Gaslighting mağduruyum

gaslighting yapan insanların düzeleceğini hiç sanmıyorum. Boşuna beklemeyin ve yolları ayırın

Allah aşkına bu ne demek, biri Türkçesini açıklasın. Böyle diyince daha mı havalı oluyor? Bundan sonra forever ingiliççe konuşacağım, göreceksiniz.
Aslında özellikle Türkçe'sini kullanmamak değil.. Türkçe karşılığı yok da, ondan. Yani kelime olarak Türkçe'de manalı bir karşılığı yok.
Ama açıklaması; "Bir insanı kendi akıl sağlığından şüpheye düşürecek kadar manipüle etmek. "Ben öyle demedim yanlış hatırlıyorsun, öyle yapmadım yanlış hatırlıyorsun, bunu buraya kendin koydun yanlış hatırlıyorsun...vs" gibi bilerek yapılan hatalı yönlendirmelerle kişiyi paranoyaya ve kendinden şüphe etmeye yönlendirir.

Not: "Gaslight", "Gaz Yağı Lambası" demek. Bu manipülasyon yöntemi de bu adı 1937'de Amerika'da oynanmış bir tiyatro oyunundan almış. Oyunun adı "Gaslight" ve baş karakteri karısını bu tip yöntemlerle manipüle eden bir adam. Buradan yola çıkarak bu yöntemlerin hepsine "Gaslighting" denmiş.

Adamin amaci neymis bunu da acikladi mi size?Sizi duygusal olarak cokuntuye ugratmak mi?Hasta etmek mi?Kukla etmek mi?Derdi neymis.Sizi sevmiyor ve asla iyiliginizi dusunmuyor.Manipulasyonlara devam edip hayatinizi karartacak.Bence ayrilin.

Adamin amaci neymis bunu da acikladi mi size?Sizi duygusal olarak cokuntuye ugratmak mi?Hasta etmek mi?Kukla etmek mi?Derdi neymis.Sizi sevmiyor ve asla iyiliginizi dusunmuyor.Manipulasyonlara devam edip hayatinizi karartacak.Bence ayrilin.
Soruyorum inanın cevabını alamadım hala bilmiyorum ağzımdan öyle çıkıyo suçlu durumuna düşmemek için yapıyorum suçlu durumuna düşersem beni sevmezsin vs vs diyor.

Lovebombing, gaslighting, çevreden soyutlama ardından sizi kaybedince olta atıp yemleme onun adı neydi balık tutma gibi bisi ingilizcesi.. e adam bildiğin narsist kişilik bozukluğunun tam olarak tüm maddelerini yapiyor ardından da bilerek yapmiyorum diyor. Yani ek madde inkar ve kurban rolü oynama. Narsist bir adamla evli olabilirsiniz?

Dimdik durun durmaya çalışın..sizi daha fazla yıpratmasına izin vermeyin..eşinizin bu manipülasyonları yapmasının sorumlusu siz değilsiniz kendi karaktersizliği..yolunuz açık olsun inşallah

Gaslighting bir psikolojik şiddet türüdür ve şiddet uygulayan erkek değişmez. Boşanma korkusuyla bir zaman bastırır kendini frenler ama şiddet çekirdeği içinde hep durur. Ben inanmıyorum aksine

Aileniz nasıl size inanmaz ya siz onlarin çocuğusunuz onlar baktı büyüttü sizin yalan söylemeyeceginizi akıl edemiyorlarmi..kaç senelik kızlarina inanmayacak elin sonradan gelmiş adamına inanacak ailem yok oylr bir dünya bunun arkasına siginmayin ailenize anlatın herşeyi dışardan tabi hersey güllük gülistanlık olur gelde benim yaşadıklarımı görün deyin inanmazlarsada kendinleri bilir

Narsistlerde oluyor bu nezaket ve akılla oynama işi. Ayrılın düzelmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…