- Konu Sahibi TesterTester
-
Aynı sorunu yıllardır çekiyorum. Ne tahlilller, endoskopiler,kolonoskopiler yaptırdım ıııhhh olmuyor. İrritabl kolon sendromu denilen bir rahatsızlık bu. Şikayetlerin çok arttığı dönemler de gaz giderici ve probiyotik tabletler şikayetleri bir nebze de olsa azaltabiliyor.
slm, aynen benim de asırı gaz sorunum var,karnımdan sesler gelmese de surekli bir siskinlik ve gaz sorunum var. bunun icin tıbbi ilac almak istemiyorum,bitkisel yöntemlerle cozmek istedim.gaz sorunu icin günde 2 kez rezene cayı icmek iyi gelirmis diye ögrendim.icmeye basladım ancak bir haftadır pek bi degisiklik yok.
bu sorunu yasayan ve cozmus olan ya da bildigi birseyler olan baskaları varsa önerilerini yazabilir mi lutfen?
bagirsak sendromunun tipik belirtisi gaz sorunu..evim disinda bir yerde kesinlikle yemek yiyemezdim karnim siser diye ozelliklede aksam saatlerinde baska bir yerdeysem yine sorun olur mu diye dusunur kendimi stres yapardim bu yuzdende tekrar siserdim..sosyal yada is ortaminda muthis sorun cikariyor..karniniz kocaman sisiyor gurultular cikartiyor..uzulunce birde heyecanlaninca oluyordu bende..senağlamauzun zamanimi aldi ama gecti..saat 6-7 den sonra kesinlikle yemek yemeyin yediklerinize de cok dikkat edin once..a.ssigara,alkol,cikolata,tursu,limon asitli-yagli gidalar,kizartmadan kesinlikle uzak durun..sebzeleri cig tuketmeyin...stres yapmamaya calisin..duzenli egzersizler yapin mideniz rahatlar,gaz ve kabizlik sorununuz zamanla cozulur ve bagisiklik sisteminiz kuvvetlenir..birde bana muz cok iyi geliyordu.sabahlari mide ilacim var o asit salgisini duzenliyor..hayat kurtaricim gibi birseydi bu ilac..:hooray:
rezene cayi ve muskat cayi yapin ikiside gaz icin birebirdir..:1rolleyes:
Merhaba uzun zaman olmuş konu acilali ama yinede yazmak istedim. Evt bagirsak mantarı yapıyor bu şikayetleri. adı da candida albicans. Bir çok doktor ile konuştum bu mantarı ama ne yazıkki çoğunun haberi bile yok bundan. ben 6 yıldır gaz sorunu ile savaşıyorum. gaita tahlili ile teşhis konulabiliyormus.slm kızlar benimde midemde ve bağırsaklarımda aşırı gaz ve guruldama var sürekli gaz çıkarma isteği duyuyorum özellikle akşam yemeğinden sonra. gaz sancısı kalbime sırtıma vuruyor midemde kramp oluyor. doktor ibs teşhisi koydu ilaç verdi ama fayda görmedim(.....) bazı yiyecekleri yasakladı( bazı derken birçoğunu yasakladı aç durmam gerek) ama mümkün deilki yememek. bide uzun yolculuğa çıkamıyorum ishal oluyorum barsaklarım acayip bozuluyor. stres çok etkiliyor kilolu biri değilim ama midemin şişkinliği çok kötü görünüyor. nasıl çare bulucaz bu derde kurtulan varmı bu hastalıktan? nette yaptığım araştırmalarda bağırsak mantarı falan diyor mantar olabilirmi acaba?
candida albicans mantarı araştırın lütfen.kızlar son on gündür burnumda bir kaşıntı bağırsaklarımda bir kokulu gaz özellikle akşam yemeklerdensonra .... bu ara kabızlıkda var biraz tuvalete hergün çıksam bile karnımın gurultusu ve gaz hiç dinmiyor hele o burnum nasıl yanıyor ve kaşınıyor anlatamam ilk yaşadığım bir olay değil daha önceki senelerde de çok başıma geldi ..çok doktorlara gittim gaita testi falan yapıldı .birşey çıkmıyor ama ben naaapıyım şimdi sosyal hayatım mahfolduu lütfen yardım:
Psikolojik büyük ihtimalle daha fazla stres yapma gaz geldiği anda karnını okşayıp daha doğrusu elini üstünde masaj yapar gibi gezdir gazın çıkmayacağını hayal et kendine güven gelmezkendimi çok kötü hissediyorum kendimden nefret ediyorum kendimi hiçbir şekilde teselli edemiyorum çok utanıyorum evden dışarı adımımı atmak istemiyorum nolur yardım edin bana ölmek istiyorum niye bu dert beni buldu ki çok zor durumdayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?