Bebek Beslenmesi Gaz için tecrübe ettiklerim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

silvara2

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
17
14
38
Kızlar merhaba,

Tecrübe ettiğim bazı şeyleri sizlerle paylaşmak için bu konuyu açtım. :) Çoğu annenin problemi bu gaz...
Çok yeni anneyim (50 günlük) ama malum çaresizlikten herşeyi okuyup, izliyorum. O ağlayınca ilk başlarda çok panik olurdum hatta 3 haftalıkken ilk gaz ağrıları başladığında onunla birlikte ağladığımı bilirim. O kadar çaresiz ve o kadar canı acıyor ki malum lohusa hormonlarımla ben de ağlıyordum. :KK17:Şimdi en azından birkaç işime yarayan metod keşfettim. Ben gaz için "Üç harfli" diyorum çünkü ne zaman "Ay bugün çok gazı olmadı" desem o sırada oğlum ayaklarını karnına çekerek kıpkırmızı kesiliyor :KK43:.

Buyrun bendekiler;

1- Damlalar damlalar :KK45:: Öncelikle ben doktorumuzun yönlendirmesi ile Biogaia ve Zinco damla kullanıyorum. Bunu baştan belirteyim ama okuduğum ve gördüğüm kadarıyla her damla her bebekte işe yaramıyor. Hatta doktorumuz ilaçları reçete ederken eğer 1 hafta sonra azalma görmezsen gel, değiştirelim demişti. Ama biz mutluluğu ilkinde bulduk diye düşünüyorum çünkü %50 azalmıştı 1 hafta sonra...

2-Masaj :spor:: Herkes bahsediyor ama gerçekten de önemli. Gaz sancısı olmasa da ben oğluma 2 bez değiştirmede bir mutlaka masaj yapıyorum. Burada detaylı anlatmak yerine direk yaptığım masaj rutinin aynısının videosunu paylaşıyorum:
Ayşe hanımın bahsettiği tüm bu manevraları yapınca oğlum masaj sırasında gazını çıkarıyor (3 masajda bir)
Ancak masaj sırasında çıkarmasa bile ben gazı çıkışa yönlendirmek için inanılmaz yardımcı olduğunu düşünüyorum. Birde ben tatlı elma yağı kullanıyorum, bence bir faydası yok ama çok güzel kokuyor.

3- Banyo :temizlik:: Oğlumun çok gazı tuttuğunda temizleme amaçlı değil yalnızca sıcağa yakın ılık sulu küvetin içinde bekletiyorum. O sırada eşiniz ya da başka biri de bacaklarını suyun içinde bacaklarını karnına doğru iterse süper olur ama ılık suda durması bile gazları çıkışa ittiriyor bence. Bu arada bence kolik bebekler için banyo inanılmaz etkili zaten. Bebek bir yana, sıcak ve sakin bir küvete hiçbirimiz hayır demeyiz :super: Bu arada önemle belirtiym bunu 10 dakikadan fazla yapmıyorum üşütür diye zaten başını da sokmuyorum. Üşütmemesi için önemli nokta vücuduna su değen yerleri herzaman suyun altında tutmak.

4- Tutuş pozisyonu:anne:: Benim oğluma da özel olabilir ama "Tiger in the tree" pozisyonuna ne zaman alsam prıtlıyor böcüğüm. Linkini buyrun:
Bu pozisyonda bi 10 dk sağ sol sallıyorum. Elim de popuşunda olduğu için pırtları hissediyorum zaten (hissetmesinde kokusu gelir zaten :KK70:. Bu arada bu pozisyonda çıkardığı gazdan sonra eğer karnı tok altı temiz ve uyku saatiyse pırttan sonra uyuyor.
Bunun dışında bizim canavar yüzüstü yatmaya bayılıyor, kafasını da rahatça çevirdiği için %70 öyle uyuyor. Yalnızca geceleri sırtüstü yatırıyorum. Yüzüstü yatarken de poposunu dikip pırtlamaya çalışıyor.

Bir de evde pilates topunuz varsa bence bebeği kucağınıza alıp çok hafif hoplamak da işe yarıyor.

Benim tecrübelerim şimdilik bu kadar. Dediğim gibi 50 günlük anneyim ama yine de paylaşmak istedim. Çok tecrübeli anne var ama kimin işine yarasa mutlu olurum. Tabi ilerleyen günlerde yeni şeyler keşfedersem paylaşırım.

Herkese bol uykulu, üç harfsiz ve bol sütlü günler :dua:
 
X