Gebe kalamıyorum

penpepanter38

Guru
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
591
184
323
Kayseri
Arkadaşlar merhaba ben eski bir üyeyim ve birçok konuyu burdan okudum yıllardır destek aldım sizlerden.
Kısaca kendi hikayemi ve sorunumu anlatmak istiyorum benim ilk evliliğimden bir kızım var 10 yaşında sonrasında bir daha olmadı ne düşük ne kürtaj ne kimyasal hiç hamile kalmadım kızıma da 7 ayda kalmıştım. Eski eşimde varikosel ve ileri hareket sıkıntısı vardı ameliyat oldu tedavi falan aşılama bile yaptık olmadı.
Ben ameliyat oldum tüplerim açıktı 2020de sonra yine olmadı 2021de özel sebeplerle ayrıldık.
Şu an yeni bir evliliğim var 1 yıl oldu yeni eşimin de 2 çocuğu var 2 de kaybı olmuş ama bizim birlikte çocuğumuz olmuyor.
28 günde bir adet oluyorum kistim yok hormon testlerim normal 21.gün Protestan 15.5 falan
Yumurtlama dönemimi takip edebiliyorum hem ağrı oluyor hem akıntı o günleri değerlendiriyorum bu ay neredeyse her gün değerlendirdik yine olmadı. Stres kafaya takma gibi düşünmeyin öyle olsa doktor doktor gezerdim. Allah büyük vakti belli eğer olacaksa ama insan ister istemez düşünüyor ve sizlerden bir destek cevabı bekliyor.
Bana öneriniz olur mu kızlar? Bu arada yaşım 39 eşim de 41

Bu arada ilk gebeliğimden beri evliliğim hep kötüydü çok sıkıntılar çektim eşimle hamileliğimi yaşayamadım. Şimdiki eşimi çok seviyorum hamdolsun mutluyum da bir de yavrumuz olsun istiyorum. Rabbim evlatlarımıza da ömür versin inşallah
Cevap verecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim

Testler normal de olsa yaşlandıkça yumurta sperm kalitemiz düşüyor. Takviyeler kullanabilirsiniz. Doktorlarıniza danışıp da. Folik asit yerine Multivitaminler olabilir.

Tüm değerlerinize baktırın. Yaşınız olduğu için doktora gitseniz hiç beklemeden tüp bebek yapar büyük ihtimalle.

neden doktora gitmiyorsunuz ki detaylı bir araştırma için. malesef bebek için sadece hormon testeri yetmiyor.
eşinizin de hormon, genel kan tetkiki ve sperm testi hatta sperm dna testine bakılmalı,
sizin de belki doğumdan sonra yapışıklık vs olmuş olabilir bir rahim filmi bakılabilir, ayrıca amh testi bakılmalı.
ve belki yumurtanız var fakat içi boşta olabilir vitamin vs takviyesi gerekebilir. vs vs . bence bir görünün

neden doktora gitmiyorsunuz ki detaylı bir araştırma için. malesef bebek için sadece hormon testeri yetmiyor.
eşinizin de hormon, genel kan tetkiki ve sperm testi hatta sperm dna testine bakılmalı,
sizin de belki doğumdan sonra yapışıklık vs olmuş olabilir bir rahim filmi bakılabilir, ayrıca amh testi bakılmalı.
ve belki yumurtanız var fakat içi boşta olabilir vitamin vs takviyesi gerekebilir. vs vs . bence bir görünün
Çok doğru ve güzel söylemişsiniz ama eşim asla sıcak bakmıyor sperm testine Allah verecekse verir düşüncesinde onunla kötü olmak istemiyorum bu hususta
Rahim filmi çekilmişti 2020de üzerine ameliyat da oldum orda da baktılar tüplerim açıktı sonrasında da herhangi bir kist patlaması falan yaşamadım ama yapıştıysa sonradan tabi bilemem
Amh testi fakülte ya da devlet hastanelerinde yapılıyor mu? Benim de endişem yumurta kalitesi hususunda

Ben de aynı şeyi düşünüyorum yaşlandım mı acaba diye çok teşekkür ederim önerileriniz için
Ya asla yaşlı değilsiniz ama benim 28 yaşta yaşlıydı yumurtalar kötüydü mesela. Olabilir yani. Usg ile iyi görünür ama kalitesi iyi olmayabilir.

Çok doğru ve güzel söylemişsiniz ama eşim asla sıcak bakmıyor sperm testine Allah verecekse verir düşüncesinde onunla kötü olmak istemiyorum bu hususta
Rahim filmi çekilmişti 2020de üzerine ameliyat da oldum orda da baktılar tüplerim açıktı sonrasında da herhangi bir kist patlaması falan yaşamadım ama yapıştıysa sonradan tabi bilemem
Amh testi fakülte ya da devlet hastanelerinde yapılıyor mu? Benim de endişem yumurta kalitesi hususunda
Yumurta kalitesi malesef ki sadece tup bebekte dollenme asamasinda belli oluyor. Ama.bence yine de takviyeyle bir sure deneyin

Yaşınızdan ötürü biraz geç olabilir ama destek alarak belki daha hızlandırabilirsiniz

Yoruyorum sizi ama prowomen nedir nasıl kullandınız ve ne kadar sürede etki gösterdi
Doktorun önerdiği bi multivitamindi. 6 ay filan kullandım. Temelde folik asit tabi. Ama ben histereskopi filan da oldum o da işe yarar. Herkesin durumu farklı. Siz ekstra vitaminli bi folik asit isteyin bence zarrı olmaz.

Back
X