Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
harikasınız valla. çok güzel yapmışsınız. ama sanıyorum ki sizin gibi insanlar sayıca çok az...sahibi olduğumuz cafede, serpme kahvaltı isteyen bir çift geldi, yanımızda çalışan 19 yaşında bir kız sipariş aldı.
masaya son gelen simit tabağını çalışanımızın elinden sertçe çekerek aldı ve ben bunu gördüm, ne kadar yavaşsın ver artık şunu dediğini duydum ve o an masaya yaklaştım, sorun nedir dedim ben yardımcı olıyım, kadın işte çok yavaş servis vs kızcagaza orda laf vuruyo masada 18 20 çeşit kahvaltılık var ve ekmek var dedim sona kalan simit sizi bu denli sinirlendirdiyse buyrun sizi dışarı alalım dedim. kibarca kovdum, gık diyemeden cafeyi terk ettiler, kız ağlamaya başladı.
saygı saygı saygı...
ben de aynı sizin gibi yardımcı olmaya çalışırım masa toparlanırken. ama anlatmaya çalıştığım konu biraz farklı. sadece bu olay için demiyorum -ki bu olayda kızın suçu yok yeni gelmişti, adam zaten pasaklı sigara külünü bardağın içine atıyor- yani hiçbir sorun bile olmasa "getir şunu, çabuk ol, iyi sil şurayı, koş, hopla zıpla" gibi emir vermeleri, tepeden bakmaları çok kötü. mesela o garsonların çoğu yükseköğrenim görüyor. aralarında tıp öğrencileri var ama ilkokulu zar zor bitirmiş adam sırf cebinde parası var diye, ya da koca parası yiyen bir kezban bu insanları kendilerinden aşağıda görüyorlar. en basiti doktora ya da komisere düğmelerini ilikleyecek beyfendi hanımefendi çekecek kişiler bu insanlara "sen" diye hitap edebiliyorlar. bu bile başlı başına saygısızlık. memlekette herkes birilerini ezme derdinde. zamanında ben de garsonluk yaptım, bu riyakarlığı ordan biliyorum.Ben masayı bazen kendim siliyorum, ama nasıl, mekan çok kalabalıksa, kuyruk varsa, adama bakıyorum adam tek başına bütün masaları silmeye çalışıyor, ve ben onu görüyorum, ve benim oturduğum masaya sira gelemicek, farkediyorum, o zaman çantamdan ıslak mendilimi çıkarıp ben siliyorum,şimdi burda şuna değinmek istiyorum eğer yoğunluk varda gelemiyorsa yada, diyer müşterilere, bişeyler hazırlamakla falan meşgulse, tamam,ama arkadaşlarıyla sohbete tutulmuş,müşteriyle ilgilenmiyorsa, tabiki orada patronu onu uyarmalı, güzel bir dil ile,genelde gençlere bişey diyemem ergenlik dönemleri oluyor,biliyorsunuz, ergenlik dönemi tam kişiliğin oluşma yaşıdır.bu yüzden bu yaşlardakilere çok bişey diyemem,ama 30 yaşında bir garsondan kesinlikle kibarlık beklerim, özen beklerim,ama oda yoğunluktan dolayı yetişemiyorsa ,ve ben bunu görüyorsam, başka müşterilerle meşgulse, kesinlikle bişey diyemem![]()
Bu yaptığınızdan gerçekten utanmadiniz mi?Çıkarken eşim. O zamanlar sevdiceğim:)) onun yanında rezil etti. Çok utandım. Kıza bahşiş bırakıyordu. Bu sokak faresine bahşiş yok! Önce hizmet etmeyi öğrencek! Terbiyesiz dedim. Bahşişi aldım cebime koydum:))) herkes duydu. Bi daha kimseye öyle davranamaz. Bence çok iyi yaptım. Soruma kibarca cevap verebilirdi. Bilmediğimi başta söylemiştim:)))
Hayır. O beni aşağılamaya çalışırken neden utanmadı? Hadsiz pislik. Keşke daha çok saydırsaydım.Bu yaptığınızdan gerçekten utanmadiniz mi?
İnsanlar ya konuşmayı terbiyeyi duracakları yeri öğrenecekler! Ya da ben ve benim gibiler onları rezil edecek öyle öğrenecekler.Bu yaptığınızdan gerçekten utanmadiniz mi?
Müşteri her zaman haklı değildir dimi :)sahibi olduğumuz cafede, serpme kahvaltı isteyen bir çift geldi, yanımızda çalışan 19 yaşında bir kız sipariş aldı.
masaya son gelen simit tabağını çalışanımızın elinden sertçe çekerek aldı ve ben bunu gördüm, ne kadar yavaşsın ver artık şunu dediğini duydum ve o an masaya yaklaştım, sorun nedir dedim ben yardımcı olıyım, kadın işte çok yavaş servis vs kızcagaza orda laf vuruyo masada 18 20 çeşit kahvaltılık var ve ekmek var dedim sona kalan simit sizi bu denli sinirlendirdiyse buyrun sizi dışarı alalım dedim. kibarca kovdum, gık diyemeden cafeyi terk ettiler, kız ağlamaya başladı.
saygı saygı saygı...