garibanlık

maya70

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2015
219
190
18
39
dün gece moralim cok bozuldu.. gece gec saatte balkona çıktım önümüz geniş bir cadde.. cafe restaurant gibi bir cok isletme var o yüzden çöpleri karıştırmaya bi çok kişi gelir gece..
dünde otururken 2 kadın bir cocuk geldi çöplere bakmaya kutuları kartonlari topladılar.. sonra genc olan kız copten cola şişesi buldu belliki asiti kaçtığı icin atılmıs içinde var.. dikti kafaya icti icti.. için cok kötü oldu hava zaten soğuk o saatte.. paylasmak istedim sizlerle.. çok üzüldüm

Özellikle havalar soğukken yoğun kar yaşığı olduğu günlerde o kadar üzülüyorum ki Allah evsizlere sokakta kalanları yakacak odunu kömürü olmayanlara inş bir yardım kapısı versin açıkta bırakmasın çok çok zor

Özel günler tanımadığınız aç açıkta insanlarıda içinizden geçirin rabbim duyar elbet ulaşır dualarımız

Allah yardımcısı olsun böyle insanların :KK43:
Geçen pazara giderken bende bi teyze gördüm arta kalmış yeşillikleri seçiyordu yanlış anlar diye yardım edememistim bende çok üzülmüştüm :KK43:

dün gece moralim cok bozuldu.. gece gec saatte balkona çıktım önümüz geniş bir cadde.. cafe restaurant gibi bir cok isletme var o yüzden çöpleri karıştırmaya bi çok kişi gelir gece..
dünde otururken 2 kadın bir cocuk geldi çöplere bakmaya kutuları kartonlari topladılar.. sonra genc olan kız copten cola şişesi buldu belliki asiti kaçtığı icin atılmıs içinde var.. dikti kafaya icti icti.. için cok kötü oldu hava zaten soğuk o saatte.. paylasmak istedim sizlerle.. çok üzüldüm
bende çok üzülüyorum bu tür durumlara o yüzden açık yerlerde yemek yemek istemiyorum hiç.rabbime şükür herşeyi yiyobiliyorken tv de yapılan yemekler yapılırken bile insanın canı çekiyor.rabbim kimseyi darda bırakmasın.

Evimin yakininda pazar kuruluyor, ne zaman aksam saatinde ordan gecsem yerdeki dokuntuleri toplayan insanlarla karsilasiyorum. Kimsenin yuzune bakmadan yiyecek biseyler bulmaya calisiyorlar, insanlarin bu kadar caresiz olmadi dayanilir gibi degil. Ama lafa gelince ekonomimiz cok iyi süper herkesin elinde akilli telefonu var hi hi evet...

Oof ben böyle şeylere çok üzülüyorum. Kendimden utanıyorum...

Allahım yardım etsin o insanlara.. Bizlere de yardım etmek nasip olsun

Ben bazen aglarim boyle gorunce, dua ve gucumuz yettikce yardimdan baska caremiz yok.
Halimize sukur.

O yuzden belediyenin atik toplama araclarina birsey vermeyin lutfen cope atin insanlar toplasin.

Evimin yakininda pazar kuruluyor, ne zaman aksam saatinde ordan gecsem yerdeki dokuntuleri toplayan insanlarla karsilasiyorum. Kimsenin yuzune bakmadan yiyecek biseyler bulmaya calisiyorlar, insanlarin bu kadar caresiz olmadi dayanilir gibi degil. Ama lafa gelince ekonomimiz cok iyi süper herkesin elinde akilli telefonu var hi hi evet...
Ekonomimiz iyi, şu kadar büyüdük falan filan lafları ya da hesapları yapılırken sokakta çöp karıştıran vatandaş gözardı ediliyor. Onu düşünerek konuşmuyorlar yani. Bunun adı gelir dağılımı adaletsizliği.

1 ay kadar önce ben de benzer bi durum yaşamıştm. Kullanma tarihi geçmiş veya kullanmadığım bi ton makyaj malzemem vardı,bi kutuya doldurdm,çantamın içindekileri de düzenledim,first sakızlardan vardı,onu da koydum çöpe attım. Pencereden dışarıyı izliyordm. Belediyenin çöp arabası geldi,işçinin biri diğer çöpleri attı arabaya,o kutuyu ayırdı,içindeki sakızı da açıp çiğnedi öyle kötü hissettim ki.. Allah zorda,darda kalanın yardımcısı olsn

Maddi durumu iyi olanlar olmayanlara yardim etse,
İssizler icin is imkanlari olusturulsa fakir kimse kalmaz.
Ne zamanki zenginligine doymayan bazi cimriler baslarini bi yere egse o aclari gorse bu durum duzelece.
İnsallah...

Malesef hayat adaletsiz kimsenin kimseden haberi yok eskiden komşu komşuya eş dost akraba akrabaya yardım eder paylaşılırdı şimdi insanlar bencilleşti malesef herkes kendi ni ve egosunu düşünüyor

Ekonomimiz iyi, şu kadar büyüdük falan filan lafları ya da hesapları yapılırken sokakta çöp karıştıran vatandaş gözardı ediliyor. Onu düşünerek konuşmuyorlar yani. Bunun adı gelir dağılımı adaletsizliği.

Hadi tepemizdekiler gozardi ediyor da halk ayni fikirde, dönüp bakmiyorlar ki fakire muhtaca. Eskiden şöyle actik boyle yoksulduk, simdi herkesin evinde internet telefon... yok oyle bisey, evinde interneti degil yakacak odun sobasi olmayanlar milyonlar yasiyor bu ulkede. Insanlar hala cöpten ekmek kurcaliyor, tok gorunenlerin yarisi da cigerini satsa kapatamayacagi bir borc bataginin icinde, korkunc bir sey bu, issizlik yoksulluk gelir adaletsizligi giderek artiyor ve maalesef kimse bunu gormek istemiyor.

Back
X