcu var babası değil ödemek bide üstüne durumunu bildiği halde 5 bin lira para almış çocuktan. Kocamla konuştum, annesiyle konuştum yüzsüzler, arsızlar. Düğünü birlikte yaptılar ama neyi çıkaracaklar ki zaten eşim misli misli veriyor kendi mal varlıklarıda var ama eşimden yiyorlar anlamıyorum. Bunaldım sıkıldım konuşacak takatim bile kalmadı. Anlatıp rahatlamak istedim.

peki ayıptır sorması eşiniz ne kadar maaş alıyor ?
bizde bir laf vardır olan yerde gider diye, siz iki aylık evliyken eşiniz 300 bin lira nasıl verdi babasına ?
şimdi de 5 bin nasıl verdi ? yani verebiliyor demekki 300 bin bi ev parası ya ben düşünüyorum 300 bin bizim borcumuz olsa bizim hayatımız bitti demek kessen o kadar para çıkmaz bizden , yani anlatabiliyor muyum ? sizde var demekki heralde babamdır canımdır zor durumda diyelim ama yok yani o parayı ben ne yapsam bulamam , var ki vermiş kocanız

Senin durumun bana çok ilginç geliyor.
Ailesine 5000 lira verip de evin su faturasını ödemeyen adama ben selam bile vermem.
Ailen de arkandaydı yanlış hatırlamıyorsam,neye sabrediyorsun ki?

Eşim ticaretle uğraşıyor bir kaç sektör daha iş yapıyor. Ya yok değil var, eşim genç yaşına rağmen kendisi yapmış bunların hepsini sadece temel parayı babası vermiş ve onuda kat kat ödemiş zaten. Bu kadar. Babasının daha çok var. Onlar kendilerinin ki dursun kocamın ki gitsin derdindeler nasıl olsa genç eşek gibi çalışır dimi. Ben vermesin demiyordum önceden ver ama banada yap gerekeni benimle tatile çık alışverişe çık, baktım sadece onlara yapıyor bende yeter be dedim vermeyecek arkadaş bu saatten sonra tahammülüm yok.

Senin durumun bana çok ilginç geliyor.
Ailesine 5000 lira verip de evin su faturasını ödemeyen adama ben selam bile vermem.
Ailen de arkandaydı yanlış hatırlamıyorsam,neye sabrediyorsun ki?

Ben vefalı bir insanım, elimden geleni yaptım bu saate kadar onun için bekledim belki düzelir diye. Bu kadar emek var, kolay kolay kestirip atamıyorsun. Birde ortada şiddet yok, hakaret yok. Tek sorunumuz sorumsuz olması.

Hakkınızda hayırlısı olsun sizin adınıza çok üzüldüm.

Ben vefalı bir insanım, elimden geleni yaptım bu saate kadar onun için bekledim belki düzelir diye. Bu kadar emek var, kolay kolay kestirip atamıyorsun. Birde ortada şiddet yok, hakaret yok. Tek sorunumuz sorumsuz olması.
İşte asıl sorun burada başlıyor.
Şiddet,ihanet ve hakareti boşanma sayan zihniyetten.
Bak canım benim bu adam sana kıymet vermiyor,bence asıl sıkıntı bu.
Sen istediğin kadar emek ver,karşılığı olmazsa boş.

Bu çok büyük bir sorun ama. Yakabulleneceksiniz ya resti çekeceksiniz.

Benim anlayamadığım 300 bin TL veriyor baştan eşiniz ve sonra 5 bin TL..
Ve siz tatile giderdik biz o parayla diyorsunuz...
İyi de eşinizin tatile gitmek için parası var ki baksanıza ha bire verici ise, 5 yıldızlı bir otel de 1 hafta tatil 3 bin TL tutuyor 2 kişi hadi olsun 4 bin TL.

valla karşıdan bakan size zengin kocayı bulmuş der
ama yiyemedikten sonra ne yapayım zenginliği ?
babasına 300 bin hibe edip de eve gelen faturayı ödemeyen adama adam diyemeyeceğim ben malesef

Haklısınız ya. Tebrik ederim çok güzel bir bakış açısı, bende kıymet vermediğini ama borcum bitene kadar diyor sözde bu hafta sonu son. Ya sonra düzelirse ?

İşte dediğim gibi bana gelince borcum var diyor, bende diyorum ki babana verdiğin 5 lirayla ben tatile giderdim diyorum sonra bana ben babama veririm geri alırım felan diyo aldığı yok.

Haklısınız ya. Tebrik ederim çok güzel bir bakış açısı, bende kıymet vermediğini ama borcum bitene kadar diyor sözde bu hafta sonu son. Ya sonra düzelirse ?
Bu haftasonu borcunu sıfırlıyormuymuş?
İyi canım madem kaç zamandır sabrediyorsun üç gün daha dayan o zaman?

valla karşıdan bakan size zengin kocayı bulmuş der
ama yiyemedikten sonra ne yapayım zenginliği ?
babasına 300 bin hibe edip de eve gelen faturayı ödemeyen adama adam diyemeyeceğim ben malesef

Zengin kocaya ihtiyacım yok babamda aynı sektörden.. hâlâ para yağdırır babam bana kafasına estikce.. maddi bi beklentim olmadığı için bu noktaya geldik belkide, hata bende hiç istemedim, hep yapar diye bekledim, istediğimde de artık çok geçti bu duruma normal gözüyle bakmaya başlamıştı.

Bu haftasonu borcunu sıfırlıyormuymuş?
İyi canım madem kaç zamandır sabrediyorsun üç gün daha dayan o zaman?

Öyle olacak lalecim, ama bende ne sabır ne sevgi kalmıyor git gide, yani o faturayı ödeyememe durumu bitirdi benim gözümde sıfıra indi birden.

Öyle olacak lalecim, ama bende ne sabır ne sevgi kalmıyor git gide, yani o faturayı ödeyememe durumu bitirdi benim gözümde sıfıra indi birden.
Sen iyi bile dayandın.
Adam resmen varlık içinde yokluk çektiriyor sana.
Hayır yani madem ailesine doyamamış neden evlenmiş acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…