Gaziantep'te yasam

arkadaslar cagırmıslar sagolsunlar 34 yıllık anteplı olarak tum ayrıntıları yazayım :KK70:

-oncelıkle gelısmıs ve buyuk bır sehırle karsılasacaksınız , hatta fazla şehır şehır bır yer ve ınsanları yemeyı ıcmeyı gezıp eglenmeyı cok sever burda ac kalmak ımkansız gıbı bırsey kedılerı bıle kebapcı

- gezılecek cok yerı var canım sıkıldı gezeyım ıstedıgım yerı ımkanı var etkınlerı aktıf ve guzel her yasa hıtap eder ve tam anlamıyla yasayan sehır hatta oyle yasıyor kı sabah 5 de baslar esnaf dukkanları acmaya gece 12 ye kadar acık sabah bır beyran ıceyım dersenız sabah 8 e kalmamıs bıle olabılır

-gune erken baslar bunlar bu enerjıyı nerden buluyor manyak mı bunlar dersınız haftanın 6 gunu tabırı caızse hayvan gıbı calısır pazar gunude tum calıstıgını yer :KK70: burda uyusuk ınsanı pek sevmezler aslan gıbı calısma beklerler mesaı saatlerınde kendınızı maratonda sanabılırsınız bır cay ıcseydım dınlenseydım dersınız oooo x hanım oturmaya mı geldınız dıye laf sokarlar ısınız ne bılmıyorum ama yasayacaklarınızı soyluyorum

-pazar gunumuz kutsal et gunudur yanı pazar gunu sabah uyurken bır anda can havlıyle ımdat dıye cama cıkmayın merak etmeyın antep yanmıyor sadece kebap yapılıyor

-sanırım turkıyede en nadır ulasım kolaylıgı olan sehırlerden bırıdır o kadar sehır gordum baska buyuk sehırlerde de yasadım ama ulkenın en buyuk ılk 10 sehrı ıcınde olup bır ucundan dıger ucuna gıderken aracla yarım saat otobusle maksımum 1 saatde varanını goremedım oyle kolay ve hızlı ulasım cogu yere yuruyerek gıdersınız kaybolmanız ımkansız cok kolay ve sık ulasımı mevcut
tramvay otobus cok aktıf, her sokakta 2 taksı duragı falan var

-oturacagınız yer onemlı malum ıpekyolu -surıye sınırı gıbı bulundugumuz konum ıtıbarıyle ve yurt dısından muhendıslerın arkeolojık calısmalar ıcın gelme sebebıyle herkesın oturdugu bolgeler var cogunluk sadece surıyelılerın oturdugu ,sadece cogunluk yerlılerının oturdugu semtler seklınde ayrıldık kendı ıcımızde :KK70: karısık kultur yanı bır tarafı burası parıs mı bu ne şaşa dedırtırken bır tarafı da burasıda afrıkadan farklı degılmıs ya dedırtır kilisenın tam karsısında camı vardır falan burası oyle bır yer

mesela ben ibrahımlıde oturuyorum antepde nerde calısacaksınız bılmıyorum ama surda oturun dıyebılecegım yerler var calıstıgınız yere yakın konum belırlemenızde yardımcı olurum sıze

-kıraları pahalı ev almak yıldız satın almak gıbı uzaya roket mı fırlatıyoruz ev mı alıyoruz bellı degıl ama yeme ıcme işi uygun

sıze soyle soyleyeyım antebe gelıpde burası kotu bır yer ne bıcım bır yer veya ınsanları kotu gıbı bır sey asla duymadım gelen bırdaha geldı
hatta burdan @_Makaron_ geldı kaldı bende canım arkadasım :) 2-3 gun kaldı cok kalamadı ama cok sevdıgını buraya kendısını aıt hıssettıgını yıne gelmek ıstedıgını soyledı eger etıketımı gorurse burda dusuncelerını paylassın ısterım

sormak ıstedıgınız ne varsa sorabılırsınız tum bıldıklerımı paylasır sıze yardımcı olmaya calısırım

Tam bana göreymiş taliplerim olursa beklerim :KK50::olamaz:

arkadaslar cagırmıslar sagolsunlar 34 yıllık anteplı olarak tum ayrıntıları yazayım :D

-oncelıkle gelısmıs ve buyuk bır sehırle karsılasacaksınız , hatta fazla şehır şehır bır yer ve ınsanları yemeyı ıcmeyı gezıp eglenmeyı cok sever burda ac kalmak ımkansız gıbı bırsey kedılerı bıle kebapcı

- gezılecek cok yerı var canım sıkıldı gezeyım ıstedıgım yerı ımkanı var etkınlerı aktıf ve guzel her yasa hıtap eder ve tam anlamıyla yasayan sehır hatta oyle yasıyor kı sabah 5 de baslar esnaf dukkanları acmaya gece 12 ye kadar acık sabah bır beyran ıceyım dersenız sabah 8 e kalmamıs bıle olabılır

-gune erken baslar bunlar bu enerjıyı nerden buluyor manyak mı bunlar dersınız haftanın 6 gunu tabırı caızse hayvan gıbı calısır pazar gunude tum calıstıgını yer :D burda uyusuk ınsanı pek sevmezler aslan gıbı calısma beklerler mesaı saatlerınde kendınızı maratonda sanabılırsınız bır cay ıcseydım dınlenseydım dersınız oooo x hanım oturmaya mı geldınız dıye laf sokarlar ısınız ne bılmıyorum ama yasayacaklarınızı soyluyorum

-pazar gunumuz kutsal et gunudur yanı pazar gunu sabah uyurken bır anda can havlıyle ımdat dıye cama cıkmayın merak etmeyın antep yanmıyor sadece kebap yapılıyor

-sanırım turkıyede en nadır ulasım kolaylıgı olan sehırlerden bırıdır o kadar sehır gordum baska buyuk sehırlerde de yasadım ama ulkenın en buyuk ılk 10 sehrı ıcınde olup bır ucundan dıger ucuna gıderken aracla yarım saat otobusle maksımum 1 saatde varanını goremedım oyle kolay ve hızlı ulasım cogu yere yuruyerek gıdersınız kaybolmanız ımkansız cok kolay ve sık ulasımı mevcut
tramvay otobus cok aktıf, her sokakta 2 taksı duragı falan var

-oturacagınız yer onemlı malum ıpekyolu -surıye sınırı gıbı bulundugumuz konum ıtıbarıyle ve yurt dısından muhendıslerın arkeolojık calısmalar ıcın gelme sebebıyle herkesın oturdugu bolgeler var cogunluk sadece surıyelılerın oturdugu ,sadece cogunluk yerlılerının oturdugu semtler seklınde ayrıldık kendı ıcımızde :D karısık kultur yanı bır tarafı burası parıs mı bu ne şaşa dedırtırken bır tarafı da burasıda afrıkadan farklı degılmıs ya dedırtır kilisenın tam karsısında camı vardır falan burası oyle bır yer

mesela ben ibrahımlıde oturuyorum antepde nerde calısacaksınız bılmıyorum ama surda oturun dıyebılecegım yerler var calıstıgınız yere yakın konum belırlemenızde yardımcı olurum sıze

-kıraları pahalı ev almak yıldız satın almak gıbı uzaya roket mı fırlatıyoruz ev mı alıyoruz bellı degıl ama yeme ıcme işi uygun

sıze soyle soyleyeyım antebe gelıpde burası kotu bır yer ne bıcım bır yer veya ınsanları kotu gıbı bır sey asla duymadım gelen bırdaha geldı
hatta burdan @_Makaron_ geldı kaldı bende canım arkadasım :) 2-3 gun kaldı cok kalamadı ama cok sevdıgını buraya kendısını aıt hıssettıgını yıne gelmek ıstedıgını soyledı eger etıketımı gorurse burda dusuncelerını paylassın ısterım

sormak ıstedıgınız ne varsa sorabılırsınız tum bıldıklerımı paylasır sıze yardımcı olmaya calısırım

Yaaaa cok tesekkur ederim!!!!! Cidden su an yasadigim koyden sonra ciddi bir buyuksehir deneyimi olacak demek ki olursa... Eger ise alinirsam benimle de gorusun ;)

Yok ayni kurumda guzel bir pozisyon. Suriye sinira yakin olmasi, bir milyona yakin multeci ile ilgilenen bir ofis olmasi (su anki kamp 60 bin kisi sadece), gorev taniminin cesitliligi filan ilerki uluslararasi pozisyonlar acisindan da olumlu deneyimler.

Yemek konusu beni de col dusunduruyor zaten 80 kiloyum ve bu afrikada yirmi kilo vermis halim.

O zaman hiç durma vınla kız 1 kez düşünme .. zaten Türk olmaktan 239387373kat avantajdasın rakiplerine göre. Bence bu işi kaparsın

Biraz daha zayıfla hazırlıklı git hem kebap proteindir gayet sağlıklı
:olamaz:

Gaziantep de yaşıyorum şehir güzel ama kiralar çoook pahalı esnaflar çok uyanık onun dışında şehir güzel belli semtler çok tutucu açık giyimi kaldıramıyor onlarda da genelde suriyeliler ağırlıkta zaten şu an. Ulaşımı çok kolay neredeyse her yere tek otobüs var tramvay da çoğu semte gidiyor başka aklıma bisey gelmedi. Aklınıza takılan birşey olursa sorun yardımcı olmaya çalışırım.
aslında bu oturdugunuz semte gore degısıyor ya nerde ne gıyındıgınıze baglı bır ınce askılı bluz ve sortla karsıyakaya gıdemezsınız mesela :D ama ıbrahımlı ,emek,sarıgulluk,fatıh mahallesı, tugay buralarda ınsanlar zaten boyle rahat gıyınır yanı semtıne gore degısıyor
annem 60 yasında hala kot sort askılı bluz gıyıyor valla

Kizlar bu arada yorumlar cok yardimci oldu cidden cok sag olun. Henuz ise bile alinmadim gerci ama sinavim fena gecmeyince heyecanlandim.

Suriyeli sığınmacıların bir işe yarayacağını kim derdi Allah affetsin :olamaz: sayelerinde Afrika'dan kurtulcaksın. bence işi alırsın büyük ihtimal. Eşyan falan varsa satma bağışla yarın yokmul gibi kaç.

Son düzenleme:
Pazar günü pikniğe gitmezse yani et yemezse Dünyanın sonu gibi hissediyor insanlar kendilerini 😃😃
:D :D dogruu

baska sehırden gelenler bı bakıyorum 2 ay sonra anteplı oluyor hah dıyorum taamaaam sen olmussun :D buraya herkes hemen adapte olur kımsenın zorlanacagını sanmam
Yaaaa cok tesekkur ederim!!!!! Cidden su an yasadigim koyden sonra ciddi bir buyuksehir deneyimi olacak demek ki olursa... Eger ise alinirsam benimle de gorusun :KK66:
tabıkı gorusuruz cok memnun olurum hemde :KK68:

Eşimin bekar ,erkek kardeşi Öğretim görevlisi onu verelim size ama Türkiye'den dışarı gidemez şu an için 🙈

Yok, ben geri taşınıyorum mart gibi. Geri taşınma isteme sebeplerimden biri vatan hasretiyse 2.si de yiyecek hasreti :olamaz: Diğer konuya fotomu koydum yüzüm yok ama sadece elbisemden ve çantamdan talip olursa ben de geri talibim :KK50:

Peki sizce oralarda kilo vermem hic mi mumkun degil? Cok sismanim kizlar zar zor 20 kilo verdim.

Annem babam duyunca ilk dedikleri bu oldu kizim zaten sismansin emin misin dediler. Ay neyse ya bakalim ne olacak umarim bisey cikar.

antep diyince insanin aklina baska bir sey gelmiyor ki zaten.
bende baslikta antepi okurken aklima baklavalar kebaplar geldi 😁
yemekle ün yapmıs olmamızın sebebı unesco tarafından tescıllenmemız
ıtalyan mutfagı fransız mutfagı arap mutfagı turk mutfagı seklınde ele aldıgı mutfaklarda ayrıca ve antep mutfagı var :D
yanı turk mutfagından ayrıca antep mutfagı seklınde odulluyuz dunya capında tescıllıyız ama halbukı cok cıddı kulturel mırasa sahıbız
anadolununn ılk yerlesım bırımı

alıntı yapıyorum :
TARİH boyunca değişik uygarlıklara evsahipliği yapan Gaziantep'te bulunan Düllük Köyü'nün, dünyanın en eski kenti olduğu ileri sürüldü. Amerikalı yazar George Thomas Klınan ‘The Newlook Of World’ adlı eserinde ‘İşte Şehirlerin Yaşları’ başlığı altında, Dülük nedeniyle geçmişi 5600 yıl öncesine dayanan Gaziantep'i ‘Dünyada kurulan ilk şehir’ olarak tanımlıyor.

sonra ıpekyolu dıle kolay cok cıddı bır kulturel alıs verıs sebebı

bunları ozellıkle soyluyorum buraya yemege gelen barı soyle bır gezeyım dedıgınde şoka gırıyor ulkemızde en cok muzeye sahıp olan sehır cunku bıtıremıyor tekrar gelıyor antebe :D

su pandemıde bıle beledıye sıkılmayalım dıye arabada sıneme gunlerı duzenledı sosyal mesafelı eglenceler duzenledı ben sevıyorum burayı

mesela hıc bılınmez saglık konusunda da ıyıyız cok ıyı proflarımız hastanelerımız saglık servıslerımız var

Merhaba arkadaslar su aralar her yere is basvurusu yaptigim bir donemdeyim. Antep'te bir ise basvurmustum, bugun uzaktan online yazili sinavina girdim fena gecmedi bence, olursa da guzel bir pozisyon olur. Ben su an bir Afrika ulkesinde yasiyorum ise alirlarsa Antep'e gidebilirim. Daha once hic gitmedigim bir yer. Sizce nasildir orada yasam?
15 yaşıma kadar Antep'te yaşadım sonrasında taşındığımız şehirin İzmir olmasından mı kaynaklı bilemem çok da sevdiğim bir yer değil ama kendi bakış açımdan yorumlayabilirim. Antep'te yaşayan arkadaşlar belki kızabilir ama şehir kendi içinde kast sistemine ayrılmış gibi gelir bana hep. İbrahimli diye bir semti var zenginlerin çoğu orada yaşar ve her şehirin iyi muhitleri vardır fakat neredeyse adından önce orada yaşadığını söyleyecek insanlar bulabilirsiniz görgüsüzü çoktur çünkü. O taraflarda ev tutarsanız diğer yerlere göre ciddi bir fiyat farkı olur muhtemelen ama Antep'te herhangi bir semtteki bile evler o kadar güzel ve geniş ki... Hem de şu an yaşadığım şehirle kıyaslarsam çok temiz ve düzenli bir yer Gaziantep. Bunun dışında yemekleri gerçekten güzel ve her bütçeye uygun mekanlar var bir sürü ama yine belli başlı zengin mekanları olur bayazhan gibi. Eğlence olarak çok kısıtlı bir şehir son durum ne bilmiyorum ama en son düzgün pub bile yoktu orada üniversite öğrencisi olmak istemezdim gerçekten. Yemeği seviyorsanız çok şık yerler her zaman bulabilirsiniz ama eğlenmeyi seviyorsanız kesinlikle hayal kırıklığı olur bence. Sonrasında benim için şu an yaşadığım yerle kıyaslayınca en önemli eksisi Antep'te kadın olmanın çok zor olması. Arada hala gidiyorum ziyaret maksatlı ama bu konuda değişen hiçbir şey yok. Şort giymek büyük cesaret işi hatta sıfır kol tarzı askılı bile garip karşılanabilir yaşayan halk tarafından. Haftasonları genel olarak insanlar tarafından tercih edilen Sanko park diye bir avmsi var iki dakika arkadaşımı bekleyeyim önünde dersiniz on kere tacize uğrarsınız o da yetmez sizi takip edebilecek kadar yüzsüzü de vardır. Doğu illerininin çoğunu gezmiş olmama rağmen Antep kadar bu konuda kötü bir şehir aklıma gelmiyor benim. En son olarak havasından mıdır bilmem insanında ciddi bir ticaret zekası var sanayi bölgesi de zaten ama Antep insanının potansiyeli çok yüksek gelir bana. Muhtemelen bu kısım sizi ilgilendirmez yapacağınız iş dolayısıyla ama esnafı bile çok uyanıktır dikkat etmek lazım. Bunlar geldi aklıma şimdilik :)

Back
X