Gaslighting’e uğramak

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Öncelikle gaslighting karşınızdaki kişinin sizi sürekli olarak manipüle etmesi, beyin yıkaması ve böylece sizin kendinize olan güveninizi, kimlik anlayışınızı ve özsaygınızı yıkarak sizi kendine köle haline getirmeyi sağlıyor.

1- Size sürekli kusurlarınızı hatırlatır
2- Kendinizi sıklıkla güvensiz ve belirsizlikte hissedersiniz
3- Gaslightnig uygulayan kişi kusurlarını asla kabul etmez, eleştirilirse öfkelenir
4- Kendi kendinizi aşağılayacak şeyler söyler, düşünürsünüz
5- Gaslighting uygulayanın davranışlarına rağmen, yine de onun tarafından kabul edilmek, onaylanmak istersiniz çünkü size hatalı hep siz olduğunuzu söyler
6- Çevrenizde başka seveceğiniz aile bireyi arkadaş istemez, onları size karşı kötüler, böylece sadece onu dinlemenizi ister
7- Kendinizi sıkışmış ve yalnız hissedersiniz

Bir dönem gashligthinge uğramış biri olarak sizi bilgilendirmek istedim, hani diyorlar ya psikolojinizin bozuk olduğunu düşünmeden önce etrafınızda ki insanların aşağılık Kişiler olmadığından emin olun, aynen öyle.
Ben bu adamdan kurtuldum tabiki iletişime çok geçmeye çalıştı ama izin vermedim, şimdi başkasıyla evliyim ve mutluyum, kişiliğime verdiği zararlarıysa hala atlatmaya çalışıyorum. Gaslightinge her an maruz kalabiliriz sadece sevgili eş değil ailede malesef veya eş ailesi, temkinli olun iyi günler

Eşimi okudum..

Çok yakın arkadaşım böyleydi ama ona asla boyun eğmiyrdum bu yüzden delirip beni heryerden engeller sonra hiç bişey olmamış gibi konuşmaya devam ederdi bende kin tutabilen biri olmadığım için barışırdım annem nefret ederdi ondan evimize gelmesini istemezdi en son güzel bir şekilde arkadaşlığımızın bittiğini onunla ggörüşmek istemediimi söyledim yine sinirden kudurdu bir kaç kere yazdı aradı cevap vermedim 1 sene olacak gayet rahatım en ufak özlemedim kendisini doktora gitmesi gerekiyordu ama hiç kabul etmedi yapacak bişey yok herkes yoluna

3- Gaslightnig uygulayan kişi kusurlarını asla kabul etmez, eleştirilirse öfkelenir:hep kendi doğrudur.
4- Kendi kendinizi aşağılayacak şeyler söyler, düşünürsünüz: kötü düşünmediğiniz için kenıdnız saf salak hıssedersınız
6- Çevrenizde başka seveceğiniz aile bireyi arkadaş istemez, onları size karşı kötüler, böylece sadece onu dinlemenizi ister: olsa bıle hemen her gün kötüler.ama gıder kendı konuşur kendi kötülememiş gibi.
7- Kendinizi sıkışmış ve yalnız hissedersiniz: kendınızı ınsanlardan uzak tutarsınız.guven duymamayı öğretmiştir iki yüzlülüğünden dolayı

Biraz eksik bir bilgilendirme olmuş. Gaslighting sadece eleştirip, aşağılamaktan ibaret değil

Tüm bunları Kendi öz annem yıllarca uyguladı hala uyguluyor, ben alttan almayan asi agresif karakter oldum çıktım.... Sinir harbi yaşadım, şu an onla yaşıyorum, mümkün olduğu kadar onunla sohbet etmiyorum artık.... Yani bide şu var eş ve eş ailesi kendi ailen kdr can acıtmıyor emin ol

Sevgili eş olunca hayatından kesinlikle çıkarmayı öneriyorlar da, aile olunca bir danışmana danışmak gerek, cok zor bir durum

Gaslighting narsizm in de kişilik özelliklerinden biri. Sadece sözler değil, bazen gözlerle bile konuşuyorlar, aşağılıyorlar, eziyorlar.

evet, çok ciddi bir konu aslında, ailede, eşte, işte Hep karşılaşılabilir ve hayatı zindan ederler.

aile içinde olduğunda rol dağılımı yaparlar Genelde. Biri günah keçisi olur, hep suçlanır, biri gözdesidir, hep övülür, biri ezilir, arada bir rolünün dışına çıkmak isteyen olursa, roller değiştirilir filan. Ona bağımlı yaşamanızı ister. Kurbanlarını da daha çok savunmasız, yumuşak huylu, desteği olmayan kişilerden seçer.

evlerden Irak, iyi ki kurtulmuşsunuz.

Bu tip bir adamla tanışmıştım
Resmen aşağılıyordu
Alttan almam valla hiç
Verdim cevabını
Bana diyordu senle yapabilirdik ama dik gidiyorsun bana pardon beni aşağılamana izin mi vericektim ?
Efendi ol bir kadına iltifat et kur yap
Yok aşağılıyor kendince habire
Kendisi profesör bu arada
Valla hiç işim olmaz
Ben dünyaya sevmeye sevilmeye geldim
Narsitsim deyip övünüyordu bu kişilik bozukluğu bir kere
Çok zeki bir adamdı kendini geliştirmiş tam bir kariyer adamı ama onla değil ben kimse mutlu olamaz.
Allahtan başta kendini gösterdi biraz kızdırınca onu da bağlanmadan bitti
Hoş ben bu tip insanların peşinden gitmem Allah korusun diyeyim
Bir kitap okumuştum oradaki adama benzettim ve soğudum..,

Zaten genellikle boş bulunan hayatta birşey görmemiş masum insanları seçiyorlar, mesela sizin yerinizde başkası olsa devam edip maruz kalacaktı

Bende dikim ve annem hep aşağılar hakaret eder, arada babam da yapar, eskisi gibi umursamıyorum .

Hangi kitap? Ben de okumayi cok isterim. Bir sakincasi yoksa yazarsaniz cok sevinirim.

Hangi kitap? Ben de okumayi cok isterim. Bir sakincasi yoksa yazarsaniz cok
Susanna Tamaro yanıtla beni
3 öykü var kitapta 2.olanı sanırım
Böyle güçlü bir aileden gelen zengin bir adam orta sınıf bir aileden gelen bir kızla evleniyor
Evliliklerini anlatıyor.adam piskopat resmen
Duygusal bir hikayeydi etkilenmiştim
Narsist aşırı kıskanç biriydi adam
O görüştüğüm adama benzetmiştim ben o yüzden de adamdan soğudum zaten
Uğraşamam böyle tiplerle
Bunlar insanın hayatını bitirir valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…