garip bir dert :(

beyazzambak28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
175
141
38
Kızlar buda dert sayılır mı bilmem ama şu sıralar baya bir dert ettim kizim 3 yasini yeni bitirdi akilli uslu konuşması gayet düzgün bir cocuk:nazar: neyse iyi güzel hoş ama tuvalet egitimi veremiyorum kesinlikle ne lazimliga ne klozete yanasmiyor bezi çıkarıyorum bi bakmisin haliya yapmis bir bakmisim mutfak göl olmus:KK43:öf napıyım bir yardim edin ne olur birde bezimi bağla diye ağlıyor ee zamana bıraksam zamanımi var 3 yaşında :KK43:

Akışına bırakın bence. Çok zorlarsanız ters teper. Benim iki kızımda 3 yaşında bıraktı. Hatta küçük kızım neredeyse 3,5 tu. Zorlamadım. Bir anda bıraktılar be gece kaçırma falan da yok çok şükür. Ona anlatın uzun uzun ve baskı yapmadan ıygulama yapın. Kolay gelsin

Benim çocuğum yok ama yiğenim 3 yaşlarında başladılar eğitime karşısına alıp artık büyüdüğünü falan anlattık gecede bir kaç kere kaldırıp yaptırıyordular ama kesinlikle bir kere bez çıkınca tekrar takmayın oyun sanıyorlar alışması için böyle olması lazımmış.

Allah kolaylık versin canım benim. Bende bu ara tuvalet eğitimi hazırlıklarındayım. Biraz da geç mi kaldın acaba tatlım ya. Çok seveceği bir oyuncak alıp tuvalete koysanız sadece wc ve banyo yaparken oynamasına izin verseniz banyodan hiç çıkmasa acaba banyoyu sevmeye başlar mı

Öncelikle kararlı olmanız lazım... Bez çıktı ise tekrar takmamak lazım...
Lazımlığın veya tuvaletin korkulacak birşey olamadığını anlatın...
Bazıları ödül de veriyordu yaparsan sana dondurma verce falan bunları da deneyin...

Ben alti bezki oyuncak bebek aldim ona cis egitimi veriyo gibi kizima gosterdim guya kizim oyuncagina cis egitimi verdi her cisi oyuncak bebekle birlikte yaptilar oyuncak bebege cisin varmi diye sordum kizimada sordum ikisinin bezinide ayni anda acip ayni anda klozete goturdum ve bu surecte geceleri bagladim sadece
Sabir isteyen bi surec heryer cis oldukca insan sinir oluyo ama cok ustune gidip israr etme cocuk isi insda bindirirse bi sure ara verip tekrar dene onemli olan psikolojisi cok israrci olmak kalici sorunlara neden oluyor

iki yaşından sonra verilmesi lazım.. tabi bazı çocuklar gecikiyor.. ama kesinlikle bezi bir kere çıkardınızmı takmayacaksınız .. bırakın yapsın altına iki üç gün ..alışacak vazgececektir.. yoksa oyun haline getirir..
uzadıkça geciktikçe daha zor oluyor.. ilk okula giden çocuğunun gece altını bezleyen komşularım var.. sonuç bu yani.. kızım bir süre çoook inatlaştı.. lazımlığı görünce resmen çığlık atıyordu.. banyo tuvalet heryeri denedik sevdiği bebekler hatta oyuncaklar ..ama en etkilisi arkadaşlar.. onunla beraber tuvalete giden yanında olan arkadaşlar.. siz bile yapabilirsiniz çünkü.. çocuklar belli dönemlerde vucutlarından çıkan şeyin kaybolacağını düşünüyorlar çünkü

bana göre 2 yaşına kadar çocuklar tuvalet eğitimini alması lazım.2 yaştan sonra inatlaşma dönemi başlıyor,zorlaşıyor.

aslında bu yaşta tuvalet eğitiminin tamalanması gerekiyordu.ama her çocuk için geçerli değil.
ben çalıştıgım için annem alıştırdı oglumu 2 yasından itibaren tuvalet eğitimimizi (gece-gündüz birlikte)tamamladık.
Annem sagolsun.:KK9:
sesli ışıklı lazımlık öneririm.bu tarz şeyler çocukların ilgisini çeker.
böylece tuvalet eğitimini bir oyun saatine dönüşürebilirsin.
yada izlediği bir çizgi film yada karakter varsa resimlerini lazımlıgına yapıştır.
ben ogluma bu şekilde çok şeyi sevdirdim.:) denemeni öneririm...

yazmayı unuttum.kesinlikle sıkılıp bez baglama. bu şekilde alışma sürecini uzatırsın.her yerde yapsada bıkmadan devam et senin için sulu bi dönem olacak başarılar canım :)

şu süslü prensesli lazımlıklardan alsan hani doğru yazılışını bilemeyeceğim şimdi fişır prayz (Türkçe yazdım laf etmeyin) eğitici tuvaletleri var sesli müzikli tuvalet kağıtlı öğreticili..bir de onu deneseniz..

Merhabalar;
Ben kızıma isteği üzerine biraz erken eğitim vermeye başladım.Kreşte arkadaşları eğitime başlayınca hevesini kırmayayım dedim.Lakin alıştırma külotlarını sevmedi benim çiçeemm.Allahtan 3 yada 4. günü farkettim durumu.Baktım alıştırma donu varmı diye popyu yokluyor varsa hoppp çiş yapıyor.Pamuklu normal külotla yolumuza devam ettik.
Yapmadığı hergün motivasyon için sürprizler hazırladım.Ve hazırladığım sürprizleri de bugün altına kaçırmadığın için diyerekten takdim ettim.
Çiş,ve büyük abdestte el salladık yaptıktan sonra.
Asla kızmadım,bağırmadım.

Hava artık sıcak Çıtçıtlı badisi ile alıştırmaya çalışın.Altını bağlamazsanız sizin için ve kızınız için çok rahat olur valla ben lazımlığa oturtamıyordum şöyle bir kolaylık buldum.tuvalete ,yere kalınca kağıt havlu serip hem küçük hem büyük tuvaletini oraya yaptırıyordum arkasından hemen Orayı temizliyordum benim için biraz yorucu oldu ama inanki bir haftada gündüz tuvaletine alıştıkSonra gece ye de uyumadan bir yaptırıyordum.Gece 3 gibi tekrar lavaboya götürüyordum.En son sabah 5-6 gibi..gün boyu da rutin bir şekilde devam ederdi. Nerdeyse kuzunun nezaman Tuv.ni yapacağını ezberlemiştim.Sabırla,oyunlarla2 haftada gece gündüzü öğrenmiştik.Sizede bu süreçte Kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Tuvalet eğitiminde sıkıntı yaşayan çocukların ilerde cimri olduğunu biliyor musunuz? Çocuk kakasını vücudundan çıkan kayıp olarak düşünüyor vermek istemiyor çok garip değil mi ?? :-) Benimde kuzenlerim var anneleri 2 yaşında başladı tuvalet eğitimine 10-15 günde alıştı ikiside.

Arkadaşlar birde şu geç kaldın kısmı yokmu herkes buna takmış vaziyette etrafimda sizin için demiyorum ailelerimizden bahsediyorum evet geç kaldık ama 2 yaşında geçen yaz denedim yapamadı e haliyle kışı geçirmeyi bekledim bu senede uzadıkça uzadı birde 6 aylık oğlum var 4 ay gece gündüz ağladı zor günlerdi yani:KK43:Kraftin lazimligini aldım ama işe yaramadı bugün sizlerinde dediği gibi bezi atıcam etrafa yapsa bile baglamicam Dün 3 kere etrafa yaptı daha hic tuvalete yapmadı oyüzden geri bağladım ama hata etmişim demekki:KK43:

X