Gebe kalmaya çalışmak ve zor süreç

Papatyamnm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
1.955
742
73
Bir yıldır bebek bekliyoruz ama yok kendiliğinden olmuyor. Bir ay önce çatlatma iğnesi oldum sonuç negatif. Şimdi proklatin seviyem düşmüş onu ilaçla indirmeye çalışıyoruz. Ve Cumartesi hsg çekilecek çok korkuyorum. Bu süreç beni şimdiden çok yıprattı. Ordan oraya sürükleniyoruz hastaneler durumu fırsat bilip sömürüyor bir yandan acımadan. Eşimde üzülüyor hissediyorum. Psikolojim alt üst. Yazarken bile ağlıyorum . Herkes evleneli bir buçuk yıl oldu çocuk niye yok diyip soruyor. Herkes soruyor. Ben çocuğum olmuyor diyemiyorum düşünmüyoruz diyorum. Düşün diye baskı yapıyorlar sonra. Ne yapayım ben nefes alamıyorum. Şuan bile ağlıyorum.

Herkes halt etmiş.
1,5 yılda çocuk düşünmek, hele yaşlar küçükse, hiç mantıklı değil. Daha dün evlenmişsiniz. Çocuk stresine ne gerek var.

Onun dışında hsg’de korkulacak bir şey yok. Hastanelerin fırsat bilmesi değil bu. Zaten gerekli bir şey. Belki tüplerinizde hafif bir yapışıklık vardır ve hsg sonrası gebe kalmanız kolaylaşır.
Prolaktin yüksekliği için de muhtemelen Dostinex kullanacaksınız. O da etki ediyor hemen.
Çatlatma iğnesi 1 kere sonuç vermedi diye moralinizi de bozmayın. Hsg ve prolaktin düşmesi sonrası tekrar denersiniz.

Merhaba cnm bnde aynı durumdayım 2 senedir hamile kalmadım gerçekten çok zor yaşayan bilir anca biri bebek sorunca ne diyecegimi şaşırıyorum Rabbim dileyip isteyen herkese nasip etsin bnde bu ay aşılama olacktm bir gün kala kovit pozitif çıktı gidemedim kendim değerlendirdim bugün ignenin 14 günü hayırlısı en önemli şey kafada bitirmek bnm ablamın 8 sene sonra umudunu kestiği anda kendiliğinden oldu zor ama kafaya takmamak gerekiyor

Allah yardımcınız olsun Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. İnsanlar anlamaz 1tane olsa 2. ne zaman diye sorarlar. Rahat olmaya çalışın herseyin bir vakti vardır. Rabbim nasip edecek insallah..

Yaşım 30 canım. Eşim 36. Eşim de üzülüyor ama çok anlayışlı o herşeyi akışına bırakıp stres yapmama taraftarında. Ama işte aile içi büyükler sürekli soru sorunca insan rahatsız oluyor ve bana kısır gözüyle bakmaya başladılar hissediyorum. Bende bebek çok istediğim için elimde olmadan stres yapıyorum. Kaç defa daha çatlatma iğnesi deneyecekler bilmiyorum. Aça direkt tüp bebek için yönlendirtsem mi kendimi diyorum

Gerçekten herkes halt etmiş ,birileri size sorduğu zaman evet şuan düşünmüyoruz biz evliliğin ilk yıllarında çocuk olmadan daha iyi birbirimizle vakit geçirmek istiyoruz vs deyin . Bende 2 seneye yakın hamile kaldım darısı başınıza en güzel şekilde.

Evet yaşayan bilir çok zor bir süreç. Özellikle psikolojik olarak aşırı duygusallaştım. Bende bu ay çatlatma olacaktım yine. Ama proklatin yüksek çıktı onu düşürmeye çalışıyor doktor. Önümüzdeki aya kaldı çatlatma iğne tedavisi. Eğer ikinci kezde çatlatma tutmazsa sanırım bana da aşılama yapacaklar. Sen kaç kere olgunlaştırı ilaç kullanıp çatlatma iğnesi olup bekledin canım? Yani hangi aşamadan sonra aşılamaya geçtin

Yaşınız çok çok normal. Aile büyüklerini de boşverin. Benim evliliğimin 5. Yılı bitti 6 dayız ve henüz hamileyim. Geçen sene 25 yaşında erkek kuzenim kardeşime, ablanın acaba çocuğu olmuyor mu demiş:)) Duyunca çok güldüm. Ben tüm soranlara daha düşünmüyoruz diyordum ve ne düşündükleri hiç umurumda olmadı.

Gerçekten daha yeni evlenmişsiniz ve bu kadar düşünmeyin. Tüp bebek gerekliyse zaten hsg den sonra doktor yönlendirir. Ama sebep yokken tüp bebek denemeniz bence şu aşamada çok erken.

Bir de eşiniz sperm testi verdi mi? Hsg, sperm testi ve hormon değerleriyle beraber doktorunuzun değerlendirmesi iyi olur

Allah yardımcınız olsun Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. İnsanlar anlamaz 1tane olsa 2. ne zaman diye sorarlar. Rahat olmaya çalışın herseyin bir vakti vardır. Rabbim nasip edecek insallah..
Teşekkür ederim canım. Amin psikolojim darmadağın. Çok zor bir durum. Rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah. Pes etmeyi hiç bırakmayacağım. Ama insanlardan kendimi soyutlamayı düşünüyorum. Belki sorulardan ve konuşmalardan öyle uzak kalırım diye

Canim Allah islerini kolaylastirsin öncelikle . Bu durumu ancak yaşayan bilir ama kendini bırakma etrafa cocuk suan düşünmüyoruz esim diyor daha evliliği yaşayamadık sana doyamadım diyor de ve konuyu kapat.

Hsg gerekli bir işlem oradan başlayın sana hormon testleri yapılmıştır sanirim degil mi ?
Ovulasyon testi denedin mi yumurtlama günlerini takip edip ?
Ve esin sperm testi verdi mi ?

Canimm insAllah Rabbim nasip etsin, bende 2 sene bekledim. En önemli şey moral bu süreçte.. çevreye kulakları tikayin.
Sen üzülüyorsun onların umrunda bile değil .. böyle düşün.. zor bir süreç Rabbim nasip etsin

Evet eşimde düşünmüyoruz de geç diyor. Allah’ıma şükürler olsun eşimin desteği ve duruşu çok dik hep yanımda, o da benim gibi duygusal davranıp karalar bağlasaydı vah halimize. Adına çok sevindim Sağlıcakla al bebişini kucağına 5 yıl boyunca tedavi mi gördün canım sen. Bende polikistik te var

Evet canım sipermiyografi verdik güzel çıktı o. Yumurta takibi yaptık ardından çatlatma iğnesi oldum geçen ay. Sonuç olumsuz oldu. Şimdi proklatin seviyem çıkmış düşürmeye çalışıyorlar. Bu ay çatlatma veya aşılama olmayacak bekleyeceğim mecbur. Ben de ayrıca takip ediyorum yumurtalama günlerini. Hormon testleri 8-9 ay önünce almışlardı. Ama daha da yapılmadı acaba yenilemek mi gerek

Amin canım Sonuç alabildiniz mi iki sene sonunda

Amin canım Sonuç alabildiniz mi iki sene sonunda
Evet benim sağlık sorunum farklıydı, ama psikolojik olarak çok yıprandım.. önemli olan gerçekten moral, sabırla hayırlısını istemek çevreye kulaklarına tıka.. bana neler neler dediler bı bilsenn. Daha çok yeni evlisin .. hayirlisiyla olur insAllah

Amin canım inşallah, elimden geldiğince soranlara düşünmüyoruz diyip geçeceğim. Ben birazda sabırsızım sanırım. Çok isteyince insan bir şeyi tez canlı oluyor. Rabbim bütün bebe bekleyenlerin kucağını doldursun inşallah. Eminim tarifsiz çok kıymetli bir duygu

Canım öncelikle rabbim gönlüne göre versin.

Öncelikle gelen sorulara kulaklarını tıkamayı öğrenmelisin bu seni stresse sokar. Gerekiyorsa tersle sert cevaplar ver utandır onları.

Bak ben eşimle 12 yıldır beraberim 4 sene önce korunurken gebe kaldım düşük olunca bana garip bir duygu geldi öyle bir çocuğa karar verdik. Soranlara en başından beri çocuk düşünmüyoruz hiç dedim. Daha 1,5 sene çok erken anca birbirinizi tam olarak tanımaya başladınız. 37 yaşındayım ve rabbim nasip ederse 3 ay sonra bebeğimi bekliyorum. Sen ne kadar kafaya takarsan o kadar gecikiyor maalesef garip bir kanun var orada. 2 sene önce erken menapoz başlangıcı denildi. Hormon değerlerine göre kendim gebe kalmam çok zor hemen tüp bebeğe gitmeliymişim. Bu benim 4. gebeliğim ve inşallah bu sefer rabbim kucağımı sağlıkla doldurur. 4 gebeliğimde doğal yolla oldu. Bu süreçte kaderinde ne varsa onu yaşayacağını çok iyi öğrendim. O yüzden bebeğin hayırlı zamanını bekliyor. Ben hiç ummadığım hatta ilişkinin az olduğu ayda gebe kaldım. O ay hiç dikkat etmedim yumurtlamaymış ilişki pozisyonuymuş bacakları havaya dikmekmiş hiç dikkat etmedim. Eşimin doğum gününde adetime 3 gün kala arkadaşlarımın ısrarıyla inanmayarak test yaptım eşine süpriz yaparsın dediler 2. çizgi silik çıktı sevinemedim bile eşime söylemedim o kadar inanamamıştım. Ertesi sabah erken test yapınca net çıkınca söylemiştim. Hiç ummadığın anda meleğin merhaba desin sana da

Eşinizde veya sizde büyük bir problem yoksa allahın izniyle olur canım hiç dert etme derdi veren dermanını verir benim de olmadı 2 yıla yakın aynı senin yaşadıklarını yaşadım ama rabbimin dediği zaman olur ilaçla tedavi var aşılama var tüp var hiç umutsuz olma benim de aşılama ile oldu bir seferde herkes de olumsuz diyor mesela aşılama ile ilgili ama rabbim nasip etmişse ediyor

Benim1 tüp bebek negatifim var 2.ye hazırlanirken doğal geldi. Çok ilginç süreç. Sabırli moralli pl.ak lazım sadece. Benim cevre baskım olmadı şükür. Yakınlarım bilir sormazdı sağolsunlar. Cok uzaktan tanıdiklar arada sorardı. Ben de kafama gore cevaplar verirdim. Bazen olmuyo benim cocuğum yaa yapıyoz ama olmuyo napalım derdim onlar da üzulürdü. Bi kere niye cocuk yapmıyon yapsana diyen çok alakasız bi kadına aa iyi fikir hemen yarın gidip yapıyım demiştim. Sen eşinle sağlam dur yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…