- 4 Ağustos 2023
- 130
- 14
- 13
- Konu Sahibi lxldurittolxl
-
Öncelikle bu yeni tespitlerin ingilizce jargonla hayat bulmasına bi nebze bozuğum, türkçe bir karşılığı varsa ve bilen yazarsa çok sevinirim. Görmezden gelme, yok sayma da diyebiliriz hoş. Sonrasında, burda önemli olan çözmeye çalışması ve sizin zaman vermeniz. Yani bir problemi farkettiniz ve direk boşanalım bitirelimden ziyade mantıklı olan karşı tarafa çözmesi için zaman vermeniz ve gözlemde bulunmanızdır. Bu hem ilişkiyi kurtarmak için elinizden geleni yaptıgınızı belirten bir davranıştır. Hem karşı taraf düzelmediğinde
"E ben sana fırsat verdim, zaman tanıdım sen aynısın" diyebilmenizi ve etrafa karşı ( siz yazdığınız için) elinizin güçlü olmasını sağlar. Psikolojik şiddet ile ilgili Tülay Kök'ü dinlemenizi tavsiye ederim.
Yok anlamlarını biliyorum sadece biz direk nasıl ifade edebiliriz diye düşündüm.Gaslighting kişiyi kendine sorgulatıp bir çeşit manipülasyon yöntemi olarak biliyorum. Kendini suçlu hissettirme algı değiştirme bence özetle.
Yok anlamlarını biliyorum sadece biz direk nasıl ifade edebiliriz diye düşündüm.
Söylediği şeyleri öyle demedim sen kafanda kuruyorsun demesi hayır öyle demedim şöyle dedim diye konuyu farklı bir yere çekmesi yaşanmış bir olayı çarpıtarak değiştirerek anlatması ya da ben öyle bir şey hatırlamıyorum demesi örnek bir gün şöyle bir olay yaşadık bana çakmak atar gibi yaptı kafamı çevirdim sen ne yaptığını sanıyorsun dedim kağıttı elimdeki şaka yaptım bunda ne var dedi bugün o olayda da gaslighting yaptığını kabul etti zaten emindim ama o an yüzüne odaklanmış çok önemli bir şeyi anlatıyordum tüm dikkatim bu konu üzerineydi . Bana her gün çikolata alır çekmeceye koyar ben bulurum bir gün ben görmeden bunu her gün nasıl buraya koyuyorsun dedim sen görmeden daha neler neler yapıyorum dedi sürekli bir şüphe tohumu eker içime aldatma vs bir şey yakalamadım hiç sosyal medya hesaplarını tel şifresini falan biliyorum maddi olarak da isteklerimi yerine getirir ama psikolojim alt üst oldu kendimden şüphe etmekten ve beni sinir edip sanki bu benim psikolojimden kaynaklıymış gibi abartıyormuşum gibi davranmasındanEski konunuzu simdi hatırladım esinizin gecmisine takılmıstınız, gaslighting derecesinde size neler yapıyor biraz detaylandırabilir misiniz?
Zaten bi erkek öyle demedim, kafanda kuruyosun gibi seyler söylüyosa kafanızda kurduklarınızın hepsi gercektir o zaman. Psikolojik olarak altüst olmussunuz.Söylediği şeyleri öyle demedim sen kafanda kuruyorsun demesi hayır öyle demedim şöyle dedim diye konuyu farklı bir yere çekmesi yaşanmış bir olayı çarpıtarak değiştirerek anlatması ya da ben öyle bir şey hatırlamıyorum demesi örnek bir gün şöyle bir olay yaşadık bana çakmak atar gibi yaptı kafamı çevirdim sen ne yaptığını sanıyorsun dedim kağıttı elimdeki şaka yaptım bunda ne var dedi bugün o olayda da gaslighting yaptığını kabul etti zaten emindim ama o an yüzüne odaklanmış çok önemli bir şeyi anlatıyordum tüm dikkatim bu konu üzerineydi . Bana her gün çikolata alır çekmeceye koyar ben bulurum bir gün ben görmeden bunu her gün nasıl buraya koyuyorsun dedim sen görmeden daha neler neler yapıyorum dedi sürekli bir şüphe tohumu eker içime aldatma vs bir şey yakalamadım hiç sosyal medya hesaplarını tel şifresini falan biliyorum maddi olarak da isteklerimi yerine getirir ama psikolojim alt üst oldu kendimden şüphe etmekten ve beni sinir edip sanki bu benim psikolojimden kaynaklıymış gibi abartıyormuşum gibi davranmasından
Evet o kadar mahvoldum ki kimseye güvenip anlatamıyırum bile çok içime kapandım . Süreci nasıl sağlıklı yürüyebilirim bir öneriniz varsa bekliyorum .Zaten bi erkek öyle demedim, kafanda kuruyosun gibi seyler söylüyosa kafanızda kurduklarınızın hepsi gercektir o zaman. Psikolojik olarak altüst olmussunuz.
Gaslighting uygulayan bir adamla saglıklı bir sürec yürütemezsiniz ki, ben ugrasmadan dehledim mesela zaman kaybı.Evet o kadar mahvoldum ki kimseye güvenip anlatamıyırum bile çok içime kapandım . Süreci nasıl sağlıklı yürüyebilirim bir öneriniz varsa bekliyorum .
Ooo ben bunu çok yaparım. Yavaştan konudan sıvışayım en iyisi.Gaslighting kişiyi kendine sorgulatıp bir çeşit manipülasyon yöntemi olarak biliyorum. Kendini suçlu hissettirme algı değiştirme bence özetle.
Off biliyorum bu duyguyu benim eski sevgilimde bana yapiyodu bu kadar net olmasa da mesela yalvariyodu yeminler ediyordu kavga ediyorduk yine aynısı oluyodu e gene aynısını diyosun dediğimde hayır öteki sefer öyle demedim böyle değildi bu baskaydi diyor halbuki o zamanda Kur'an'a yemin ediyodu o günde ediyordu. Yada hafifçe iteklediginde itmedim diyoduSöylediği şeyleri öyle demedim sen kafanda kuruyorsun demesi hayır öyle demedim şöyle dedim diye konuyu farklı bir yere çekmesi yaşanmış bir olayı çarpıtarak değiştirerek anlatması ya da ben öyle bir şey hatırlamıyorum demesi örnek bir gün şöyle bir olay yaşadık bana çakmak atar gibi yaptı kafamı çevirdim sen ne yaptığını sanıyorsun dedim kağıttı elimdeki şaka yaptım bunda ne var dedi bugün o olayda da gaslighting yaptığını kabul etti zaten emindim ama o an yüzüne odaklanmış çok önemli bir şeyi anlatıyordum tüm dikkatim bu konu üzerineydi . Bana her gün çikolata alır çekmeceye koyar ben bulurum bir gün ben görmeden bunu her gün nasıl buraya koyuyorsun dedim sen görmeden daha neler neler yapıyorum dedi sürekli bir şüphe tohumu eker içime aldatma vs bir şey yakalamadım hiç sosyal medya hesaplarını tel şifresini falan biliyorum maddi olarak da isteklerimi yerine getirir ama psikolojim alt üst oldu kendimden şüphe etmekten ve beni sinir edip sanki bu benim psikolojimden kaynaklıymış gibi abartıyormuşum gibi davranmasından
Evet bu itme meselesini ben de yşadım kesinlikle. Unuttuğum bir olaydı hatırladım . Konduramamıştım bu kadarını da bilerek yapmıyordur heralde diye ama bugün gaslighting yaptığını kabul ettiğinden artık tüm şüphelerimden eminim diyebilirimOff biliyorum bu duyguyu benim eski sevgilimde bana yapiyodu bu kadar net olmasa da mesela yalvariyodu yeminler ediyordu kavga ediyorduk yine aynısı oluyodu e gene aynısını diyosun dediğimde hayır öteki sefer öyle demedim böyle değildi bu baskaydi diyor halbuki o zamanda Kur'an'a yemin ediyodu o günde ediyordu. Yada hafifçe iteklediginde itmedim diyodu
Ooo ben bunu çok yaparım. Yavaştan konudan sıvışayım en iyisi.
Yada bı söz söylüyordu öyle demedim diyodu bunun gibiEvet bu itme meselesini ben de yşadım kesinlikle. Unuttuğum bir olaydı hatırladım . Konduramamıştım bu kadarını da bilerek yapmıyordur heralde diye ama bugün gaslighting yaptığını kabul ettiğinden artık tüm şüphelerimden eminim diyebilirim
Tedavi olun önerileri loading..Bende az değilim haaadamın gaslightingden girer lovebombinginden çıkarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?