- 20 Ağustos 2021
- 1.955
- 742
- 73
- Konu Sahibi Papatyamnm
-
AminnnCanım öncelikle rabbim gönlüne göre versin.
Öncelikle gelen sorulara kulaklarını tıkamayı öğrenmelisin bu seni stresse sokar. Gerekiyorsa tersle sert cevaplar ver utandır onları.
Bak ben eşimle 12 yıldır beraberim 4 sene önce korunurken gebe kaldım düşük olunca bana garip bir duygu geldi öyle bir çocuğa karar verdik. Soranlara en başından beri çocuk düşünmüyoruz hiç dedim. Daha 1,5 sene çok erken anca birbirinizi tam olarak tanımaya başladınız. 37 yaşındayım ve rabbim nasip ederse 3 ay sonra bebeğimi bekliyorum. Sen ne kadar kafaya takarsan o kadar gecikiyor maalesef garip bir kanun var orada. 2 sene önce erken menapoz başlangıcı denildi. Hormon değerlerine göre kendim gebe kalmam çok zor hemen tüp bebeğe gitmeliymişim. Bu benim 4. gebeliğim ve inşallah bu sefer rabbim kucağımı sağlıkla doldurur. 4 gebeliğimde doğal yolla oldu. Bu süreçte kaderinde ne varsa onu yaşayacağını çok iyi öğrendim. O yüzden bebeğin hayırlı zamanını bekliyor. Ben hiç ummadığım hatta ilişkinin az olduğu ayda gebe kaldım. O ay hiç dikkat etmedim yumurtlamaymış ilişki pozisyonuymuş bacakları havaya dikmekmiş hiç dikkat etmedim. Eşimin doğum gününde adetime 3 gün kala arkadaşlarımın ısrarıyla inanmayarak test yaptım eşine süpriz yaparsın dediler 2. çizgi silik çıktı sevinemedim bile eşime söylemedim o kadar inanamamıştım. Ertesi sabah erken test yapınca net çıkınca söylemiştim. Hiç ummadığın anda meleğin merhaba desin sana da
Çok güzel haber canım, rabbim sağlıcakla kucağına almak nasip etsinEşinizde veya sizde büyük bir problem yoksa allahın izniyle olur canım hiç dert etme derdi veren dermanını verir benim de olmadı 2 yıla yakın aynı senin yaşadıklarını yaşadım ama rabbimin dediği zaman olur ilaçla tedavi var aşılama var tüp var hiç umutsuz olma benim de aşılama ile oldu bir seferde herkes de olumsuz diyor mesela aşılama ile ilgili ama rabbim nasip etmişse ediyor
Doğru söylüyorsun canım. Bakalım hsg den sonra belki önümü daha net görürüm. Beklemekte yoruyor insanı ama sabır işte. Doktor bugün muanede vajinada yara olmuş dedi. Ama yine de hsg istedi. Yara varsa hsg yakmaz mı yarayı iyice dağıtmaz mı acaba ilacı. Bitmiyor dert biri bitiyor biri başlıyor.Benim1 tüp bebek negatifim var 2.ye hazırlanirken doğal geldi. Çok ilginç süreç. Sabırli moralli pl.ak lazım sadece. Benim cevre baskım olmadı şükür. Yakınlarım bilir sormazdı sağolsunlar. Cok uzaktan tanıdiklar arada sorardı. Ben de kafama gore cevaplar verirdim. Bazen olmuyo benim cocuğum yaa yapıyoz ama olmuyo napalım derdim onlar da üzulürdü. Bi kere niye cocuk yapmıyon yapsana diyen çok alakasız bi kadına aa iyi fikir hemen yarın gidip yapıyım demiştim. Sen eşinle sağlam dur yeter.
Amin inşallah.AminnnÇok teşekkür ederim. Adınıza çok sevindim. Böyle duyunca insan umut oluyor içim iyice. Üç gebelik olumsuz mu sonuçlandı peki sizin. Düşük yapmakta kötü, o da bir yıkım. Rabbim güç versin böyle durumlarda. Umarım senin ki gibi benim ki de bir sürpriz olur bana
Çok geçmiş olsun canımAmin inşallah.
İlki korunurken oldu gebe olduğumu bilmediğim için tatildeydim ve ağır bavullar kaldırmıştım. 2. sağlık sorunu vardı. Doğarsa %15 yaşama şansı denildi 19. haftada sonlandırıldı. 3. dış gebelik oldu. Bu 4. Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallahBu süreçler maalesef çok yıpratıcı son zamanda duam rabbim sağlıkla kucağıma almamı nasip edeceksen hamile kalmamı nasip eyleydi. O yüzden hep hayırlısını iste canım rabbim en doğru zamanı biliyordur hiç kasma kendini akışına bırak
Canim hsg cektir prolaktin düşür bence Allahin izniyle gebelik oluşurEvet canım sipermiyografi verdik güzel çıktı o. Yumurta takibi yaptık ardından çatlatma iğnesi oldum geçen ay. Sonuç olumsuz oldu. Şimdi proklatin seviyem çıkmış düşürmeye çalışıyorlar. Bu ay çatlatma veya aşılama olmayacak bekleyeceğim mecbur. Ben de ayrıca takip ediyorum yumurtalama günlerini. Hormon testleri 8-9 ay önünce almışlardı. Ama daha da yapılmadı acaba yenilemek mi gerek
Bu son cümle çok kötü ama belki yolunuz çok uzun. Olumsuz tüm cümleleri hayatınızdan çıkarın. Yara rahimağzında olur. Hsgde rahim içine girip opak madde verip röntgenleyecekler alakası yok yani. O yara için de fitil verir zaten. Hsg çok önemli mutlaka bir an önce cekilsin.Doğru söylüyorsun canım. Bakalım hsg den sonra belki önümü daha net görürüm. Beklemekte yoruyor insanı ama sabır işte. Doktor bugün muanede vajinada yara olmuş dedi. Ama yine de hsg istedi. Yara varsa hsg yakmaz mı yarayı iyice dağıtmaz mı acaba ilacı. Bitmiyor dert biri bitiyor biri başlıyor.
Maşallah ne güzel. Bence eşiniz de böyleyken onu da boşuna üzmeyin.Evet eşimde düşünmüyoruz de geç diyor. Allah’ıma şükürler olsun eşimin desteği ve duruşu çok dik hep yanımda, o da benim gibi duygusal davranıp karalar bağlasaydı vah halimize. Adına çok sevindimSağlıcakla al bebişini kucağına 5 yıl boyunca tedavi mi gördün canım sen. Bende polikistik te var
Benim ilkti bu direk aşılama istedim bn doktorda aşılama dedi eşim den dolayı ama 3 ilaç tedavisinden sonra aşılamaya geçiliyo normaldeEvet yaşayan bilir çok zor bir süreç. Özellikle psikolojik olarak aşırı duygusallaştım. Bende bu ay çatlatma olacaktım yine. Ama proklatin yüksek çıktı onu düşürmeye çalışıyor doktor. Önümüzdeki aya kaldı çatlatma iğne tedavisi. Eğer ikinci kezde çatlatma tutmazsa sanırım bana da aşılama yapacaklar. Sen kaç kere olgunlaştırı ilaç kullanıp çatlatma iğnesi olup bekledin canım? Yani hangi aşamadan sonra aşılamaya geçtin
Canım bi sorun yoksa sırayla gidiliyor ben de 2 3 kere ilaçla çatlatma denedim olmayınca aşılama işte senin inş o kadara da gerek kalmaz en yakın zamanda hamiş olursun hayırlısıyla... teşekkürler bu aradaÇok güzel haber canım, rabbim sağlıcakla kucağına almak nasip etsinbana hemen aşılama yapmadılar bekletiyorlar. Bir defa çatlatma denedik olması. Bir kez daha çatlatma denetecekler. Ben aşılama yapacaklar sandım ama değilmiş. Bazılarına direkt aşılma yapmışlar mesela. Doktorlar acaba neye göre karar veriyor bunları
Canım bende de polikistik var. Hem rahimde yara var, hem proklatin yüksek. Benim süreçte bayağı uzun görünüyor ama sonuç olarak güzel olmuş ya sende, böyle güzel sonuçları okuyunca umutlarım yeşeriyor iyiceMaşallah ne güzel. Bence eşiniz de böyleyken onu da boşuna üzmeyin.
5 yıl boyunca tedavi görmedim. Düşünmüyordum gerçekten. Çok özel bir sebep yoksa evliliğin ilk yılları için çocuğa sıcak bakmıyorum.
2020 nin başında düşünmeye başladık. Hemen hamile kaldım ama maalesef kalbi durdu. 2 ay ara verdikten sonra hsg çektirdim. Bir kaç ay yumurtlama takibi yaptırdım nasip olmadı. Sonra baktık prolaktinim yüksek ilaç kullandım 1-2 ay öyle geçti. Sonra doktor değiştirdim polikistik over teşhis edildi. Gynositol + çatlatma iğnesi ile nasip oldu.
Yani ilk düşünür düşünmez doktora gitmeden hemen hamile kalmıştım. Sonra ama istediğimde hemen olmadı doktora git gel baya uğraştırdı. Psikoloji çok çok önemli.
Çok az olmuş evleneli.. ovulasyon testi denediniz mi? Doktora gidip bir ön muayne olun sıkıntı varsa söylerlerBir yıldır bebek bekliyoruz ama yok kendiliğinden olmuyor. Bir ay önce çatlatma iğnesi oldum sonuç negatif. Şimdi proklatin seviyem düşmüş onu ilaçla indirmeye çalışıyoruz. Ve Cumartesi hsg çekilecek çok korkuyorum. Bu süreç beni şimdiden çok yıprattı. Ordan oraya sürükleniyoruz hastaneler durumu fırsat bilip sömürüyor bir yandan acımadan. Eşimde üzülüyor hissediyorum. Psikolojim alt üst. Yazarken bile ağlıyorum . Herkes evleneli bir buçuk yıl oldu çocuk niye yok diyip soruyor. Herkes soruyor. Ben çocuğum olmuyor diyemiyorum düşünmüyoruz diyorum. Düşün diye baskı yapıyorlar sonra. Ne yapayım ben nefes alamıyorum. Şuan bile ağlıyorum.
Bende 2 buçuk senedir senin bu yazdıklarını yaşıyorum 2 kere çatlatma iğnesi oldum hiç bir sorun yok ne eşimde nede bende 10 ağustosta kendiliğimden hamile olduğumu öğrendim dr gittim 5 haftalık olduğu için daha küçüktü sadece keseyi gördü ve 7.haftada tekrar çağırdı gittiğimde kalp atışlarını duymamız gerekirken kese boyutu 5 buçuk haftalık görünüyordu ve kalp atışı yoktu 1 hafta daha bekledik 2 doktora gittim ikiside kesenin büzüşmeye başladığını ve kürtaj olmam gerektiğini beklersem rahme yapılacağını söyledi ve kromozomsal bir problem olduğunu gebelik ilerlemiş olsa bile bebekte bi problem engel olacağını söylemişlerdi 2 buçuk yıllık hevesim mutluluğum kürtajla son buldu geçen hafta cuma her şerde bir hayır vardır bizim çok istediğimiz şey belkide bizim için hayırsız olandır seni çok iyi anlıyorum emin ol ama malesef ki elimizden gelen hiç bir şey yok Allaha tevekkül ederek sabırla beklemek en iyiisi hiç kimseye kulak asma ben bunu yapmayı öğrendim çok şükür ve kafam daha rahat siz bu evliliğe 2 kişi başladınız eğer Allah nasip ederse 3,4 kişi olarak devam edersiniz ama olmazsada şuan kaybettiğin bişey yok önemli olan eşinin ve senin sağlığın gerisi inan ki boş insanlar yoğun bakımlarda can çekişiyor çok şükür ki tıp ilerledi zorlu bi süreç evet ama tüp bebeğe kadar yolu var garantisi yok evet ama şükür ki ölümcül bişey değil Allah isteyen hak eden herkese evlat nasip etsin inşallah sana da banaada...Bir yıldır bebek bekliyoruz ama yok kendiliğinden olmuyor. Bir ay önce çatlatma iğnesi oldum sonuç negatif. Şimdi proklatin seviyem düşmüş onu ilaçla indirmeye çalışıyoruz. Ve Cumartesi hsg çekilecek çok korkuyorum. Bu süreç beni şimdiden çok yıprattı. Ordan oraya sürükleniyoruz hastaneler durumu fırsat bilip sömürüyor bir yandan acımadan. Eşimde üzülüyor hissediyorum. Psikolojim alt üst. Yazarken bile ağlıyorum . Herkes evleneli bir buçuk yıl oldu çocuk niye yok diyip soruyor. Herkes soruyor. Ben çocuğum olmuyor diyemiyorum düşünmüyoruz diyorum. Düşün diye baskı yapıyorlar sonra. Ne yapayım ben nefes alamıyorum. Şuan bile ağlıyorum.
Gerçekten zorlu süreçlerden geçmişsin ve çok güçlü birisin. Biz pes etmeyelim, mücadelemize devam edelim inşallah güzel sonuçlar alıcaz canım. Bugün yine eşimle konuştuk. Bu bebek geçte olsa gelecek inanıyorum ve hissediyorum, tıp çok ilerledi çok umutluyum dedi. Onun gücü bana da geçiyor böyle. Ama sen hamile kalmışsın canım bak demekki oluyor. Ben inanıyorum yine o güzel haberi alacaksın ve sağlıkla kucağına alacaksınBende 2 buçuk senedir senin bu yazdıklarını yaşıyorum 2 kere çatlatma iğnesi oldum hiç bir sorun yok ne eşimde nede bende 10 ağustosta kendiliğimden hamile olduğumu öğrendim dr gittim 5 haftalık olduğu için daha küçüktü sadece keseyi gördü ve 7.haftada tekrar çağırdı gittiğimde kalp atışlarını duymamız gerekirken kese boyutu 5 buçuk haftalık görünüyordu ve kalp atışı yoktu 1 hafta daha bekledik 2 doktora gittim ikiside kesenin büzüşmeye başladığını ve kürtaj olmam gerektiğini beklersem rahme yapılacağını söyledi ve kromozomsal bir problem olduğunu gebelik ilerlemiş olsa bile bebekte bi problem engel olacağını söylemişlerdi 2 buçuk yıllık hevesim mutluluğum kürtajla son buldu geçen hafta cuma her şerde bir hayır vardır bizim çok istediğimiz şey belkide bizim için hayırsız olandır seni çok iyi anlıyorum emin ol ama malesef ki elimizden gelen hiç bir şey yok Allaha tevekkül ederek sabırla beklemek en iyiisi hiç kimseye kulak asma ben bunu yapmayı öğrendim çok şükür ve kafam daha rahat siz bu evliliğe 2 kişi başladınız eğer Allah nasip ederse 3,4 kişi olarak devam edersiniz ama olmazsada şuan kaybettiğin bişey yok önemli olan eşinin ve senin sağlığın gerisi inan ki boş insanlar yoğun bakımlarda can çekişiyor çok şükür ki tıp ilerledi zorlu bi süreç evet ama tüp bebeğe kadar yolu var garantisi yok evet ama şükür ki ölümcül bişey değil Allah isteyen hak eden herkese evlat nasip etsin inşallah sana da banaada...
İnan benimde 2 buçuk senedir kafam hep ordaydı neden olmuyo neden olmuyo diye doğurganlığımın olup olmadığını bile bilmiyodum ama bianda hamile olduğumu öğrendim bu süreç zarfında içmediğim otlar kullanmadığım bitkisel kürler kalmamıştı ama hiç bir şey yapmadığım anda hamile kaldım evet hamile kalabildim ama olumsuz sonuçlandı inan ki endişe hamile kalabildiğini öğrendiğindede bitmiyor tekrar olacak mı ya yine aynısı olursa kuşkuları sarıyor insanın içini ve canından can kopuyor bu süreçte ama ben Allahın bizide mucilendireceğine inanıyorum sadece vakti saati var demekki onu bekliyoruz... Ve eşinde sana bu kadar destekçiyken ne kendin üzül nede onu üz biliyorum bunu yapmak söylemek kadar kolay değil ama inan bunu başarabilecek insanlarız çünkü arkamızda duran elimizi bırakmayan eşlerimiz var çok şükürGerçekten zorlu süreçlerden geçmişsin ve çok güçlü birisin. Biz pes etmeyelim, mücadelemize devam edelim inşallah güzel sonuçlar alıcaz canım. Bugün yine eşimle konuştuk. Bu bebek geçte olsa gelecek inanıyorum ve hissediyorum, tıp çok ilerledi çok umutluyum dedi. Onun gücü bana da geçiyor böyle. Ama sen hamile kalmışsın canım bak demekki oluyor. Ben inanıyorum yine o güzel haberi alacaksın ve sağlıkla kucağına alacaksın
Öyle yapıcam canım proklatin için ilaç almaya başladım. Allahım duysun sesimiziCanim hsg cektir prolaktin düşür bence Allahin izniyle gebelik oluşur
Sağol canım içimi rahatların. İçeride kalan sıvı sonradan akıyor ya, yaraya değecek sonuçta yakıp mikrop kaptırır mı diye korktum. Azmasın iyice yara. Bebek tutunamaz sonra falanBu son cümle çok kötü ama belki yolunuz çok uzun. Olumsuz tüm cümleleri hayatınızdan çıkarın. Yara rahimağzında olur. Hsgde rahim içine girip opak madde verip röntgenleyecekler alakası yok yani. O yara için de fitil verir zaten. Hsg çok önemli mutlaka bir an önce cekilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?