garip gebelik muanesi

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.989
2.929
398
23 martta regl oldum 20 nisandan olmam gerekirdi 2 gun gecekince aksam ozelde kan testi yaptırdım sonuc 2159 cikti devlette kontrole gitmek istedim ama 24 nisanda akintiyla kan gelce gece ayni hastaneye gittik. durumu anlattim bana dusuk onleyici igne ve hap verildi ultrason ile karindan baktı ve kese gorunuyor dedi foto verdi ..ilaci kullaniyorm ama kan yok biraz once devlet hastanesine gittik bostu tek hasta bendim dr telefonda oyun oynuyordu tahlil ve ultrasonu söyledim, esimi odaya almadi kagida bakmadi bakalim dedi karindan ultrason ile bakti sekretere kese 7mm dedi kalkayim mi dedimmevet dedi vitamin verdi dusuk hapi yazdirmak istedi tekrar var diyince bitince gel.hadi cik dedi ! kac haftalik dedim 4 dedi ama nette 5 cikiyor neyse shadi cik dedi anlamadim bu normal mi kan testi vs yapmadı ben şaşkınlıktan troit vs sormayacakmisiniz demedim ultrason kagidi da vermedi..
bunlar normal mi sikayet rtmelimiyim tecrubesizim

canım kese göründüğü için yeniden kan testi istememesi normal.

muhtemelen bundan sonra kalp atışını duyacaksınız.

troit vs ne zaman bakılıyor bilmiyorum, benim doktorum da istemedi bu testleri.

ama doktorun genel tavrı çok enteresanmış, başka doktor araştır sen bu süreçte.

şikayet etmeni gerektirecek çok önemli bir sorun yok gibi ama, klasik ilgisiz doktor...

23 martta regl oldum 20 nisandan olmam gerekirdi 2 gun gecekince aksam ozelde kan testi yaptırdım sonuc 2159 cikti devlette kontrole gitmek istedim ama 24 nisanda akintiyla kan gelce gece ayni hastaneye gittik. durumu anlattim bana dusuk onleyici igne ve hap verildi ultrason ile karindan baktı ve kese gorunuyor dedi foto verdi ..ilaci kullaniyorm ama kan yok biraz once devlet hastanesine gittik bostu tek hasta bendim dr telefonda oyun oynuyordu tahlil ve ultrasonu söyledim, esimi odaya almadi kagida bakmadi bakalim dedi karindan ultrason ile bakti sekretere kese 7mm dedi kalkayim mi dedimmevet dedi vitamin verdi dusuk hapi yazdirmak istedi tekrar var diyince bitince gel.hadi cik dedi ! kac haftalik dedim 4 dedi ama nette 5 cikiyor neyse shadi cik dedi anlamadim bu normal mi kan testi vs yapmadı ben şaşkınlıktan troit vs sormayacakmisiniz demedim ultrason kagidi da vermedi..
devlette eşleri odaya almıyorlar zaten kadın doğumda. ultrason kağıdı da vermek zorunda değiller. kaba davranmış ama büyük ihtimalle dün gece nöbetçiydi uykusuzluk yorgunluk, uzun uzadıya bilgilendirme yapmak istememiş olabilir. haklı demiyorum elbette ama kendi hatası değil sistem hatasıdır yaptığı kabalık :( hayırlı olsun size de bu arada, devamında herşey sağlıkla ilerler inşallah

yalnız söylemeden geçemeyeceğim 2 gün sonraki betahgc ne kadar yüksek, ikiz olmasın.
tabi doktorun bu konuda da bir şey dememiştir, değil mi :KK45:

Klasik yorgun bir doktora denk gelmissin. Gebelik haftasina gelince 4 haftalik bebek 5. Haftadan 1 gün bile alsa 5 haftalik sayiliyor.

Devlet hastanelerıdne muamele bu sekılde oluyor dıye duymustum cok
ozelde takıp olun ımkanınız var ıse

Teşekkürler Alys Alys tecrubesizim sasirdim ilk doktor 4_5 haftalik d3di bu 4 dedi kestirip attı, ! folikasit bile yazmamis düşün

canım bu haftalarda zaten ultrasona göre bir şey diyemez, senin sat ına göre sen söylersin ancak hamilelik haftanı.

doktorun ancak bebek görünüp crl ölçümü yaptıktan sonra şu kadar haftalık görünüyor diyebilir.onda bile sat daha önceliklidir benimb ildiğim. ancak sat ını bilmeyen anneler için crl ile hesaplanan tarihe göre gebelik takibi yapılır sonrasında.

Problemi anlamadim. Suan dusuk baslangiciniz var vitaminler ve dusuk onleyici ilaciniz yazilmis usg kagidi verilmedi diye sikayet mi edeceksiniz? Odada hasta yokken telefonla ugrasmasini niye extra yazdiniz onu da anlamadim.. je bekliyosunuz doktordan? ilaclari kullanip kontrole gideceksiniz zaten...

devlette eşleri odaya almıyorlar zaten kadın doğumda. ultrason kağıdı da vermek zorunda değiller. kaba davranmış ama büyük ihtimalle dün gece nöbetçiydi uykusuzluk yorgunluk, uzun uzadıya bilgilendirme yapmak istememiş olabilir. haklı demiyorum elbette ama kendi hatası değil sistem hatasıdır yaptığı kabalık :KK43: hayırlı olsun size de bu arada, devamında herşey sağlıkla ilerler inşallah
tesekkur ederim iste nette baktigimda sunu ye bunu yeme vs anlatan doktorları okuyup bastan savan bir adam gorunce acemide olunca korktum. .kese 7 mm dedi nette 5 haftalik gebelikte o olcu cikwr diyor mesela
ama dr 4 dedi..geri mi yani diy3 korktum kanin devami gelmedi ama ilaci bitir dedi mesela risk mi var vs anlatmadi ..bilmiyorum neticede bende :)
ondan korktum allah isteyen herkese nasip etsin.tesekkurler bilgi verdigin icin

canım bu haftalarda zaten ultrasona göre bir şey diyemez, senin sat ına göre sen söylersin ancak hamilelik haftanı.

doktorun ancak bebek görünüp crl ölçümü yaptıktan sonra şu kadar haftalık görünüyor diyebilir.onda bile sat daha önceliklidir benimb ildiğim. ancak sat ını bilmeyen anneler için crl ile hesaplanan tarihe göre gebelik takibi yapılır sonrasında.

Usgde kesenin ve bebegin boyutlarina gore belli bi hafta oluyor o bebegin kendi haftasi.. satla usg deki hafta karsilastiriliyor. bebegin gelisimi geri kalmis mi satla uyumlu mu diye

Saglik ocagina gidersen troid kan sayimi vitamin vs butun testleri yaptirabilirsin.
Benden hiv rubella hepatit vs birsuru test istenmisti bu son yazdiklarimi saglik ocagi yapiyor mu bilmiyorum ama aclik sekeri troid kan sayimi b12 falan yapiyorlar. Hayirli olsun bu arada :)

Problemi anlamadim. Suan dusuk baslangiciniz var vitaminler ve dusuk onleyici ilaciniz yazilmis usg kagidi verilmedi diye sikayet mi edeceksiniz? Odada hasta yokken telefonla ugrasmasini niye extra yazdiniz onu da anlamadim.. je bekliyosunuz doktordan? ilaclari kullanip kontrole gideceksiniz zaten...
skayet edicem demedim etmelimiyim dedim cunku ben ilk kez gebe kaliyorum ilgili anlatan bir doktor umuyordum teli soyleme seb3bim yuzume bile bakmadi degere de bakmadi.. sasirdim yogun bir ortam yoktu tek hasta bendim ve endiselerim var dediginiz gibi vitamin ve o ilaci bu sebebden kuallanmalisin bile demedi siz daha acikoiyiciydiniz düşünün.

Canım kafan rahat değilse başka bir hastane ya da doktora git.folik asit falan yazmalıydı eğer yazmadıysa sen kullanmaya devam et mutlaka çok önemli çünkü..

Bir doktor olarak cevap vereyim,genel muamelesi kötü mesela hadi çık vs demesi ama onun disinda eksik hicbir sey yapmamis

Elindeki evrak ve tahlillere bakmasina gerek yok sen zaten durumu anlatmissin anlamadigi bi nokta olursa bakardi
Gebeligi ilk gordugunde hekim vitamin ilaci yazar evet
Kese degil dkkat kese degil kismini ozellikle soyluyorum ancak embriyo goruldukten sonra diger tiroit kizamikcik kan sayimi vs rutin gebelik tahlilleri istenir seninki sadece kese oldugu icin bu tahliller su asamada yapilmaz
Tahmini gebelik haftasi ise ancak embriyo goruldukten sonra embriyonun olcumu ile bilinir sadece kese varliginda tahmini 4-4.5 haftalik olunacagi icin oyle demiştir ama bu sadece bir tahmin olur
Ultrason kagidi da maalesef ki o an makinenin printeri bozuktur rulosu bitmistir maalesef her sey olabilir devlet hastanelerinde keyfinden yapmamistir yani

Sorularina cevap olabilmisimdir umarim

Back
X