• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalma yolunda yaşadıklarım

laylayloomm

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2024
634
235
23
26
Kızlar herkese selam gebe kalabilmek adına gördüğüm tedaviyi buraya yazmak istedim adım adım da güncellerim belki birilerine faydalı olur🐣

26 yaşındayım 4 yıllık evliyim 2 yıldır cocuk istiyoruz olmuyor😑

Polikistik hastasıyım reglim düzensiz ve geç yumurtluyorum… Ayrıca insülin direncim sınırda çıktı ve bir ilaca başladım🥲

İlk iş bir kadın doğum doktoruna gittim yumurtlama takip ettik ve çatlatma iğnesi denedik ama bu süreçte gebe kalamadım.. ardından eşim bir doktora gitti ve sperm testi verdi morfoloji %6 ve ileri hareketlilik %32 çıktı yani spermleri hareketsiz ve sağlıksız 2 ay takviye kullandı ama ben bu süreçte yine gebe kalamadım

Geçtiğimiz ay artık tüp bebek yapmaya karar verdik ve pendik medikalde bir doktor bulduk öykümüzü anlattık benden hsg (rahim filmi) istedi bugun özel bi klinikte hsg çektirdim (merak eden olursa detaylı anlatırım) ve bir kaç kan tahlili yaptırdım sonuçlarla beraber doktora gittim

Nasipse önümüzdeki regli döngümde yani temmuz ayında aşılama yapıcaz

Daha önce aşılama süreci yaşayanlar veya yaptıracak olanlar gelin dertleşelim🌸🌸🌸

Benim bildiğim sperm morfolojisinde %4 ve üzeri sağlıklı demek. Siz neden sağlıksız dediniz? Benim eşimin de %8 di doktor çok iyi demişti

Bu yumurtlama takibini devlet hastaneleri yapıyor mu? Yani nasıl bir yol izlediniz? Ben 2 seneyi geçkindir evliyim bir sene çocuk denedim tam oldu dedik kalp atışı durdu zorunlu kürtaj oldum. Şimdi ise üzerinden 3 ay geçti yine olmuyor acaba doktorla mı ilerlesem diye düşünüyorum

Bu yumurtlama takibini devlet hastaneleri yapıyor mu? Yani nasıl bir yol izlediniz? Ben 2 seneyi geçkindir evliyim bir sene çocuk denedim tam oldu dedik kalp atışı durdu zorunlu kürtaj oldum. Şimdi ise üzerinden 3 ay geçti yine olmuyor acaba doktorla mı ilerlesem diye düşünüyorum
Kürtajdan sonra 1 sene daha dene bence olma ihtimali yüksek ama devlet hastanelerınde yumurta takibi yapılıyomu bilmiyorum illaki takip yapan doktor vardır… ben gecen sene dogal yolla hamıle kaldım ama kalbi durdu kürtaj oldum ardından tekrar hamile kalamayınca tüp bebek doktoruna gittim kan testi ve rahim filmi istedi önümüzdeki ay aşılama yapılıcak muhtemelen ama onun da fiyatı 90bin tl ilaçlar dahil

Kızlar herkese selam gebe kalabilmek adına gördüğüm tedaviyi buraya yazmak istedim adım adım da güncellerim belki birilerine faydalı olur🐣

26 yaşındayım 4 yıllık evliyim 2 yıldır cocuk istiyoruz olmuyor😑

Polikistik hastasıyım reglim düzensiz ve geç yumurtluyorum… Ayrıca insülin direncim sınırda çıktı ve bir ilaca başladım🥲

İlk iş bir kadın doğum doktoruna gittim yumurtlama takip ettik ve çatlatma iğnesi denedik ama bu süreçte gebe kalamadım.. ardından eşim bir doktora gitti ve sperm testi verdi morfoloji %6 ve ileri hareketlilik %32 çıktı yani spermleri hareketsiz ve sağlıksız 2 ay takviye kullandı ama ben bu süreçte yine gebe kalamadım

Geçtiğimiz ay artık tüp bebek yapmaya karar verdik ve pendik medikalde bir doktor bulduk öykümüzü anlattık benden hsg (rahim filmi) istedi bugun özel bi klinikte hsg çektirdim (merak eden olursa detaylı anlatırım) ve bir kaç kan tahlili yaptırdım sonuçlarla beraber doktora gittim

Nasipse önümüzdeki regli döngümde yani temmuz ayında aşılama yapıcaz

Daha önce aşılama süreci yaşayanlar veya yaptıracak olanlar gelin dertleşelim🌸🌸🌸
Merhaba öncellikle rabbim hayırlısıyla zamanında en güzel şekilde hepimize bir bebiş nasip etsin 🤲 konu çok dikkatimi çekti bende hsg çektirdim eşimde sperm testi verdi bende tüpler açık çıktı eşimin sperm testinde bir sıkıntı görülmedi benim bu ay adetimde bayrama geldi her yer kapalı olduğu için kaldı nasipse diyer ay bizimde aşılama olacak 🌸bende ilk kez adet söktürücü kullanmadan hsgden sonra adet olabildim

Benim tedavim devlette şuan gazi hastanesinde bizzat kenndimde burda çalışıyorum hocalar gayet ilgili ve temmuzda bende allah izin verrse aşılamaya başlıyacağım adetin 2. Veya 4.günü çağrııyorlar sizi allttan ultrasonla bakıkılıyo ve sonrasında anne adayını 12-13 gün bir takibe alıyorlar yumurta çatlatması için sonrasında eşinizle birlkte tedaviye başlıyosunuz 🌸 bencede doktorla ilerlemenizi tavsiye ederim

Back
X