Gaziantep'te yasam

Peki sizce oralarda kilo vermem hic mi mumkun degil? Cok sismanim kizlar zar zor 20 kilo verdim.

Annem babam duyunca ilk dedikleri bu oldu kizim zaten sismansin emin misin dediler. Ay neyse ya bakalim ne olacak umarim bisey cikar.
soyle soyleyeyım saka gelebılır gercek
hastanede katmer otomatı var :D para atıyorsunuz katmer verıyor :D
kılo vermek cok cok cok cok zor
tokum yıyemem dersınız barı corba ıcseydın derler menuler cok genıs lokantaya gıdıp sadece kebap yemek ıstersınız 1 kısılık porsıyonla en az 2 kısı doyar tabak tabak mezeler salatalar gelır muesseseye aıt buraya geleceklere o yuzden dıyoırum mesela 4 kısıler 2 kııslık soyleyın bolusun dıyorum bır ekmegı kolum kadar :D

ben 6 ayda 45 kılo verdım ama ne sen sor ne ben soyleyeyım nasıl kılo verdıgımı gercekten kendımı ve etrafımdakı ınsanları yersem ölecegıme ınandırdım :D yoksa zor kılo veremezsınız kılo almamak ıcın yontemlerı soyleyecegım ben :D

Merhaba arkadaslar su aralar her yere is basvurusu yaptigim bir donemdeyim. Antep'te bir ise basvurmustum, bugun uzaktan online yazili sinavina girdim fena gecmedi bence, olursa da guzel bir pozisyon olur. Ben su an bir Afrika ulkesinde yasiyorum ise alirlarsa Antep'e gidebilirim. Daha once hic gitmedigim bir yer. Sizce nasildir orada yasam?
Afrika'dan iyidir. En azından insan olur. Orda yeterince sıkıntıdasınız zaten

yemekle ün yapmıs olmamızın sebebı unesco tarafından tescıllenmemız
ıtalyan mutfagı fransız mutfagı arap mutfagı turk mutfagı seklınde ele aldıgı mutfaklarda ayrıca ve antep mutfagı var :D
yanı turk mutfagından ayrıca antep mutfagı seklınde odulluyuz dunya capında tescıllıyız ama halbukı cok cıddı kulturel mırasa sahıbız
anadolununn ılk yerlesım bırımı

alıntı yapıyorum :
TARİH boyunca değişik uygarlıklara evsahipliği yapan Gaziantep'te bulunan Düllük Köyü'nün, dünyanın en eski kenti olduğu ileri sürüldü. Amerikalı yazar George Thomas Klınan ‘The Newlook Of World’ adlı eserinde ‘İşte Şehirlerin Yaşları’ başlığı altında, Dülük nedeniyle geçmişi 5600 yıl öncesine dayanan Gaziantep'i ‘Dünyada kurulan ilk şehir’ olarak tanımlıyor.

sonra ıpekyolu dıle kolay cok cıddı bır kulturel alıs verıs sebebı

bunları ozellıkle soyluyorum buraya yemege gelen barı soyle bır gezeyım dedıgınde şoka gırıyor ulkemızde en cok muzeye sahıp olan sehır cunku bıtıremıyor tekrar gelıyor antebe :D

su pandemıde bıle beledıye sıkılmayalım dıye arabada sıneme gunlerı duzenledı sosyal mesafelı eglenceler duzenledı ben sevıyorum burayı

mesela hıc bılınmez saglık konusunda da ıyıyız cok ıyı proflarımız hastanelerımız saglık servıslerımız var

Alakasız olacak ama

- Kadınların saçları çok parlak ve gür: şehir suyunun iyi olması, doğal sabun kullanma ve genetik diye düşünüyorum

- Kadınlar renkli şeyler giymeyi ve takıyı seviyorlar. Bir gün havaalanında mor kadife elbise giymiş bir nine görüp çok beğenmiştim Antepliyim dedi uzun hikaye 😊

- Düğünlerde bol 22 24 ayar takılar uçuşuyor tam bana göre kışın ben de 22 ayar şeyler takarım😊😊😊

- İnsanlar genel olarak güleryüzlü

- Çok iyi salça, sabun, zeytinyağı ve başka doğal ürünler var

Uluslararasi kurulus (multeci hukuku ve insani yardim alaninda) halihazirda calistigim kurumun turkiye guneydogu ofisi.
kurum hangı semtde
15 yaşıma kadar Antep'te yaşadım sonrasında taşındığımız şehirin İzmir olmasından mı kaynaklı bilemem çok da sevdiğim bir yer değil ama kendi bakış açımdan yorumlayabilirim. Antep'te yaşayan arkadaşlar belki kızabilir ama şehir kendi içinde kast sistemine ayrılmış gibi gelir bana hep. İbrahimli diye bir semti var zenginlerin çoğu orada yaşar ve her şehirin iyi muhitleri vardır fakat neredeyse adından önce orada yaşadığını söyleyecek insanlar bulabilirsiniz görgüsüzü çoktur çünkü. O taraflarda ev tutarsanız diğer yerlere göre ciddi bir fiyat farkı olur muhtemelen ama Antep'te herhangi bir semtteki bile evler o kadar güzel ve geniş ki... Hem de şu an yaşadığım şehirle kıyaslarsam çok temiz ve düzenli bir yer Gaziantep. Bunun dışında yemekleri gerçekten güzel ve her bütçeye uygun mekanlar var bir sürü ama yine belli başlı zengin mekanları olur bayazhan gibi. Eğlence olarak çok kısıtlı bir şehir son durum ne bilmiyorum ama en son düzgün pub bile yoktu orada üniversite öğrencisi olmak istemezdim gerçekten. Yemeği seviyorsanız çok şık yerler her zaman bulabilirsiniz ama eğlenmeyi seviyorsanız kesinlikle hayal kırıklığı olur bence. Sonrasında benim için şu an yaşadığım yerle kıyaslayınca en önemli eksisi Antep'te kadın olmanın çok zor olması. Arada hala gidiyorum ziyaret maksatlı ama bu konuda değişen hiçbir şey yok. Şort giymek büyük cesaret işi hatta sıfır kol tarzı askılı bile garip karşılanabilir yaşayan halk tarafından. Haftasonları genel olarak insanlar tarafından tercih edilen Sanko park diye bir avmsi var iki dakika arkadaşımı bekleyeyim önünde dersiniz on kere tacize uğrarsınız o da yetmez sizi takip edebilecek kadar yüzsüzü de vardır. Doğu illerininin çoğunu gezmiş olmama rağmen Antep kadar bu konuda kötü bir şehir aklıma gelmiyor benim. En son olarak havasından mıdır bilmem insanında ciddi bir ticaret zekası var sanayi bölgesi de zaten ama Antep insanının potansiyeli çok yüksek gelir bana. Muhtemelen bu kısım sizi ilgilendirmez yapacağınız iş dolayısıyla ama esnafı bile çok uyanıktır dikkat etmek lazım. Bunlar geldi aklıma şimdilik :)
15 yasınızdan sonra sanırım antep cag atlamıs :KK70: hele sanko park dedıgınız yer bana gore cergıbozan market gıbı bırsey bence yanı artık oyle oldu oraya hala gıden varmı ya :) gıden mıgrosuna gıdıyordur

İnsanları sıcak çok iyiler insanlar her sokakta patlıcan oyan ablalar abiler cocuklar sesleri ne yemek yapsalar asla komşularını unutmazlar heleki onların en meşhur yemekleri yuvarlama. 🙈❤️Yani canım memnun kalırsın ben 6 sene oldu burdayım işten dolayı

sakin yahu gulmenın nesı kotu patlıcan oyan abla abıler gozumun onune geldı sevımlı degıl mı
bılseydım gulmezdım pardon yanı

sakin yahu gulmenın nesı kotu patlıcan oyan abla abıler gozumun onune geldı sevımlı degıl mı
bılseydım gulmezdım pardon
bılseydım gulmezdım pardon yanı
Sadece merak ettim ister istemez sevilen bir memleket

kurum hangı semtde

15 yasınızdan sonra sanırım antep cag atlamıs :KK70: hele sanko park dedıgınız yer bana gore cergıbozan market gıbı bırsey bence yanı artık oyle oldu oraya hala gıden varmı ya :) gıden mıgrosuna gıdıyordur

Umarim burda beni ise alacak olan birilerine kendimi ifsa etmem ama adreste sehitkamil yaziyor. Belki suriyeli nufusa yakin bir yerdir. Is geregi surekli ofis disinda bir yerlere gidip belediyeyle halk egitimle iskurla goc idaresiyle multeci dernekleriyle stklarla ic ice olmam gerekiyor ama (tabi alinirsam) :D dediginiz gibi cok aktif olmam lazim resmen ordan oraya kosturmali bir is.

Alakasız olacak ama

- Kadınların saçları çok parlak ve gür: şehir suyunun iyi olması, doğal sabun kullanma ve genetik diye düşünüyorum

- Kadınlar renkli şeyler giymeyi ve takıyı seviyorlar. Bir gün havaalanında mor kadife elbise giymiş bir nine görüp çok beğenmiştim Antepliyim dedi uzun hikaye 😊

- Düğünlerde bol 22 24 ayar takılar uçuşuyor tam bana göre kışın ben de 22 ayar şeyler takarım😊😊😊

- İnsanlar genel olarak güleryüzlü

- Çok iyi salça, sabun, zeytinyağı ve başka doğal ürünler var
tam ustune bastın miss
zeytınlerımız cok kalıtelı burda o zeytınlerın her turlu yemegını yapar
ustune yagını cıkarır ıcer
ustne o yagdan sabun yaparız kı babam zeytınyaglı sabun ımaalatcısı bu arada :D

yemegı ıcmeyı gıymeyı gezmeyı severler yuruyen kuyumcu gıbıler aynen de oyle gıyerler takıp takıstırırlar bu bolge genel olarak altını sever
burda somurtmak ayıp sayılır ılk akla gelen bır sorunun mu var derler cıddı yuzu asık bırını gorduklerınde sehır alısık degıl
zaten o kadar yıyıp ıcıp seker bombastıgıne donusup nasıl cıddı olabılır kı ınsan zor yanı :D

Güya büyükşehirdeyiz ama yıl 2020, hala sık sık elektrikler kesiliyor burada. Ki ben Antep’in en iyi semtinde oturuyorum diyebilirim. N nscckts kadar tozpembe bakamıyorum şehre. Hindistan gibi, kalabalığı çok, insanlar arasındaki gelir farkı çok. Kiraları uçuk. Ama yine de buraya çalışmaya gelip de memnun ayrılmayanı görmedim. Yerli insanları çok iyidir.

kurum hangı semtde

Hala gidiyorum şimdi tabii Primemall falan var bir de benim yaşadığım zamanlar arkadaşlarımla çok daha farklı buluşma noktası belirleyemeyecek yaştaydım ondan da olabilir 😂 Şu an gittiğimde mekanım genelde Düşler Bahçesi ya da Anneler Parkı civarındaki cafeler oluyor onun dışında vakit geçirebileceğim ilgimi çeken çok farklı yerler gelmiyor aklıma sizin tavsiyeniz varsa alayım bir daha gidişimde deneyimlemiş olurum :) Ben de Anneler parkı civarında yaşadım yani iyi olan bir muhitti ama inanın bir kere bile şort giymeye cesaret edemedim üstteki yorumlarda kıyafet olayının semtlere göre değiştiğini söylemişsiniz bilemiyorum Antep özellikle o konularda çok tutucu gelir bana.

Ise alinirsam evet multeci kurulusuyla. Ankarada ve dogu afrikada da ayni kurulusta calistim. Ay insallah burda kimseye ifsa olmam zaten daha bisey belli olmadan surekli burda her yeni is icin konu aciyorum.
Görev yaptığım okul IOM binasının orada. Çalışanlarıyla karışılıklı masalarda kebap yiyorduk dün ahsjajjss

Umarim burda beni ise alacak olan birilerine kendimi ifsa etmem ama adreste sehitkamil yaziyor. Belki suriyeli nufusa yakin bir yerdir. Is geregi surekli ofis disinda bir yerlere gidip belediyeyle halk egitimle iskurla goc idaresiyle multeci dernekleriyle stklarla ic ice olmam gerekiyor ama (tabi alinirsam) :KK70: dediginiz gibi cok aktif olmam lazim resmen ordan oraya kosturmali bir is.
şehıtkamıl buyuk bır yer bende sehıtkamıldeyım bu bolgeyı sevecegınızden emınım tamda bahsettıgım rahat ve guzel dedıgım sarıgulluk emek fatıh mahallesı tugay ıbrahımlı dedıgım yerler vardı ya hah sehıtkamılde ıste :)

evet zaten pek oturma ımkanı olan bır ıs degıl ısınızve surıyelı nufusa yakın bır yer degıl calısagınız yer onu soyleyeyım daha cok antebın yerlılerının oldugu bolge tabıkı surıyelı komsularımız var ama bu bolgeledı komsularımızın daha cok fabrıkası ısletmesı falan var en kucugu esnaf o eve 20 kısı dolusan tayfa bu bolgede pek bulunmaz dıyebılırım cunku bu bolgede ev sahıplerı genelde memur sartı koyuyor evı kıraya verırken

arkadaslar cagırmıslar sagolsunlar 34 yıllık anteplı olarak tum ayrıntıları yazayım :D

-oncelıkle gelısmıs ve buyuk bır sehırle karsılasacaksınız , hatta fazla şehır şehır bır yer ve ınsanları yemeyı ıcmeyı gezıp eglenmeyı cok sever burda ac kalmak ımkansız gıbı bırsey kedılerı bıle kebapcı

- gezılecek cok yerı var canım sıkıldı gezeyım ıstedıgım yerı ımkanı var etkınlerı aktıf ve guzel her yasa hıtap eder ve tam anlamıyla yasayan sehır hatta oyle yasıyor kı sabah 5 de baslar esnaf dukkanları acmaya gece 12 ye kadar acık sabah bır beyran ıceyım dersenız sabah 8 e kalmamıs bıle olabılır

-gune erken baslar bunlar bu enerjıyı nerden buluyor manyak mı bunlar dersınız haftanın 6 gunu tabırı caızse hayvan gıbı calısır pazar gunude tum calıstıgını yer :D burda uyusuk ınsanı pek sevmezler aslan gıbı calısma beklerler mesaı saatlerınde kendınızı maratonda sanabılırsınız bır cay ıcseydım dınlenseydım dersınız oooo x hanım oturmaya mı geldınız dıye laf sokarlar ısınız ne bılmıyorum ama yasayacaklarınızı soyluyorum

-pazar gunumuz kutsal et gunudur yanı pazar gunu sabah uyurken bır anda can havlıyle ımdat dıye cama cıkmayın merak etmeyın antep yanmıyor sadece kebap yapılıyor

-sanırım turkıyede en nadır ulasım kolaylıgı olan sehırlerden bırıdır o kadar sehır gordum baska buyuk sehırlerde de yasadım ama ulkenın en buyuk ılk 10 sehrı ıcınde olup bır ucundan dıger ucuna gıderken aracla yarım saat otobusle maksımum 1 saatde varanını goremedım oyle kolay ve hızlı ulasım cogu yere yuruyerek gıdersınız kaybolmanız ımkansız cok kolay ve sık ulasımı mevcut
tramvay otobus cok aktıf, her sokakta 2 taksı duragı falan var

-oturacagınız yer onemlı malum ıpekyolu -surıye sınırı gıbı bulundugumuz konum ıtıbarıyle ve yurt dısından muhendıslerın arkeolojık calısmalar ıcın gelme sebebıyle herkesın oturdugu bolgeler var cogunluk sadece surıyelılerın oturdugu ,sadece cogunluk yerlılerının oturdugu semtler seklınde ayrıldık kendı ıcımızde :D karısık kultur yanı bır tarafı burası parıs mı bu ne şaşa dedırtırken bır tarafı da burasıda afrıkadan farklı degılmıs ya dedırtır kilisenın tam karsısında camı vardır falan burası oyle bır yer

mesela ben ibrahımlıde oturuyorum antepde nerde calısacaksınız bılmıyorum ama surda oturun dıyebılecegım yerler var calıstıgınız yere yakın konum belırlemenızde yardımcı olurum sıze

-kıraları pahalı ev almak yıldız satın almak gıbı uzaya roket mı fırlatıyoruz ev mı alıyoruz bellı degıl ama yeme ıcme işi uygun

sıze soyle soyleyeyım antebe gelıpde burası kotu bır yer ne bıcım bır yer veya ınsanları kotu gıbı bır sey asla duymadım gelen bırdaha geldı
hatta burdan @_Makaron_ geldı kaldı bende canım arkadasım :) 2-3 gun kaldı cok kalamadı ama cok sevdıgını buraya kendısını aıt hıssettıgını yıne gelmek ıstedıgını soyledı eger etıketımı gorurse burda dusuncelerını paylassın ısterım

sormak ıstedıgınız ne varsa sorabılırsınız tum bıldıklerımı paylasır sıze yardımcı olmaya calısırım

Ben Kocaeli'nden Antep e tayin istemiştim 3 yıl önce memleketime yakın diye ,3 ay içinde eşimle tanıştım 5 ayda evlendik karatastaki bekar evim ilk evlilik evim oldu şans getirdi hamile oldum orda kızim doğdu ve ben 30 kilo almıştım 🙈🙈🙈 Makaron benim de başka bı topikten arkadaşım, sosyal medyadan hayatlarımıza müdahaliz ben oradayken gelecekti şartlar ve zaman uymadı 😄

Antep e gelecek olursam evet kardes komşu şehrimiz, evet yemeklerimiz çok benzer evet insanımız çok candan ama fiyatlar uçmuş her yerde geçen haftalarda kızımi hayvanat bahçesine getirdik eski evimizin verilen Yeni kirasına inanamadik bı de varoş denilecek yapılarla lüks yapıların iç içe geçmisligi çok

Back
X