Anlayamadım gerçekten, bunca saat geçti sabah 4ten beri en az 20 saat geçti nasıl gidememişler

Bu enkaz kaldırmanın hemen başlaması gerekiyordu ki, gün batmadan bitsin yoksa sağ kalan insanlar enkazlarda donarak ölecekler
Maalesef arama kurtarma, sağlık ve yardım ekiplerinde arkadaşlarım var. Bebek sebebiyle ben gidemedim. Ancak böyle bir felaket görmedik diyorlar. Dün sabah çıkan ekipler 4x4ler ile bile geçemediler. Yollar neredeyse katlanmış. Ta akşam varabildiler 4,5-5 saatte vardığımız yol 12 saat belki daha da fazla sürmüş.
Gidince de can pazarı.
Özellikle Hatay'ı ulaşımı çok çok olmuş. Çoğunluğu Hatay'a gitti benim tanıdıklarımın.
O kadar çok ihtiyaç var ki ne insan, ne ekipman yeterli gelmemiş ilk etapta.
Gece tekrar çıktı enkazlar için araçların sayılarını arttırdılar.
Bölgede 6000'e yakın bina yıkılmış o da tesbit edilip yansıtılan rakam.
Her biri için 20-30 kişi çalışsa...
Bilmeyen insanlarda yapamaz.
Ya arama kurtarma bilecek ya inşaat ustası olacak açık ve net. Sağlık görevlisi, aşçısı vs...
İnanılmaz bir insan gücü lazım.
Sistemsiz de gidilmiyor işte.
İzmir depreminde enkazın kaldırılma sürecini göz önüne alınca bir günde bitmesi mümkün değil. Maalesef. Keşke mümkün olsa.
Ki nüfusun çok yoğun olduğu bir bölge.
Allah yardımcımız olsun.
Açlık, susuzluk bir yana da dediğin gibi soğuktan ölmesin insanlar en çok korktuğum.
Eşim şehrimizdeki yardım koordinasyonunda, inanılmaz ayni bağış var. Ulaştırılabilirler umarım hepsini bir an önce.
Yollar bu tarafta kar, buz. Bir taraftan belediyeler onu açıyor bir taraftan tırların ardı arkası kesilmeden çıkarıyorlar.
Antep, Maraş bugün bir miktar daha düzene gidip insanlara yiyecek, içecek, kıyafet dağıtımı ulaşmaya başlamış. Tedavileri ile ilgili aksiyon almaya başlamışlar.
Şu süreçte kendi adıma sadece dua edip, yardımlar noktasında yönlendirme yapabilmek oldu.