Gariban gibi gitti

Zehrasan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2020
350
-43
23
30
Hepinize günaydınnnn diliyorum. Dakikalar önce eşimi askerlik yerine gitmesi için otobüse bindirdim ve eve geldim daha önce de bahsettim bilmeyenler için tekrar yazıyorum ikimizde ailelerimiz ile görüşmüyoruz bu neredeyse evlendiğimiz zamandan beri süre gelen birşey telefonda dahi iletişimimiz yok eve geldim ama ev yangın yeri gibi daha biraz önce buradaydı içtiğimiz kahve fincanları duruyor tezgahta yeni evli vs değiliz fakat ben hiç bu kadar yalnız kalmamıştım biz iki kişi birbirimizin ailesi arkadaşı dostu olmuşuz şimdi bu ayrılıkla nasıl başa çıkacağım ben birde en çok dokunan kısım taksici arkadaş dönüşte ben böğüre böğüre ağladığım için sordu bende anlattım bur allahib kulu yok muydu senden başka uğurlayacak gariban gibi gitti vs vs daha benzeri bir çok cümle kullandı ben yok demekle yetindim ama şimdi kendimi durduramiyorum olayi fazla demoralize ettim bana biraz el atsanızda toparlaniversem evde bakmam gereken biri görme engelli biri hasta totalde 4 kedim var ve benim kolumu oynatacak takatim yok fiziken değil ruhen

Aileleriniz ile tam olarak problem ne bilmiyorum ama birbirinizin eli kolu olmuşsunuz bu kadar üzülmeyin. Ama aileniz ile çözemeyeceğiniz bir problem değilse barışmayı deneyebilirsiniz. Bunun bayramı olacak, belki bebek doğumu, çocuk görme, hastalık... Kısaca böyle anlarda destek görmek güzel olabilir. Ama olmuyorsa da en azından ikiniz birbirinize yetiyorsunuz bu da çok güzel. Olayın duygusallığı üzerinizde şu an sadece üzülmeyin :)

Üzüntünüzü anlıyorum ama zaman geçiyor merak etmeyin. Eşimle işlerimiz dolayısıyla üç yıl ayrı kaldık. Evlendiğimin beşinci günü atandığım yere gittim. Nasıl geçti diyoruz şimdi. İlerde bugünler yüzünüzde tatlı bir tebessüm oluşturur inşallah.

Allahın ıznı ıle gelır ınsallah esınız benı esım hıc donemıyeceyı bır yerde

En kötü gününüz bugün, bugün geçsin duruma alışmaya başlarsınız mutlaka.
Allah kavuştursun.
Aynı şey değil elbette ama eşim sevgiliyken askere gittiğinde günde 10 kez arayarak bezdirmişti beni, hiç asker yolu bekleme havasına giremememiştim, eşiniz de sık sık arayabilir inşallah.
Mümkünse bu süreçte ailelerle ara düzelse keşke...

Eşimi askere ben de tek başıma yolcu ettim. Beraber evden çıktık otogara gittik dönüşte otobüse bindim döndüm. Otobüsün kalkmasını beklememe izin vermemişti. 12 ay sonra yine tek başıma karşıladım. Sadece bunlar değil, evlenirken, ameliyat olduğunda, bebeğimizin doğumunda hastanede de tek başımızaydık. Bence gereksiz insanlar olacağına her zorluğu ve mutluluğu beraber yaşamak daha anlamlı.
İlk günleriniz biraz zor geçecek ama 6 ay zaten askerlik. Adapte olup düzene alışana kadar gelir üzülmeyin.

Bu taksiciler bazen yersiz ve gereksiz konusabiliyorlar,surekli isan gordukleri icin de bir sure sonra kullandiklari kelimeleri secmekte zorlaniyorlar.
Ablacim,
Garban kimi kimsesi olmayan bireyler icin kullanilir,Genel olarak bir baslarinalardir su hayatta..
Siz oylemisiniz ? Tabiki degilisiniz.Birbirine destek veren 2 can 2 yoldassiniz,aile destegi almadan bu gunlere gelmis zoru kolay etmis,yoku var etmek icin canini disene takarak cabalamis bireylersiniz.İnsanlar bu hayatta dost bile olamaz iken,
Siz, sen ve beni evirerek Biz olmayi basarabilmissiniz.Ben cok begendim yazinizi.
Ayrica hic uzulmeyin,askerlik dusunuldugu kadar kotu ve sancili gecmiyor artik.Sartlar iyiden iyiye duzelme gosteriyor gun gectikce.
Gidecek ve gelecek,iciniz rahat olsun :)

Allah korusun birisi öldü sandım.

Ayrıca ne var gariban gibi gitmekte, gelmekte vs? Memleketinden uzakta yaşamak zorunda olan herkes biraz gariban zaten.

Geçen yıl 1 ay hastanede yattım ölümden döndüm. Eşim işyerinden izin alıp refakatçi kaldı. Eşimin iş arkadaşları bir kere, okulumdan bir öğretmen arkadaş bir kere ziyaret ettiler. Eşim bir yere gitmek zorunda olunca beni hemşirelere emanet ederdi, su içirecek kimse yok diye serum hortumundan pipet yapardı başucuma. İkimiz de görüşüyoruz ailelerle ama uzakta yaşayınca zor işler.

Burada iş size düşüyor. Siz sağlam ve dirayetli durup, bunun geçici bir süreç olduğunu söyleyeceksiniz kendinize.

Örgü öğrenip kazak örün, eşinizin dönüşüne hediye olsun kış için. Veya evde ufak tefek DIY projelerine girin yine sürpriz olsun. Kedişleri şımartın bol bol. Balkonunuz varsa domates salatalık fidesi alıp bir iki saksıya ekin meşgale olur size.

Allah bunu unutturacak dert vermesin inşallah. Sayılı gün hemen geçecektir.

Eşiniz gariban vs değil gayet güçlü bir çiftsiniz

Askerlik çok da zorlu değil artık

Süre de kısa iletişim de güçlü

Hiç takmayın ama ille de çok güçlü olacağım demeyin

Bugün üzülün ağlayın ama eviniz yangın yeri vs değil eşiniz de sizi böyle hissettirmek istemez

Pazartesi hızlıca hayatınıza dönün sonra günün sizi en çok rahatsız eden saat dilimine yani mesela sabah kalkmak zor ise o saate eşinizin eve gelme saati aklınıza gelip o Aralık zor geçiyorsa oraya online bir eğitim koyun

Biraz da para verilmiş bir şey olsun ki yapmak zorunda olun

Bu süreçte eşim askere gitti ben de şunu yaptım diye nitelendirilecek bir etkinlik yapın

Eşiniz geldiğinde onu karşılamaya ördüğünüz atkı ile gidin

kediciklerin ağzından günlük yazın ya da hikaye tarzı onların atalarında konuşmaları gibi bu sıralar çok popüler belki ileride kitap olur, bastırırsınız bile

En önemlisi de kendinizi yalnız hissetmeyin eşinizin geçici olarak askere gitmesi sizin hayatınızı olumsuz etkilemesin ikiniz de telefonun öteki ucundasınız

Sizin eşinizi askere gönderdiğiniz saatlerde, öğretmen arkadaşım koronadan eşini kaybetti. Henüz çok gençti. Kronik bir hastalığı yoktu. İki çocukları vardı. İlkokula giden oğlu okuldan pozitif oldu. Evde anne babaya bulaştırdı. İki ay hastanede yattı eşi. İki defa entube edildi. Dağ gibi adamdı. Artık karşılıklı kahve içemeyecekler. Sesini duyayım diye telefon açtım diyemeyecek. Geri dönüşünü beklediği bir gün yok. Sayılı gün çabuk geçer diye kendini avutmayacak. Sağlık olsun gerisi geçer emin olun

4 ay önce babam öldü, yaşadığınız dram inanın samimiyetsizlikte bir zirve ..
Başıniz saolsun, mekani cennet olsun babanizin insallah ama acı yaristirmak samimiyetsizlik demek bana cok yanlis geliyor.
Kisilerin olaylara verdigi tepkiler farklidir.
Belkide babasini kaybetmis bazi insanlardan daha cok yaniyordur cani bilemiyiz bunu degilmi.
Bende babami kaybettim ama eminim bayan benden daha çok uzgun şuan.
Neye gore kime gore samimiyetsizlik

Son düzenleme:
Bagliliginiz çok hoş ama biraz dramatize etmişsiniz sanki...
18 yaşında köyünden hiç çıkmamış anasının kına yakip canakkaleye gönderdiği bir yırtık pantolonundan başka birseyi olmayan asker değil sonuçta.
Evli barklı koca adam.
Siz de evlenmiş biri olduğunuza göre o olgunluğa erişmiş hayata hazırlıklı birisinizdir.

Biri öldü sandim basligi okuyunca, abartiyosunuz, alin az kedi mincirin, etini budunu sıkın, azcik yatisir sinirler

Dramtize etmiş, muhtemelen yaşı çok genç, varolmayan acılar türetip onları yaşıyor. Bana göre samimiyetsizlik, babası kaybedenler içinde enn enn üzülen benim demedim ki ? Babamı kaybettim ısırdığı elma mutfaktaydı, içtiği kahve muhabbetini görünce sinirlerim bozuldu. Adam askere gitti, başka ile çalışmaya gidebilir , başka ülkeye çalışmaya gidebilir vs vs. Ölümden başka herşeyin çaresi var. Evlilik bir olgunluk yazıştığım 16lık ergen olsaydı samimiyetsizsin demezdim, o yaşta duygular böyle yaşanıyor derdim. Askere giden açısından düşünün bir de ? Kadının yaşattığı dram mı zor yoksa askerlik mi ? Büyümeyen kaldıramayan evlenmesin , bu ülkenin en büyük sorunu bu. Konu acı yok, dram var ve tekrar ediyorum kime göre ? Bana göre...

Son düzenleme:
Yaaa üzülmeyin kedilerinizle vakit gecirin toparlanin bian once kafanızı dağıtın

Kıyamam üzülmeyin bir kaç gün cok zor geçer ama zamanla daha rahatlarsiniz. Aileler konusuna gelince üzücü ama neyse ki siz varsınız birbirinize her zaman yetersiniz inşallah

Sıkıntısı askere veya bir yere gitmiş olması degil bence aslında, yapayalnız gondermiş olması.
Bende abimi aştiden tek başıma otobuse bindirip askere yollamıştim canimi yakan askere gitmesi degil, herkesi var olmasina ragmen, milleti didisinin didisi kucagina alip hoplatip ziplatirken ( abimide hoplatip ziplatsalardi demiyorum tabiki) sizin orda tek kalmanız gideni tek yollamaniz.
Can yakan şey hissettiği sahipsizlik hem kendi adina hem eşinin adına.
Ama tabiki normal aile hayati olan insanlarin aile bireylerinin kaybinin verdigi acı hissi buyuktur buna bir sey diyemem.

Başın sağolsun derinss Benim de cok kaybim oldu. Konuyu senden evvel okudum. Dramı hissettim hatta taksiciyle muhabbetini yanlis bulup yorum yazacaktim. Ancak sonra düşündüm. Yaş kaç ki ? Dedim. Onun derdi ona göre dağ, benim derdim bana göre dağ. Onun için bu dert benim icin lacivert. O yüzden okuyup geçecektim ama seni görünce uzun yillarda olunca özledim kiz seni ve yorumlarini diyesim geldi

Konu sahibi Allah kavuştursun bacım. Sabret sayili gün çabuk geçer

Kültürümüzde doğum, cenaze, asker uğurlaması, bebeğin diş çıkarması.... Milyon tane şey topluca yapıldığı için, bu durum sizi üzmüş. Ama gayet normal bir durum, bu kadar üzülmeyin. Uzuntunuzu artıran şey geleneklerin sizdeki etkisi sadece. Geri dönülmez bir yere gitmemiş. En vatansever geçinenlerin bedelli askerlik yaptığı bir donemde, eşiniz askerlik yapmaya gitmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…